פציעה מחוד של עפרון בפנים של ילד

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/06/2017 | 22:01 | מאת: bill

שלום נכדי בן ה-4+ לפני מספר ימים,על פי דבריו נישען על חוד של עפרון עם הפנים,וזה נשבר ליד הרקה,במקום יש סימן שחור. עברנו את המסלול של רופא ילדים,רופא כירורג בקופ"ח,והופננו לבי"ח לכירורג פלסטיקאי (שם הרופא אצלנו) לא נעשתה בדיקה פיזית,ורק שאלה אחת נישאלה ע"י הרופא,מה אנחנו רוצים לעשות? ללא היסבר ולא כלום,לסיכום שאל עם רוצים להוציא וקבע לנו הימשך לניתוח,ושאלתי,מה הסכנות הטמונות במידה ולא יבוצע כל הליך? ואיך אפשר לוודא שיש בכלל גוף זר בעור הפנים. אשמח לתגובה.

שלום רב גוף זר ניתן לרוב למשש ובמידה ולא נמוש ניתן להעזר בבדיקות דימות כמו אולטרסאונד שגם הן לא חד משמעיות. במידה ויש גוף זר מומלץ להוציאו כדי למנוע תהליך דלקתי שעלול להכאיב מאד ולגרום לצלקת לא יפה. בברכה

01/07/2017 | 10:57 | מאת: bill

תודה ד"ר על התשובה המהירה,ולאור תשובתך מה אנחנו יכולים לעשות באם אחרי שראינו שלושה רופאים אף אחד מהם לא מימש את הפנים או ביצע איזו בדיקה חיצונית כפי שהמלצת,אלא אמירה כללית אם אתה רוצים ננתח!מה עושים?תודה.

שלום במידה ואין לילד כל תלונות אפשר להמתין אך אם יתחדשו הכאבים, יופיע אדום או הפרשה צריך לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים