מטפורמין לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

03/02/2015 | 22:56 | מאת: שיר

שלום חולת סכרת סוג 2. מטפורמין קבוע. 7 חודשים לאחר מעקף קיבה עקב השמנת יתר . הורדתי משקל נכבד כבר הגעתי לאידיאלי. למרות המעקף שנעשה עקב מחלת הסכרת לאחרונה מרגישה רעב לפחמימות וסוכרים. האם מותר לי לקחת שוב מטפורמין במינון הרגיל 850? גם אם הסוכר מאוזן ? היות וקשה לי לבלוע את הכדור כי הוא גדול האם מותר לי לרסק אותו? והאם מותר לקחת רק חצי כדור על חצייה? או שצריך לקחת כדור שלם ואסור רק במינון של חצי. האם לא אקבל היפו גם אם הסוכר מאוזן? אשמח לכל התשובות וגם אם מותר לי לרסק את המטפורמין למרות שהתוויה רשום שאין לחצות ולרסק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר. אם הסוכר שלך תקין והמשקל תקין,לדעתי את לא צריכה כעת מטפורמין. תהיי במעקב של דיאטנית עקב הכמיהה לסוכרים ואל תתפתיל אכול אותם. מותר לחצות את המטפורמיןאך לא רצוי לרסק אותו. תתיעצי עם הרופא שלך האם את צריכה את המטורמין כעת לפי בדיקות הדם .

מנהלי פורום סוכרת והשמנה