פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

25/05/2015 | 12:49 | מאת: זאב

בן 73. בבדיקת דם: גלוקוז בין 100 ל- 117. סובל מלחץ דם מתון 140 עד 170. מטופל ב-ווזודיפ 10 מ"ג. כאשר אני אוכל פחמימות ובעיקר פחמימות חד ודו סוכריות, מקבל נפילות חדות בלחץ הדם, סחרחורות ותחושת עילפון, דפיקות לב חזקות וחולשה. התופעות הנ"ל גם כאשר אינני נוטל את התרופה. התופעה מלווה אותי כבר לאורך שנים רבות אבל התגברה מאוד בתקופה האחרונה. רופא המשפחה מתייחס לנושא בביטול ומציע לי לקום לאט ממצב שכיבה למצב עמידה. אני מדגיש כי בדרך כלל אין קשר לשינוי תנוחה והמצב המתואר תוקף אותי ללא קשר לשינוי תנוחה ויכול להופיע גם בהליכה, במאמץ או מנוחה. בדיקות קרדיולוגיות אינן מצביעות על בעיה. (ארגומטריה, אקו לב, צינטור) אודה על התייחסות ועצה. תודה, זאב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זאב. יתכן שיש לך ירידות סוכר לאחר אכילת סוכרים. כדאי להמנע מסוכרים פשוטים.רצוי לקלב יעוץ דיאטה אני ממליצה לבצע בדיקת דם לHBAC כדי לשלול סוכרת סמויה וכןהעמסת סוכר ובדיקת סוכר בדם כל שעה במשך 3 שעות לאחר מכן.

למרות שזה בדיקה ראשונה עם ערכים גבוהים? עד עכשיו הייתי 5.9 ו 6.0. התרופה שקיבלתי היא התרופה הישנה גלוקופאז או בשם השני מטהמורפין. יש טעם להחליף התרופות לתרופות החדשות שציינת? מה השוני? מה היתרון?

23/05/2015 | 16:43 | מאת: אבי

שלום, אני לוקח מזה מספר שנים גלוקומין אחד ליום בערב. ערכי הסוכר וההמוגלובין עולים כמפורט: 10/2013 - 150 - 7.1% 04/2014 - 165 - 7.9% 09/2014 - 215 - 8.1% 05/2015 - 270 - 9.8% אני מודה שאף פעם לא שמרתי על דיאטה כלשהיא (קשה לי ולרוב אני אוכל בעיקר בערב כשחוזר מהעבודה) ואני אפילו חובב מתוקים. בחודשיים האחרונים אני לוקח מטפורמין לא מוכר בשם glucofree של חברת יוונית - farmasyn. האם יתכן וההרעה בתוצאות האחרונות יכולה לנבוע מהכדורים החדשים שאני לא מגיב אליהם ? (או יותר נכון לא מגיב אליהם). אני לא מעוניין להגדיל את המינון של הכדורים וחושב לנסות לטפל בצ'יה לתקופה הקרוב לעשות הליכות וכד' - האם כבר לא מאוחר מידי בערכים שהגעתי אליהם ? מבקש המלצה וחוו"ד בנושא. אני בן 47, לא מעשן ולא שותה כאשר שמתי לב בהתקלות מקרית בתוצאות בדיקות של 20-30 שנה אחורה שתמיד היה לי סוכר בסביבות 100-110. תודה מראש על כל עצה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי- הטיפול שאתה מקבל כעת אינו מספיקל תפקוד הלבלב שלך. הערכים גבוהים מאד ועלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לאיברים הפנימיים. היום יש כדורים חדשים חזקים יותר ממטפורמין-למשל גנואט או יוקראס. צריך לקבל אותם פעמיים ליום. בנוסף כמובן צריך לעסוק בספורט ,תזונה נכונה וגם ציאה הוא טוב.

21/05/2015 | 10:58 | מאת: חני

האם מותר לקחת כדורי מגנזיום שמשולבים בויטמין e שנקראיםANTI LEG CRAMPS לחולי סוכרת? והאם מותר לקחת אבץ? תודה. חני

לקריאה נוספת והעמקה

אם תפקוד כליתי תקין אין בעיה לקחת אבץ ומגנזיום

21/05/2015 | 17:17 | מאת: חני

תודה

20/05/2015 | 17:02 | מאת: רחל

שלום בת 70, בריאה בד"כ, משקלי תקין ואינני נוטלת תרופות. בבדיקת דם שגרתית שערכתי לאחרונה התקבלו התוצאות הבאות: Glucose 86 HA1C 6.4% ברצוני לשאול מה משמעות התוצאה, והאם עלי לקבל טיפול כלשהו? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםרב. את גבולית בערך הסוכר התלת חודשי. בגילך אין צורך בטיפול תרופתי רק דיאטה דלת סוכר.

15/05/2015 | 22:23 | מאת: גלי

היי. אני בת 28, רופאת המשפחה ביקשה שאעשה בדיקות דם מקיפות (כימיה) וUS בטן. ראתה את התוצאות ואמרה שיש לי הסננה שומנית בכבד ואגב, אני סובלת מעודף משקל. הרופאה שלי לא כזאת אנושית, ולא הרחיבה על הנושא. מה זה הסננה שומנית בכבד? והאם יש דרכים מומלצות לטיפול שיכולות לעזור בנוסף לירידה במשקל? שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי. הכוונה לשיש לך כבד שומני עם עודף שומן. ירידת משקל גוף גורמת גם ליציאת שומנים מהכבד. בנוסף לתזונה נכונה ניתן לקחת כדור XENICAL עם ארוחות שומניות שיכולים לעזור בתהליך ירידת המשקל וכן טיפול בכבד שומני. כמובן פעילת גופנית עוזרת גם.

09/05/2015 | 09:16 | מאת: הילה

היי אני בשבוע 34 הריון שני לאחר שבהריון 1 העמסה לא תקינה ושמירת דיאטה. העמסה תקינה יחד עם זאת ריבוי מים ועובר גדול עשיתי בעצמי ניטור והערכים אינם תקינים האם כדאי בשבוע כזה לחזור על העמסה? והאם זה מסוכן שלא שמרתי עד כה? תודה רבה

20/04/2015 | 23:25 | מאת: הילי

שלום. אני בת 32 שוקלת 115 ק"ג גובה 162. BMI שלי הוא 43. האם שימוש בכדורים לויסות התיאבון RAZIN אשר נלקחים במשך 3 חודשים יחד עם תזונה מוקפדת וספורט יכול לגרום לירידה משמעותית במשקל ובכך למנוע את הצורך בניתוח כירוגי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילי. אפשרי לרדת במשקל עשרות קילוגרמים ללא ניתוח. זה יותר קשה ולוקח יותר זמן-יותר מ 3 חודשים,אך פחות מסוכן מניתוח

29/03/2015 | 14:50 | מאת: שאלה

28/03/2015 | 15:18 | מאת: דויד

שלום אמא שלי בת 70 קראתי שחלק מהטיפול הוא הצרת קיבה או לאבד משקל במקרה של אימי היא רזה אולי תת משקל...לא מוכנה לאכול הרבה אני חושב לגרום לה לעלות למשקל תקין תוך כדי בדיקת הסוכר אשמח לשמוע עוד פרטים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דויד. אני מבינה שאמך חולה סוכרתית. אם היא בתת משקל כמובן שהדבר אינו בריא אפשר להעלות משקל עם תזונה ללא פחמימות רבות. למשל עם שמן זית עם סלט,דגים. צריך לעשות זאת בבקרה של דיאטנית בהתיחס לבדיקות הדם שלה. כמובן איזון הסוכר במקביל.

18/03/2015 | 19:53 | מאת: דן

שלום רב פעם עד פעמיים בשבוע אני נהנה לאכול ארוחת פירות בנחת 1900 בערב עד 2100 : מתחיל 4 תותים + קיווי+ תפוח א"חכ :אבוקדו, 6 תמרים ,12-15 תאנים קטנות ,אפרסמון וקצת מנגו ושומשום. ב 2300 שעתיים מהביס האחרון מדדתי היה129 סוכר ולמחרת שקמתי ב1100 היה 89. מה זה אומר על תיפקודי לבלב וכבד שלי???? בן 65. לפני שנה שבדקתי באותם פירות בערך אחרי שעתיים 110 אבל -- בבוקר ל מחרת בערך 110-103 אך לפני שנה הייתי מוסיף שקדים לארוחה +גרגרי חילווה בבדיקה בק"ופח לפני שנה + היה 4.9 סוכר משוקלל . ו85 בבדיקה הרגילה ---אבל--לא אכלתי פירות 3 ימים לפני הבדיקה מה זה אומר ? והאם "שיקרתי" את הבדיקה ? תודה מראש

שלום דן. תפקוד הלבלב שלך תקין לחלוטין. HBAC 4.9 הוא מעולה. הוא בודק סוכר ממוצע של 3 חודשים כך ש3 ימים שלא אכלת פרות לא שינו. אתה יכול לאכול פרות חופשי.

11/03/2015 | 14:51 | מאת: סקיפי

שלום רב, אני סוכרתית מאוזנת ללא תרופות, 6.5 a1c . לאחרונה התחלתי לשתות שייק בריאות ירוק, שמכיל גם מיץ מתפוח ובננה. שעתיים אחרי השתיה, הסוכר שלי בסביבות 120, אבל מדדתי גם אחרי שעה והיה 200. האם זה תקין? תודה רבה!

שלום רב. סוכר 200 לאחר אוכל אינו תקין. השייק כפי הנראה מעמיס עליך יותר מדי סוכר. עדיף לאכול פרי טבעי בין הארוחות

05/03/2015 | 12:01 | מאת: סילשי חנה

לפני כ-8 שנים בעקבות מחלות וירליות-חיידקיות קבלתי מספר התקפי היפו. בבדיקת צום (כנראה עקב המתח שלי) לא הייתה ירידת סוכר. הומלץ על בדיקת דם עם ירידה נוספת. בעקבות דיאטה מתאימה המצב התאזן. בחדשים אחרונים קבלתי מספר דלקות חוזרות של דרכי השתן והומלץ הטיפול בהיפרקס+ויטמיןC. לא עבר זמן רב וחליתי בשפעת ובהיותי חולת אסטמה הסתבכה לדלקת ראות ברונכיאלית. שוב טופלתי באנטיביוטיקה במשך חודש. לא עבר חודש ומתאריך 12/2/15 החלו נפילות סוכר. הראשונה הגיע לערך 48. לרוב הן קורות אחר ארוחת בוקר. אתמול הייתי בפגישה עם דיאטנית שהמליצה על דיאטה רבת פחמימות.הבוקר אחר אכילת קוואקר+ 3 אגוזים ויוגורט לא הייתה עליה משמעותית והחלה ירידה. עם אכילת הארוחה השנייה של פרי +אגוזים תוך שעה הגעתי ל-55. האם יתכן שעד הגיעי למומחה עדיף בכל זאת דיאטת חלבונים? אודה על העזרה כי כרגע אני בחרדה.

