פורום כירורגיית ילדים

3505 הודעות
3347 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

שלום, ccam סוג 3 נמצא בריאה שמאלית אונה תחתונה לעובר, עם דחיקה של הלב ימינה, כרגע אני בשבוע 25 וההמלצה היא לעקוב אחרי העובר עד סוף ההריון. המליצו לי להזריק צלסטון כי לטענת הרופאים הזריקה יכולה להקטין את הממצא. השאלה שלי היא, האם אכן צלסטון יכול להקטין את הccam סוג 3? האם זה לא יזיק לעובר? שאלה אחרונה, האם לילד עם דירגנוזה כזאת יש סיכוי טוב לחיות חיים בריאים ורגילים?

שלום רב בשנים האחרונות פורסמו מספר עבודות שהדגימו השפעה טובה של צלסטון, שהזרקתו גרמה להקטנה משמעותית, בחלק גדול מהעוברים שסבלו מ CCAM. לגבי ההתאמה של כל מקרה חשוב להתייעץ עם הרופא שבידיו נמצאות תוצאות הבדיקות. לגבי הסיכויים לחיות טוב עם ממצא כזה, במידה והממצא ממוקם וניתן להוצאה מלאה, יש בהחלט סיכוי טוב לחיים באיכות טובה. בברכה,

01/11/2016 | 20:33 | מאת: ש.

בני עבר ניתוח לתיקון דואדנל אטרזיה כשנולד. מידי שנה מאז, בעיקר עם תחילת החורף הוא מתלונן בכל ערב על כאבים חזקים בבטן, באזור הצלקת ובחלל הבטן. היום כבר בן שש. מה יכולה להיות הסיבה לכאב? האם הידבקויות הן דבר אפשרי? שינויי מזג האוויר? אציין כי אין שינוי בתזונה, אין בעיה של יציאות, אין הקאות, חום וכדומה בזמן התלונות על הכאב. אשמח לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כפי שציינת יכולות להיות הדבקויות שגורמות לכאבי בטן, בנוסף גם רפלוקס של אוכל מהקיבה לוושט יכול לגרום כאב וגם בעייה בצלקת עצמה כמו בקע. מציע כמובן שתקחי אותו לרופא הילדים או לרופא המנתח. בברכה,

שלום רב, האם יש עדיפות לניתוח שקדים לבת שנתיים וחודשיים, אשר סובלת מהפסקות נשימה בלילה, לבית חולים ציבורי על בית חולים פרטי. בהקשר של החייאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איריס ככלל בית חולים שיש בו את האמצעים הנדרשים הוא מתאים לניתוח בין אם הוא פרטי או ציבורי. בהקשר של ביתך אני ממליץ לך לקבל מרופא א.א.ג תשובה איזה בית חולים עדיף, בברכה

שלום, אני בשבוע 25, בשבוע 22 בסקירת מערכות מאוחרת התגלה ממצא חשוד, לב העובר דחוק לצד ימין, הרופא לא ראה סיבה ברורה למה הלב נדחק. אקו לב תקין. השארות וחשש שיש הרניה דיאפרגמטית או ריאה אקוגנית. 1. במקרה וזה הרניה דיאפרגמטית, האם יש סיכוי טוב לילד להיות בריא לאחר ניתוח? או שההמלצה במקרה של מום כזה לעשות הפסקת הריון? 2. במקרה וזה ריאה אקוגנית, מה הפרוגנוזה לאחר לידה? מודה מראש על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי ראשית ברצוני להדגיש שיש לי מגבלה לתת תשובה כיוון שאיני רואה את הסקירה ואת התשובה המלאה. הממצאים שאת מתארת יכולים להתאים לבקע סרעפתי שהוא מום שיכול להיות בדרגות חומרה שונות. הרוב מתאוששים טוב לאחר הניתוח ויכולים לחיות חיים איכותיים, אך ישנם גם תינוקות שמצבם מאד חמור עד שלא ניתן אפילו לנתחם. חשוב להיות בקשר עם הרופאים שביצעו את הסריקה, בברכה,

23/10/2016 | 22:01 | מאת: דירן

שלום, לפני שבועיים הבן של עבר הדבקה של חתך במצח, הדבק עדיין לא ירד רציתי לדעת האם זה בסדר? אמרו לנו הבית חולים שעד שבוע זה יורד

שלום רב ישנם סוגים שונים של דבקים ולרוב הם מתקלפים בטוח של שבוע עד שבועיים. בכל מקרה ממליץ לא לנסות להוריד את הדבק בכח. בברכה

שלום...בני בן ה11 קיבל מכה חזקה מפינה של שולחן באשכיו וכתוצאה מהמכה ירד לו דם לאחר שראיתי את המכה הבחנתי שבחיבור בין 2 האשכים יש פתח קטן כמו חור ומסביב לפתח ישנה נפיחות והצבע כחול סגול...מה עליי לעשות ומהי חומרת המצב? כרגע לא מתלונן על כאבים חזקים במיוחד רק צריבה קלה במקום. בבקשה תשובה דחופה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב התאור שלך אופייני לפגיעה בשק האשכים ובמידה והכאבים לא חלפו, חשוב שיבדק בדחיפות ע"י רופא לוודא שאין פגיעה באשך. במידה והוא לא כאוב, חשוב להמנע מחדירת זיהם דרך הפצע וזאת ע"י המנעות מכניסה לבריכה או ים, שטיפות עם מי סבון ומריחת משחה אנטיביוטית. בברכה,

13/10/2016 | 11:54 | מאת: אליעד

שלום רב, בני בן בה- 8 עבר הדבקת חתך בראש לפני יומיים. האם מותר לו להיכנס לבריכה פרטית (בצימר )? האם מותר לו להיכנס לג'קוזי (בצימר) ? כמובן לא מים רותחים. תודה רבה

שלום רב רצוי להמתין כשבוע לפני כניסה למים לא נקיים כדי לאפשר לחתך להסגר. בברכה

הי, הבן שלי עכשיו בן חצי שנה ויש לו (עפ"י US) ציסטה אפידרמויד מאחורי האוזן שיצאה לפני מספר חודשים (הוא לא נולד עם זה). כירורגית אמרה לנו שבגיל שנה נצטרך להוציא את זה בניתוח. מה שאני רוצה זה חוו"ד שניה אבל לא יודעת אם אני צריכה לפנות לכירורג ילדים או פלסטי. אז אני מבקשת שני דברים: אחד, את דעתך בעניין ושניים לאיזה רופא נוסף אני צריכה לפנות עבור חוו"ד נוספת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סתיו ציסטה אפידרמואידית היא ממצא עם רמת סיכון מאד נמוכה ולכן אפשר בהחלט להמתין עם הוצאתו. כיוון שלא מדובר בפנים עדיף לדעתי שתהיו במעקב אצל כירורג ילדים עד שיומלץ להוציא את הממצא. בברכה,

08/10/2016 | 21:24 | מאת: פרידה

היי, שמתי לב היום שלתינוקת בת השבועיים שלי יש שדיים נפוחים. במגע מרגישים גוש בכל שד שזז. התינוקת יונקת בלבד. כמו כן, בימים האחרונים הגוף שלי התמלא פריחה מעקצצת וכואבת בכפות הידיים. האם זה קשור? מה התופעה המליחצה הזו אצל הבת שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התאור שלך מתאים לתגובה הורמונלית, כדאי לא לגעת ואם לא יקטן לקחת אותה לרופא הילדים. בברכה,

06/10/2016 | 21:15 | מאת: שרה

שלום! בני בן 8.5 מתלונן בשבוע האחרון על כאבים באזור הבטן התחתונה- מתחת לטבור, עם נטיה לצד שמאל. בעיקר בזמן שכיבה על הגב, התעטשות והתכופפות (אז הכאב יכול לגרום לו גם לבכי). אציין כי הוא קיבל לפני מספר שבועות מכה חזקה באזור האגן אך כיון שלא ראינו שום סימן או תווצאה מדאיגה לא בדקנו זאת. היום בבדיקה אצל רופאת ילדים (בעיקר מישוש האזור כשהוא שוכב) היא טענה כי לא רואה שום ממצא חריג, וכי לדעתה זה קשור למעיים והפנתה אותנו לבדיקת צואה. האם יתכן שזה בכל זאת בקע? ולמי עלינו לפנות כדי לאבחן זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה במידה והכאבים לא חולפים, רצוי לדעתי לשלול שאין קשר לחבלה באגן. לצורך כך וכן לבדיקת האפשרות של בקע, רצוי שייבדק גם ע"י כירורג ילדים. בברכה,

10/09/2016 | 08:52 | מאת: זיוה

שלום רב. הילדה שלי בת 11, מזה שבוע מתלוננת על כאבים באזור השד מצד אחד בלבד. הייתה אדמומיות באזור שחלפה ועכשיו מרגישים מין גולה בנגיעה, הכאב ממשיך רק בנגיעה. האם יש סיבה לדאגה? תודה

שלום זיוה הממצאים שאת מתארת, בגיל של ביתך, מאד אופייניים לתהליך ההתבגרות וגדילה השדיים. למרות זאת חשוב לקחת אותה לבדיקת רופא ילדים שישקול אם כדאי לעשות בדיקת US ,ולפי הצורך יפנה אותה גם לבדיקת כירורג ילדים. עד אז מאד מומלץ לא למשש את הממצא כי זה גורם לגדילה שלו ולהתגברות הכאב. במידה ותופיע הפרשה מוגלתית או יעלה החום, כדאי יהיה להיבדק בדחיפות במיון. בברכה

31/08/2016 | 14:31 | מאת: עדי

שלום לצוות ילדתי בת 5 חודשים כאשר נולדה שתתה מטרנה והתחילו ריריות של דם עדו לה בדיקת וירוס צואה הכל היה תקין ומאז הוחלט לעבור לכלכלה של נוטרימגן באמת כעבור 4 ימים עד היום 5 חודשים אחרי הכל היה תקין בשבועות האחרונים הףתחלתי לה טעימות של פירות וירקות וגם חטיף כתמטמים חטיף במבה בוטנים לתינוקות .כבר שלושה ימים ממשיכה הצואה להיות עם ריריות של דם ובנוסף אודם גדול על הטוסיק ואיבר המין... הייתכן שזה גם רגישות למוצרים אחרים? יש לציין שהילדה חיונית ואין לה חום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי התמונה שאת מתארת מאד תומכת באבחנה של רגישות למוצר מזון נוסף. מציע שתיקחי את ביתך לרופא הילדים שיוכל להמליץ על כלכלה מתאימה ועד אז תנסי לא לתת לה את הפריט האחרון שהוספת לכלכלה. בברכה,

31/08/2016 | 14:25 | מאת: עדי דדון

03/09/2016 | 12:06 | מאת: ד

ראי תשובה בהמשך

26/08/2016 | 07:35 | מאת: אמא

שלום, כתבתי פה בעבר... אני רוצה לשאול שאלות שהן בפאן הנפשי.. בתי בת שנה ושלוש. בגיל חצי שנה עברה ניתוח לתיקון הירשפונג במהלכו נכנסו דרך שלושה פתחים קטנים בבטן ודרך פי הטבעת. מאז הניתוח אנחנומכל פעם באים לביקורות, בהתחלה היה כל שבוע שבועיים כי עשינו הרחבות, כשנגמרו ההרחבות התחלנו לבוא כל חודש חודשיים. לילדה בוודאות יש טראומה מהבדיקות הרקטליות שעושים לה כל ביקורת, היא רואה את הרופא במדים מרחוק, והיא בוכה, היא מבינה. אנחנו כמובן נמשיך לבוא כי זה מאוד חשוב... באיזה גיל לדעתך מתחילים להסביר לה? כי מצד אחד היא באמת כבר מבינה ופגועה ומצד שני היא עדיין קטנה כך שאי אפשר באמת להסביר. איך עושים? שאלה שניה- מתי נגמרים הביקורות בד"כ? שאלה שלישית- הילדה נכנסת לפעוטון בפעם הראשונה שבועיים לפני הבדיקה, האם כדאי לדחות את הכניסה לפעוטון/בדיקה כדי לא ליצור אצלה טראומה כפולה? (נטישה, אנשים זרים וכו)... בתודה ובהערכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הקושי הנפשי הכרוך בבדיקה הוא בעיה מאד חשובה וככל שהיא תגדל הבעיה לא תהיה קלה יותר, לכן אני ממליץ להתייעץ עם פסיכולוג ילדים שזו המומחיות שלו. באשר לביקורות, ככל שמצב הילדה ישתפר הביקורות יפחתו אך חשוב להשאר בקשר עם המנתח לאורך זמן עד שאין צורך בכל סיוע. את הכניסה לפעוטון לדעתי לא כדאי לדחות כי זה יקשה עליה יותר לבוא בנפרד. בברכה,

