חתך בגבה והדבקה בבית חולים בפולין

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/08/2017 | 15:58 | מאת: נטלי

שלום רב, לפני יומיים בני בן השנתיים נפל ונחתך בגבה הכינו לטיפול בבית חולים בפולין (אנחנו בחופשה) שם הודבק החתך. הרופא הנחה אותנו לא להרטיב את המקום 4 ימים. בכל מקום שאני קוראת אני רואה שרשום לא להרטיב גג 48 שעות.. יש לציין שהרופא לא שם פלסטר מעל ההדבקה ואולי בגלל זה ההנחיה שונה? המקום ללא נפיחות או אודם אך בשל הגשמים הבלתי פוסקים בפולין כרגע אנחנו מאוד חוששים.. האם כדי לשים פלסטר באזור שיחזיק את המקום? ( קניתי כזה בבית מרקחת)

שלום רב ישנם מספר סוגים של דבק, יש כאלה שניתן להרטיב כעבור מספר שעות ויש כאלה שצריך להמתין 4 ימים. פלסטר יכול גם להזיק לכן אני ממליץ לשים רק אם החתך יפתח. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים