ציסטה תת עורית בירך ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/07/2017 | 22:37 | מאת: טל

שלום, הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת שלי בת 2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות. אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך. אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה. האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה? תודה, טל

שלום טל מממצאי בדיקת האולטרסאונד נראה שמדובר בממצא ציסטי שרמת הסיכון בו היא נמכה. זה מאפשר להמשיך מעקב שכולל בדיקת כירורג ילדים ולשקול בדיקת אולטרסאונד חוזרת. בנוגע לטיפול אנטיביוטי, אם אין כל סימני דלקת, היעילות שלו קטנה מאד אך אם יש אז בהחלט מומלץ. בברכה

18/07/2017 | 12:12 | מאת: טל

האם חשוד כגוש ממאיר?

הסיכון הוא קטן מאד אבל חשוב להיות במעקב כדי לוודא שלא יהיה ממאיר. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים