בקע או הידורצלה תינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

19/01/2018 | 15:47 | מאת: אנא

הי ד״ר, תינוק בן חודש. התגלתה נפיחות/ בליטה קשה ולא חוזרת במפשעה ימין. בבדיקה במיון לשם הופננו בחשד לבקע כלוא, במישוש הרופא הוחלט שזהו שק נוזלים ולא בקע. האם הידרוצלה לא מחייב שיהיה באשך עצמו, למטה? האם יכול להיות ממוקם גם בתחתית הבטן בתחילת המפשעה? הילד שקט ולא נראה כי סובל, אנו נמשיך מעקב. אך האם בקע כלוא מחייב כאבים ואי נוחות ? תודה

שלום רב הממצא שאתא מתאר יכול להתאים לשקית נוזלים שנמצאת צמוד לצינור הזרע וכלי הדם של האשך ולא סביב האשך. ממצא כזה נקרא פוניקולוצלה וכרוך בפחות סיכון לבקע כלוא. בקע כלוא לרוב גורם לאי שקט ולכן אם יהיה באי שקט ויהיה שינוי בממצא זה מחייב בדיקה דחופה ע"י רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים