נגישות
נגישות

פורום כירורגיית ילדים

3504 הודעות
3285 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

21/11/2015 | 00:01 | מאת: ענבל

לום רב ותודה מראש, אחותי ילדה בן ללא כיס מרה. הוא לא הודגם לאורך כל ההריון בבדיקת מי שפיר נאמר לה שיש מיצי מרה. הלידה בוצעה עם זירוז בגלל עורק אחד רחב בחבל הטבור. היום היא השתחררה הביתה עם התינוק והיא נורא מבוהלת. רציתי לדעת האם יש סיכוי שאין מיצי מרה ואזהתינוק יצטרך כביכול לעבור ניתוח? אפשר לחיות ללא מיצי מרה? בנוסף אשמח לדעת מה הקשר בין עובי חבל הטבור שהיה מעט עבה, העורק בלב שקצת עבה והעדר כיס המרה יחד? בנוסף בוצע לתינוק בדיקת כבד שיצא ggt גבוהשל 229. אודה לתשובות תודה רבה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ענבל מהתיאור שלך אני מבין שיש בעיה די מורכבת הן בדרכי המרה והן בלב של התינוק. בעיות כאלה מחייבות בדיקות של צוות רופאים ובדיקות הדמיה שבלעדיהן לא ניתן לענות על שאלותיך בצורה טובה. האם התינוק נמצא במעקב של כירורג ילדים? בברכה,

19/11/2015 | 20:03 | מאת: סיוון

שלום דר' , בני בן 3.5 וצצה לה בליטה מעל הגבה קשה ועגולה. היינו אצל רופא כירורג שאיבחן דרמואיד ציסט מעקב עוד 3 חודשים. יכול להיות שהיא תיעלם? איך צצה פתאום? והאם הניתוח אם ניצטרך הוא בהרדמה מקומית? חוששת מאוד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיוון מדובר בממצא שפיר שגדל לאט ולכן לא מבחינים בו כשהוא קטן. לרוב הציסטה אינה חולפת ועלולה להפריע. ממליץ לך שבנך ייבדק גם אצל רופא עיניים ולאחר מכן יוחלט מתי להוציא את הציסטה ותחת הרדמה כללית. בברכה,

21/11/2015 | 22:16 | מאת: סיוון

אני חוששת מההרדמה. האם יש אפשרות למקומית?

שלום רב, לביתי בת ה6 יש נפיחות בכל אזור הבטן התחתונה עם בליטות בכל צד מעט מעל הפות. האם מעיד בהרכח על שבר? שכן גם אני וגם הסבתא עברנו ניתוח שבר (הרניה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי בליטות בבטן התחתונה יכולות להיות בגלל שבר אבל רק בבדיקת כירורג ילדים ניתן יהיה לדעת. אני ממליץ לך לקחת את ביתך לבדיקת רופא כדי להגיע לאבחנה ולתת לה את הטיפול. בברכה,

בן 6 חודשים . נולד עם אשכים טמירים דוצ עתיד לניתוח בגיל 9 וחצי חודשים בעה. בריא בדכ. 1.האם כדאי להישאר עם הילד בבית עד מועד הניתוח בכדי למנוע הדבקות למחלות חורף כאלו ואחרות בגן? או שעדיף להכניס לגן בימים הקרובים ודווקא כן לתת למערכת החיסונית להשתפשף לפני הניתוח בעה . ?? 2.מהם אחוזי הצלחה לניתוח אשכים דוצ כאשר אחד נמוש בשליש עליון במפשעה ושני נמוש בין שליש עליון לאמצעי (לפי U.s גודלם היה 0.9 בגיל חודשיים)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמי אשכים תמירים לא מהוים סיבה להשארת התינוק בבית וניתן לחסנו בהתאם לגילו. סיכויי ההצלחה של הניתוח לקיבוע אשכים תמירים שנמצאים במפשעות הם טובים. לאחר הניתוח, המנתח יוכל להגיד לך איך האשכים נראו ואם הגיעו לשקים במתח וזה משפיע על הסיכויים.בברכה,

05/11/2015 | 23:54 | מאת: דרורה קטוביץ

שלום רב, לנכדתי בת 6.5 שנים ציסטה בגרון שהופיעה לפני כשנה. מעברה: בגיל 10 חדשים ניתוח לקיצור הלשוןבשל בעיה גנטית ובגיל 4 ניתוח כפתורים. הרופא המטפל המליץ כעת שוב על ניתוח הוצאת הציסטה. לאור היסטורית הניתוחים שלה האם הניתוח הנדרש אפשרי בדרך לפרוסקופית, כדי להקל על הסבל ועל ההחלמה מהניתוח? בתודה מראש דרורה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דרורה ציסטות בגרון יכולות להיות מסוגים שונים, גדלים שונים ומיקום שונה וזה כמובן יכול להכתיב סוגי טיפול שונים. ככלל השאיפה לרוב היא להוציא את הציסטה בשלמות ולכן החתך מותאם לגודל הציסטה. במקרים אלה היתרון של הניתוח הזעיר פולשני מוטל בספק. אם יש לך יותר פרטים אשמח לקבל ולהתייחס. בברכה,

02/11/2015 | 02:46 | מאת: דקלה

לבני בן ה 7 חודשים יש את החור הקטנציק הזה ליד פי הטבעת עשינו את כל הבדיקות הנדרשות והכל תקין. הומלץ לעבור ניתוח כיירוגי לסגירת החור. האם בגיל כזה מומלץ או עדיף לחכות שיגדל קצת...מפחדת מההרדמה..

שלום דקלה החשש שלך מובן ותשובה אי אפשר לתת בלי לבדוק. אם זה רק שקע קטן ניתן לעקוב אך אם מדובר בסינוס, יש סיכון לזיהום קשה ולכן מומלץ לנתח. בברכה,

שלום וברכה! ביתי לא התלוננה על כאבים. אך נראה שהציפורן תפוסה מעט בבבשר וכמעט תלושה לחלוטין, 1. האם לתלוש את הציפורן, כי אין איך להחזיקה על האצבע ואי אפשר לגרוב גרביים כך או לנעול נעל סגורה. 2. האם לשים פלסטר ולהדק את הציפורן? 3. לשים משחה כלשהיא תודה מראש. לילך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך אנסה לענות על שאלותיך: 1. במידה והיא כמעט תלושה ניתן למשוך אותה בעדינות אך לא לפני שמורחים משחת EMLA תחת ניילון, לצורך אלחוש, ומחכים לפחות חצי שעה. 2.פלסטר יכול לפעמים יותר להציק אז רק אם זה מסייע לביתך. 3.משחה אנטיביוטית כדוגמת סינטומיצין,יכולה למנוע זיהום ולכן מומלץ למרוח פעמיים ביום אחרי שטובלים את הרגל במי סבון. כמובן שבדיקת רופא תוכל לסייע, בברכה,

25/10/2015 | 13:58 | מאת: לילך

תודה עזרתם לי מאוד!!!!