21/08/2016 | 12:21 | מאת: ענבל

בנותי עברו ניתוח בקע טבורי נאמר לנו שאסור שבועיים להתאמץ והכל תקין חלפו הכאבים ומתנהגות כרגיל השאלה האם לאחר שבועים ניתן להכניס אותן לבריכה ציבורית כי הביקורת במרפאה זה במצטבר 4 שבועות ? ואנו מפחדים מזיהום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבל ככלל אם המהלך לאחר ניתוח תקין, אחרי שבועיים ניתן כבר להיכנס לבריכה. רק לאחר בדיקת המנתח או כירורג ילדים ניתן לדעת אם המהלך היה תקין. בברכה,

21/08/2016 | 19:16 | מאת: ענבל

02/08/2016 | 16:17 | מאת: מיקה

בני היום בן 7 וחצי. עד גיל 5 היה במעקב ובבדיקה האחרונה אמרו שאין צורך להגיע יותר למעקב. עכשיו אני קוראת שצריך לעקוב עד גיל ההתבגרות... האמנם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקה כל עוד האשכים ניידים יש צורך לעקוב אחריהם אחת לשנה ולרוב זה מסתדר בגיל ההתבגרות. במידה והם מתמקמים בשקים ונמושים תקינים ניתן להפסיק את המעקב קודם. בברכה,

21/07/2016 | 21:00 | מאת: לנה

שלום! בתוצאות אולטרה סאונד רשום: תהליך ציסטה ללא גושים עם מחיצות בגודל 11 מ"מ. הגוש מונח על גבי המפרק כרונדרוסטנלי, בתוך הנוזל הודגם מעט תוכן אקוגני. בבדיקת דולר צבע- הגוש נטול כלי דם. האם כדאי לבצע ניתוח וביופסיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לנה על מנת לענות לך חסרים לי פרטים על מי מדובר ומה היו ממצאי הבדיקה? בברכה,

21/07/2016 | 11:23 | מאת: תמר

היי, לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אנסה בכל זאת. הבת שלי נולדה בשבוע 37. היום היא בת חודשיים ושבוע. יש לה חור קטן בגודל מחט מעל פי הטבעת. בבית החולים לאחר הלידה לא ראו את זה עד ששמה לב לזה אחות בתינוקיה. רופא ילדים בביה"ח בדק את החור ואמר שהוא סגור אבל ליתר ביטחון כדאי ללכת לאולטראסאונד עמוד שדרה. לאחר מכן בדקה זאת רופאת ילדים בקופת החולים ואמרה שהוא סגור אבל כדאי ללכת בכל זאת לאולטראסאונד. אתמול בדקה את זה רופאת ילדים נוספת ואמרה שהוא סגור לגמרי אבל ללכת בכל זאת לאולטראסאונד. קבעתי תור לאולטראסאונד אבל אם 3 רופאים ראו שהמקום סגור (החור סגור, אין הפרשות, נקי לחלוטין) מדוע בכל זאת עליי ללכת לאולטראסאונד? מה הסיכונים של סינוס פילונידלי במידה ולא מטופל? לא הצלחתי למצוא מידע בנושא בכל הנוגע לתינוקות.. תודה תמר

22/07/2016 | 16:45 | מאת: ד

שלום תמר מראה העיניים הוא טוב אבל בדיקת האולטרסאונד טובה יותר ולכן היא מומלצת כשיש סינוס פילונידאלי. זה נדיר, אך במידה ויימצא שיש קשר לעמוד השדרה יהיה צורך לשקול ניתוח. בברכה,

הכותב הוא ד"ר דני ירדני

שלום רב, בני נולד עם אשך טמיר ימני ואשך נייד שמאלי. את האשך הימני ניתחנו בגיל שנה וקצת ובקשר לאשך השמאלי היינו בביקורת שנתית. היום הבן שלי בן 4.9 שנים. בבדיקה היום, אצל הכירורג ילדים, נאמר לנו שהאשך כבר לא יורד לשק ולכן יש לנתח. העניין הוא שהניתוח נקבע לעוד חצי שנה! מאוד מפחיד אותי שזה כ"כ הרבה זמן, בהתחשב בזה שהאשך הפך לטמיר והבנתי שיש סיכון בתפקוד האשך ככל שמנתחים מאוחר יותר, בהתחשב בכך, שלדעתי, האשך הפך לטמיר לפני כמה חודשים. האם יש עניין לברר מול הרופא האם אפשר להקדים את הניתוח? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן קיבוע של אשך טמיר בגיל של בנך בהחלט רצוי לבצע בהקדם בגלל הסיכון של האשך להיפגע בזמן היותו במפשעה. ממליץ לך לבדוק אפשרות להקדים את הניתוח. בברכה,

בבקשה להקדמת הניתוח, אמר שישתדל להקדימו. אמתין מעט ואם לא יתקדם אראה איך ממשיכים הלאה.

20/07/2016 | 10:49 | מאת: יעל

שלום, לפני הופיע אבסס מימין לפי הטבעת. ניסיון טיפול במשחת דרמוקומבין נכשל והופננו למיון, שם נוקז הזיהום בעזרת מחט עם פולידין והותחל טיפול אנטיביוטי, גם במשחה. שאלתי- האם זה חלילה עלול לחזור? הבנתי שלעיתים יש צורך במעורבות ניתוחית בחדר ניתוח. אני מבועתת מעצם המחשבה.. וממה זה נובע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל אבסס ליד פי הטבעת היא תופעה לא נדירה שנובעת לרוב מצואה שלא יוצאת טוב ונשארת כלואה ברירית. הטיפול שניתן לבנך לרוב פותר את הבעיה אך היא בהחלט יכולה לחזור. במידה והמורסה חוזרת צריך יהיה לשקול טיפול ניתוחי לא קשה שימנע מהצואה להיכלא. בברכה

20/07/2016 | 08:37 | מאת: מישהי

היי בת 17, כבר חודש יורד לי דם בצואה, לא תמיד אבל הרבה פעמים. הלכתי לרופא והוא אמר לי ללכת לכירורג שיראה. לא נעים לי ללכת מבושה. שאלתי את הרופא אם זה סרטן והוא אמר שרוב הסיכויים שלא מדובר במשהו מסוכן אבל יש לבדוק. השאלה שלי אם זה לא משהו מסוכן אז למה חייב לבדוק? מדובר במשהו שלא כואב לי, רק יש דם. אם זה לא משהו מסוכן אני יוכל להמשיך לחיות ככה זה לא מפריע לי. ושאלה שניה בכללי- חשבתי שרופא כירורג זה קשור לניתוחים, יכול להיות שיש לי משהו שבסוף יצריך ניתוח? אני ממש מפחדת...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך הבושה והפחד שלך מאד מובנים לי אך הבריאות שלך היא מעל לכל. למרות שהסיכון שמדובר במשהו מסוכן הוא מאד קטן, חייבים לשלול אותו וזה רק ע"י בדיקה. ניתן גם להיבדק ע"י רופא גאסטרואנטרולוג שיפנה אותך לכירורג רק אם תזדקקי לניתוח. בברכה,

22/07/2016 | 19:03 | מאת: מישהי

תודה על התגובה. זה פעם ראשונה שלי שאעבור בדיקה במקום מוצנע ולכן אני חוששת ומתביישת... רציתי לדעת כמה זמן לוקחת בדיקה כזו? האם בטוח יבדקו את המקום או שיש סיכוי שרק יקשיבו למה שאני אומרת? אודה לטיפים לבדיקה אם יש.. איך פחות מתביישים נגיד?

27/06/2016 | 22:38 | מאת: אלמונית

שלום אני בת 16 ויש לי אבצס בגרון נתנו לי אנטיביוטיקה לראות עם זה יעזור כי הוא די גדול והאנטביוטיקה לא ממש עזרה והוא קצת גדל ניהיה אדום ונראה חתוך כזה ורע ומיום ליום הקול שלי ניהיה יותר צרוד הבנתי שיש פעמים שצריך ניתוח ניקוז ואני פוחדת ממש !, שבסוף יצטרכו לעשות לי את זה , רציתי לדעת עם זה בהרדמה מלאה ועם אני עם האנטביוטיקה זה גדל לחכות או לסיים את האנטביוטיקה או לגשת לרופא? , תודה רבה!!!!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך. ראשית עלי לציין שאיני רופא אף אוזן גרון. מהתאור שלך שני מבין שתחת הטיפול באנטיביוטיקה הממצא גדל ולך יותר כואב. לאור זאת חשוב שרופא אף אוזן גרון יבדוק אותך ויתכן שרק יחליף את הטיפול לאנטיביוטיקה אחרת. בברכה

13/06/2016 | 22:27 | מאת: אמא מודאגת מאוד

שלום רב, ביתי בת השנתיים התגלה בקע מפשעתי בצד ימין. הוא כל הזמן בולט אך לא כואב לה ונראה שלא מפריע כלל... קראתי על מחקר שנעשה לאחרונה לגבי הרדמה כללית לילדים מתחת לגיל 3 ונראה שיכולה להיות לכך השלכה לטווח ארוך מבחינה קוגניטיבית ואף נוירולוגית. ומרדימים בכירים מומלצים שאם הניתוח לא דחוף רצוי לדחותו. הניתוח אמור להיות לה בעוד כחודש, אך ברצוני לבחון את האפשרות לדחות לה בעוד מס חודשים. האם ניתן? האם ניתוח בקע מפשעתי לא כל-כך דחוף אם לא מפריע? הנטייה שלי לחשוב שכמה חודשים לא ישנו את התמונה. כמובן מודעת לעובדה כי קיים הסיכוי של כליאת איבר, אך בדכ ניצן להחזירו. בבקשה תשובתך , אשמח גם נתונים לגבי המחקר לגבי ההרדמה כללית, במידה ויש תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין ניתוח שאין בו סיכונים כולל הרדמה. מחקרים מהסוג שאת מתארת, מוכרים לי, אך דחיית הניתוח במספר חודשים לא תקטין את סיכוני ההרדמה וכן עלולה לגרום לכליאה של הבקע. בברכה,

06/06/2016 | 12:01 | מאת: טלי

שלום לבני בן 6 יש אשך תמיר גם ימיני וגם שמאלי הרופא אומר צריך ניתוח(השבוע יש לנו אולטרסאונד)אני ממש מודאגת ובלחץ כי זה ילד גדול ומבין האם יש טיפול שמחליף ניתוח? ומה עוד כדאי לי לבדוק בנושא לפני שהולכים לניתוח תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי הטיפול באשכים תמירים הוא ניתוח במהלכו האשכים מקובעים לשקים.ישנם מצבים גבוליים שבהם טיפול בזריקות יכול לעזור ולגבי האפשרות הזו ניתן להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג. בברכה,

05/06/2016 | 16:54 | מאת: אמא של יונתן

שלום ד"ר ירדני, בני בן שנה וחצי. כשהיה בן מספר חודשים הייתה לו גרנולומה בטבור שלא הוסרה. צמח עליה עור וכיום קיימת בליטה באזור (לא בקע). בני משחק עם האזור הבולט מה שגורם לגירוי ולא אסתטי. האם קיים טיפול בטוח להסרת הבליטה בגיל זה? ואם כן לאן עליי לפנות על מנת לקבל טיפול? בברכה, אמא של יונתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה והבליטה מציקה ליונתן וגורמת לגירוי יש מקום בהחלט מקום לשקול את הוצאתה. מציע שיבדק ע"י כירורג ילדים שיוכל להחליט אם זה אכן מומלץ ויסביר על הפעולה שבגילו כדאי יהיה לבצע תחת הרדמה. בברכה,

03/06/2016 | 18:55 | מאת: יעל

שלום, בני בן חצי שנה. השבוע מרחתי משחה בישבן לאחר החתלה וגיליתי גולה קטנה מימין לפי הטבעת שלו. רק נפיחות שמורגשת במישוש. על מה יכול להעיד והאם יש צורך בטיפול? מודאגת. תודה

שלום יעל בליטה כזו יכולה להיות קשורה לרקטום המכיל צואה ועלולה להזדהם. כדאי שרופא הילדים יבדוק את בנך ובמידה ותחושי שהמקום נהיה רגיש או יופיע אודם או הפרשה מעליו כדאי יהיה לקחת את בנך לבדיקה בדחיפות. בברכה

01/06/2016 | 23:05 | מאת: מ

בבדיקת mri צויין שאיזור האנוס לא נראה תקין אך הריקטום מגיע לאיזור נמוך וכי יש חשד לאטרזיה אנאלית האם ניתן לתקן ממצא זה ומהם הסיכונים בעתיד

שלום רב אטרזיה אנאלית ניתן לתקן בניתוח וככל שהרקטום קרוב יותר לפי הטבעת, הניתוח הוא פחות מורכב והתוצאות טובות יותר. במקרים בהם המרחק מפי הטבעת גדול או שהרקטום מחובר לאירים פנימיים יש לפעמים צורך לבצע את הניתוח במספר שלבים. לחלק מהתינוקות יכולים להיות מומים נוספים וחשוב לחפש אותם הן במהלך ההריון והן לאחר הלידה. בברכה,

26/06/2016 | 14:00 | מאת: מ

האם ניתן לדעת עד כמה סמ האטרזיה נחשבת לקלה וכיצד בונים פי טבעת חדש

01/06/2016 | 17:47 | מאת: אבישג

היי.. אני בת 17, ולפני כמה זמן כמעט כמו פחות מחצי שנה התחלתי לראות דם בצואה, הלכתי לכירורוג והוא אמר שזה לא פי הטבעת שצריכים ללכת לגסטרו ילדים ואני ממש חוששת אני מכניסה לעצמי סרטים לראש כי קראתי דברים באנטרנט אבל הוא אמר שזה יכול להיות משהו במעיים או דלקת שם ואני באמת מפחדת, מה זה יכול להיות? האם יש מצב שזה סרטן המעי הגס ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבישג ראשית כדאי שתדעי שהסיכון לסרטן הוא מאד קטן. מרבית הדברים שגורמים לדמם בצואה בנערה בריאה בגיל שלך אינם ממאירים אך חייבים לעשות את הבדיקה אצל גאסטרואנטרולוג כדי לאבחן את הבעיה ולטפל בה. בברכה,

29/05/2016 | 23:28 | מאת: סיגלית

שלום הבת שלי נולדה ב5.6.15 עברה ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי ב23.7.15 ,ובאותו היום הייתה כליאה של מעי שחלה ורחם ,ממה שהכירורג אמר לא ניכר נזק והוא הצליח להחזיר למקום את אשר יצא ,אנחנו במעקב בקהילה מאז עשינו אולטראסאונד בטן ומפשעות . בנוסף ביקש אולטראסאונד אגן ,במכון מור נאמר לנו שעושים אולטראסאונד אגן בטני ולא גניקולוגי. לא מובן מה אנחנו אמורים לעשות האם אגן בטני לכל דבר יתן תשובות ויראה שחלה/רחם בצג? סיגלית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגלית US של האגן יכול להדגים רחם ושחלות אך בגיל של ביתך זה לא תמיד ניתן. במידת הצורך אפשר להתיעץ עם מומחה בתחום האולטרסאונד לילדים. בברכה,

29/05/2016 | 13:12 | מאת: שירן

לבת שלי בת שנה ו4 חודשים הייתה התפשלות מעי לפני 3 שבועות, האם יש הנחיות מיוחדות לגבי אוכל/פעילות גופנית לאחר זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירן התפשלות מעי בגיל של ביתך לרוב אינה נגרמת מבעיה בריאותית קבועה ולכן מרבית התינוקות חוזרים לשגרת חיים רגילה. במידה ולא נזקקה לניתוח היא יכולה כבר לחזור לכלכלה רגילה וללא הגבלה בפעילות, במידה ונותחה יש חשיבות להיות במעקב הרופא המנתח ולקבל ממנו הנחיות בהתאם לסוג הניתוח שעברה. בברכה,

14/05/2016 | 11:58 | מאת: חנה

שלום אצל התינוקות אובחן בת החודשיים אובחן בקע מפשעתי בצד שמאל..אמרו לנו שצריך לנתח נתנו לנו תור לעוד שבוע אבל מה שקצת נראה לנו מוזר אמרו שצריך לנתח את שתי הצדדים?!!שאלנו למה?והאמת לא כל כך הבנו התינוקת התחילה לבכות וזה קצת שיבש תשיחה.הדבר היחד שאני זוכרת שאמרו יכול להיות שבעתיד זה יקרה בצד השני?זה נכוןן?אשמח לדעת..זה מוזר לנו איך לנתח משו שאין אותו בעצם!!!בבקשה עזרה..תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בגלל הסיכון היחסית גבוה להופעת בקע בצד השני והסיכון היחסית נמוך בניתוח דו צדדי, יש הממליצים בבנות בגיל צעיר לבצע את הניתוח בשני הצדדים. כמובן שזה מותנה בהסכמתכם. בברכה,

08/05/2016 | 14:03 | מאת: מ

בסקירה התגלתה אטרזיה בחל- התחתון של מערכת העיכול במרחק 1.5 סמ מהעור של פי הטבעת האם ניתן לתקן זאת ומה ההשלכות לעתיד

שלום רב אטרזיה כזו ניתן לתקן. לאחר הלידה יהיה צורך להשלים את הברור של סוג המום כלומר עד כמה הוא גבוה והאם יש חיבור לאברים סמוכים ולעשות סדרת בדיקות לצורך איתור מומים נוספים שיכולים להיות. תוצאות הברור יקבעו אם ניתן לבצע את הניתוח בשלב אחד או מספר שלבים ויש להם כמובן משמעות לגבי צפי ההחלמה לאחריו. בברכה,

10/05/2016 | 10:08 | מאת: מ

בבדיקה לא נמצאו מומים נלווים מלבד המיורטברה שאר המערכות תקינות אין חיבורים למערכות אחרות אפילו באטרזיה עדיין לא ברורה בגלל זה נשלחנו לmri העיקר מה מצפה לילד בעתיד

03/05/2016 | 21:52 | מאת: אול

שלום בני עבר ברית מילה על ידי מוהל שלאחר התלהיך לצערי הוא דימם ואושפזנו בבית חולים. הבנתי שהבעיה הייתה בחבישה. בה' לאחר החבישה הכל הסתדר. כיום שלושה חודשים אחרי יש עדיין מעין בליטה בצד הברית. מלפני כחודש וחצי פרופסור ציין שמדובר בבצקת שאמורה לחלוף.אך לא ציין תוך כמה זמן. עדיין ישנה הבצקת. האם יש מקום לדאוג? מתי היא תחלוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אול בצקת לא אמורה להיות שלושה חודשים לאחר הברית. אחת הסיבות לבליטה יכולה להיות הצטברות של שומן תחת העור, מצב הנקרא סמגמא וניתן לרוב לטפל בו במרפאה. מציע לקחת אותו לבדיקת כירורג או אורולוג ילדים. בברכה,

04/05/2016 | 23:40 | מאת: אול

מה הייתה הסיבה להצטברות השומן בעור? והאם הדבר כרוך בחיתוך או דקירה? אשמח לדעת איזה תהליך בדיוק הוא אמור לעבור. ועוד דבר נראה שמעל גזע הפין אין עור שעוטף אותו אלא רק בצדדיו. האם זה תקין? ומה גם הפין נוטה הצידה...

28/04/2016 | 20:06 | מאת: דנה

ערב טוב,ביתי בת 3 שבועות אובחן אצלה לפני שבוע בקע מפשעתי..היינו במיון ושם הרופא החזיר אותה למקום(כ"כ הנראה זו הייתה השחלה)..הפנו אותנו למרפאה כירוגיית כדי לקבוע תור לניתוח..נתנו לנו תור לעוד חודש. וכאשר הינו במיון אמרו לנו תוך יומיים דחוף לנתח!!!(כמובן נכנסו ללחץ)והתחלנו לשאןל למה ומה ומו ומי!??תאמת לא קיבלנו תשובה שאפשר להסתמך אליה..אשמח לייעוץ והכוונה..אנחנו מאוד היסטריים ופוחדים.האם זה בסדר לנתח בגיל כזה?זה מסוכן?יש סיכוי שהבקע יעלם לבד?האם צריך לבצע צילום ואולטארסונד כדי להיות בטוחים שזה אכן בקע?ואיך אפשר לדעת בנתיים שהתינוקות בסדר ושום דבר לא מציק לה?תודה רבה ..חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה לבקע מפשעתי שמכיל שחלה ואובחן ע"י כירורג, אין צורך בבדיקות הדמיה נוספות. הבקע לא ייסגר מעצמו ולכן מומלץ לתקן בהקדם. במידה והתינוקת לא רגועה ואת מבחינה בנפיחות במפשעה, עלייך לקחת אותה בדחיפות לבדיקת רופא. בברכה,

01/05/2016 | 19:18 | מאת: דנה

תודה רבה..על התשובה המהירה

24/04/2016 | 22:00 | מאת: טל

שלום רב, לפני כשבועיים בני עבר ניתוח לקיבוע אשכים רטרקטיליים, לאחר הניתוח סבל מזיהום והיינו מאושפזים עם עירויי אנטיביוטיקה שלושה ימים, שוחררתי במצב מצויין ועם אשכים מלאים ונחמדים והמשיך אנטיביוטיקה פומי. בביקורת לאחר כשבוע אשך אחד היה בשק מצויין, והשני היה בשק אבל קצת גבוה יותר מהאשך הראשון. הכירורג זיהה מעין גומה קטנה בתחתית שק האשכים בצד של האשך הגבוה ואמר שזה סימן טוב שהאשך מקובע לשק ולכן כשקצת על. הוא משך איתו את עור השק למעלה וכך נוצרה הגומה. הרופא ציין כי באשך זה צינור הזרע היה קצר מאשר באשך השני שנותר נמוך בשק. שאלותיי: עד כמה מצב זה שכיח בו אשך אחד עולה קצת בתוך השק? תקין ונורמלי? חריג? האם יש סיכוי שהאשך ימשיך לעלות ויצא מהשק למרות הקיבוע? במשך השנים צינור הזרע יתארך מספיק בשביל שעם הגדילה האשך הזה יישאר בשק גם בעתיד? קצת מוטרדת תודה טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל מצב בו אשך משוך כלפי מעלה לאחר קיבוע, אינו נדיר ועם הזמן יש סיכוי טוב שצינור הזרע יתארך והאשך יתמקם בשק. יש גם אפשרות שהאשך יעלה שוב ולכן צריך להשאר במעקב לפחות פעם בשנה. בברכה,

24/04/2016 | 12:28 | מאת: אור

לבני כבן השנתיים יש דימומים קלים מהפטמה. כשלוחצים עליה רואים הפרשה דמית. כל השאר בסדר גמור. יש סיבה לדאגה? ממתינה לתור לכירורג ילדים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור בגיל צעיר יותר, דמם מהפטמה אצל תינוק יונק, נובע לרוב מהורמונים אמהיים. בהחלט כדאי להיבדק ע"י כירורג ילדים למרות שלרוב לא מדובר בבעיה קשה. עד לבדיקה רצוי להמנע מלחץ על הפטמה שבצמו יכול להגביר את ההפרשה. בברכה,

23/04/2016 | 15:06 | מאת: שרון

בתי (5) עומדת לעבור ניתוח בקע טבורי, בהרדמה מלאה. נמסר לי שהוא יימשך כ-20 דקות. שאלות: 1. מהם הסיכונים שבניתוח? 2. האם לאחריו יש כאבים? 3. מה משך ההתאוששות? 4. לבתי יש נטייה לאסטמה (עד לפני שנה הוגדרה כאסטמטית). מהם הסיכונים עבורה? 5. האם יש דברים שאסור לעשות אחרי הניתוח? לכמה זמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון שאלות חשובות את מעלה וחשוב לשאול אותן גם את הרופא המנח. 1.סיכוני הרדמה, דמם, זיהום ופגיעה בתוכן של הבקע זו כמובן רשימה חלקית. 2. כן וחשוב תת משככי כאב. 3.בימים הראשונים ועד לביקורת רצוי להמנע מפעילות מאומצת. 4.הרדמה יכולה לעורר אסטמה וכדאי להתייעץ עם רופא הילדים אם יש מקום לטיפול מניעתי. 5.עד לביקורת להמנע ממאמץ גופני, בהתחלה אפשר להקל ע"י קימה על הצד משכיבה לישיבה. בברכה,

