לימפוציטים גבוהים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גרורות במוח: לא סוף הסיפור

כ-30%-50% מהחולים בסרטן ריאה יסבלו במהלך מחלתם מגרורות במוח, העלולות לקצר את חייהם. עד לאחרונה, הטיפול בגרורות במוח היה מוגבל: ניתוח או הקרנות פליאטיביות. טכנולוגיות מתקדמות וטיפולים חדשניים משפרים את הפרוגנוזה הקשה ונותנים תקווה לחולים. סקירה מיוחדת ומקיפה לרגל יום הסרטן הבינלאומי (4.2) מוחו של אדם בריא מקבל הגנה על ידי מערכת "מחסום דם-מוח" (BBB: Blood-Brain Barrier), המסננת ומרחיקה חומרים רעילים מהמוח. סרטן גרורתי גורם שיבוש להגנה האמורה - והגרורות הסרטניות מסוגלות לעבור את המחסום ולהגיע לרקמת המוח. במצבים מסוימים, החולים עשויים לשרוד זמן רב, עם מספר ניכר של גרורות, מבלי שייווצר נזק משמעותי. מנגד, לעתים, גרורה יחידה עלולה לגרום לחץ על מרכזים חשובים במוח, כגון: מרכז הנשימה. בנוסף, גרורות עם בצקת ניכרת סביבן או גרורות מדממות, עלולות לגרום לנזקים המהווים סכנה מידית לחיי החולה.   מהי הפרוגנוזה הצפויה לחולים בסרטן ריאה גרורתי? עד לפני שנים ספורות, סרטן ריאה גרורתי למוח נחשב מחלה שסיכויי ההישרדות בה נמוכים, חציון ההישרדות עמד על 2-6 חודשים (תלוי בגיל החולה, מין...

סיבות אפשריות ומצבים דומים ללימפוציטים גבוהים

חזרת - תמונת המחשה
חזרת נפרדים משומן מיותר - ונהנים ממילוי נפחים באזורים שונים בגוף: תחום שאיבת השומן התפתח מאו...
המטולוגיה - תמונת המחשה
המטולוגיה יש לפחות תשעה סוגים שונים של אנמיה, ולא פחות מזה סוגי טיפולים למקרים השונים. זה לא מסוב...
ראומטיזם - תמונת המחשה
ראומטיזם דלקת מפרקים שגרונית גורמת לכאב ולקשיים רבים בתפקוד. פרופ' משה טישלר סוקר את דרכי הטיפול...
ללמוד עוד על לימפוציטים גבוהים
מחלת הנשיקה: רק השם רומנטי-תמונה

מחלת הנשיקה הוא שמה העממי של קבוצת מחלות, שגורמות לחום,...

מאת: מערכת zap...
15/01/2014
גרורות במוח: לא סוף הסיפור-תמונה

כ-30%-50% מהחולים בסרטן ריאה יסבלו במהלך מחלתם מגרורות...

מאת: ד"ר שושנה...
03/02/2019
העייפות הבלתי נסבלת של הקיום-תמונה

במשך שנים התעלם הממסד הרפואי ממטופלים שהתלוננו על תשישות...

מאת: מערכת zap...
12/12/2002
היריון בסיכון גבוה-תמונה

אישה הרה בריאה מתמודדת עם השינויים האנטומיים, הפיזיולוגיים...

מאת: דרורית...
08/04/2013
אולי יענין אותך לדעת...
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם - תמונה
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם
בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת...
מחלת קרוהן (Crohn's Disease) - תמונה
מחלת קרוהן (Crohn's Disease)
מחלת קרוהן (Crohn's disease) הינה מחלה...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ללימפוציטים גבוהים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