26/02/2015 | 15:11 | מאת: צילה

בעלי עשה לפני שבוע בדיקות דם הסוכר יצא לו 110 פעם ראשונה בחיים תמיד יצא לו נמוך ודבר חדש ואז עשה בדיקת שתן microalbumin/creat התוצאה 35.656 גבוה מזה התצואה ומזה נובע. ומצד שני בעלי שמן וקיבל זימון לדיאטה דחופה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צילה. לבעלך יש טרום סוכרת. מקובל היום לתת כדור לפחות בליליה להורדת הסוכר[מטפורמין גלוקומין]. לגבי בדיקת השתן, יש לו חלבון בשתן עקב הסוכר וההשמנה והוא זקוק לכדור להגן על הכליות. למשל טריטז 2 5מג

25/02/2015 | 18:11 | מאת: חיפאית

אני מבקשת לשאול לגבי גבר בן 64 - כבר כמה שנים שמדידות הסוכר שלו נעות בין 105-120 לערך. 120 היה המכסימום , לאחרונה. שני הוריו היו סוכרתיים. לא סובל מהשמנת יתר, אלא רק מיתר משקל קל.bmi פחות מ-30. אוכל ממש מעט דברי מתיקה. אין בעיות לבביות. לחץ דם תקין ללא טיפול. עבר בשנים האחרונות ניתוחי ויטרקטומיה בגלל סכיזיס. רופאת המשפחה החליטה להתחיל טיפול בגלוקומין, לפי דבריה יש גישה היום להתחיל בטיפול כבר במצב של טרום סוכרת, על מנת למנוע תופעות לוואי בעתיד הקשורות לסוכרת. מה דעתך בנושא? אם אכן יש כזו המלצה כללית היום, האם גלוקומין זו תרופה שאפשר להפסיקה לאחר תקופת זמן, אם מתברר שיש ירידה ברמת הסוכר ? או במצב שבדיקת המוגלובין a1c תתברר כתקינה ? ממה כדאי להימנע או להמעיט מבחינת התזונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב-אכן מקובל היום להתחיל בגלוקומין בטרום סוכרת. כדאי לבדוק HBAC כדי להחליט האם לתת 2 כדורים ליום או רק בערב. לגבי התזונה ,מגיע לחולי סוכרת/טרום סוכרת, לפי סל הבריאות, 14 ביקורים בשנה אצל דיאטנית. כמובן לא חייב 14 פעמים אך לפחות כמה פעמים רצוי להגיע.

12/02/2015 | 23:28 | מאת: נועה

המוגלובין מסוכרר היה בין 5.9. ל 6.3. בדיקות סוכר בצום 134(פעמיים). וכבד שומני.אין במשפחה סכרת.החילותי דיאטה.(ירדתי כבר 4 קג בחודשיים).רופאה נתנה גלוקופאג.הסוכר בבוקר בסביביות 118- 134.וסבלתחי מהמון גזים.שזה יצר בעייה בעבודה(עם קהל).הרופאה החליפה לגנוביה 50.ביומיים הרשאונים היה 93 בבוקר.אחכ חליתי לשבוע עם שפעת קשה.כולל טיפול אנטיביותי ואז היה בבוקקר בין 108-124.היום עדיים סוכר בבוקר 110-118.אני לוקחת שבועיים בדיוק.האם להמשיך לחכות עוד חודשיים ואז בצע בדיקות דם להמוגלובין מסוכרר? אני עדיין סובלת מגזים אך הרבה פחחות לעומת המטרופין.כמה זמן בעצם צריך לחכות עד שנראה תחילת השפעהץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. עקב מחלת השפעת הסוכר עולה. גנוביה עובדת לאחר שבוע-10 ימים. חכי עוד בגלל השפעת. כדאי להיות במעקב דיאטנית . חשוב לבצע פעילות גופנית

אבי בן 71 מעשן כבד זה 50 שנה ( 40 סיגריות ליום) בד"כ היה בריא ולקח תרופה לאיזון לחץ דם לאחרונה חש נימלול בכפות רגליים והחמרה בעניין במיוחד בזמן שינה ונתברר שהיה לו סוכר 240 ( הלחץ דם היה תקין- כאמור נוטל תרופה לשם כך) שפגע לו בעצבים העדינים בכפות הרגליים . ניתנה לו תרופה בשם ליריקה שהוא מסרב בכל תוקף להמשיך ליטול כי משפיע דרסטית על מצב רוחו מה שכן הוא שינה תזונה והפסיק לגמרי לעשן ורמת הסוכר ירדה משמעותית ( כעת יציב סביב 135-150) אך חוסר התחושה בכפות הרגליים מאד מדאיג אותו והוא חושש שזה לא יחזור לעצמו - האם יש מה לעשות בנידון - ואם כן מה ? האם יש תחליף מוצלח יותר לתרופה ליריקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קודם כל סוכר בצום צריך להיות 100-120. כך שצריך להוריד את הסוכר. בנוסף יש תוסף תזונה שנקרא חומצה אלפה ליפואית 600מג ליום לעזור לפגיעה בעצבים. שיש לאביך. יש גם כדור שנקא סימבלטה 60מג ליום ,שבועיים ראשונים 30 מג שיכול להוות תחליף לליריקה.