שלום וברכה בני בן שנה ושלושה חודשים, החליק ונשך את הלשון. ירד דם אך מיד נרגע, אכל, שיחק ולכן לא התייחסתי. בלילה סבל מכאבים לא הצליח לינוק ולכן לא לישון גם. הבור משחק ויונק, אך ראיתי שיש לו ממש חור בלשון, חתך עמוק. האם יש מה לעשות? יש לראות רופא? האם זה יכול הזדהם או פשוט להמשיך להניק? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה נראה שהחתך מתרפא אך כפי שציינת קיימת סכנה של זיהום. כדאי שרופא הילדים יראה אותו ויחליט אם יש מקום למתן אנטיביוטיקה. אם יהיה ספק ניתן כמובן גם לפנות למיון. בברכה,

19/04/2016 | 16:14 | מאת: ארז

שלום התינוק שלנו בן שנה וחודש הפין שלו עדין שקוע ורואים רק את הכיפה מבצבצת. כשאני חושף את הפין עצמו ע"י משיכה של העורלה, הכיפה נראית כהמשך ישיר של איבר המין, כלומר, אין מדרגה בבסיס הכיפה ונראה כאילו עור העורלה דבוק אמרו לנו לחשוף את האיבר ולמתוח את העור כלפי מטה פעם ביום אך אין שינוי הייתי מעוניין בהמלצה על רופא מומחה לעניין שיכול לראות את הילד ולייעץ

שלום ארז נראה שיש הדבקות של העורלה והחשיפה של העטרה אינה מספקת. ממליץ שתיקח אותו לבדיקת כירורג ילדים וכחצי שעה לפני הבדיקה כדאי למרוח משחת EMLA סביב האיבר ולכסות בניילון. בברכה,

18/04/2016 | 09:36 | מאת: טל

בהמשך לשאלה מלמטה.קיבלנו תוצאה של א.ס. "בספק בשכבת השומן התת עורית הודגם תהליך היפו-איקואי.לא מוגדר היטב בקוטר 6 מ"מ.ממצא לא וסקוראלי, לא חודרני, טיב הממצא אינו ברור. מה זה אומר? תודה

כמו שנאמר, טיב הממצא אינו ברור, בילדים ממצא כזה הוא לרוב לא מסוכן אך רק בבדיקה ניתן יהיה לקבל החלטה נכונה. בברכה,

17/04/2016 | 23:22 | מאת: טל

שלום דוקטור. לבני בן ה6 יש גולה בגב התחתון מעל הישבן.שמנו לב לפני כחודש .זה לא כואב לו. הרופא שלח אותנו לעשות א.ס. ושם לא גילו משהו מיוחד כי הגולה קטנה. הכירורג אמר שאולי כדאי לקחת ביופסיה כדי להיות בטוחים. מה לעשות? לחוץ. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל גולה כזו יכולה להיות ממצא שומני או ציסטי והטיפול יכול להיות מעקב או הוצאה של הנגע. על מנת לקבל החלטה נכונה חשוב שהוא ייבדק ע"י כירורג ילדים. בברכה,

10/04/2016 | 21:38 | מאת: מרזוק

בus לעובר התגלתה בעית המיורטברה נשלחתי לבדיקה חוזרת והתברר שקיימת גם אטרזיה אנלית אני לא יודעת האם כדאי להמשיך הריון נא את עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרזוק השילוב של שני הממצאים בהחלט מחייב ייעוץ גנטי ולשקול הפלה. בברכה,

שלום רב, בני בן ה 1.2 עבר השבוע ניתוח לקיבוע אשכים רטרקטיליים דוצ. יש לציין שהם היו (לפרקים) במפשעה ולא בבטן. מהלך ניתוח תקין, שחרור הביתה באותו יום ללא חום וללא נפיחות. באותו לילה עלה החום ל 39.5, האשכים היו מאד נפוחים ואדומים. והשארנו באשפוז עם אוגמנטין IV ובאמת יש שיפור ניכר. שאלותיי הן: 1)?מדוע לא נותנים אנטיביוטיקה מניעתית בידיעה כי איזור החיתול רחוק מלהיות סטרילי? 2) לזיהום עשויה להיות השפעה על תוצאות הניתוח? 3) מה הסיכוי לאחר ניתוח מוצלח שהרשעים בכל זאת חוזרים להיות ניידים ולא מתקבעים טוב? 4) האם לאחר ניתוח קיבוע שנעשה במועד (סביב גיל שנה) גדילת האשכים אמורה להיות תקינה או שעדיין יהיו קטנים יותר מאשכים שהיו בשק מהלידה? תודה רבה טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל ראשית שירגיש טוב וסימני הדלקת יחלפו. 1. כיוון ששיעור הזיהומים הוא מאד נמוך בניתוח קיבוע אשך. 2.זיהום בהחלט יכול להשפיע על התוצאה אך אם הטיפול ניתן בזמן סיכויי ההחלמה של האשכים טובים. 3.מדובר בסיבוך נדיר שלצערי שכיח יותר אחרי זיהום. 4.הסיכוי של אשכים ניידים שקובעו בזמן, להתפתח באופן תקין הוא מאד טוב אך לא כמו של אשכים בשק. בברכה,

10/04/2016 | 10:59 | מאת: אמא לחוצה

שלום, תינוקת בת שנה עם אנוס קידמי, רציתי לדעת איך העצירות שממנה סובלת ביתי קשורה לאנוס קידמי? היא מיועדת לניתוח להזזת פי הטבעת למקומו הטבעי, אך עדין הרופא אמר שיש סיכוי גבוה שתמשיך לסבול מעצירויות, ברם הניתוח לא אמור לפתור גם את הבעיה של העצירות? ועוד שאלה, מדוע בתבקשנו לבצע אולטראסאונד וצילומי רנטגן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אנוס קדמי נמצא קידמית למקום שבו הרקטום, שמכיל את הצואה, נמצא. במצב כזה הצואה במקום לרדת ישר לאנוס, צריכה להדחף קדימה על מנת לצאת וזו הסיבה לעצירות. הניתוח מומלץ רק במצבים שהאנוס מאד קדמי ויש סכנה שבנוסף לעצירות תהיה גם אי שליטה בסוגרים. מטרת הבדיקות שהתבקשם לבצע היא לאתר מומים נוספים שיכולי להיות. בברכה,