לימפוציטים גבוהים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דוקטור. בת 49 בריאה בדרך כלל. ידוע מזה שלוש שנים על כליה שמאל מתפקדת 19 אחוז וימין 81 אחוז. הגעתי לבדיקת סי טי היות ובאולטראסאונד דופלר כליות שביצעתי התגלה ממצא לוואי בטחול בגדול 2.3 על 2.5 היפודנסי, אווסקולרי. להלן התוצאות של הסי טי: בסיסי הריאות תקינים. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין, מרקמו שומני. תהליכים היפודנסיים זעירים באונה השמאלית של הכבד בקוטר 0.1 ס"מ, טיבם אינו ברור, קרוב לוודאי שפירים. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים. כיס המרה אינו תפוח. הטחול בגודל תקין, תהליך היפודנסי בקוטב העליון של הטחול בקוטר 1.2 ס"מ, טיבו אינו ברור. הטחול והאדרנלים תקינים בגודל ובמרקם. הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים, ללא סימני הידרוניפרוזיס או אבנים. הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, פרנכימה מאוד דקה וסימני הידרוניפרוזיס קשה. מערכת נוספת בצורה "בלונית". האורטר השמאלי אינו מורחב. לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, באגן ובמפשעות. מילוי פיתולי המעי הדקים תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר דיון על דופנותיו. דיברטיקולוזיס בקולון ללא סימני דלקת. דיברטיקול בשליש היורד של התריסריון. בקע טבורי קטן, מכיל שומן פריטוניאלי בלבד. השלפוחית בעלת דופן סדיר. הרחם אינו מוגדל, מכופף אחורה. תהליכים היפודנסיים בשתי השחלות, אחד מהם בשחלה הימנית בעל גבול העובר האדרה בקוטר 1.8 ס"מ, זקיק קרוב לוודאי. מבנה גרמי תקין. סיכום: תהליכים היפודנסיים בכבד, שפירים קרוב לוודאי. .US תהליך היפודנסי בטחול, טיבו אינו ברור, קרוב לוודאי שפיר, יכול להתאים להמאנגיומה, לקורלציה עם בדיקת אולטראסאונד . הכליה השמאלית קטנה מהנורמה, בעלת פרנכימה מאוד דקה, מערכת מאספת מורחבת בצורה "בלונית". היצרות בUPJ ממצאים בשחלות, לבירור נוסף גניקולוגי. לציין כי בשני בדיקות אולטראסאונד לאחרונה לא נאמר דבר חריג בקשר לכבד. גם לא היותו שומני. (אני עם עודף משקל קל). כל בדיקות תפקודי הכבד תקינות כמו גם כל שאר בדיקות בדם, מלבד לימפוציטים נמוכים. אשמח לחוות דעתך על התוצאות. תודה ושבוע טוב ומבורך, זואי

חד משמעית הפורום לא נועד למטרה זו כמות החומר שאת מעלה מצדיקה פניה להתעמקות במרפאת מומחי כבד עם הדיסק של הממצאים כל תשובה אחרת תהיה בלתי אחראית בעליל בהצלחה

שקראו את התוצאות אען לי כלום בכבד. מה שמפתיע אותי שבסי טי החליטו שהוא שומני כשבשני בדיקות אולטראסאונד לפני פחות מחודש הוא לא אובחן ככזה. תודה

WBC 3.32 K/uL RBC 4.46 M/uL HGB 12.4 g/dL Hct 36.8 % Mcv 82.5 MCH 27.8 MCHC 33.7 g/dL PLT 209 K/uL RDW-SD 38.9 fL RDW-CV 12.8 % PDW 15.6 fL PCT 0.25 % MPV 11.8 fL P-LCR 39.7 % Neutrophils % 37.0 % Lymphocytes % 51.0 % Monocytes % 6.0 % Eosinophils % 3.0 % Atypical Lymph. % 3.0 % Neutrophils 1.23 K/uL 1.23 Lymphocytes 1.69 K/uL Monocytes 0.20 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Atypical Lymph. 0.10 K/uL PT (sec) 12.8 sec PT (INR) 1.06 INR Sodium 140.8 mmol/L Potassium 3.5 mmol/L Chloride 106.4 mmol/L Glucose 110.1 mg/dL Calcium 9.2 mg/dL Phosphorus 3.6 Urea 13.9 mg/dL Creatinine 0.58 mg/dL Uric Acid 2.73 mg/dL eGFR >60 eGFR IU eGFR IU = mL/min/1.73m פתח בדיקה LDH 258 U/L פתח בדיקה AST(GOT) 23 U/L פתח בדיקה ALT(GPT) 20 U/L Alkaline Phosph. 102 U/L 102 Bilirubin, Total 0.38 mg/dL Total Protein 7.11 g/dL Albumin 4.0 g/dL פתח בדיקה Globulin 3.16 g/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Cholesterol,Total 141.4 mg/dL Desirable: <200 mg/dL Borderline High: 200-239 mg/dL High: >=240 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Triglycerides 60.0 mg/dL Normal: <150 mg/dL Borderline High: 150-199 mg/dL High: 200-499 mg/dL Very High: >=500 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה HDL Cholesterol 47 mg/dL 47 תוצאה 40 60 LDL Cholesterol 82 mg/dL Non-HDL Cholesterol 94 mg/dL Iron 92.3 ug/dL Transferrin 261 mg/dL Folic Acid 2.05 ng/mL Vitamin B12 422.5 pg/mL TSH 2.01 mIU/L C-Reactive Prot. 0.8 mg/L CMV Ab IgG 3.3 Nonreactive AU/mL CMV Ab IgM 0.43 Nonreactive EBV EBNA Ab IgG 318.0 Positive U/mL הלימפוציטים גבוהים והנירפוליטים נמוכים מדוע? מה עוד חריג בבדיקות שלי?

מבחינה המטולוגית יש ירידה מתונה ברמת הנויטרופלים. המשמעות תחויה בהקשר-האם כרוני או חדש. האם המגמה היא של ירידה או שיפור. האם קשור חמחלה זיהומית? המידה ואין הסבר ואין שיפור בבדיקות חוזרות יש צורך בהערכה המטולוגית מסודרת.

באונה הימנית התקבל דם ,קולואיד חופשי דליל וסמיך, קבוצות של תאים פוליקורים בסידור סולידי , קבוצות של תאים עם שנויים דגנרטיבים ,פוליקולים שלמים בגדלים שונים , מקרופגים לא רבים ומעט היסתיידויות .Coollod goiterבניקור באונה השמלית התקבל דם ,קולואיד דליל ,קבוצות רבות של תאים פוליקולרים רגילים בסידור סולידי ,פוליקולים שלמים ,מעט הסתיידויות ומספר קבוצות של לימפוציטים עם סימני הרס . לא נראו תאים ממאירים . זקף ימין בבדיקת סונר נוקר קשר היפואקואי ,בעל הסתיידיויות ,באונה הימנית של הבולטה בגודל 10 מ״מ .שמאל בבדיקת סונור נוקר קשר באונה השמאלית של הבלוטה בגודל 1.9ס״מ . חומר נשלח לציטולוגיה

על פניו תשובה שפירה

ד"ר שלום רב, אפרט מעט: בחודש ספטמבר 2016 התגלה (בבדיקה אקראית) קשרית בגודל בודדת בגודל 13*15 אשר נוקרה באמצעות FNA תחת US והתוצאה היתה: זפק. וו BETHESDA. לאחר שנאמר לי שהתוצאה תקינה, לא הייתי בביקורת במשך שנה וחצי. כעט, שוב ביצעתי אולטרסאונד לבלוטת התריס וכפי שאפרט: בלוטת המגן-מוגדלת, באונה ימנית - קשרית קטנה, בגודל 4 מ"מ. אונה שמאלית - קשר הטרוגני בגודל 2.1 ס"מ, גדל בהשוואה 19.9.2016 - נוקר בעבר. משמאל קשר לימפה עם קורטקס מעט מעובה בגודל 2.1 ס"מ, וסקולרי. מימין - ללא לימפהאדנופטיה. בלוטת הפרוטיס- תקינות דו צדדית. בלוטת תת לסתיות - תקינות דו צדדית. מומלץ FNA מהגוש באונה שמאלית וקשר לימפה באונה שמאלית. שאלתי היא: האם ככל הנראה זה סרטני? עקב הגדילה של הממצא משנת 2016 ועד עתה? עברו שנה וחצי. מה זה אומר זפק? עפ"י הניקור בשנת 2016? כעט יש גם בלוטת לימפה עם קורטקס בגודל 2.1 ס"מ , האם זה אומר כי זה התפשט לבלוטת הלימפה? ומה זה קורטקס? אני מבינה שללא ניקור לא ניתן לדעת דבר, אך האם כל האמור לעיל מחשיד לממצא סרטני? האם זה שעבר שנה וחצי מהבדיקה הראשונה של הניקור שנאמר שזה זפק ועד עתה זה אומר שיכול להיות שהגידול הגיע כבר לבלוטת הלימפה? אנא תשובותיך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה. בברכה

