רמת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

02/12/2015 | 20:21 | מאת: רחל

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

03/12/2015 | 10:38 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום רחל. יש לך סוכרת עם סוכר כמעט 200 בצום. כמובן שיש סכנות בסוכר גבוה. בהחלט קיימים טיפולים נוספים לגלוקומין. אני ממליצה לך להגיע ליעוץ רופא מומחה לסוכרת כדי להתאים לך טיפול לפי הנתונים האישיים. לגבי טריגליצרידים ,לעיתים הם עולים בסוכרת ללא עלית כולסטרול. חשוב להוריד אותם.

03/12/2015 | 21:37 | מאת: רחל

איזה הסבר יכול להיות לרמות גבוהות של סוכר בצום (גם בבדיקות ביתיות זה באזור 180) לבין הרמות A1C? מבלי להכנס להמלצות פרטניות, אלא רק באופן כללי רציתי לשאול האם לדעתך יש צורך בתוספת על הגלוקמין או לשנות לגמרי טיפול? והאם המעקב והטיפול מספיק שייעשה על ידי רופאת המשפחה או שיש צורך בייעוץ אנדוקרינלוגי? תודה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה