ציסטה בשחלה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/11/2017 | 17:52 | מאת: מירב

שלום. בבדיקת אולטראסאונד שבוצעה בתינוקת שלי שהיא בת 4 חודשיים התגלתה ציסטה בשחלה גודל 7*12 מ"מ. האם יש סיבה לדאגה?

שלום מירב ציסטה שחלתית היא ממצא לא נדיר בתינוקות ומידת הסיכון בה תלויה בגודל שלה ובתכולה שלה. הציסטה של התינוקת שלך היא יחסית קטנה ואם התכולה שלה צלולה, ניתן בשלב זה להמשיך מעקב. בברכה,

18/11/2017 | 18:24 | מאת: מירב

תודה על תשבותך. בהמשך לשאלתי נאמר לי שהציסטה עם מחיצה האם זה יותר מורכב מציסטה ללא מחיצה? והאם זה מחייב ניתוח?

שלום מירב ממצא של מחיצה בציסטה הופך אותה ליותר מורכבת ומחייב המשך מעקב אך בהחלט לא מחייב ניתוח. במידה ובמהלך המעקב היא תגדל או יופיע שינוי במבנה זה יצדיק הוצאה שלה. ניתוח אם תצטרך, ניתן לעשות בשיטה הלפרוסקופית שמשאירה צלקת מאד קטנה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים