פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

17/07/2013 | 12:09 | מאת: ניקולא

אני לאחר חסימה עורקית ברגל שמאל מ-2001 ואוטם שריר הלב ובעקבותיו ניתוח שלוש מעקפים מ-2006 .סובל מ-pvd ,כולסטרול,טרשת עורקים,סכרת . במצב כללי טוב (ldl 72)ההמוגלובין a1c נא אצלי בין 6.7 ל-7.1 . אני אמור להגיע ליעוץ פרטי אצל מומחה לסכרת .איזה בדיקות כדאי שיהיה לו מול העיניים כדי שיוכל לקבל החלטות נכונות להמשך טיפול של הסכרת שלי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקולא- יש לבדוק תפקודי כליות וכבד.ספירת דם שתן למיקרואלבומין.לבצע עקומת סוכר בגלוקומטר ביתי.

03/07/2013 | 12:57 | מאת: נעה

שלום..רציתי לדעת מהם התסמינים למחלת הסוכרת??(לציין ביצעתי בדיקת סוכר דרך הדם ויצא 107 זה טוב?)רק להוסיך שדודותיי משני הצדדים סובלות ממחלת הסוכורת.תודה

02/07/2013 | 00:03 | מאת: חנן

אני חולה בסוכרת2 מטופל בביאטה אשר אינה עוזרת במיוחד אבל גם חולה במחלת קוליטיס האם ישנה השפעה על הגברת הקוליטיס בעת הטיפול בביאטה

23/06/2013 | 19:58 | מאת: ליאת

בת 68.מטופלת ב-1 מטפורמין 850 מ"ג בערב ובג'נוביה 100 מ"ג בבוקר.ערכים HA1C האחרון 6,7 (לאחר נופש של כחודש בחו"ל ללא יכולת מרבית לשמירה)ערכים של 100 103 118 בבקרים בצום. פעילה באורח חיים נכון ושמירה על דיאטה מתאימה. הפרסומים האחרונים לגבי ג'נוביה מפחידים ומעוררים ספקות. איך להמשיך ולהתנהג לגבי התרופות? תורים מטורפים לרופא סכרת "רק לאוקטובר למשל" אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אין מה לחשוש מגנוביה. העמדה של משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת היא שגנוביה בטוחה. הפרסומים הנ"ל לא מדויקים.

22/06/2013 | 23:29 | מאת: עמיחי

שלום. לפני ודש בבדיקה תקופתית ערכי הסוכר בצום היו גבוהים מאוד.170. a1c 6.8.לוקח 2מטפורמין ואמריל ליום.האם הטיפול הוא מתאים?עברתי ניתוח להורדת הערמונית לפני כ4 חודשים.האם יש קשר לשינוי בעלית הסוכר בצום ועלית ל6.8 a1c מ6.4?תודה על התשובה העתידית

שלום-בהחלט כשסוכר גבוה HBAC עולה גם. אפשר לעלות מינון אמריל

21/06/2013 | 19:19 | מאת: מלצקוביץ בלומה

שלום רב אני בת 68 חולת סכרת סוג 2 מטופלת בכדורי גינואט 50.\850 מ"ג פעמיים ביום בבדיקה אחרונה לפני כשבוע התוצאה של MICROALBUMIN/CREAT היא 66.33MG CREA כאשר בבדיקה שעשיתי בינואר השנה התוצאה הייתה 20 מ"ג ולפי מה שכתוב בבדיקה צריך להיות עד 30 מ"ג שאלתי היא: 1. האם זה לא יותר מדי גבוהה וצריך טיפול להורדת הארכים 2. האם הבדיקה הנ"ל היא מהשתן שנתתי או מהדם שנלקח אודה לכם מאוד על תשובתם בהקדם בברכה בלומה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בלומה- צריך להוריד את המיקרואלבומין בהחלט. אפשר לההחתיל -רמיפריל -טריטז 2.5 מג בערב.הכדור טיפה מוריד לחץ דם אך בערב ז הלא יפריע לך

18/06/2013 | 20:35 | מאת: רותי

ד.נ. האם מטפורמין יעיל כטיפול בסכרת בלבד, או גם כטיפול בקדם-סכרת (למניעת סכרת ומחלות אחרות)? למשל, כאשר הסוכר בצום 118, והמסוכרר 6.4-6.3, האם מטפורמין הוא בכלל(בעיקרון) אופציה הגיונית? בברכה, רותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותי-מטפורמין מקובל היום גם כשסוכר 118 בצום שזו טרום סוכרת.אפשר ליטול אותו רק בערב-פעם ביום- בשלב הזה. הוא כדור מעולה. כמובןבנוסף יש להקפיד על פעילות גופנית ותזונה נכונה לסוכרת.

20/06/2013 | 23:04 | מאת: רותי

ד.נ. האם אין אנו חייבים לפעול בהתאם לדברי העלון לצרכן, בו כתוב שמטפורמין מיועד לטיפול בסכרת, ולא נזכר בו בשום צורה ואופן שהוא מיועד גם לקדם-סכרת? זה די מבלבל, ואשמח על התייחסותך לנקודה זו. בברכה, רותי

האם קיים מוצר אשר בודק את רמת הסוכר בדם ללא דקירה מחפש מוצר אשר מתריעה לפני היפוגליקמיה לילד בן 10

16/06/2013 | 15:39 | מאת: דן

שלום אני פנסיונר רגוע בדרך כלל אך נמצא כבר חודש בלחץ - מתח. ואתמול עשיתי בדיקות דם הכל בסדר מלבד סוכר.116 שתמיד בצום 90 האם מתח מעלה כך הסוכר או מתחילה בעיה????. תודה

21/06/2013 | 08:24 | מאת: ד"ר שאלתיאל

לא הסוכר עולה כי אתה אהבל

שלום-מתח עלול לגרום לעלית סוכר אם יש לך נטיה לסוכרת. רצוי לשמור על תזונה מתאימה לסוכרתיים ולעקוב אחרי הסוכר

16/06/2013 | 10:53 | מאת: חיים

מה צריכה להיות רמת הסוכר בבוקר

למי שאין סוכרת עד 100תקין בין 100-125 גבולי. למי שיש סוכרת עד 130 בצום.

14/06/2013 | 17:41 | מאת: סימונה הילינגר

13/06/2013 | 23:38 | מאת: דן

שלום אני בן 65 מרגיש שהעיכול נעשה איטי , הן בהסתכלות על מה יצא - בהשוואה למתי נאכל ,והן בצורך היציאה לעוד אוכל כדי לצאת. יום לפני בדיקות דם שהתמהמה היציאה , אחרי יומיים שלא היתה יציאה . אכלתי ואכלתי בין היתר הרבה הרבה פירות אחה"צ ובערב לפני השינה שהתמהמה היציאה :עוד תבנית בתנור של 3 תפוחי אדמה צלויים 3 בטטתות 3 סלקים טחינה ירקות וכו.ומיד היתה יציאה. ולמחרת בבוקר בבדיקת הדם התוצאות סוכר- 115????? שבשנים האחרונות בין 70 ל90 בצום.שערב קודם לבדיקות אכלתי רק הרבה פירות לפני שינה. האם גם הלבלב מתחיל להאיט ? 2) או בגלל שהצטברה כמות ענקית של אוכל שהתחילה להתעכל ונעצרה בשינה?והצום של לילה לא באמת צום נכון. ולכן התוצאה 115 ? או3)שבטטה תפוח אדמה וסלק צלויים בתנור גליקמיים יותר מפירות ואגוזים? תודה רבה

שלום, אני בשבוע 33, הריון שלישי. בהריונות קודמים לא היתה לי שום בעיה של סוכר, אולם הפעם ההעמסה של 50 יצאה 154 ולכן נשלחתי להעמסה של 100. התוצאות: בצום-61 אחרי שעה- 145 אחרי שעתיים-163 אחרי 3 שעות - 115 הבנתי מהרופאה שזה לא תקין, מה זה אומר ועד כמה זה חמור שרק עכשיו אני יודעת על כך, בשבוע מתקדם יחסית? אני מציינת שעשיתי השבוע הערכת משקל ויצאה תקינה לגמרי, מתאים לשבוע 32.5 . תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-אכן הערכים לאחר ההעמסה גבוהים. את צריכה לקבל הדרכה מתזונאית ולבדוק סוכר בבית עם מכשיר ביתי לעיתים קרובות. להיות במעקב כמובן.

13/06/2013 | 21:58 | מאת: ליאת

מה זה אומר? שיש לי סכרת הריון?כיצד יתכן שאחרי שעתיים רמת הסוכר עלתה במקום לרדת בהדרגתיות? תודה רבה

09/06/2013 | 15:13 | מאת: יופי

שלום רב רציתי לדעת האם יש קשר בין התרופה יוקריאס לדופק מהיר? תמיד יש לי דופק מהיר אבל נראה לי שמאז שהתחלתי ליטול את היוקריאס ,הדופק המהיר, מהיר יותר ולמשך זמן רב יותר ובמיוחד בשכיבה ואחרי אוכל. האם יש קשר? עברתי בדיקת הולטר ויצא תקין. מהירות דופק ממוצעת 85וכשאני בודקת במכשיר ביתי אז יש לי בין 90 ל-98 . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לום יופי-יוקראס אינו מעלה דופק.

10/06/2013 | 17:55 | מאת: יופי

08/06/2013 | 17:29 | מאת: איציקידנה

אני משתמש במשאבת אינסולין ומתכוון לנסוע להודו לאזור ללא מקררים ואפילו ללא חשמל. איך אוכל לשמור על האינסולין בתקופה זו?

09/06/2013 | 08:10 | מאת: איציקידנה

שכחתי לציין שמדובר על תקופה של חודש

שלום-אינסולין למשל נובורפיד והומלוג יכול להשמר עד 28 מעלות עד חודש. רצוי שישיה לך נרתיק מקורר עם קרחונים לשמירת המלאי לפחות חלק מהזמן כשיהיה מקרר זמין. אפשר להזמין מגפן מדיקל טל- 1800353252

05/06/2013 | 15:34 | מאת: יעל

שלום אב, אני בהריון תאומים בשבוע 27. ביצעתי העמסת סוכר של 100- התוצאות שהתקבלו: 1. פעם ראשונה -85. 2. לאחר שעה- 175. 3. לאחר שעתיים - 167. 4. לאחר שלוש שעות -82. רציתי להבין מה זה אומר לגביי- האם יש לי סכרת הריונית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל יש לך אי סבילות לסוכר.הערכים לאחר 100 גר גלוקוז גבוהים את צריכה קודם כל לשמור על תזונה מתאימה.

04/06/2013 | 09:54 | מאת: סופי

שלום , אני בת 44 הריון ראשון שבוע 25 בצום - 80 אחרי שעה - 185 אחרי שעתיים - 170 אחרי שלוש שעות 121 האם זו סכרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סופי- התוצאה שלך בצום תקינה ולאחר ההעמסה יש ערכים מוגברים של סוכר.יש לך אי סבילות לסוכר. גשי דחוף לדיאטנית ,יתכן ותוכלי לאזן את הסוכר עם דיאטה ללא אינסולין.

01/06/2013 | 13:55 | מאת: משה

היום בשידור של דר יצחק נוי הוא הקריא מאמר אמריקאי מחקרשיש קשר גנוביה לסבירות לקבל סרטן בלבלב,בקשתי ממנו שישלח לי לאיימאיל,השאלה כאחד שמטופל בגנוביה מה הסיכון,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה-עמדת המועצה הלאומית לסוכרת בישראל - לפי מחקרים רבים-אין סיכון עודף לסרטן לבלב למי שמטופל בגנוביה.

31/05/2013 | 17:03 | מאת: אדם

שלום במהלך השנים האחרונות ערך הגלוקוז בדם הוא בסביבות 110, לפני 5 חודשים עשיתי בדיקת hba1c והתוצאה היתה 5.6 ורמת הסוכר 110, מאז שיניתי הרגלי אכילה והורדתי משקל משמעותית ואכן רמת הסוכר ירדה ל 94, אולם ערך הhba1c עלה ל5.8, האם ערך החלבון המסכרר לא אמור לרדת גם הוא ולא לעלות?

לקריאה נוספת והעמקה

היי אדם, ראשית כל הכבוד על השינוי! זה הדבר החשוב. חזק ואמץ על כך. אני מבין את התסכול, ואת חוסר ההיגיון. אבל בדיקת סוכר בצום אינה משקפת את כל היום. אתה צריך לנטר מדי פעם אחרי ארוחות לראות אם גם שם ישנו שיפור. בדיקת HBA1C משקפת ממוצע של 3 חודשים במשך 24 שעות ולא רק את ממוצע הבוקר. בהצלחה. -- ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com

01/06/2013 | 13:19 | מאת: משה

היום שמעתי בתוכנית בוקר שבת של יצחק נוי שגילו שגונביה התרופה גורמת בסבירות גבוהה לסרטן הלבלב,הוא הקריא מתוך מאמר של שבועון מחקר רפואי בארצות הברית,אשמח לשמוע אולקבל תגובה,

שלום משה- לפי המחקרים אין שכיחות יתר של סרטן לבלב או דלקת לבלב בחולים שמקבלים גנוביה לעומת חולי סוכרת שמקבלים טיפול אחר.

30/05/2013 | 11:31 | מאת: עידית

שלום אבקש לדעת איך לשמור על איזון גלוקמי ומה הם המאכלים המותרים.

היי עידית, כמעט כל המזונות מותרים, העניין הוא הכמות. וכמובן הניטור של הסוכר. אשמח אם תהיי יודעת ספציפית לגבי מזונות בכדי שאוכל לעזור לך. בברכה, -- ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com

29/05/2013 | 21:52 | מאת: יקי

אני חולה סוכרת זה 10 שנים טופלתי בנובנורום .a1c 8.6 הרופאה החליפה את התרופה מנובנורום לגנואט 1000זה שבועיים .אולם בבדיקות בוקר בצום 140 ובערב 145 אלה המדדים הנעים .ברצוני לדעת האם זה בסדר?להמשיך לקחת את התרופה הזאת או יש צורך להוסיף עוד משהו כדי להוריד את הסוכר יש לציין שאני שומר על דיאטה מאוד רצינית וגם מתעמל לפעמים.

שלום יקי- גנואט זו תרופה טובה אך לדעתיאחרי 10 שנות סוכרת צריך לקבל גם אמריל 1מג עד 2 מג פעם ביום בבוקר

27/05/2013 | 21:57 | מאת: עליזה בש

לפני יותר מחצי שנה עברתי מגלוקמין 850 פעמיים ביום לג'נואט 1000, פעמיים ביום. כדור מעולה בלי תופעות לוואי ואפילו ירדתי 2 קילו במשקל. האם אני יכולה לרדת עוד במשקל ?

שלום עליזה- הכדור גנואט עצמו אינו גורם לירידה במשקל אך הוא מוריד את התאבון. לכן יותר קל לרדת במשקל.לשם כך את צריכה תפריט מתאים ומעקב של דיאטנית .כמובן פעילות גופנית מוסיפה לירידת משקל.

26/05/2013 | 15:37 | מאת: מיה

שלום, אני בהריון שני, בשבוע 26. לאמי יש סוכרת, וגם לאמא שלה היה. לי לא היה סוכרת לפני ההריון ואני משתדלת להקפיד על תזונה בריאה. במהלך הריון, אני אוכלת מקסימום 1-2 קוביות שוקולד מריר ליום, לא יותר מ-3 פעמים בשבוע. בהריון הקודם לפני כ-3 שנים, התוצאה של העמסת סוכר 50 היתה 125. בהריון הנוכחי, התוצאה של העמסת סוכר 50 היתה 155 והופניתי להעמסת סוכר 100. מצ"ב התוצאות שקיבלתי. האם התוצאה של סוכר בצום 95 נחשבת גבוהה? מה לגבי הערך הנמוך 43 שנמדד לאחר 3 שעות? האם התוצאות תקינות? האם אני צריכה להקפיד על מעקב או תזונה מיוחדת? LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL GLUCOSE 0 PREG 95.00 MG/DL GLUCOSE 60 PRG 132.00 MG/DL GLUCOSE 120 PRG 91.00 MG/DL GLUCOSE 180 PRG 43.00 MG/DL

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיה- לפי התוצאות של העמסת סוכר אין לך סוכרת הריון. ערך הסוכר של 43 מג לאחר 3 שעות כמובן אינו תקין הוא נמוך .אך אם לא תאכלי מתוק לא יהיהו לך ירידות כאילה. מדובר בהפרשת אינסולין מוגברת מאוחרת לאחר 100 גר סוכר שקיבלת. את צריכה לקבל הדרכה ומעקב של דיאטנית. לבדוק סוכר בבית מדי פעם עם מכשיר ביתי.

23/05/2013 | 21:06 | מאת: טל

ת 40, רוצה להכנס להריון, הגניקולוג שלי שלח אותי לבדיקת סוכר שיגרתית אחרי 8 שעות צום והתוצאה 113, A1C יצא 5.8, הוא שלח אותי לרופא משפחה לאיזון הסוכר לפני הריון, רופא המשפחה אמר שעלי לעשות דיאטה מתאימה ולא יותר אך שלח אותי לרופא מומחה לבדוק את המלצתו לטיפול.ביינתייים עד הרופא מומחה מאחר ואני בת 40 מה עלי לעשות? לעשות דיאטה ובמקביל לנסות להכנס להריוןן או לחכות, הגניקולוג אומר לחכות לאיזון ורופא המשפחה טוען שאין לחכות אפילו יום, אודה להמלצה בינתיים והמלצה לרופא המתמחה בנושא, חברת מכבי או פרטי

לקריאה נוספת והעמקה

לשום טל-אפשר לקחת מטפורמין בלילה לכמה חודשים לאיזוןהסוכר. רצוי לחכות עם הריון טיפה עד שסוכר בצום יתאזן. תבררי במכבי באזור מגוריך לתבקשי תור דחוף לאנדוקרינולוג/ דיאבולוג.

היי טל, חסרים הרבה לי הרבה פרטיים לגבייך, האם את אוכלת מסודר? האם את בעודף משקל? האם את מבצעת פעילות גופנית באופן קבוע? האם את מקפידה על ארוחת לילה? לרוב ניתן לאזן טרום סוכרת על ידי שינוי אורח חיים, בהצלחה, -- ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com

23/05/2013 | 16:12 | מאת: ראובן בלחסן

עשיתי טיפול באברהמסון לגמילה מסוכר וגלוטן שזה לא מיועד לעזור לסכרת הם גם אמרו שם שזה לא בא להחליף, וזה לא קשור למחלה והם לא מחליפים רופא ומעקב רפואי וכו', אבל הפתעה הפתעה אחריי שהנמיכו לי את הציפיות כל כך אחריי שירדתי איתם כמה קילו ועשיתי בדיקות ראו שיפור בתוצאות של הסכרת. משמח מאוד!

שלום ראובן- ירידה במשקל גורמת לירידת סוכר בסוכרת מסוג 2

רציתי לשאול כיצד משפיעה סוכרת נעורים בחיי היומיום על בן/בת הזוג של החולה בסוכרת נעורים? ובאילו תחומים זה מתבטא? תודה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

היי, סוכרת נעורים היא אתגר שניתן לחיות איתו בכייף ובאושר עד 120. כאשר הסוכרתי מטפל בעצמו ומאוזן, אין סיבה לחשש לסוכרתי או לבן/ בת זוגו. בהצלחה, ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר www.nirschneider.com

19/05/2013 | 15:00 | מאת: עליזה

שלום, קיבלתי מהרופא ג'נואט Januet 50/1000 אחרי שלא הייתי מאוזנת על גלוקופאג' פעמיים ביום. תוך כמה זמן אני צריכה לראות שינוי ב A1C ובמשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליזה- השינוי HBAC מתבטא אחרי 3 חודשים. לגבי משקל- הגנוביה שבגנואט לא מוריד במשקל, אך יכול להוריד תאבון. הירידה במשקל תלויה בתזונה ופעילות הגופנית שלך

היי עליזה, מסכים עם ד"ר לבין, לגבי שיפור ב A1C והמשקל, צריך לבדוק גם את נושא התזונה והפעילות הגופנית. בהצלחה ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.co.il

15/05/2013 | 20:42 | מאת: עדי

בעלי חולה זה 10 שנים טופל בנובונורום הa1c שלו היה נע בין 6.-7 לאחרונה עלה והיום עומד על 8.6 הרופאה החליטה לשנות לו את התרופה לג'נואט ,זה יומיים שלוקח ורמת הסוכר שלו המדידות שעשינו 320.לא יורד מה ניתן לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי - בעלך צריך לקבל גם גנואט וגם נונבורם כפי שקיבל קודם. אין צורך במטפורמין אלא גנואט פעמיים ליום. אם שום דבר לא יעזור יהיה צורך לרבל אינסולין.

היי עדי, האם התזונה של בעלך מאוזנת? האם הוא מבצע פעילות גופנית בהתאם ליכולותו? בברכה, ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר www.nirschneider.com

15/05/2013 | 14:51 | מאת: מיטל

חג שמח, אני עם סכרת הריונית ( גם בהריון קודם סכרת הריונית) רציתי לדעת מה צריכים להיות ערכי הסוכר שעתיים וחצי אחרי אוכל. לפעמים אני לא מצליחה בשל אילוצים למדוד אחרי שעה וחצי או שעתיים. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיטל, אין הגדרה לערך סוכר שעתיים וחצי לאחר ארוחה, שעה לאחר הארוחה הערך צריך להיות מתחת 140 ו שעתיים אחרי מתחת ל 120. ולכן שעתיים וחצי צריך להיות פחות מזה. בהצלחה, ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר www.nirschneider.com

15/05/2013 | 10:48 | מאת: דרור

ברור שרופא המשפחה שלי, יודע שאני סוכרתי (טייפ II) לפני דקה רשם לי גנואוט. ומייד, לבקשתי, רשם לי גם קסיניקל. ואז קראתי בהוראות המצורפות לתרופה, שאינה מתאימה לסוכרתיים. ולמרות האמור, התחלתי לצרוך אותה. מסתבר לי, שבנוסף לירידה במשקל (כבר ירדתי כחצי קילו + בשבוע) אני קם בבוקר עם רמות סוכר של 95 בערך במקום 110-120 (עם התרופות)!!! לכן אני שואל: האם מותר או אסור לי לצרוך קסיניקל? ולמה בכלל אסור לצרוך את התרופה לסוכרתיים? האם הסיבה לירידה המשמעותית ברמות הסוכר, נובעות מהירידה של כמעט קילו במשקל, או שלקסניקל יש תרומה לרמות הסוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דרור- מטתר לקבל קסניקל לסוכרתיים . אינה מורידה סוכר ישירות.אךמשקל כן מורידה שומנים בדם ובכבד .

14/05/2013 | 09:01 | מאת: רחל

לאחרונה התחלתי להשתמש בכדור שנקרא אמריל 1מג בנוסף לגלוקומין אחד וויקטוזה 1.200 . האם יתכן שתוספת האמריל גורמת לעליה במשקל ? תודה וחג שמח

כן אמריל גורם לתאבון ועליה של 1-2 קג במשקל .אך מוריד סוכר.

08/05/2013 | 20:54 | מאת: הדר

עשיתי העמסת סוכר בשל ריבוי קל של מי שפיר. התוצאות הן: בצום-83 ב60- 137 ב120- 115 ב180- 54. האם הערך הנמוך ב180 בסדר או שזאת בעיה?

08/05/2013 | 20:07 | מאת: ענבל

היי, אשמח להבין את משמעות התוצאות.. ביצעתי היום העמסת סוכר של 100 ואלו התוצאות: 0- 82 60- 186 120- 173 180- 138 האם מדובר בסכרת הריון? אציין שבהריון אובחנה אצלי סכרת הריון כבר בהעמסה של 50 (התוצאה הייתה 230 בהעמסה של 50) ולכן בהריון זה נשלחתי לבצע ישירות את ההעמסה הגדולה יותר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-הסוכר אחרי שעה ושעתיים אינו תקין אך עד 200 לא זו סוכרת אלא אי סבילות לסוכר. צריך דיאטה חמורה כדי להוריד את הערכים.

28/04/2013 | 17:52 | מאת: לי

שלום, אני בשבוע 29 להריון, סבא וסבתא מצד אמא עם סוכרת ואמא שלי על הגבול ללא תרופות כבר כמה שנים. בהעמסת סוכר 100 קיבלתי את התוצאות הבאות- צום-93 אחרי שעה 153 אחרי שעתיים 168 אחרי 3 שעות 90 האם הגיוני שאחרי שעתיים התוצאה תהיה גבוהה יותר מאחרי שעה? מה המשמעות של תוצאה כזאת

25/04/2013 | 20:56 | מאת: שלמה

האם יש מניעה לתזונה ללא סוכר וגלוטן?האם יכולים להיות אירועים של היפו?האם זה מסוכן?

שלום שלמה, אין מניעה לתזונה ללא סוכר, אך יש מניעה לתזונה ללא פחמימות. גלוטן הינו החלבון המצוי בתוך הדגן לכן לסוכרתיים אין סיבה להימנע ממוצרים המכילים גלוטן. פרט לסוכרתיים המטופלים באינסולין או בתרופות מסוימות לרוב אין סיבה לתופעה של היפו אצל סוכרתיים מסוג 2. בברכה, -- ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

24/04/2013 | 23:08 | מאת: דפנה

עשיתי ניתוח לשאיבת שומן לפני 8 שנים מהיריכיים ומהמתניים. הייתי אז בת 20 ולא מאוד עיניין מה ההשלכות של השמנה לאחר הניתוח, פעלתי מתוך שיקול דעת של נערה שהוצע לה פתרון קסם. במהלך השנים עליתי מעט במשקל ושומן החל להצטבר רק באזור הבטן. (מעט בזרועות אבל לא משמעותי) במהלך דיאטה התחלתי לרזות ושומן נשאר באזור הבטן, המשכתי לרזות (16 קילו) עד שהפסקתי לקבל מחזור (אני לא מאוד שמנה וכשרזיתי הגעתי לרזון מקסימלי) ואז הבנתי שהבטן כנראה לא תרד וחזרתי לאכול נורמאלי. השמנתי מאז חזרה כך שכל הגוף שלי בריא (לא רזה כי יש לי מסת שרירים) מלבד השומן שעדיין בבטן. אני בכושר מעולה, מתרגלת פעילות אירובית, שחיה ויוגה 5 פעמים בשבוע. אני אוכלת בריא. שומרת על משקל יציב ופעילות גופנית כבר שנתיים. אבל השומן בבטן לא זז. זה מורגש ומפריע לי בהרבה מאוד תחומים בחיים אבל אני משתדלת להשלים עם המצב כמו שהוא בשביל שקט נפשי ולאהוב את עצמי בכל מקרה. הבעיה היא שתוצאות הבדיקות שלי מראות סוכר גבוה יחסית (107) וכולסטרול רע בתווך הסביר אבל עדיין טיפה גבוה (155) המראה שלי מעניין אותי פחות מהבריאות שלי. קראתי ששומן באזור הבטן מגדיל את הסיכויים לסוכרת. מה אפשר לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה- את כתבת שהפסקת לקבל מחזור בגיל 28? אם כך הדבר, אני מציעה לבדוק האם יש לך עודף פעילות של הורמוני האדרנל[תסמונת קושינג] שגורמים גם לסוכר גבוה וגם להשמנה בטנית וכולסטרול גבוה.

25/04/2013 | 18:25 | מאת: דפנה

הפסקתי לקבל מחזור בתקופה שבה הייתי בדיאטה, למשך חצי שנה בערך, כשחזרתי לאכול רגיל המחזור חזר. עדיין רלוונטי לבדוק את ההורמון הזה ? יתר פעילות מתגלה בבדיקת דם רגילה ?

עדיף לבדוק באיסוף שתן לקורטיזול חופשי.בו זמנית ישלבדוק HBAC כי סוכר שלך בצום גבוה. רצוי יעוץ דיאטני מסודר.

דפנה שלום, בגישה שלי תמיד יש מה לעשות, אבל צריך לברר לעומקו של העניין. צריך לברר מדוע הכולסטרול והסוכר גבוליים, האם זה קשר לתזונה? אולי עודף פירות? אולי מיץ טבעי? אולי הכולסטרול מגיע מגלולות ובכלל אין קשר לתזונה? אולי ע"י תוספת של קצת יין אדום או קצת שמן זית הערכים יסתדרו. עד שלא יעשה בדק בית יסודי, אין סיבה לייאוש או פחד. ואם לא תמצא סיבה הגיונית לערכים אלו תמיד ניתן לאזנם גם על ידי תרופה. רצוי שתתייעצי עם איש מקצוע, כמו שאמרתי תמיד יש מה לעשות. בהצלחה ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

22/04/2013 | 18:51 | מאת: אבי

שלום, לאימי מגוון מחלות: לחץ דם, קיבה, אי ספיקת לב וכמובן גם סוכרת. עד היום היא טופלה באמצעות ויקטוזה במינון של 1.2. כמו כן, פעמיים ביום לפני האוכל היא נוטלת גליקופג' 0.5 מ"ג. בשבוע וחצי האחרונים הערכים של בדיקות הסוכר שלה הגיעו ל-190+ בבקרים ובדיקות הדם שעשתה הראו ערכים של גלוקוז 210 והמוגלובין A1C 8.1. היא ניגשה לרופא סוכרת שלה היום והוא אמר לה לעלות את מינון הויקטוז ל1.8 אף על פי שזה לא יעזור ושהוא לא יודע כרגע מה לעשות כי אסור לתת אינסולין לחולי אי ספיקת לב. מה דעתך? כיצד ניתן להמשיך לטפל באמא שלי? היא כמובן נמצאת במעקב רפואי אך בכל זאת אשמח לחוות דעת נוספת. (תרופות שהיא נוטלת: דיגוקסין, קרווידלול, פוזיד, אלדוספירון, אוקסר, לנטן).

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום, לצערי חסרים לי פרטים על אמך, כגון גיל, מצב גופני, נפשי, רמת תפקוד ועוד, ולכן קשה לתת ייעוץ מרחוק. ובכל זאת, בתור דיאטן לדעתי תמיד יש מקום לשיפור בתזונה ואולי אף בפעילות גופנית מאוד מאוד מתונה בגבולות המותר לאור אי ספיקת הלב. ממליץ בחום להגיע לדיאטנ/ית בקופה לקבלת הנחיות תזונה המותאמות אישית למצבה. בהצלחה והרבה בריאות ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

שלום- ניתן לשלב אינסולין בלילה למשל לבמיר, עם ויקטוזה וגלוקופג. מותר לתת אינסולין באי ספיקת לב

19/04/2013 | 21:25 | מאת: מנדל ברק

כרגע הסוכר שלי עומד על 113 (כרגע לוקח כדור 1 קלוקומיל בערב)באחרונה אני אוכל לפעמים עודה מה שנקרא מוס אולם ללא סוכר-האם זה בסדר? מנדל

לקריאה נוספת והעמקה

מנדל שלום, בסדר זה יחסי, 113 זה במגמת שיפור או החמרה? יש להסתכל על כמות הפחמימה למנה,להסתכל על כל הארוחה, ולא רק על מוצר ספציפי בארוחה. עם זאת קרוב לוודאי שמנת מוס ללא סוכר, לא תעלה את רמת הסוכר יתר על המידה. ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

25/04/2013 | 13:18 | מאת: מנדל ברק

בזמנו אמרה לי המחליפה של הרופא משפחה שלי שכלל לא מומלץ להשתמש בסוכרזית טוענת שזה פשוט "רעל" שמכניסים לגוף. באחרונה המליצו לי להשתמש בממתיק על בסיס סטיוויה אשמח לדעת את דעתך בנושא? הרבה תודות מנדל ברק

19/04/2013 | 17:22 | מאת: אבנר

האם ידוע למישהו מתי ד"ר רועי אלדור חוזר ארצה לאחר ההשתלמות בחו"ל? אשמח לתשובה.

19/04/2013 | 17:21 | מאת: אבנר

12/04/2013 | 19:03 | מאת: אני

אני בת 35, ערכתי בדיקת דם בצום בשבוע 5 להריון, ערך הגלוקוז יצא 104. אציין כי יש רקע לסכרת מסוג 2 במשפחה (אחות ואם) ובהריון הקודם העובר נולד עם היפוגליקמיה (על אף העמסת סוכר שנייה, בה רק אחד הערכים יצא גבולי ממש - אך עדיין בהגדרה הרשמית נחשב בטווח הנורמה - לא הוגדרה סכרת במהלך ההריון ע"י הרופא). האם אני נחשבת כסכרתית? האם נדרש מעקב מיוחד? האם עליי להיות תחת מעקב הריון בסיכון? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, לפי הנתונים את צריכה להיות במעקב במרפאת הריון בסיכון ולבצע העמסת סוכר OGTT. ערך סוכר בצום צריך להיות עד 95 כך ש104 זה כבר מעל. כמו כן להתחיל להקפיד על התזונה, רצוי מאוד בליווי של דיאטן/ית. הרכב ותזמון ארוחת הערב יכול מאוד להשפיע על הערך של הסוכר בבוקר. בהצלחה ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com

שלום-סוכר 104 בצום זה גבוה להריון.דרוש מעקב ביתי של סוכר. את צריכה לבצע העמסת סוכר. אכןנדרש מעקב מיוחד של הריון בסיכון. יתכן ויש סוכרת הריון. נא לגשת לדיאטנית לקבל תפריט.

10/04/2013 | 12:11 | מאת: גילה

התחלתי טיפול באינסולין לפני מס' שבועות, האם זה נכון שאינסולין יכול לגרום לעלייה במשקל ? ומדוע?

לקריאה נוספת והעמקה

היי גילה, האינסולין הוא הרמון אנאבולי - שקשור לתהליכי בנייה לכן יכול לגרום לעלייה במשקל, אבל זה לא חייב לקרות. בימינו אינסולינים ארוכי הטווח, גורמים פחות להיפוגליקמיה (נפילת סוכר) ופחות לעלייה במשקל. בהצלחה ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר www.nirschneider.com

*הורמון

שלום גילה- יש סוגי אינסולין שיכולים לגרום לעליה קלה במשקל. יש יותר תאבון וביחוד אם יש ירידות סוכר מהאינסולין אוכלים יותר ולכן עלולים לעלות במשקל. רצוי לגשת לגיאטנית כדי למנוע עליה מוגזמת במשקל.

07/04/2013 | 11:10 | מאת: אילת

שמעתי על ג'נואט לטיפול בסוכרת סוג 2 האם היא יכולה לסייע לי גם בהורדה במשקל ?

שלום- הגנוביה בתוך הגנואט יכולה לעזור להורדת המשקל ע"י הורדת התאבון.

06/04/2013 | 11:44 | מאת: יוסף

האם ישנה אפשרות להשתלת שיניים לחולה סוכרת לא מאוזנת? נאמר לי על ידי רופא שיניים שהוא לא מוכן לעשות השתלה לחולי סוכרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף, זו שאלה שצריך להפנות לרופא שיניים, האם הוא מוכן לקחת את הסיכון. אינני יודע מה מצב הסוכרת שלך, אך אין ספק שזהו עוד טריגר מצוין לנסות ולאזן את הסוכרת עד כמה שניתן. בהצלחה.

שלום- אסור לבצע השתלת שיניים עם סוכרת לא מאוזנת כי השיניים לא יקלטו והסוכר עוד יעלה מסטאוידים שמקבלים

05/04/2013 | 10:42 | מאת: מיכל

שלום, אני בשבוע 26 להריון לאחר העמסת סוכר 100 (בהעמסת סוכר 50 התשובה הייתה 175) להלן התוצאות שקיבלתי: לאחר צום 87 לאחר שעה 213 לאחר שעתיים 60 לאחר 3 שעות 133 אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות החריגות, מה המשמעות של תוצאה נמוכה מאוד וכיצד עלי לטפל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי מיכל, בעקרון דרושים שני ערכים חריגים(פתולוגיים) לאבחנה של סוכרת הריון, אך גם אם יש ערך אחד חריג מעל 200 יש להתייחס לכך. לדעתי עדיף לנטר את רמות הסוכר בבית, ולראות מה הערכים/ המגמה. לכן הייתי ממליץ לך, לחזור לרופא/ת הנשים להתייעץ, לבקש הפנייה לדיאטנית בקופה, ולקבל הנחיות תזונה אישיות.

06/04/2013 | 09:00 | מאת: מיכל

תודה ניר על תשובתך. מה המשמעות של הערך הנמוך? (לאחר שעה 213 ולאחר שעתיים 60).. האם הבדיקה תקינה? ואם כן, אז תוצאה של מעל 200 מעידה על סכרת הריון?

03/04/2013 | 10:34 | מאת: אילן

מדוע כשאני קם בבוקר עם רמת סוכר מסויימת, לא אוכל כי זה עדיין מוקדם ולא מזריק, רמת הסוכר שאני מודד אחר כך יותר גבוהה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן-אינסולין דרוש לגוף לא רק לאוכל אלא לתהליכי החיים בגןף. אם הסוכר אינו מאוזן אצלך אילןגש לרופא שלך או מרפאת סוכרת.

03/04/2013 | 23:16 | מאת: אילן

ת ד"ר רבין תודה על התשובה אבל עדיין לא ברורה לי הסיבה מדוע הסוכר עולה מאז ההתעוררות בבקר ועד ההזרקה, מה הקשר לאיזון? תודה.

02/04/2013 | 15:12 | מאת: צאלה

מדוע אין רופא שמתמחה בסוכרת? כל אנדוקרינולוג הוא רופא סוכרת?

יש רופאים שמתמחים בסוכרת. חלקם אנדוקרינולוגים חלקם לא. תשאלי בקופה שלך האם אנדוקרינולוג זה או אחר מטפל בחולי סוכרת.

01/04/2013 | 10:26 | מאת: רונית

שלום אני חולת סכרת המשך 8 שנים ולקחת כדרים גלוקומין לפני חודש הרופאה אחלית לעביר אותי לג'נואט ורמת הסוכר שלי 9.2 HBA1c ואני קמה עם סוכרים לפעמים נמוכים עם אני צריכה לקחת את הכדור זה הוא גם עביר אותי לכדור של לחץ דם losardex מי 50 ל100 ולתץ דם שלי 128 על 88 הרמת הסוכר של בצום היא 157 בבוקר עם אני צריכה לקבל את התרופות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית-לפי רמת HBAC 9.2 יש לך סוכר גבוה אחרי ארוחות. גנואט מצוין עדי להוריד אותו.גנואט לא מוריד את הסוכר נמוך מדי אלא מאזן אותו ללא היפוגליקמיה.אין לך מה לפחד. לכן כדאי לך לעבור מגלוקופג ל גנואט פעמיים ליום. לגבי לוסרדקס לחץ דם דיאסטולי צריך להיות פחות מ 80 לך יש 88..בנוסף הכדור מגן על הכליות. קחי את הכדןר 100 מג לוסרדקס בערב אם את פוחדת שיוריד לך לחץ דם

21/03/2013 | 23:04 | מאת: יערה נוימן

שלום, אני נוטלת גלולות בשם דיאנה וברצוני להתחיל את דיאטת הקונגאק האם יכולות להיווצר בעיות? והטם בכלל יש סיכונים הכרוכים בנטילת הכדור דיאטה הזה?

16/03/2013 | 13:52 | מאת: דפנה

האם חלב ללא לקטוז מותר לשתות ללא הגבלה?

לקריאה נוספת והעמקה

היי דפנה, ראשית אין מוצר שאפשר לצרוך ללא הגבלה. אפילו בירקות לא כל המרבה הרי זה משובח. ולשאלתך, חלב נטול לקטוז מכיל סוכרים (פשוט בתהליך מעבדתי מפרקים את הלקטוז לסוכרים פשוטים יותר) לכן לסוכרתיים אינו מומלץ ללא הגבלה. אלא אם כן אינך סוכרתית כלל אלא סובלת מרגישות ללקטוז.