03/02/2015 | 22:56 | מאת: שיר

שלום חולת סכרת סוג 2. מטפורמין קבוע. 7 חודשים לאחר מעקף קיבה עקב השמנת יתר . הורדתי משקל נכבד כבר הגעתי לאידיאלי. למרות המעקף שנעשה עקב מחלת הסכרת לאחרונה מרגישה רעב לפחמימות וסוכרים. האם מותר לי לקחת שוב מטפורמין במינון הרגיל 850? גם אם הסוכר מאוזן ? היות וקשה לי לבלוע את הכדור כי הוא גדול האם מותר לי לרסק אותו? והאם מותר לקחת רק חצי כדור על חצייה? או שצריך לקחת כדור שלם ואסור רק במינון של חצי. האם לא אקבל היפו גם אם הסוכר מאוזן? אשמח לכל התשובות וגם אם מותר לי לרסק את המטפורמין למרות שהתוויה רשום שאין לחצות ולרסק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר. אם הסוכר שלך תקין והמשקל תקין,לדעתי את לא צריכה כעת מטפורמין. תהיי במעקב של דיאטנית עקב הכמיהה לסוכרים ואל תתפתיל אכול אותם. מותר לחצות את המטפורמיןאך לא רצוי לרסק אותו. תתיעצי עם הרופא שלך האם את צריכה את המטורמין כעת לפי בדיקות הדם .

03/02/2015 | 22:03 | מאת: Anat

שמעתי על פיילוט של חברת sweetch שהתחיל בימים האחרונים ומטרתו להוריד את שיעור הסיכון של אנשים להמרה ממצב טרום-סוכרתי למצב סוכרתי ואף למנוע לגמרי את המחלה. שווה לנסות. הנה הלינק לפרטים נוספים והצטרפות: http://sweetch.com/pilot_il/

02/02/2015 | 22:11 | מאת: רפי

שלום רב, הומלץ לי על הליכה של כחצי שעה ביום כדי להפחית את רמת הסוכר בדם. השאלה היא האם שלוש פעמים הליכה של עשר דקות שקולים להליכה אחת של חצי שעה או שהרצף הכרחי להשגת ההפחתה בסוכר?

06/02/2015 | 13:26 | מאת: רפי

?

02/02/2015 | 11:06 | מאת: יהודית

שלום רב , אני בת 56 בשנתיים אחרונות הסוכר שלי גבולי (107-109) ובבדיקה האחרונה HG1AC היה לי 6.3.(לא אוהבת כדורים) הרופא אמר לי לעשות הליכות. מה לעשות כדי למנוע שהמחלה לא תתפרץ, והאם ייתכן שמצב זה יכול לגרום לי נזק בעניים לב כליות . יש גנטיקה משפחתי של סכרת מצד ההורים אודה לתשובתך המודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודית. בערכים כאילה לא צפוי נזק לכליות ועיניים. מלבד פעילות גופנית צריך לשמור על תזונה מתאימה-טיפול של דיאטנית מוסמכת. יתכן שצריך גם ירידת משקל. גם בטרום סוכרת -את נכנסת לקטגוריה זו- מקובל לתת טיפול בגלוקומין, לפחות בלילה.

02/02/2015 | 13:06 | מאת: יהודית

תודה ד"ר לאה לבין על התיחסותך המהירה. האם התכוונת שבמצב זה אני נכנסת לטרום סוכרת ואצטרך כדור. או האם במצב זה אוכל לעזור לעצמי ע"י דיטטה בשילוב פעילות ימנע ממני תרופות סכרת/מחלת סכרת כלומר המצב יכול להשתפר ולמנוע את מחלת הסכרת אשמח לדעתך תודה רבה

לד"ר לבין שלום רב, מאוד אשמח אם תוכלי לענות על שאלותיי, בעבר ניסיתי לקחת ויקטוזה אך לאחר שעליתי למינון של 1.2 מג' בתום שבועיים במינון ההתחלתי של 0.6 מג' סבלתי מהפרעות גסטרואינטסטינליות קשות (שלשול ועצירות לסירוגין ועוותויות) ונאלצתי להפסיק את הטיפול. כעת יש לי את האפשרות לנסות את הביידורין שהיא זריקה חד שבועית עם מנגנגון השהיה. לאור ההתנסות שלי עם ויקטוזה האם לדעתך יש טעם בכלל לנסות את ביידוריון והאם יש ערך או יעילות כלשהי בטיפול בויקטוזה במינון ההתחלתי (0.6 מג') בלבד? בברכה, אליהו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו- לעיתים ביאדוריון גורם פחות תופעות לואי מויקטוזה כי הוא עובד לאט יותר. מינון של 0.6 מג ויקטוזה אינו מספיק. אך אפשר לעלות ל 1.2 מג אחרי כמה שבועות/חודש ואזה גוף מתרגל לתרופה.

01/02/2015 | 07:03 | מאת: אני

לא ידוע על סכרת אבל מרגישה כרגע שמשהו משובש והרופא משפחה שלי לא נמצא. היו לי לאחרונה 2 הפלות בשבועות מוקדמים. לפני חצי שנה סוכר בצום 87. לפני כשבועיים היה איחור במחזור שבסוף הגיע סוכר בצום 104. הרופא טען תקין. אני שמנה ובימים האחרונים נסתם לי התאבון וירדתי כ 4 קילו בשבועיים. בלילה בימים האחרונים עושה 3-4 פעמים המון פיפי ומאוד צמאה בלילה. הלשון התכסה במשהו לבן. היה לי חום לפני מספר ימים ולכן לא יודעת אם קשור. לא אוכלת בלילה. נראה כי גם יש לי התקפי חרדה באמצע הלילה כרגע ובלי קשר רגישה סביב הביוץ. עד שאגיע במשך השבוע לרופא מה כדאי לעשות לגבי חוסר השינה והצמאה והשתנה מרובה בלילה?

27/01/2015 | 22:36 | מאת: מירי

בת 45 . מזריקה לנטוס 15 -16 יחידות בבוקר. הבעיה שהסוכר שעתיים אחרי האוכל לאורך היום נע בן 170 ומגיע ל230 לפני השינה. בבוקר אני קמה עם היפו 50.בדרך כלל. אני רוצה לעבור להזריק את הלנטוס בערב. איך אני עושה את המעבר?והאם מזריקים אותן מספר יחידות?

27/01/2015 | 12:46 | מאת: נטע

היי, אני נטע ואני פסיכולוגית בבי"ח איכילוב. בימים אלו אנו עורכים מחקר אינטרנטי בנושא סוכרת ורווחה נפשית, בקרב חולי סוכרת מסוג 2. המחקר נערך בראשות הפסיכולוגית הראשית של בית החולים, ד"ר בן יצחק, ובאישור ועדת האתיקה. אשמח אם תסכימו למלא את השאלון המצ"ב. תודה על שיתוף הפעולה, נטע https://docs.google.com/forms/d/1_n-4cse-6-tU5flKiXpxv9HaWDvD7TQw5VdrGmjQGHQ/viewform?c=0&w=1

25/01/2015 | 20:58 | מאת: רפי

לפני כחצי שנה נמצאו בבדיקות דם שעשיתי ערכים של 125 גלוקוז, ו-6 המוגלובין מסוכרר. ביצעתי שינויים תזונתיים רבים, ולפני כמה ימים ביצעתי שוב בדיקת דם. הפעם הגלוקוז היה 107, וההמוגלובין המסוכרר היה 5.9. השאלה היא האם זה נחשב שיפור? האם המשך מאמץ תזונתי יכול להועיל יותר מכך? האם ישנה קורלציה בין הגלוקוז לבין ההמוגלובין? תודה על תשובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי- יש שיפור אצלך בערכי הסוכר בצום וכןבערך של HBAC. עדיין כדאי להתאמץ עם התזונה והפעילות הגופנית כדי להמשיך להוריד את הערכים.HBAC מבטא ממוצע של הסוכר ב3 חודשים אחרוניםכך שיש קשר בין הערכים.

13/01/2015 | 00:13 | מאת: דסה אסתר

אני בת 66 עם רקע של בעיית ריאות קשה. אני מטופלת המכשיר cpap בלילה תיפקוד הראות שלי עומד על 40%. בבדיקת סוכר בצום נמדדו אצלי ערכים של 178 וובדית דם a1c עומד על 8.5 היום קיבלתי תרופה בשם גלוקומין 850 מ"ג פעמיים ביום. קראתי באלון המצורף "אין לקחת את התרופה אם יש לך בעיות חמורות בדרכי הנשימה" שאלתי היא האם מצבי הוא כזה המונע ממני להשתמש בתרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב- אם יש לך מחלת ראות קשה עם קוצר נשימה ,הגלוקומין עדיף שתקבלי פעם ביום או בכלל לא. אולם את צריכה טיפול חילופי. מציעה לך לגשת למרפאת יעוץ סוכרת בקופה שלך כדי להתאים את הטיפול.

08/01/2015 | 08:57 | מאת: רחל

אני סוכרתית מעל חמש שנים עם סוכר לא מאוזן ועודף משקל .בדקתי אפשרות לבצע ניתוח בריאטרי ואני קצת חוששת מההליך וסיבוכיו. (עודף המשקל אצלי הוא לא גדול) שמעתי על אנדוברייר שהיא פעולה לא ניתוחית שמומלצת לטיפול בסוכרת ובהשמנה. הייתי רוצה לשמוע אם יש לכם ניסיון עם מטופלים שעברו את ההליך ואיך התוצאות ואם זה בכלל יעיל. (ברור לי מעבר לכל ספק שגם אחרי ניתוח וגם אחרי החדרת האנדוברייר חייבת לשנות את אורח החיים זה רק נותן את הדחיפה הראשונית)

אני בת 57 גובה 161 משקל 70 ק"ג H1C בשנים האחרונות בסימן עליה מ-6.3 ל-6.9 - שיניתי תזונה לפחות פחמימות , הליכה והמשקל ירד ב1.5 ק"ג. אני ממשיכה בתזונה והליכה לפחות 3 פעמים בשבוע 50 דקות - המשקל סטטי. טרם לקחתי טיפול.ועדיין לא עשיתי בדיקת H1C נוספת אך בבדיקות סוכר מדי פעם (יש לנו מכשיר ) בדכ"ל בבקר 105-115 ושעתיים אחרי ארוחה - ערכים שבסביבות 115. מה ניתן לעשות כדי להוריד את הערכים - לפני טיפול תרופתי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורדה. את בכוון הנכון. תמשיכי כך! רצוילהעזר בדיאטנית בירידה במשקלוללכת 5 פעמים בשבוע. ניתן לשלב זרעי ציאה באוכל-זרעים של מרוה ברזילאית.

בת 45 חולה בסוכרת סוג 2 -אני מזריקה 16 יחידות אינסולין לנטוס בבוקר כמוכן לוקחת כדור בבוקר ובערב של יוקריאס 850/50 מ"ג. משתדלת לאכול ארוחות דלות בפחמימות. ערכים בצום 70-150 . ערכים שעתיים אחרי האוכל 170-220 מה לפי דעתך הבעיה? כיצד ניתן להגיע לאיזון טוב יותר? האם מדובר בתזונה? או בהעלאת מינון האינסולין או היוקריאס? יש לי תור בקרוב לרופא אבל אשמך לשמוע כיוון..??

לקריאה נוספת והעמקה

שלטם רב- אפשר לעלות ל 1000/50*2 יוקראס. איסולין לנטוס הייתי מורידה ב2-4יח כדי לא להגיע לסוכר 70 בצום. כמובן תזונה חשובה מאד.

05/01/2015 | 07:59 | מאת: רועי

האם שתיית "משקאות קלים" שמכילים עד 50% פרי עם 20 כפיות סוכר יכולה להרוס את הכבד ולגרום לסכרת? כיצד שתיית מיצים קלים משפיעים על הלבלב? אם בכל יום אני שותה חצי ליטר של "משקאות קלים" אז האם יכול להיות לי סכרת?

01/01/2015 | 09:56 | מאת: משה

בני בן ה-10.5 ותמיד סובל מכאבי ראש תכופים הנוירולוגית שלו שלחה אותו לבדיקות דם מקיפות בינהם סוכר בסוכר בצום יצא 97 וH1ACיצא 5.7 שהמקסימום הוא 5.9.,אני שמתי לב שתמיד יש רעד קל בידיים.במשפחה משני הצדדים אין חולי בסכרת.האם יש לדאוג ומה לעשות? יש לציין שהילד רזה מאוד ואוהב לאכול עוגות ואוכל רגיל אוכל בצימצום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב- עקב תזונה לא בריאה רצוי לקבל יעוץ של דיאטנית ילדים ולהקפיד בבית על תזונה נכונה. דרוש מעקב עוד 6 חודשים של בדיקת הסוכר.

31/12/2014 | 09:58 | מאת: שרה

בעלי סוכרתי 2 קיבלת לפני שבועים כדור שנקרא: "ג'נוביה 100 מ"ג". מאז יש לו המון ליחה ולעיתים קרובות משתעל. מה קורה? מתי זה יפסק??? ושאלה נוספת ברשותך: אני סובלת מתת פעילות והשימוטו מטופלת באלטרוקצין 100. תוצאה TSH: 4.87. והסוכר שלי: 99 בצום. מה דעתך על התוצאות.? הרבה תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב- גנוביה עלולה לגרום כאילו לדלקת גרון . במקרה זה יש להפסיק את הכדור. טרגנטה 5מג מאותה משפחה אינה גורת לכך. התוצאות שלך תקינות אם כי הסוכר גבולי.

22/12/2014 | 13:50 | מאת: חקמ1949

האם הבחילות בלקיחת ויקטוזה נמשכות רק שבועיים? האם יש תופעות לואי נוספות? האם ניתן לקבל את הויקטוזה גם אם הקראטנין הוא 1.6 - 1.7?

שלום רב-הבחילות עלולות להמשך עד חודש עם לקיחת וקיטוזה.באופן כללי מותר לקבל ויקטוזה עד קראטינין 1.5 אך יש עבודות שלא קרה כלום בקראטינין עד 2 מג%.

03/12/2014 | 10:27 | מאת: יוסף פנחסי

אני סוכרתי בן 63 מזריק אינסולין: אפידרה ולנטוס, הידועים. כמגבירי תיאבון.קבלתי מרופאת הסוכרת המטפלת בי המלצה לויקטוזה בנוסף לנ"ל. כיצד משלבים זאת יחד, או עם אפידרה ולנטוס יום יום וכמה פעמים ביום מזריקים עם איזו כמות בזריקה. אשמח לקבל תשובה,בהקדם. בתודה יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. ויקטוזה מתחילים במינון 0.6מג למשך שבועיים ועולים ל 1.2 מג קבוע כל בוקר. מורידם מינוני אפידרה ולעיתים מורדים את מספר הזריקות של אפידרה. לגבי כמויות האינסולין לאחר התחלת הטיפול בויקטוזה,הכל תלוי במידת התגובה לטיפול. אתה צריך להביא מדידות סוכר ביתיות לרופא המטפל/מרפאת הסוכרת שלך,ותקבל תשובה כמה אינוסלין להזריק. כאמור הויקטוזה מוריד משקל, תאבון וסוכר.עלול לגרום לבחילות בחודש הראשוןלטיפול.

29/11/2014 | 16:09 | מאת: חן

אני מטופלת נגד מחלת הסכרת בג'נואט 500 MG פעמיים ביום בנוסף זריקת לנטוס 12 מ"ג פעם ביום לפי הצורך . הכדורים גורמים לי להזעה בגוף ובמיוחד בקרקפת הראש .גורמים לי לגרד נוראי בגוף ובראש ) עור הגוף שלי אינו יבש ) . הרופא החליף לי את הכדורים מ850 מ"ג ל500 מ"ג . כמו כן שמנתי מהכדורים . שאלה מה עושים לגרד.הזיעה,השמנה . לידיעה אני בת 64 הסכרת אצלי משהו חדש בן חצי שנה דרך אגב פרצה לאחר הפסקת עישון עם צ'מפיקס .בבוקר אני קמה עם סוכר 110-125 .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חן. הגנוביה שבתוך הגנואט עלול לגרום לרגישות עורית. ממליצה לך לעבור לטרגנטה דואו במינון 2.5/850*2 ליום. הכדור מאותה משפחה אך לא גורם לתופעות עוריות. חשוב מאד להקפיד על תזונה נכונה- הדרכה של דיאטנית ופעילות גופנית סדירה.

23/11/2014 | 00:05 | מאת: שרית

רציתי לשאול האם בבדיקת סוכר בצום צריך לצאת ערך נמוך מ85? ואיזה ערך נחשב תקין וטוב??