20/10/2015 | 09:36 | מאת: עדי

שלום, בני בן ה- 10 נולד עם אבר מין שקוע. היינו אצל מספר רופאים - אורולוגיה וכירורגיה. בכל פעם נאמר לנו שגודל אבר המין הינו תקין, שק האשכים תקין והכל בסדר. כמו כן, נאמר לנו שככל שיגדל אבר המין ייצא החוצה. בני הינו ילד מלא (לא שמן) וככל הנראה לא יהיה רזה מאד... נאמר לנו שאם יהיה רזה יותר זה יסייע, אולם גם בתקופות בהם היה רזה יותר זה לא עזר. אני חוששת מהעניין החברתי אשר עלול להפריע לו בהמשך ורוצה להימנע מכך. האם יש דרך לעשות משהו ברמה האסטית? פלסטית? תודה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי מהתאור שלך אני מבין שמדובר בבעיה אסתטית ולא תיפקודית. במידה ויש עודף עורלה ניתן לשקול הורדה של החלק העודף. מדובר בניתוח שנעשה תחת הרדמה כללית ושלא אמור לשפר תיפקודית אך אולי לסייע נפשית, ולכן חשוב לשקול היטב. בברכה,

18/10/2015 | 08:23 | מאת: עליזה

ד"ר דני ירדני שלום, השבוע הייתי באיבחון לגבי הבן שלי בן 16 יש לו קצת מתחת לעצם הזנב אפסס פלונידל (צמיחת שערות הפוכה)הומלץ לעבור ניתוח. השאלה שלי היא איך אפשר לדעת על רופא שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים בתחום הזה, מאחר וגם בעלי ובני הגדול יותר חייל סבלו מזה והחייל אחרי שנתיים שעברו מהניתוח ועדיין יש לו הפרשות (ניתוח שלא הצליח). אודה לעזרתך.

שלום עליזה לצערי את כבר יודעת שמורסה פילונידאלית יכולה לחזור גם אחרי ניתוח שבוצע טוב. בתחום הזה מטפלים גם כירורגים ילדים וגם כירורגים שתחום המומחיות שלהם הוא המעי הגס (קולורקטלי)וניתן למצוא בכל בית חולים ציבורי. בברכה,

13/10/2015 | 20:39 | מאת: אנונימית

אני בת 17. ב20.9.15 עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת ציסטה מזנטריאלית בבטן ובקע פנימי. כעת, 3 שבועות אחרי הניתוח, ישנם עדיין תפרים למרות שאלו תפרים נמסים.מה לעשות בקשר לזה? בנוסף, כשבוע לאחר הניתוח היה לי זיהום בחתך הטבורי שטופל אנטיביוטית ועכשיו לאחר שהזיהום חלף, שמתי לב לכך שבטבור נוצר מין גושון שלא היה שם לפני הניתוח. מה זה יכול להיות? ואיך לטפל בזה? אודה לתשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מקווה שהציסטה הוצאה והבקע תוקן טוב. לגבי התפרים, יש הנמסים בטווח של כשבועיים שלושה ויש הנמסים לאט יותר. בד"כ תפרים בחוץ נמסים מהר אך לפעמים לוקח להם קצת יותר זמן. לגבי הבלט בטבור יכול להיות שמדובר ברקמה שעדיין בצקתית בגלל הזיהום שהיה ויכול להיות שיש שם חור קטן ומשהו נכנס אליו, מה שנקרא בקע. מאד חשוב להבדק אצל כירורג בזמן הקרוב. בברכה

14/10/2015 | 21:00 | מאת: שואלת השאלה

תודה רבה על התשובה! אם זה בקע,מהו הפתרון לכך?

10/10/2015 | 01:57 | מאת: דקלה

שלום בני בן 5 חוד עם אשכים טמירים דו"צ הממוקמים בתעלה אחד גבוה והשני באמצע .בנוסף שק אשכים היפופלסטי. המלצה לנתח בגיל 6 חוד עד שנה. שאלותי - האם יש קשר בין טמירות דו"צ לשק ממש קטן ? האם מדובר בניתוח אחד?? האם עצם העובדה שהשק קטן יכול להוות בעיה להתמקמות האשך ? איך אפשר לדעת אם כלי הדם מספיק ארוכים ? האם יש השפעה לאשכים דו"צ על התפתחות המינית בעתיד? (זיקפה, גובה זיפים) הייתי אצל כירוג ואצל אורולוג- מי נהוג כמנתח הכי מומחה(!) במקרה זה? אודה לתשובותך - לא ישנה כבר בלילות..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דקלה אשכים תמירים הם בעיה מוכרת ושיעור ההצלחה של הניתוח הוא גבוה למרות שככל שהאשך קטן יותר וגבוה יותר סיכוייו פחות טובים. שקי האשכים אינם מפותחים כיוון שאין בהם תוכן ולרוב, לאחר שהאשכים מקובעים בשקים, הם מתפתחים בהדרגה. יש יתרון לניתוח של שני הצדדים תחת הרדמה אחת כי זה מקטין את סיכוני ההרדמה, אך במידה ומתפתח זיהום בצד אחד הוא עלול לעבור לצד שני ולכן אני נוהג לנתח בשני שלבים. את אורך כלי הדם וצינור הזרע ניתן לראות רק בניתוח ותמיד צריכים להיות מוכנים לניתוח בשני שלבים למרות שזה נדיר. את הניתוח מבצעים גם כירורגים וגם אורולוגים וכדאי לבחור מנתח מנוסה. בברכה,

18/10/2015 | 16:26 | מאת: דקלה

הייתי אצל אורולוג (נאמן) ואצל כירוג (פר פרויד) איך אני יכולה לדעת מי יבצע הכי טוב? שניהם נראים לי מנוסים ומקצועיים איך אוכל לדעת בוודאות מי מנתח בפועל יותר דוצ בגיל 8-7 חודשים? מה הסיכוי באחוזים לזיהום חלילה אם מורידים אישה האשכים בניתוח אחד?

09/10/2015 | 22:41 | מאת: אסף

דק' ירדני שלום רב שמי אסף אני בא לתאומים פגים שנולדו בשבוע 26 בן ובת הבת נולדה 800 גרם והבן 780 גרם הבן נולד עם מצב ריאתי גרוע מאוד הוא היה מונשם במשך שלושה וחצי חודשים הוא נולד עם ריאה ימנית שאיננה מתפקדת וחור בריאה השמאלית לאחר כחודשיים התגלה לו בקע מפשעתי שבעקבותיו הוא עבר ניתוח (היום כחמישה חודשים לאחר הלידה הבקע חזר ) ךשניהם התגלה חשד לנמק במעי שבעקבותיו נעשה ניתוח לשניהם וכרגע שניהם נמצאים עם סטומה הבת השתחררה הביתה לפני כחודש וחצי ואנחנו מסתדרים טוב עם הסטומה היא אוכלת ועולה במשקל לעומתה הבן הוא הבעייתי לאחר ניתוח נוסף שעבר שבו נקרתו שני חלקים במעי הדק היום הוא כבר שוקל 3200 אך אינו מסוגל לעכל את האוכל הניתן לו כל מה שהצוות הרפואי עושה אינו מצליח לפני יומיים הגיעה אליו לפגייה דיאטנית שערבבה לו באוכל (ניאוקייט) דייסת אורז במטרה לספוג נוזלים יש להדגיש כי הוא עייף כל הזמן אוכל משהו כמו 30 cc וכל השאר נכנס דרך זונדה הוא מחובר לנוזלים דרך עירוי מרכזי ובשבוע הקרוב הוא יעבור חוקן בריום ואז יחליטו מה לעשות שאלתי היא האם נתקלת במקרה כזה והאם יש עוד דרכים או אפשרויות שניתן לעשות ??? הרופאים חושבים כבר על סגירה של הסטומה אך לפי דעתי ולפי דעתה של אישתי זהו צעד לא נכון כי הוא עוד קטן ולפי מה שאמר לנו הכירורג שעשה לו את הניתוח של הסטומה הוא צריך להגיע ל5 קילו האם יש עוד אפשרויות או דברים שניתן לעשות תודה מראש אסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף מדובר אכן בתינוקות עם בעיות מורכבות בעיקר הבן כמובן. את סגירת הסטומה מומלץ לעשות כשהתינוק מתחזק ובמידה והסטומה מתפקדת טוב אין דחיפות בסגירתה. כיוון שמדובר בבעיה מורכבת קשה לענות על כל השאלות מבלי לבדוק. בברכה,

09/10/2015 | 01:19 | מאת: אופיר

שלום רב, לתינוק שלנו בן החודש וחצי הטבור מדמם , הרופא ילדים אמר שזהו פוליפ והפנה אותנו לכירורג ילדים כאשר הגענו אליו אבחן את זה כגרניולומה טבורית על גבעול כתב שזה ללא דלקת ללא אודם וללא דימום מקומי ונתן טיפול עי ארגינוטום ניטריקום בהתחלה אחרי כשעה אחרי הטיפול הבטנו בזה ולא היה דימום וצבע היה אפור סגול אחרי כמה שעות התחיל דימום רציני יותר שעבר את הגזה ששמנו ולא מריחות כמו שהיה קודם בנוסף תמיד בדימום היה מלווה גם בהפרשה צהובה עצתך הדחופה תודה אופיר רון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אופיר לפי התיאור שלך לא ברור אם הנגע הוא רק גרנולומה. גם הדימום החזק וגם ההפרשה הצהובה אינם אופייניים לגרנולומה רגילה ולכן כדאי לדעתי לבצע בדיקת אולטראסאונד בשאלה של ציסטה או קשר שיכול להיות בין הטבור לכיס השתן או המעי. מדובר בממצא נדיר וקרוב לוודאי שלא ימצא קשר אך במידה ויש קשר כזה יש צורך לנתק אותו בניתוח. בברכה,

08/10/2015 | 12:03 | מאת: דורון

שלום רב לבן שלי יש גוש סופראקלויקולרי שאבחן כליאמפאנגיומה עבר הזרקה של חומר סקלרוזנטי. שלא עזר להוריד את הגוש הגוש מאוד מפריע לבני מבחינת מראה הוא לא מוריד חולצה ולא הולך לים מידי פעם הוא כואב המליצו לי לבצע כירתת גוש אך יש סיכוי של כ30 אחוז לחזרה של הגוש הגוש גדול מאוד ובאיזור הצוואר רציתי לדעת האם יש סכנות בניתוח ובכלל אם יש סכנה מהגוש הזה תודה מראש

שלום דורון הסכנה לשינויים ממאירים בגושים אלה היא מאד קטנה אך הם יכולים להפריע לרקמות שלידן עקב לחץ, עלולים לעבור זיהום וכפי שציינת מפריעים נפשית לילד. הסיכונים בניתוח להוצאת הממצא, בנוסף לניתוחים שיש בכל ניתוח, הם פגיעה באיברים שאליהם הממצא יכול להיות דבוק וחזרה שיכולה להיות גם לאחר ניתוח שבו נראה שהכול הוצא. כמובן שעל מנת לתת תשובה מתאימה לבן שלך צריך לבדוק אותו ואת בדיקות ההדמיה שלו. בברכה,

23/09/2015 | 18:13 | מאת: קרן

לביתי בת השנתיים ושמונה חודשים נפל חפץ כבד על הרגל וציפורן שלמה התנתקה לגמרי. האם נדרש לפנות לרופא? האם הציפורן תגדל מחדש? כרגע האצבע חבושה. תודה, קרן

שלום קרן ביתך עברה חוויה לא קלה ויתכן שתזדקק למשככי כאב. במידה והציפורן יצאה בשלמות, אין בשלב זה משהו נוסף לעשות מלבד שמירה על ניקיון מיטת הציפורן. ברוב המקרים שורש הציפורן לא נפגעת וזה מאפשר לציפורן חדשה לגדול. בדיקת רופא בהחלט רצוייה. בברכה,

23/09/2015 | 18:09 | מאת: קרן

שלום קרן , שאלה?

20/09/2015 | 14:47 | מאת: רוני

שלום רב, האם יכול להיות קשר בין המנגיומה על הגב (איזור עמוד שדרה) לבין AVM מוחי מולד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני מדובר במומים מסוגים שונים של כלי הדם ולמרות שיכול להיות קשר, אני לא יודע אם אכן יש. אפשר לשאול כירורג כלי דם. בברכה,

18/09/2015 | 22:06 | מאת: אילנה

לביתי בת 5ה 5 עשינו חורים באוזניים . לאחר 2 לילות ותחילת אינפקציה )אדמומיות וכאבים( מריחה של אלכוהול ומשחה היא קמה בבוקר ללא הראש של העגיל ונשאר רק החלק האחורי.תעלומה מאחר והחלק לא נמצא . בשל רגישות וכאב היא לא מאפשרת לגעת . אני מנקה ומושחת משחת עיניים. חלק מהעגיל נותר עדיין בתוך התנוך. האם אפשר ללחכות שיצא או לגשת בדחיפות לרופא או למרוח אמלה ולהוציא את החלק בשנתה.? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ונשאר חלק מהעגיל בתוך האוזן כדאי להוציא אותו כדי למנוע זיהום. מציע שתגשו לרופא שיראה אם ניתן להוציא את החלק במרפאה ובמידת הצורך יפנה אתכם למיון. בברכת שנה טובה,

18/09/2015 | 11:17 | מאת: יואבית

מה המשמעות של רווח קצר מדי בין הפות והישבן של ילוד (תינוקת)? האם היא תצטרך לעבור התערבות כירורגית מידית, ומה המשמעויות לעתיד (מבחינת הטיפול והתפקוד) מאימא לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה במידה ונשאר חלק מהעגיל בתוך האוזן כדאי להוציא אותו כדי למנוע זיהום. מציע שתגשו לרופא שיראה אם ניתן להוציא את החלק במרפאה ובמידת הצורך יפנה אתכם למיון. בברכת שנה טובה,

סליחה זו התשובה לשאלה לא שלכם שנכנסה בגלל טעות מחשב. בנוגע למום של ביתכם, מדובר במצב בו פי העבעת נמצא קידמי וקרוב לאיבר המין. ברוב המקרים זה לא מהווה בעיה קשה וניתן לטפל ללא צורך בניתוח. במידה ופי הטבעת מאד קרוב לאיבר המין זה יכול לגרום לעצירות קשה וזיהומים בדרכי השתן. במצב כזה מומלץ לבצע ניתוח במהלכו מזיזים את פי הטבעת לאחור. בברכהת שנה טובה,

15/09/2015 | 14:59 | מאת: פרח

שלום, (קודם כל מתנצלת אם הבעיה לא הכי קשורה, חשבתי שהיא הכי מתאימה לכאן...) אני בת 16 ובריאה לגמרי, יש לי גוש על הצלעות בערך 2 סנטימטר מתחת לחזה (כבר יומיים). הוא כואב (מאוד כשנוגעים) ואפשר לראות אותו ולהזיז אותו מתחת לעור, וגם האזור סביבו כואב. אני חושבת שהוא די גדול, הוא ממש בולט מתחת לעור. מה זה יכול להיות? מה כדאי לעשות?

15/09/2015 | 15:01 | מאת: פרח

שאין לו שום צבע\אין שום אדמומיות באזור או משהו כזה. אולי זה משנה.

שלום פרח התיאור שלך יכול להתאים לגוש תת עורי שהזדהם ולכן גדל ונהיה רגיש. כדאי להיבדק בדחיפות אצל רופא המשפחה שיחליט אם יש מקום לטיפול אנטיביוטי ויפנה אותך, לפי הצורך, לבדיקת אולטרסאונד וכירורג. בינתיים תשתדלי לא לגעת בממצא. בברכה

14/09/2015 | 08:30 | מאת: רחל

שלום הבן שלי בן שנתיים וחצי לאחר ניתוח הרחבת שופכה ותיקון עקמת בפין שעבר לפני חצי שנה . מאתמול בערב אני רואה שאדום לו מאוד למעלה בפין איפה שחותכים בברית זה לא כואב לו והוא לא מתלונן גם שניסתי ללחוץ על האזור מרחתי משחה בקטוקרבן וזה לא עזר האם עליי לדאוג או לפנות לגורם רפואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל אודם יכול להיגרם מגירוי או זיהום, בד"כ ישנה רגישות. כיוון שעבר ניתוח שיכול לפגוע בתחושה, מציע שייבדק בהקדם ע"י רופא. בברכה,

שלום, בני בן חודשיים ורגליו מכחילות כאר מחזיקים אותו על הידיים בצורה מאונכת. כמו כן, הרגליים מעט קרות כאשר תופעה זו מתרחשת. התופעה נעלמת כאשר מחזירים אותו למצב שכיבה (מאוזן). היום בוצע US בטן עליונה ותחתונה, טרם התקבלו תשובות. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי מדובר בתופעה שיכולה להיות קשורה גם להפרעה באספקת הדם המגיעה לרגליים מכלי הדם שבבטן. לכן טוב עשיתם שביצעתם בדיקת US ומקווה שהיא יצאה תקינה. במידה והבעיה לא נפתרה אשמח לעזור. בברכה,

שלום עדי מדובר בתופעה שיכולה להיות קשורה גם להפרעה באספקת הדם לרגליים המגיעה מכלי דם בבטן. לכן טוב שעשיתם בדיקת US ואני מקווה שהיא תהיה תקינה. במידה והבעיה לא נפתרה, אשמח לעזור. בברכה,

25/08/2015 | 11:40 | מאת: שוש

שלום רב, שמתי שלבני בן ה 7 מופיע טחור בגודל של כ 1.5 ס"מ לאחר כל יציאה, הטחור לא כואב לו , לבני יש יציאות תקינות מידי יום וללא עצירות. כמו כן לציין כי גם אני וגם בני הגדול ( בן 25 ) סובלים מטחורים. אודה להמלצתך/ חוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש יתכן שמדובר בטחורים אך הם מאד נדירים בגיל של בנך ולרוב כן כואבים כמו שאת יודעת. במידה והמצא בעל צורה של כדור, זה יכול להיות פוליפ ולפעמים כדאי להוציא אותו. מציע שתגשי לרופא הילדים שלכם ובמידת הצורך תופנו גם לבדיקת גאסטרואנטרולוג. בברכה,

23/08/2015 | 16:20 | מאת: מיכל

שלום רב, גילינו בליטה בעצם החזה (לאחר שקיבל מכה) של בני בן ה-5. לאחר צילום רנטגן ופגישה עם אורתופדית ילדים נאמר לנו שמדובר בלא כלום. אתמול קראתי כתבה שעסקה בילדה שכתוצאה ממכה בחזה- התגלו אצלה שני גושים שלא ראו אותם ברנטגן. ולאחר סי טי וביופסיה התגלה לה סרטן. שאלתי היא-האם צילומי רנטגן מפספסים בליטות ומדוע האורתופדית היתה כה נחרצת באמרה שאין לו שום דבר? תודה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל הדבר הנכון ביותר הוא לדעתי להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל. מעקב כזה יראה אם הממצא נעלם או קטן ואם יגדל, יהיה צורך לעשות בדיקות נוספות. בברכה,