01/04/2016 | 14:51 | מאת: סמדר

הי , בני בן ה- 12 התלונן על כאבי בטן במשך יומיים והרופאה שלחה לסריקה בטנית אלו התוצאות שהתקבלו - כבד מרקם הומוגני , כיס מרה ללא אבנים , דרכי מרה תוך וחוץ אינן מורחבות כליה ימנית בגודל 10.2 ס"מ ללא סימנים להפרעה , כליה שמאלית בגודל 10.3 ס"מ ללא סימנים להפרעה . אאורטה ביטנית ברוחב רגיל , לבלב תקין , רטרופיניטרואום חופשי , טחול גודל ומרקם תקינים . שלפוחית שתן בעלת קיבולת קטנה ללא עדות לנוזל. בבטן ימנית תחתונה נצפה קטע מעי שיכול להתאים לאפנדיקס עוביו 0.4 ס"מ דופן אינה מעובה ניתן ללחיצה מגיע כמעט לאובליטרציה מוחלטת . לא זוהה שומן מזנטריאלי מסונן באיזור . מה משמעות תוצאות הבדיקה ? האם משמעות היא שיש דלקת בתוספתן ? אודה להתיחסותכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמדר בדיקת האולטרסאונד מדגימה תוספתן בגודל תקין וללא סימני דלקת. זו בדיקה שהאמינות שלה היא לא 100% ולכן חייבים לשקול את מצבו של הנבדק כדי לקבל החלטה על הטיפול. בברכה,

שלום רב. לביתי אובחן בגיל חודש וחצי בקע מפשעתי ע"י כירורג ילדים ויש לנו תור לניתוח בעוד חודש. עכשיו כשהיא בת שלושה חודשים אני כמעט ולא רואה את הנפיחות, האם תיתכן טעות באבחנה? או שהבקע נעלם? ייתכן וזה קשור לעליה במשקל שהבקע אינו מופיע יותר? (נולדה 2.400 וכעת הכפילה משקלה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביבה מדובר באפשרות מאד נדירה אך תמיד חשוב לבדוק בסמוך לניתוח כיוון שזה בהחלט יכול להיות. האפשרות הזאת יכולה להיות או בשל טעות בבדיקה או בשל סגירה של הבקע. בברכה,

29/03/2016 | 14:24 | מאת: נחמה

שלום רב, הנכד שלי נולד עם אשך אחד טמיר (אני לא יודעת היכן הוא ממוקם) . הוא בן 5 חודשים , אני מבינה שמומלץ לבצע ניתוח בגילאים 5 חודשי עד שנה . אנחנו מחפשים את הרופא הטוב ביותר בארץ כדי שיהיה בידיים הכי טובות שאפשר . גם אם זה בפרטי . אנחנו מודעים לחשיבות הצלחת הניתוח על ההשלכות שיהיו לילד בבגרות וכו.. לכן חשוב לנו למצוא את הרופא הטוב והחשב ביותר שעושה הרבה ניתוחים של אשכים טמירים ויש לו אחוז הצלחה גבוהה . תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נחמה איני נוהג להמליץ באתר על מנתח מסויים אך אוכל לאמר לך שלכירורג ילדים בכיר שעובד במחלקה כירורגית ילדים מוכרת, יש ניסיון בניתוחים של אשך טמיר. לפני הניתוח חשוב לדעת אם האשך נמצא באזור המפשעה או בחלל הבטן כיוון שהגישה הניתוחית היא שונה. בברכה,

29/03/2016 | 14:07 | מאת: אור

בני בן 13 וסובל מזה כחצי שנה מהזעת יתר בבית השחי מה ניתן לעשות ואיך ניתן לטפל בנושא בגיל זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור בהזעת יתר מוגבלת לבתי השחי ניתן לטפל תרופתית, בהזרקות בוטליניום או בניתוח. על הנושא התרופתי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ועל ההזרקות עם רופא פלסטיקאי. באשר לניתוח, מדובר על ניתוק עצבים סימפטטים הנמצאים בבית החזה והניתוח מבוצע בטורקוסקופיה. בעוד שבהזעת יתר בכפות הידיים שיעור ההצלחה של הניתוח מאד טוב, התוצאות בבתי השחי פחות טובות ולכן אני ממליץ לכם לנסות את אפשרויות הטיפול התרופתי או ההזרקות לפני החלטה על ניתוח. בברכה,

31/03/2016 | 08:31 | מאת: אור

תודה רבה באילו תרופות מדובר? ולפנות לרופא המשפחה או לרופא כירורג?

24/03/2016 | 00:48 | מאת: אלי

שלום, לפני חודש וכמה ימים עברתי ניתוח אפנדציט מתי אני יכול לחזור להתאמן אני מתאמן בחדר כושר עם משקלים כבדים של למעלה מ50 קילו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי אם מהלך הניתוח וההחלמה לאחריו עברו ללא כל בעיות, ניתן להתחיל להתאמן אחרי שישה שבועות בהדרגה. על מנת לדעת שההחלמה אכן תקינה, כדאי להבדק ע"י כירורג לפני שתתחיל להתאמן. בברכה,

18/03/2016 | 09:54 | מאת: שגית

שלום דר ירדני, תינוקת בת 11 חודשים אובחנה מלידה עם אנוס קדמי גבולי, מכיוון שבשלושה חודשים האחרונים החלה לסבול מעצירות הוחלט לבצע בדיקה חשמלית בהרדמה עמ לבדוק את פעילות השריר ברקטום(לא יודעת את שם הבדיקה) . לאחר הבדיקה הוחלט שהיא צריכה לעבור שיחזור של פי הטבעת, אני חוששת מאוד, אשמח אם תסביר לי על ההליך או תצרף לי קישור שאפר לקבל מידע, האם הליך מסובך, החלמה קשה? כמה זמן ניתוח? אשמח לכל אינפורמציה, תודה

שלום שגית הגישה לטיפול באנוס קדמי גבולי יכולה להיות שונה, החל מטיפול שמרני דרך הזזה ניתוח במהלכו מוזז רק חלקו האחורי ועד לניתוח במהלכו הרקטום כולו מוזז למיקום חדש. הבדיקה שבוצעה היא קרוב לוודאי גירוי עצבי שמאפשר לאתר את המיקום של שרירי הסוגרים. כיוון שהניתוח יכול להיות שונה, אני מציע לך לקבל הסבר מדוייק ממי שאמור לבצע אותו. במרבית המקרים יהיה צורך בביצוע הרחבות של פי הטבעת לאחר הניתוח. בברכה,