ד"ר , שכחתי לציין כי אני גבר בן 63 ולאחיינית שלי שהינה בגיל 40 התגלה גידול ממאיר בבלוטת התריס עברה כריתה ומטופלת ביוד. האם זה מראה שאם לי יש בגילי שני גושים כפי שציינתי במייל הקודם אחד שהיה בגודל 1.3 ס"מ ולאחר שנה וחצי כיום הינו בגודל 2.1 ס:מ וכםן גוש אחד בבלוטת הלימפה שלא היה באולטרסאונד לפני שנה וחצי וכיום יש בלימפה בגודל 2.1 ס"מ מראה על גושים סרטניים ? ממה שקראתי בפורום ישנם 4 סוגים לפחות של גידולים בבלוטת התריס ולפי מה שהבנתי בגילי (63) הם יותר אלימים ומסוכנים? האם זה שיש במשפחה המורחבת דבר כזה זה מעיד על מרכיב גנטי וזה יותר מסוכן? אודה לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום רב, הימצאות גידול במשפחה אינה בהכרח קושרת אותך לאותה האבחנה אך בודאי מומלץ לבצע ניקור תחת US. מרבית המקרים יהיו שפירים וביתר מן התסם הגידולים המאוד שכיחים של התירואיד (פפילרי בעיקר) שהם מאוד לא אגרסיביים. הסוגים האגרסיביים נדירים ביותר. ניתן לבצע ניקור תחת US ע"י מיטב הרופאים במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא רמת החיל והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, ראשית אין כל לחץ. הממצא שכיח ביותר ובלוטת הלימפה קרוב לודאי אינה קשורה כלל. גדילת הגידול הינה משמעותית יחסית ואכן מחייבת התייחסות. הניקור חייב להיות במקום איכותי ואם הוא תקין אז יש להיבדק ע"י מנתח ראש צוואר ולהחליט מה הלאה. מערה מול כריתת הממצא. לגוש שגדל באדם צעיר הייתי ממליץ על כריתה בהנחה ואנו משוכנעים שבאמת גדל. ניתן היום לבצע בחתך מינימלי ולעיתים אנחנו מבצעים כריתה כלל ללא חתך חיצוני. אשמח להיפגש ולתת חוות דעת אך לפני כן מומלץ לבצע ניקור לביופסיה וניתן לבצעה במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא ע"י רופאים מובילים בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובותיך אך בבקשה רציתי להוסיף וגם לשאול אני גבר בן 63. (לא הייתי משוכנע שהסברתי את עצמי בפעם הקודמת לענין מין וגיל).. ולכן שאלתי האם מבחינת גילי זה ממצא עקב מהירות ההגדלה של הממצא מלפני שנה וחצי מחשיד יותר לכך שזה סרטני? האם בגילי שאינו צעיר במיוחד כן היית מבצע כריתה ולא מעקב עקב הגדילה המהירה? ולגבי זה שציינת כי לא נראה שבלוטת הלימפה באונה שמאלית בגודל 2.1 ס"מ אינה קשורה כנראה לענין, שאלתי היא האם יתכן כי זו בלוטת לימפה שגדלה, מכיוון שיש לי גם הגדלה באדרנלים ועלי לעבור MRI שעדיין ממתין לתור עבורו, האם ייתכן כי בלוטת הלימפה הזו המתוארת באונה השמאלית יכולה להיות גרורה מאזור האדרנל? תודה מראש ובברכה

שלום רב, הקשר שגדל מחייב אכן ניקור וייתכן גם כריתה שלו מכיוון שהגדילה תמשך קרוב לודאי גם בעתיד. עדיין אין על מקום ללחץ- מרבית הגושים שפיר וגם הממאירים מאוד לא אגרסיביים. בלוטת הלימפה לא נשמעת מדאיגה אבל כמובן שיש לנקר גם אותה. ממליץ לבצע את הניקור במקום איכותי. ניתן לבצעו במהירות במרפאתינו באסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום וחוסכת זמן המתנה רב (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר שלום רב, ביצעתי את בדיקת FNA של בלוטת התריס ובלוטת הלימפה ומדאיג אותי התשובה לגבי בלוטת הלימפה. להלן תשובות הביופסיה: בניקור קשר היפואקואי בהנחיית סונר באונה שמאלית של בלוטת המגן התקבל חומר לא רב המכיל קולואיד דליל, קבוצות של תאים פוליקולרים רגילים, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים, גבישים ומעט תאים מרובי גרעינים. לא נראו תאים ממאירים. זפק. BETHESDA 11 בניקור בלוטת לימפה בהנחיית סונר בצוואר משמאל, נראה דם, אלמנטים לימפטים רבים מפוזרים ובקבוצות. נראו לימפוציטים בשלים, פרולימפוציטים ומעט לימפובלסטים ותאי פלסמה בודדים. - יכול להתאים לקשר תגובתי, מומלצת קורילציה קלינית ומעקב. מאיג אותי לגבי בלוטת הלימפה, מה זה אומר, מה זה יכול להיות? מה זה ואיך עושים קורילציה קלינית? אנא תשובתך ותודה מראש לתשובותיך ןאדיבותך. בברכה

פורומים בנושא לימפוציטים גבוהים
פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים
ד"ר דרור לוין יענה לשאלות הגולשים בנושא מחלות ממאירות בילדים
פורום בדיקות דם בילדים
ד"ר דרור לוין ישיב לשאלות בנושא בדיקות דם בילדים.
פורום אנמיה ומחלות דם בילדים
ד"ר דרור לוין ישיב לשאלות בנושא אנמיה ומחלות דם בילדים.