20/08/2015 | 10:18 | מאת: טלי

שלום בני בן שלוש וחצי..היום עשה צואה שבחלקה כהה מאוד (שחורה) בחלקה ירוקה ועם ריר שקוף.. מרגיש טוב בס"כ אך זה מדאיג אותי..מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי במידה והצואה נשארת כהה רצוי שתקחי אותו לבדיקת רופא הילדים שלו שיבדוק אותו ויראה אם יש צורך בבדיקת הצואה. לפעמים דימום במערכת העיכול העליונה יכול לשנות את צבע הצואה לכהה. בברכה,

10/08/2015 | 16:01 | מאת: יעל

תינוק בן 3 שבועות, נלקחה ביופסיה כשהוא בן 4 ימים והגיעה תשובה חיובית למחלת הירשפרונג. נקבע ניתוח לעוד שבועיים בתל השומר. את הניתוח מבצעים למיטב הבנתי דרך פי הטבעת אך לפני כן מבצעים באותה עת אבחון ע"י לפרוסקופיה על מנת לדעת איזה חלקים במעי חולים. האם אכן זו הדרך הרצויה והמקובלת לביצוע האבחון והניתוח? כמו כן, עד למועד הניתוח אנו מבצעים לו בבית שטיפות מעיים והרחבות על מנת למנוע זיהום. בגלל הסכנה בזיהום ובגלל הסבל היומי של הילד מביצוע ההרחבות והשטיפות אנו מעוניינים שהניתוח יתבצע כמה שיותר מהר ועוד לפני המועד שנקבע, אך אמרו לנו שיש להמתין כ- 6 שבועות ממועד לקיחת הביופסיה על מנת שהמקום יחלים. האם יש עניין לכך? האם החשש והסכנה מזיהום לא אמורה לקדם את עניין הניתוח ללא דיחוי? תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל הגישה המקובלת היום לניתוח במחלת הירשפרונג היא אכן מפי הטבעת ולרוב ניתן לבצע את כל הניתוח בגישה זו. הלאפרוסקופיה יכולה לסייע במקרים בהם החלק החולה של המעי הוא ארוך או שמיקומו לא ברור. לגבי התזמון הטוב לניתוח, בגיל 6 שבועות זה טוב והשטיפות מקטינות את הסיכון לזיהום. בברכה,

13/08/2015 | 22:05 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה. שאלה נוספת ברשותך בהמשך לתשובתך: איך יודעים מה אורכו של הקטע החולה? באילו בתי חולים מבצעים את הניתוח דרך פי הטבעת בלבד? האם תל השומר אחד מהם? מחפשת עבור בני את הטיפול הכי פחות פולשני אך יעיל כמובן, אשמח להכוונה תודה

06/08/2015 | 00:11 | מאת: 770

שלום רב.אולי תוכל לעזור לי.תינוק בן 3 שבועות שלאחר ביופסיה אובחן עם מחלת ההירשפרוג...כמה זמן צריך לחכות בין הביופסיה לניתוח ?

שלום רב נהוג להמתין כחודש כדי לאפשר לרקמות להתרפא אך יש המעדיפים לחכות פחות וזה לא טעות. כמובן שגם למצבו הכללי של התינוק יש השפעה על היכולת שלנו להמתין. בברכה,

03/08/2015 | 21:22 | מאת: אסף

ד"ר ירדני שלום רב אנחנו זוג הורים לתאומים פגים שנולדו בשבוע 26+1 לפני כחודשיים וחצי לאחר זיהום בטני שהתגלה אצל אישתי, בימים האחרונים הבטן של הבן שנמצא באינקובטור החלה לתפוח והפכה להיות קשה, בנוסף הוא מפריש הפרשות ירוקות כהות מהזונדה שלו, הוסבר לנו על ידי הצוות הרפואי כי יעשו לו צילום שבו יחדירו לו חומר בכדי לראות מאיפה יש חסימה במעי, יש לציין כי הילד פייטר רציני שעבר ניתוח בקע מפשעתי בהצלחה סובל מבעיית ריאות כרונית (בריאה השמאלית היה חור שנסגר ובריאה הימינית שקרסה החלה להתפתח ולחזור לפעילות ) הרופאים לא מצליחים להסביר לנו מה בדיוק הבעיה כי הם בעצמם לא יודעים הם רואים בצילום שיש חסימה באיזור המעי הדק אך לא מצליחים להבין מה מקורה יש לציין כי הילד עושה יציאות לבד ובעזרת נר אם תוכל לתרום מנסיונך נשמח מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף שלום אסף ראשית סליחה שלקח לי זמן להשיב ומקווה שבינתיים חלק מהתעלומה נפתרה ושהבן התייצב. חסימות מעי חלקיות שמופיעות בפגים יכולות להיות משניות לתהליך דלקתי במעי שהיה בימים או שבועות שקדמו לחסימה. כמובן שזו רק סיבה אחת והצילומים עם חומר ניגוד יכולים לתת תמונה על מיקום החסימה ומידת חומרתה. אתה מוזמן לעדכן אותי במצב הבן ואשמח לענות לכל שאלה. בברכה,

23/07/2015 | 09:05 | מאת: אלה

שלום רציתי לשאול האם עליי לפנות לרופא כירורג ילדים במקרה שאתאר, ואם כן, האם אתה מבצע פרצדורה זו: אני נולדתי עם אוזניים בולטות ובצעירותי עברתי ניתוח פלסטי להצמדתם. קראתי באינטרנט שהיום ניתן לטפל זאת כאשר הילד נולד ובכך למנוע ניתוח פלסטי בבגרותו. וזאת משום שבימים הראשונים לחייו, הסחוס באוזניים מאוד רך ואז ניתן להדביק אותן עם דבק מיוחד ולהצמידן, ואז האוזן מקבלת את הצורה החדשה המוצמדת. אצרף פה להודעה לינק לכתבה בנושא שמצאתי. http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/673/369.html אני בהריון, וחוששת שלתינוק יהיו אולי אוזניים כמו שלי. השאלה שלי האם על מנת לבצע את הפרוצדורה הנ"ל עליי לפנות לרופא כירורג ילדים כמוך? מדובר בחלון הזדמנויות מאוד מצומצם של כמה ימים בלבד בו ניתן לבצע זאת, ולכן אני רוצה לדעת מראש למי אני אמורה לפנות במקרה כזה. שאלתי את הגניקולוג שלי, ואין לו מושג על מה אני מדברת. שאלתי קרוב משפחה שהוא רופא ילדים, וגם לו אין מושג על מה אני מדברת.. האם רופא כירורג ילדים כמוך מבצע את הפרוצדורה הנ"ל? תודה רבה רבה :)

שלום אלה למיטב ידיעתי כירורגים ילדים לא עושים זאת כי זה תחום המטופל ע"י כירורגים פלסטיקאים. מציע לך להתייעץ עם פרופ' חייק מתל השומר או פלסטיקאי אחר, בברכה

24/07/2015 | 08:45 | מאת: אלה

יכול לבצע את הפרוצדורה הנ"ל? כי התקשרתי למרפאה של פלסטיקאי שעובד עם קופ"ח בה אני חברה, דיברתי עם המזכירה והיא אומרת שהם לא מטפלים בתינוקות אלא רק כירורג ילדים. יכול להיות שהיא פשוט לא יודעת לגבי הפרוצדורה הנ"ל? הרי זה לא באמת ניתוח.. אני יכולה לפנות לכל פלסטיקאי שעובד עם קופ"ח שלי או שלא כל אחד יודע/מכיר/עושה את הפרוצדורה הנ"ל?..

לציטב ידיעתי יש פלסטיקאים שעושים ניתוחים כאלה ואולי גם רופא א.א.ג. שיהיה לכם בהצלחה

20/07/2015 | 12:32 | מאת: שרית

שלום. לבתי בת 11 יש נגע עור חום בולט ליד פי הטבעת בגודל חיפושית. האם חייבים להוריד אותו? האם לא מסוכן לגעת ולעורר אותו? והאם חייבים הרדמה מלאה או מקומית? כמה זמן אשפוז במקרה כזה? תודה, שרית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית התשובה שלי ללא בדיקה היא כמובן מוגבלת, אך ככלל, אם לא חל כל שינוי בנגע והוא לא מציק לה, ניתן לעקוב אחריו ע"י רופא עור. במידה ומוציאים אותו, ניתן לפעמים לעשות בהרמה מקומית אך זה כמובן מחייב פעולה לכן אם הגישה לנגע קשה מומלץ הרדמה כללית לא עמוקה. בברכה,

20/07/2015 | 01:59 | מאת: סבתא דואגת

שני פגים זהים שיולדו בשבוע 26. היום בני שנה. אחד מהם עם PDA שלא נסגר עד גיל שנה. הוזמן לעוד 4 חודשים כדי לקבל החלטה אם יהיה ניתוח לב פתוח או בצנתור. אני מודאגת מאוד. למה הדחיה הנוספת והאם כדאי ורצוי להתיעץ עם מומחה נוסף? תודה על כל מענה. לא ישנה מרוב דאגה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סבתא מודאגת המומחים בתחום זה הם מנתחי לב בילדים ואיתם כדאי להתיעץ. במידה ויזדקק לניתוח, לא מדובר בניתוח לב פתוח אלא בסגירה של עורק המחבר בין שני בין אבי העורקים לעורק הראתי שנמצאים מחוץ ללב. רמת הסיכון בניתוח לא גדולה והסגירה בצינטור קלה יותר. לגבי הדחייה, רצוי להתייעץ עם מנתח לב. בברכה,

06/07/2015 | 09:44 | מאת: מיכל לוי

שלום רב, הבן שלי בן 4.5 יש לו על האצבע בכף היד משהו שהתחיל מנקודה קטנה ולבנה והיום זה כמעט על כל האצבע הכרית העליונה.., מה עליי לעשות? זה מצריך משהו שאני יכולה לקנות מבית מרקחת? לפוצץ בבית? או חייב ללכת ל רופא כירורגי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל האם בנך נחבל ממשהו, נעקץ או נדקר? אם זה נראה כמורסה וכואב לו אז ניקוז בהחלט יכול לסייע וכדאי לתת לו גם אנטיביוטיקה. אם יש לו גם חום גבוה ואין רופא לידכם, כדאי לפנות למיון. בברכה,

05/07/2015 | 22:55 | מאת: אורן

היי בני בן ה 11.5 פתאום הסב את תשומת ליבי שיש לו פטמה אחת נפוחה. הסתכלתי ואכן פטמה אחת נפוחה בהחלט. אין כאב ואולי יש גוש קטן אבל מאחר והוא שמנמן קשה להרגיש מה שכן יש זה אולי הילה סביב הפטמה בצבע עור כהה מעט אבל גם לא בטוח. התפתחות מינית שלו החלה רק מבחינת צמיחת שיער ערווה ממה שקראתי הבנתי שאין מקום לדאגה מאחר ומדובר בקטע הורמונלי שיכול להמשך חודשים האם כך הדבר ? אורן

שלום אורן ההסבר הסביר ביותר הוא שאכן מדובר בשינויים הורמונליים הקשורים להתבגרות. שנויים כאלה יכולים בזמן הקרוב גם בשד השני. כמובן שמומלץ שבינך ייבדק אצל רופא ילדים כדי לוודא שאין ממצא אחר. בברכה,

01/07/2015 | 14:38 | מאת: ליאור

יש לי שקע עמוק בחזה , ואני מאזור הצפון וברמבם לא מבצעים ניתוחים כאלה מה אני אמור לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במידה ועוד לא מלאו לך 18 שנים אני ממליץ לך לפנות לפרופ נפתלי פרויד שמבצע את הניתוחים האלה. בברכה

29/06/2015 | 21:42 | מאת: דליה

בתי נולדה עם פי טבעת קדמי לגבי ההרחבות כמה סמ צריך להכניס תמרחיב?

שלום דליה הקטע המוצר הוא לרוב באורך של סנטימטרים ספורים. חשוב שהמרחיב יעבור את כל הקטע המוצר אך להמנע מהפעלת כח כדי לא לגרום נזק לרקטום. הכי טוב שהכירורג שהמליץ לכם על ההרחבה, יבדוק ויראה לך עד לאיזה גובה להחדיר את המרחיב. בברכה,

22/06/2015 | 00:43 | מאת: מיטל

שלום ד"ר. יש לי תינוקת בריאה בת 4 חודשים עם הריון ולידה תקינים. לפני יומיים הבחנתי שהפטמה השמאלית שלה שקועה ובמישוש חשתי בגוש קשה ודי גדול מאחורי הפטמה, ניתן להרגיש אותו גם שמלטפים אותה ולא נראה שכואב לה. יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה. רופאת המשפחה הפנתה לאולטראסאונד שנקבע לעוד שבוע. בינתיים אני על קוצים. האם התופעה מוכרת? ממה זה יכול לנבוע? תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל מהתאור שלך נראה מדובר בממצא די שכיח שיכול להיות קשור להורמונים שלך. בהחלט אפשר לרדת מהקוצים כי הסיכון למשהו מסוכן מאד מאד נמוך. חשוב להמנע ככל שניתן ממגע עם הפטמה עד לבדיקת האולטרסאונד. במידה והממצא לא קטן כדאי להבדק גם ע"י כירורג ילדים. בברכה,

08/06/2015 | 08:26 | מאת: שי

שלום רב, ילדי פתח את ראשו ואח מוסמך במרפאה עצר לו את הדימום בחבישת לחץ וסגר לו את החתך העמוק באמצעות דבק ביולוגי. הוא השתמש בכמות גדולה של דבק כך שנוצרה גבשושית גדולה בראשו של הילד. ביקשתי תיעוד רפואי אך מכיוון שלא היה רופא במרפאה בזמן הפציעה, הוא סירב למסור לי ואמר שאני כפוי טובה על הסיוע שהעניק לבני בשעת חירום. לאחר מכן, כשהגעתי לרופאת הילדים היא התפלאה מהכמות הגדולה של הדבק ואמרה כי היא לא יכולה לבחון את החתך. האם אח מוסמך הינו מוסמך לקבל החלטה רפואית לסגירת חתך בראש? ייתכן והיה צורך בסגירה באמצעות תפרים ע"י כירורג פלסטי? מה דעתכם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איני יודע מה הן זכויותיו של האח אך נראה לי שבמצב בו הוא הסמכות הרפואית הגבוה ויש מצב רפואי שמחייב פעולה דחופה, חובה עליו לבצע אותה. בברכה

שלום רב איני מכיר את החוק בנושא זה. נראה לי שאח מוסמך בהחלט חייב להגיש סיוע במקרה של דמם פעיל מראש של ילד. בברכה

04/06/2015 | 20:07 | מאת: לנה

ערב טוב . יש לי שאלה בבקשה. יש לי ילדה בת 5 חודשים וגיליתי היום שיש לה גוש בשד שמאלי. מה זה יכול להיות? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לנה מרבית הגושים בשד, בגיל של ביתך, הם שפירים ונובעים מההורמונים שלך. ממליץ לך להימנע ככל שניתן ממגע בגוש וללכת לרופא הילדים שיחליט אם יש צורך בבדיקה נוספת. בברכה,

31/05/2015 | 11:51 | מאת: שירה

שלום וברכה, ביתי פעוטה בת שנה וחצי נולדה עם אבנטרציה בצד הימני. הכבד היה במקום של הריאה והכליה החלה לעלות ללמעלה, הלב נטה לצד הימני. היא נותחה בגיל 12 ימים: הסרעפת קופלה ונתפרה, הניתוח הצליחבאופן חלקי, הכבד לא ירד לגמרי למטה והלב עדיין נוטה לצד ימין, לאחר שנה התפרים תפרקו לגמרי, הכל חזר לקדמותו. האם יש עניין לנתח שוב? ואם לא ננתח - האם תתיכן השפעה על החיים מבחינת איכות או חס ושלום סכנת חיים? אנו בלבטים מאוד קשים כיצד לפעול, אודה לך מקרב לך על תשובתך . כמו כן - נשמח לשמוע האם ישנם משתתפים בפורום ששמעו על מקרה כזה\דומה ויוכלו ליצור איתנו קשר

שלום שירה מהתיאור שלך אני מבין שהמצב מאד לא קל אך על שאלתך האם יש צורך בניתוח חוזר לא ניתן לענות מבלי לבדוק את ביתך ולראות את כל הבדיקות שלה. במידה ואת מעוניינת שאראה אתכם, אזמין אותך למרפאה. בברכה,

29/05/2015 | 08:09 | מאת: רויטל

שלום. לפני שבוע עברה ביתי בת ה-10.5 ניתוח להסרת האפנדציט שהיה מודלק. כאשר אני נוגעת ולוחצת קלות במיקום הניתוח (אזור החתך ומעליו), המקום ממש קשה ומאובן. היינו שלשום בביקורת בביהח ונאמר לנו שהיא מחלימה היטב. העניין הוא ששמתי לב לקשיון רק לאחר הביקורת (לפני כן המקום היה חבוש ולא נגעתי באזור). האם זה תקין? האם נדרשת בדיקת רופא? האם המקום יחזור להיות כפי שהיה (הקשיון ייעלם)? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רויטל רגישות ואף נוקשות באזור החתך הניתוחי עדיין יכולה להיות שבוע לאחר הניתוח. במידה וכאבי הבטן יתגברו, יופיעו הקאות, החום יעלה או תופיעה הפרשה מהחתך, יהיה צורך להיבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכת שבת שלום

26/05/2015 | 21:43 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. לפני כחצי שנה ילדתי את בני ה3 אשר נולד עם שני אשכים טמירים. יש לציין כי אין היסטוריה משפחתית. נעשה אולטראסאונד יומיים לאחר הלידה ובו נצפו האשכים- אחד בתעלה ואחד באגן. הגענו לאנדוקרינולוג בגיל חודש ו3 חודשים ובביקורים אלו הצליחו למשש את האשכים שהיו שניהם בתעלה. בדיקות הורמונליות יצאו תקינות. שק אשכים מפותח. בביקור חוזר כעת ( התינוק כמעט בן חצי שנה) אותו אנדוקרינולוג אמר כי לא מצליח למשש את האשכים כעת.   1. האם זה ייתכן? האם הם יכולים להיעלם?   2. האם אכן כדאי במצב זה לתת פרגניל 8 זריקות או שזה לשווא?   מהן תופעות הלוואי?   3. מתי מומלץ אם כן ניתוח? באיזה גיל?  מודה מראש על תגובתך ואם יש לך עצות נוספות לטיפול אודה מאוד- אמא מודאגת מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אשכים טמירים יכולים להעלם אבל בהחלט יתכן שהם ימצאו. חשוב לדעתי שילדך ייבדק ע"י כירורג ילדים מנוסה. במידה והאשכים גבוהים, הטיפול ההורמונלי אינו יעיל ויהיה כדאי לתאם ניתוח לקיבוע האשכים. את הניתוח כדאי לבצע לפני גיל שנה, אני מעדיף בגיל 9 חודשים. בברכה,

