פורום כירורגיית ילדים

3523 הודעות
3304 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

22/06/2014 | 01:29 | מאת: יהונתן

שלום ד"ר. יש לי דבר כזה שאנשים קוראים לו ג'ולות בפטמות זה סוג של גוש כזה שמצטבר לי מתחת לפטמה והוא ממש ממש כואב אם נוגעים בו או לוחצים עליו. מה אני עושה?

שלום יהונתן בן כמה אתה וממתי אתה סובל מזה? הכי חשוב לגשת לרופא שלך שיבדוק ועד אז להשתדל מאד לא לגעת בפטמות. בברכה,

20/06/2014 | 15:25 | מאת: חוה

בת 32 אבקש לדעת האם מקום ניתוחי שנתפר בחוטים נמסים,אפשר לנקות במי חמצן'ניקוי ראשוני, אחרי שמורידים את התחבושת כדיי לשים אחת חדשה, עד שאפשר יהיה לרחוץ במים וסבון, האם מי חמצן בטוחים לשימוש באיזור תפר עם חוט וכזה, ומנקים ביעילות? או שאסור כי עלולים להמיס את החוט?

שלום חוה רחצה עם מי סבון רגילים היא טובה ובטוחה ונתן להתחיל בה כבר למחרת הניתוח. בברכה,

17/06/2014 | 21:48 | מאת: זיוה

שלום ד'ר . אני בשבוע 24 , עשיתי היום אולטרסאונד שני והתגלה ממצא של sequestratation ולא ניתן לשלול שילוב של ccam . הממצא בגודל 3.6/3.4/2.5 ודוחק את הלב ימינה . השאלה שלי , האים יש ניסיון עם מקרים כאלה ? מה מצב התינוקות אחרי לידה וניתוח ? האם לשקול הפלה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זיוה הניסיון שלי עם Bronchopulmonary sequestration (BPS) הוא לא גדול. מדובר בממצא שיכול להיות קשור גם למומים אחרים שחשוב לבדוק. המהלך של ה BPS יכול להחמיר עם הזמן אך יכול גם לקטון ולהשפיע מעט מאד על התפתחות התינוק וילד. בניתוח אנחנו מוציאים את הממצא ויש סיכוי טוב להחלמה. הממצא שאת מציינת אינו קטן והעובדה שהוא דוחק את המדיאבטינום מחייבת כמובן לשלול גם מומים מולדים אחרים שיכולים לתת תמונה דומה. האם עשית MRI?

23/06/2014 | 09:32 | מאת: זיוה

עדיין לא הרופא המטפל , המליץ לעשות mri בשבוע 28 ,אתמול עשינו אקו לב והתוצאה תקינה , אך הלב לא יושב במקום .

16/06/2014 | 10:58 | מאת: אמא

היי ד'ר בני בן 4.5 חודשים יש לו השטחה בגולגולת בגלל שישן על הגב כמובן. רק בצד שמאל שזה ממש בולט מה הסיכויים שזה יחזור לעצמו? קראתי על זה קצת וכמו שהבנתי יש מקרים שזה מצריך סגירה של תפרים משהו כזה? אשמח להסבר.

שלום רב השטחה כזו אינה קשורה לרוב לסגירה מוקדמת של התפרים אלה נובעת מלחץ לא שווה על הראש. מומלץ להשכיבו גם על הבטן בשעה שער, עם ראש מופנה לשני הצדדים לסירוגין. בברכה

31/05/2014 | 11:36 | מאת: שירה

שלום-לבני בן ה4 יש בקע משפעתי, טרם קבענו מועד לניתוח וביומיים האחרונים הוא עם חום גבוה ללא סימנים נוספים- 1. האם ייתכן קשר בין הבקע להופעת החום 2. בני נדרש לעבור ניתוח שני לתיקון היפוספדידאס, האורלוג הציע לנתח ולטפל גם בבקע- מה דעתך? והאם תיקון בקע מתבצע גם ע"י אורולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה מחלת חום לרוב אינה קשורה לבקע מפשעתי. ניתן לתקן תחת אותה הרדמה גם את הבקע וגם להשלים את ניתוח ההיפוספאדיאס. אם האורולוג מנוסה הוא יכול לעשות זאת ואם לא, כדאי להעזר בכירורג ילדים. בברכה,

27/05/2014 | 09:17 | מאת: נירית

שלום, לביתי בת ה8.5 היה גסטרוסטום במשך כ7 שנים לפני שנה הוצאנו את הגסטרוסטום והחור עדיין לא נסגר. קבענו לה תור לניתוח רק שלא הבנתי אם הניתוח מסובך?וכמה זמן החלמה מהניתוח?