16/11/2014 | 11:47 | מאת: nom

שלום רב,אני בת 43, בהיותי בסוף הריון לפני כארבע שנים פיתחתי סכרת וילדו אותי בשבוע 37 בניתוח חרום .התינוק יצא בריא והכל נגמר בשלום.עוד אז התריעו בפני כי יש לשים לב שכן סכרת הריונית עלולה לבשר על בעיות סכרת בגיל מאוחר יותר. בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי בצום רמת הסוכר בדם יצאה גבולית-103.יש לציין כי אני סובלת מעודף משקל(גובהי 161 סמ ומשקלי 86 קילו.) והשאלה: מה יש לעשות כדי לא לפתח סכרת (בזמן האחרון אני צועדת ועוסקת בפעילות ספורטיבית ואף מצליחה להשיל ממשקלי)תודה מראש על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב- ספורט ותזונה מתאימה הם טיפול מעולה למניעת סוכרת. מציעה לך לבדוק HBAC -זו בדיקת דם שבודקת סוכר ממוצע ב 3 חודשים,כדי לדעת האם יש לך סוכרת סמויה.

08/11/2014 | 23:35 | מאת: שרונה

הי אני בת 29 ירדתי בחצי שנה האחרונה 12 קילו ויצא לי בבדיקת סוכר בצום 96.5האחות אמרה לי שזה גבוה מה עלי לעשות ? והאם כדאי לשנות את התפריט של הדיאטה תודה

05/11/2014 | 16:45 | מאת: בלינדה

שלום רב. אני בת 73, בתקופה האחרונה הסוכר שלי גבולי (106-110) ובבדיקה האחרונה HG1AC היה לי 6.1 רופא משפחה ממליץ שאתחיל לקחת METFORMIN כדי למנוע שהמחלה תתפרץ, אני לא אוהבת לקחת תרופות וחוששת בגלל תופעות הלוואי. ידידים מספרים לי שהערכים אצלם יותר גבוהים ועדיין לא הציעו להם תרופה. האם אני חייבת לקחת ?

שלום רב בלינדה. לדעתי לפי ערכי הסוכר הממוצע HBAC 6.1 ולפי הסוכר בצום עד 110 ,בגילך אינך צריכה לקבל טיפול תרופתי. אם היית בת 30 הייתי ממליצה על הכדור. לך ,כמו לכל אחד,אני מציעה לעשות בפעילות גופנית ותזונה מתאימה לסוכרת.

30/10/2014 | 20:24 | מאת: מיכאלה

שלום העמסת סוכר של 50 יצאה לא תקינה ולכן נשלחתי לעשות העמסת סוכר של 100. התוצאות הן: בצום - 79, לאחר 60 דקות - 140, לאחר 120 דקות - 97 ולאחר 180 דקות - 38. שני ערכים חורגים כלפי מטה. האם יש לכך משמעות? תודה רבה מיכאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכאלה- קודם כל אין לך סוכרת הריון. סוכר 79 בצום אין לו משמעות הוא תקין אך סוכר 38 לאחר 3 שעות אומר שאסור לך לאכול מתוק.הירידה היא עקב העמסת סוכר. אם יש לך עודף משקל מציעה לך להיות במעקב של דיאטנית

20/10/2014 | 14:00 | מאת: יהודית

אני מטופלת בפרדניזון תקופה ארוכה והסוכר לגמרי לא מאושן האם מותר לקבל ג'נואט XR פעמיים ביום בוקר וערב? 50/1000 צע

שלום יהודית. אין בעיה לקבל גנואט XR פעמיים ליום.

19/10/2014 | 15:44 | מאת: שרון

מה הסיכויים שסוכרת תעבור בתורשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון. סוכרת היא מחלה רב גונית כך שאי אפשר לחשב סיכוי אחיד לכולם. בסוכרת מסוג 2 -מבוגרים-הסיכוי להעברה בתורשה יכול להגיע ל 30%-40% אם הורה אחד סוכרתי. בסוכרת סוג 1 [סוכרת ילדים] אין קשר משפחתי ברור

19/10/2014 | 15:41 | מאת: DAN

יש אלטרנטיבה לזריקות של סוכרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן. השאלה האם קקים תחליף לזריקות אינסולין היא כללית מדי. קיים אינסוליןקצר פעולה בשאיפה אך אינו בארץ ואינו בשימוש רחב בגלל בעיות כמו עישון או מחלת ראות. אם אתה מדבר על סוכרת סוג 2 ,צריך לגשת ליעוץ פרטנילכל מטופל.