25/05/2015 | 13:02 | מאת: עדן

התינוקת שלי בת 10 חודשים נעמדה ליד השולחן ואז מעדה ונפלה עם ראש אחורנית, כתוצאה מכך נהיה לה נפיחות בראש והרופא אמר שזה שטף דם. רציתי לדעת מה ההשלכות של אירוע כזה והאם יש צורך בבדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן דימום שגורם לנפיחות תחת העור לרוב נעצר ונספג מעצמו. הסיכון העיקרי יכול להיות בדימום שקורה מתחת לעצם הגולגולת ברקמת המוח. מצב כזה לרוב קורה בשעות הראשונות ולכן אם יופיע איזה שינוי התנהגותי או הקאה כדאי לפנות בדחיפות לחדר מיון. בברכה

15/05/2015 | 22:03 | מאת: א

אני אמורה לעשות לתינוקת שלי חיסוני גיל חודשיים הכוללים - חיסון מחומש ראשון (הכולל דיפטריה ,טטנוס, פוליו, דלקת קרום המח, ושעלת), חיסון פרבנר ראשון וכן חיסון רוטה . התינוקת שלי עברה ניתוח להחזרת המעיים לבטן - אומפולצלה בגיל יומיים ותודה לאל עושה צואה ופיפי כל יום ועולה במשקל. האם לא מסוכן לעשות את החיסונים במצב שהמעיים רגישות? מה המלצתך לגבי חיסון רוטה. אני חוששת לא לטעות בשיקול הדעת ולסכן אותה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום א שמח שביתך מחלימה טוב מהניתוח. ככלל בגמר תהליך ההחלמה אין הגבלה על מתן חיסונים אך חשוב להיות בקשר עם הרופא המנתח ולקבל ממנו את האישור. בברכה,

13/05/2015 | 21:46 | מאת: בר

שלום רב, ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים ומגיל שבוע היא עושה קקי בד"כ כל יום אבל בעיקר גללים קשים ולא היה נראה שזה כואב לה או מפריע לה באיזו צורה. בחודש האחרון הרגשתי שהיציאות שלה נהיות קשות יותר ושזה מתחיל לכאוב לה אחרי כל יציאה. התחלתי שימוש בפגלקס בפעם ביום במשך 3 שבועות והיציאות השתפרו לגמרי. ולכן הפסקתי את השימוש בפגלקס לאחר 3 שבועות. כעבור 6 ימים חזרו שוב הגללים הקשים ושוב נראה שיש לה קושי במתן צואה ושכואב לה לאחר ההתרוקנות. אודה להנחייתך מה ניתן לעשות? מהי הכמות של מים שהיא צריכה לשתות בכל יום? האם אני יכולה להמשיך להשתמש בפגלקס ולכמה זמן מומלץ? חשוב לי לציין שהבת שלי עושה לי בעיות עם אוכל היא מאד סלקטיבית ולא אוכלת הרבה פירות וירקות והיא בעיקר מעדיפה בקבוקים עם תחליף חלב.

14/05/2015 | 18:46 | מאת: ד

שלום בר מדובר בתופעה די שכיחה, בשלב ראשון מציע לך לחזור לטיפול בפגלקס אחת ליום ואחרי שהיציאות יסתדרו יהיה צורך לרדת במינון ובתדירות של הפגלקס בצורה מאד הדרגתית ולא להפסיק בבת אחת. במידה וזה לא משתפר כדאי לקחת אותה לרופא הילדים. כלכלה עשירת סיבים גם לה חשיבות מאד גדולה בטיפול ולכן אסור לוותר. בברכה,

08/05/2015 | 09:18 | מאת: בר

שלום דוקטור אני בן 15 וחצי וכבר 3 ימים אני מרגיש מעין תחושת דרוג כזו.. לפעמים בצורה חזקה ולפעמים לא . עם זאת אתמול גם התחיל לי בידיים תחושות. יש לציין שיש לי עקמת בגב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בר לא ממש הצלחתי להבין את שאלתך, אנא נסה לפרט מה מציק או כואב לך, תאר את סוג הכאב, היכן הוא מופיע ומתי? בברכה

08/05/2015 | 09:14 | מאת: D

E

שלום לא ניתן לקרוא את השאלה

04/05/2015 | 21:28 | מאת: אור

שלום אור יתכן שהיתה תקלה ואיני מצלח לראות את שאלתך. מחכה לשמוע ממך בברכה,

25/04/2015 | 04:03 | מאת: מרווה

יש לי ילדה עליזה מאוד מאוד שקוע והיא בת 9 לאן אפשר להפנות אותנו ליעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרווה ממליץ לך לקחת את ביתך לבדיקה אצל פרו' פרויד, מנהל המחלקה לכירורגית ילדים בבי"ח שניידר. יש לו הרבה ניסיון בטיפול בממצאים כאלה. בברכה

16/04/2015 | 17:19 | מאת: שני

תוך כדי מקלחת גיליתי גוש קשה כס"מ בגב של ביתי בת השנתיים. נראה כאילו יוצא מעמוד השדרה. ממה זה יכול להיות? האם יש צורך לראות בדחיפות רופא או שאפשר לחכות לשבוע הבא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני הממצא יכול להיות תוצאה של חבלה, עקיצה, גוש ציסטי או אחר. אם הממצא אינו רגיש והתנהגותה של ביתך אינה שונה מהרגיל, ניתן להמתין עם הבדיקה לשבוע הבא. במידה וחל שינוי בהתנהגותה כדאי לקחת אותה לבדיקה בהקדם. בבררה

12/04/2015 | 23:19 | מאת: אודי

שלום ד"ר ביתנו בת חודשיים עם הפרשות לא פוסקות מהטבור. בביקור אצל רופאת ילדים היא צרבה אצת הטבור (פעמיים) והפנתה אותנו לרופא כירורג שצרב את הטבור פעם נוספת והפנה אותנו לבדיקת US. לאחר הצריבה, הטבור נראה מודלק ונפוח בצבע אפור עם הפרשה דמית. האם עלינו לחכות או לפנות לרופא? מה מטרת בדיקת ה US ומה עושים אם ההפרשות נמשכות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אודי גרנולומה טבורית יכולה להיות סיבה להפרשה מטבור ולרוב קטנה לאחר הצריבה. הצבע החום יכול להיות תוצאה של הארגנטום המשמש לצריבה. במידה ואין שיפור כדאי מאד לבצע בדיקת אולטרסאונד שיכולה לראות אם יש קשר בין הטבור למעיים או לכיס השתן. חיבור כזה יכול לגרום להפרשה שאינה קשורה לגרנולומה ומחייבת טיפול. מקווה שהבדיקה תהיה תקינה אך במידה ויהיה ממצא בבדיקה אשמח להמשיך לייעץ לכם. בברכה,