אשך שעלה למעלה - הרניה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/12/2017 | 20:56 | מאת: תמי4

שלום, לפני כשבוע במקלחת ראיתי שלבני בן ה-3 יש נפיחות בסמוך לפין (לא בפין עצמו) ונגעתי שם וזה היה עגול וראיתי ששק האשכים באותו צד נראה ריק. נילד אמר שלא כואב לו. לקחנו אותו באותו יום לרופא ילדים שבדק אותו ואמר שזה הרניה. האם מצב כזה מחייב ניתוח?

שלום תמי ראשית חשוב להגיע לאבחנה ברורה ולכן רצוי שכירורג ילדים יבדוק את בנך. התמונה שאת מתארת יכולה להתאים גם לאשך שעולה למפשעה וזה לרוב לא מחייב טיפול. במידה ויש בקע מפשעתי, הטיפול המומלץ הוא ניתוח שאמור למנוע את הסכנה של בקע כלוא, בו תוכן שיוצא מהבטן נלחץ ועלול היות מסוכן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים