סיצטה בטנית בעובר שבוע 17

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

11/01/2018 | 15:09 | מאת: לבנה

שלום רב, ייש לי שאלה בבקשה...אני בהריון בשבוע 17 ובסקירת מערכות אצל העובר נצפתה ציסטה בטנית קטנה בגודל 4X8מ"מ והרופא רשםיתכן MESENTERIC CYST רציתי לשאול ...נאמ לי לעקוב אחרי זה במהלך ההריון ?אך חשוב לי שהתינוק יולד בריא ושאל אצטרך לעבור עם התינוק ניתוחים או דברים ...לכן עכשיו שזה עוד מוקדם אני שוקלת אם לבצע הפלה בגלל זה או לא...רציתי לדעת מה זה אומר ? והאם זה יכול להיעלם האם יש סיכוי שיספג? ומה קורה במצב אם זה יגדל ? מה עושים ? האם זה מסוכן ? תודה רבה

שלום לבנה ברור לי שאת מאד מודאגת ולצערי איני יכול להגיד שלא יכול להיות שהתינוק יזדקק לניתוח . יחד עם זה לא פחות חשוב לי שתדעי שמרבית התינוקות יכולים לחיות חיים באיכות טובה בין אם יזדקקו לניתוח ובין אם לא. בגיל של העובר שלך עדיין לא ניתן לקבוע בודאות על איזה ציסטה מדובר ומזנטרית היא בהחלט אחת מהאפשרויות. חלק מהציסטות אכן נספגות במהלך השנים הראשונות וחלק יש לנתח לפעמים אפילו בדחיפות אך זה נדיר. בברכה,

04/07/2018 | 12:56 | מאת: לבנה שלום

שלום דר,בהמשך לשאלתי...התינוקת נולדה לפני שבוע והיום היינו בבדיקת א.ס בטן .הודגמה ציסטה מזנטראלית עם מבנה היפואקואי לא צלול בגודל 1.2 ס"מ עם גבולות חדים ללא וסקולריזיציה .רציתי לשאול מה זה אומר שהציסטה לא צלולה...כל המעקב בהריון היתה צלולה...האם זה משהו קריטי?האם זה יכול להיות חלילה משהו לא שפיר?כי כל ההריון אמרו שזאת ציסטה צלולה מזנטראלית יבדקו את מיקומה וגדולה.. אמרו שהמשק הוא מה גודל ושלא תלחץ על איבר מסויים...אני חוששת מההיבט שאם חלילה זה לא שפיר ?מה דעתך?המון תודה

מנהל פורום כירורגיית ילדים