19/10/2014 | 15:39 | מאת: מישהו

איך מונעים סוכרת

19/10/2014 | 15:34 | מאת: אנונימי

איזה מאכלים עושים סוכרת

19/10/2014 | 00:12 | מאת: יוסי

לאבי בן ה-66 היה לפני 5 שנים A1C של 7.1 ו-FPG של 134 עם בדיקות נוספות של A1C מעל 6.5 לאחר מכן. בעקבות שינוי אורח חיים ה-A1C נמצא מתחת ל-6.5 בשנתיים וחצי האחרונות, אבל ה-FPG בשנה וחצי האחרונות מעל 126. בבדיקה האחרונה לפני 3 חודשים היה A1C של 6.3 ו-FPG של 142. בנוסף קיבל באופן זמני טיפול הורמונלי והקרנות לסרטן ערמונית מקומי לפני כשנה (מאז PSA קטן מ-0.008, כלומר הטיפול לא נכשל עד כה), ועקב הטיפול ההמוגלובין שלו ירד מכ-15 ל-13.8 (שנחשב לאנמיה בגברים לפי חלק מההגדרות) ואני מבין שזה יכול להשפיע על ה-A1C אבל ה-A1C נמצא מתחת ל-6.5 כבר שנתיים וחצי, עוד לפני שאובחן וטופל בסרטן הערמונית. הוא לא רואה את עצמו כחולה סוכרת כי בתוצאות של הקופה נכתב ש-A1C עד 6.5 זה בתחום הנורמה, ולא פנה מעולם לאנדוקרינולוג או למרפאת סוכרת, ורופא המשפחה שלו לא אמר או כתב לו שהוא חולה סוכרת. לפיכך עולות 4 שאלות, 2 תיאורטיות ו-2 מעשיות: 1. האם אבחנה של סוכרת היא לכל החיים אחרי שאושרה ב-2 בדיקות, או שבדומה לאנמיה זאת אבחנה זמנית שתלויה בסרולוגיה משתנה? 2. כיצד מיישבים את הסתירה הלכאורית והמתמשכת בשנה וחצי האחרונות בין ה-A1C לבין ה-FPG כשלפי הראשונה הוא לא נופל להגדרה המקובלת של סוכרת ולפי האחרונה כן? האם כדאי לעשות גם OGTT או פרוקטוזמין בכדי להבהיר את התמונה? 3. אם אין ספק שהוא עונה על ההגדרה של חולה סוכרת, האם חשוב לסייע לו להפנים זאת על מנת לשפר שמירה על אורח חיים סוכרתי והיענות לטיפולים אפשריים? 4. האם יש מקום לפנות לאנדוקרינולוג או למרפאת סוכרת ולשקול טיפול תרופתי וכן להקפיד על שגרת הבדיקות האופיינית לחולי סוכרת (עיניים, רגליים וכיוצ"ב)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אם אביך שומר על תזונה נכונה ואינו שמן, כאשר סוכר מעל120 רצוי לתת טיפול תרופתי בגלוקומין בלילה. יש אנשים שאצלם הסוכר עולה בלילה ותקין ביום .הסוכר נוצר בכבד גם אם לא אוכלים בלילה. כך שאין סתירה בין HBAC וסוכר בצום. קשה לי לומר האם האבחנה של הסוכרת במקרה שלכם לכל החיים עקב הטיפולים שקיבל אביך . יתכן והם גרמו לעלית סוכר.

שלום רב, כשנה לאחר כריתת בלוטת התריס עקב סרטו. נוטלת 900 מג אלטרוקסין בשבוע. מבצעת בדיקות דם אחת לחודש. רמת tsh 0.1, רמת ft3 - 5.5 ורמת ft4 - 20.3. לאחרונה יש עליה ברמת הגלוקוז באופן דרגתי מ 90 ל 94 ל 100 חודש קודם ו 102 החודש . - האם יש קשר בין רמת האלטרוקסין וגלוקוז? - האם יש קשר בין רמות ה 4 tsh ft3 ft וגלוקוז? - האם 102 נחשב גבוה? נדרש טיפול? - אני לא צורכת מתוק , להוציא כ 4 כפיות סוכר ו2-3 עוגיות ביום. גם לא קמח להן. האם זו צריכת סוכר גבוהה? איך ניתן להוריד את רמת הסוכר? אודה לתשובתכם המהירה.

25/09/2014 | 09:55 | מאת: יוסי דבש

האם התרופה החדשה הזאת יכולה לעזור גם למי שיש סכרת טייפ 1 או רק לטייפ 2.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. ביאדוריון היא תרופה לטיפול בחולי סוכרת סוג 2 עם עודף משקל בעיקר.

24/09/2014 | 14:52 | מאת: מתעניינת

שלום, כבר שלוש שנים אני לוקחת מטפורמין בגלל PCOS, ואחרי שזה היה חסר לאחרונה בבתי מרקחת עברתי לגלוקופג'. במשקל 130, אני עוסקת בהרבה פעילות גופנית (5 אימונים בשבוע) אבל מדד אחוז השומן לא יורד ואפילו עולה. האם יש קשר להחלפת התרופה או להשפעות שלה? תודה על המענה,

25/09/2014 | 09:51 | מאת: יוסי דבש

גלוקופ' ומטפורמין הם שמות שונים של אותה התרופה. הגלוקומין דווקא עוזר בהפחתת התיאבון, אז הסיבה היא צריכת מזון ולא החלפת התרופה.

בין התרופות גורם לכל מיני תופעות, כפי שתעיד היסטריית האלטרוקסין, בין אם יש לה בסיס עובדתי ובין אם לאו.

16/09/2014 | 16:20 | מאת: ani

שלום אני בת 62, בדר"כ בריאה. עקב אכילס שלי היא שומנים בדם שמטופלים כל השנים ע"י תרופות ושומרים על איזון, וכל היתר בדר"כ בסדר. לאחרונה אני מרגישה מאד חלשה ועייפה ועשיתי בדיקות, והופתעתי כשהרופא אמר לי שאני צריכה לשמור לא לאכול סוכר(אני לא אוכלת בכלל סוכר) כי יש חריגה קלה שמצביעה על אפשרות לסכרת. תמיד חשבתי שבדיקת הסוכר היא בגלוקוז שאצלי תמיד בסדר, מסתבר שיש את ה HbA1C(שאצלי 6.1) מה זה??????????? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. HBA1C בודק סוכר ממוצע ב 3 חודשים אחרונים. למי שאין סוכרת הוא עד 5.7 6.1 הוא גבולי. עדיין לא צריך טיפול תרופתי.