ציסטה בבטן העובר.

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/07/2017 | 15:47 | מאת: E

שלום רב, אני בהריון תאומים שבוע 28, בסקירה המאוחרת נמצא ממצא ציסטי בבטן העובר הזכרי, מאז בוצעו שתי סקירות מכוונות, בהם הציסטה נשארה באותו בגודל. אציין שלציסטה אין זרימת דם, לא נצפתה פריסטלטיקה, היא צמודה ל למעי, שאר איבריו תקינים. רציתי לדעת מה המשמעות לממצא זה. תודה.

שלום רב מדובר על ציסטה בטנית בעובר זכר שלא נראית קשורה לאיבר כמו הטחול או הכבד. מכאן שהמימצאים השכיחים יותר הם ציסטה שצמודה למעי כמו דופליקציה או למזנטריום שמספק דם למעי או לאומנטום שזו רקמה שגם היא צמודה למעי. המשותף לציסטות האלה הוא שניתן לרב לעקוב אחריהן לאחר הלידה ובמידת הצורך להוציאן בניתוח. בברכה,

19/07/2017 | 09:56 | מאת: E

תודה על תגובתך המהירה, אך האם ממצא זה מהווה חשש לפגם גנטי, או שמדובר בעניין רפואי.

שלום רב לרוב ציסטות מסוג זה לא נובעות ממומים גנטים אך כמובן שלא ניתן לשלול בודאות. אפשר לשקול ייעוץ גנטי. בברכה,

02/09/2018 | 23:17 | מאת: א

התינוק בן שנה היום ומאז הלידה נמצא במעקב בעניין הציסטה. אולטראסאונד שבוצע היום, מצורף. אציין כי עניין הרחבת אגן הכלייה וכן קשרי לימפה סביב הציסטה לא קיבלו התייחסות בבדיקות קודמות. אשמח להתייחסותך לתוצאות הבדיקה

מנהל פורום כירורגיית ילדים