שלום נירית כיוון שהפתח לא נסגר לאורך זמן, חשוב להפריד את הקיבה מדופן הבטן ולתפור טוב את הפתח. הניתוח אינו מסובך וההתאוששות לרוב גם קלה כמובן בהתאם למצבה הכללי של ביתך. בברכה,

25/05/2014 | 20:24 | מאת: נועה

ערב טוב לבן שלי בן 7 יש דם בצואה. מה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה יכולות להיות סיבות שונות לדם בצואה ולכן חשוב שייבדק אצל רופא הילדים. האם היציאות, רכות או קשות, האם יש לו כאב בזמן שיש יציאה?, בברכה,

22/05/2014 | 11:24 | מאת: מירב

ד"ר ירדני שלום !! אתמול בתי (בת 7 חודשים) החליקה מהספה לרצפה (מגובה 40 ס"מ). לאחר הנפילה התנהגה לגמרי כרגיל, המשיכה להיות ערנית ופעילה ולא היה כל סימן לחבלה על הראש. האם במצב כזה יכול להיגרם נזק כלשהו? האם ישנה סיבה לדאגה? בתודה מראש על תשובתך

שלום מירב חלפו כבר 24 שעות ואם לא חל כל שנוי במצבה, אינה מקיאה והתנהגותה ללא שינוי, נראה שאפשר להיות יותר רגועים. מכאן שכל שינוי בהתנהגותה מחייב בדיקה דחופה ע"י רופא. בברכה

23/05/2014 | 09:46 | מאת: מירב

תודה רבה על תשובתך המהירה. ושאלה נוספת: בני בן ה- 15 נוטה להזיע מאד בכפות הרגליים והידיים. יש לציין שבשאר הגוף כמעט ואינו מזיע. מה מקור התופעה? האם יש צורך בהתערבות רפואית? בתודה מראש והמשך סופשבוע נעים :)

20/05/2014 | 11:37 | מאת: ..

בני בן 4 חודשים מאיפה שהוא עושה פיפי החור צר מאוד היינו אצל אורולוג והסכים אם האחות בטיפת חלב אמר שרק בגיל שנה יוכל לעבור ניתוח.. אי אפשר לעשות משהו בקשר לזה? מתאמץ נורא לעשות פיפי עד כדי שהפין נהיה כחלחל סגלגל

שלום רב אם הפתח של השופכה צר מאד כדאי לבדוק אותו ולפעמים יש צורך להרחיב את הפתח באופן דחוף גם אם התיקון הסופי יהיה בשלב מאוחר יותר. אנא קחי אותו לבדיקה נוספת אצל אורולוג או כירורג ילדים. בברכה,

29/04/2014 | 12:21 | מאת: ליבי

שלום בני בן שנתיים ולפני כחודשיים התגלתה ג'ולה קטנה ומאוד ניידת בצד הימני של הצוואר. יש לציין כי הייתה לו אז דלקת בגרון וחום גבוה מאוד והחלים לאחר לקיחת אנטיביוטיקה. הג'ולה נעלמה אבל אתמול במישוש קל הרגשתי אותה שוב באותו מקום ואפילו נפוחה יותר. היא גמישה מאוד, כמו גומי וקשה מאוד לתפוס אותה באצבעות. ללא כאבים. יש לציין כי הוא מנוזל מאוד ומקורר, ללא אנטיביוטיקה. אני מאוד מאוד מודאגת. אשמח לתגובה מרגיעה מה זה יכול להיות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליבי התאור שלך מאוד מתאים לבלוטת לימפה תגובתית שמופיעה לרוב בעקבות דלקת. בכל מקרה רצוי להיות במעקב של רופא הילדים כדי לוודא שזו אכן הבעיה . בברכה

שלום רב. לתינוקת שלי בת שלוש שבועות בוצעה צריבה של גרנולומה בטבור עם מקלון של כסף חנקתי. הכירורג לא מרח שום דבר סביב הטבור ונוצרו לה כוויות קטנות ברקמות הבריאות של הטבור. מה עליי לעשות? אני מפחדת להמשיך את הטיפול עם אלכוהול כי בטח זה ישרוף לה במקומות של כוויות.. אציין שההפרשות מגרנולומה ממשיכות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מקווה שבינתיים הכוויה קצת פחות . לרוב כשעור מקלף זה חולף. אלכוהול לא רצוי לשים על הכויה. בברכה

21/04/2014 | 14:55 | מאת: אתי

שלום, ביתי בת חודשיים והיא עברה קסאי בגיל 6 שבועות הניתוח הצליח והבילירובין יורד(3.9) האנזימים בירידה ואזור הניתוח מחלים מצויין. כמובן שיש צואה עם צבע והיא אוכלת יפה. הבעיה היא שהיו לה אירועי חום בפיקים בודדים (3 עליות חום עד ל39). שללו כולנגיטיס אחרי שזאת היתה הנחת העבודה בעליית חום הראשונה. היא קיבלה טזוצין שבוע השתחררנו ושוב עלה החום שוב טזוצין שחררור ושוב חום. מדדי הדלקת בירידה ואנו חוששים להכנס ללופ של אשפוזים בתחיפות גבוהה האם יש טיפול מונע אשר יכול לתת לגוף שלה הגנה או ליחלופין להבין למה בדיוק עולה החום? יש לציין כי בתרביות לא צמח דבר חוץ מהפעם הראשונה שצמח משהו בסנטרליין ואחרי שהוציאו החום ירד הילדה עירנית ולא כואב לה משהו חוץ מגזים מדי פעם כפי שיש לכל תינוק אנחנו ממש אובדי עצות כי כבר חודשיים כמעט אנחנו בבית חולים...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך. כמו שציינת גם במהלך ניתוח תקין הסכנה של כולציסטיטיס אינה נדירה ומחייבת טיפול מתאים. לגבי טיפול מניעתי מציע לכם עם פרופ אתי גרנות מבית חולים קפלן כיוון שהיא מומחית מאוד טובה בתחום זה. בברכה

16/04/2014 | 22:32 | מאת: סימה

ד"ר ירדני שלום, בני בן ה-3 אמור בקרוב לעבור ניתוח בקע מפשעתי מימין, בבדיקה טרם הניתוח נאמר בקע מפשעתי מימין, שוחזר ללא קושי, לא נמוש בקע משמאל, אשכים בסקרוטום. השאלה שלי: האם חובה לבצע ניתוח, מאד מאד חוששת מהרדמה מלאה, אם לא נבצע ניתוח יכול להחמיר? אציין כי איננו מתלונן על כאבים כלשהם עד כה. שאלה נוספת האם יכולים חלילה לפגוע בצינורית הזרע ? לגבי ההחלמה אחרי הניתוח חודש אינו יכול לעשות כל פעילות גופנית ? בני מאד אוהב לשחק כדורגל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימה ראי את תשובתי למעלה

16/04/2014 | 22:19 | מאת: סימה

ד"ר ירדני שלום, בני בן ה-3 אמור לעבור ניתוח בקע מפשעתי מימין, בבדיקה טרם הניתוח נאמר בקע מפשעתי מימין, שוחזר ללא קושי, לא נמוש בקע משמאל, אשכים בסקרוטום. השאלה שלי: האם חובה לבצע ניתוח, מאד מאד חוששת מהרדמה מלאה, אם לא נבצע ניתוח יכול להחמיר? אציין כי איננו מתלונן על כאבים כלשהם עד כה. שאלה נוספת האם יכולים חלילה לפגוע בצינורית הזרע ? לגבי ההחלמה אחרי הניתוח חודש אינו יכול לעשות כל פעילות גופנית ? בני מאד אוהב לשחק כדורגל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימה אני מאד מבין את החששות שלך והבעיות שציינת שיכולות להיות בניתוח הן מאד נכונות, אבל הסכנה ללא ניתוח היא יותר גדולה ולכן מומלץ לנתח. אחרי הניתוח בד"כ אפשר לחזור לפעילות מלאה כעבור שבועיים. בברכה,

12/04/2014 | 18:52 | מאת: פוצי

שלום בני בן 16 עבר ביום שני ניתוח שבו הוציאו את הנגע ע"י שני חורים בישבן עשינו חבישות עם פד וזלין בכניסה של כל חור וחבישה שלהם . עכשיו אנחנו בשלב של הכנסת פד silvercel מחור אחד דרך התעלה שיצא מהחור השני להחלמת הפצע הפתוח . זה טיפול כואב מאוד לילד (גם לנו זה קשה מאוד לעשות את זה ) האם זה הגיוני להשתמש בפד silvercel שמתחכך בכניסה ובהוצאה ע"י המשיכה ? איך זה יעזור בהחלמת הפצע עם הטיפול הזה ? לא ניתן פשוט לתת לפצע להסגר בלי הטיפול הקשה הזה ? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פוצי אין לי ניסיון בשימוש עם הפד הזה . הרעיון הוא למנוע סגירה מהירה של התעלה אבל אין הצדקה שהילד יסבול מכאב חזק. ממליץ שתתנו משככי כאב לפני החלפת החבישה. בברכה,

15/04/2014 | 21:54 | מאת: פוצי

09/04/2014 | 16:47 | מאת: אלה

בני היה במשך ארבע וחצי שנים עם גסטרוסטום. לאחר הוצאת הגסטרוסטום יש לו דליפה כל הזמן נוזל חומציות. האם נתינת לוסק יכולה לסגור את החור הנל. עברו 10 חודשים מאז שהוצאנו את הגסטרוסטום והחור טרם נסגר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלה לוסק יכול לסייע בכך שמקטין את חומציות ההפרשה אך יש מקרים שרק ניתוח שבמהלכו מופרדת הקיבה מדופן הבטן, יכול לסגור את החור שנוצר. בברכה,

08/04/2014 | 09:31 | מאת: רועי

שלום רב, בני צריך לעבור ניתוח בקע מפשעתי-הרופא מנתח בשיטה של תפרים ולא עם מצלמה.לטענתו לא עושים לילדים ניתוח עם מצלמה וגם אם כן,זמן ההחלמה הוא זהה בשני המקרים. אשמח לדעת האם נכון הדבר?מה השיטה הכדאית והנוחה לילד? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי בילדים ההתאוששות לרוב מאד מהירה אחרי ניתוח בקע בשיטה הפתוחה, ורובם יכולים להשתחרר כשעתיים שלוש לאחר הניתוח. מכאן שלשיטה הזעיר פולשנית לדעתי עדיין אין יתרון ברוב המקרים. בברכה,

08/04/2014 | 11:27 | מאת: רועי

שאלתי יותר מתייחסת גם לתקופת החלמה בבית-הבנתי שהילד צריך להיות 5 ימים בבית ואז חודש להמנע מפעילות.השאלה האם בשיטת המצלמה עדיין יהיו את המגבלות הנ"ל ולמשך תקופה כזו. תודה על תגובתך המהירה

03/04/2014 | 18:45 | מאת: איה

שלום יש לי תיניקת בת שלושה וחצי חודשי היא נזנה מבקבוק 120 כל שלוש שעות (לפעמים שעתיים)היא עולה טוב במשקל ואוכלת טוב ויש לה קקי ירוק ככה משחתי פעם ביום --אתמול בלליה מרקם וצבע הקקי השתנו לצהוב ונוזלי (כמו שלשול )וגם הריח השתנה והיום היום היתה לה יציאה אחת אותו דבר מה זה יכול להיות ?? אני מלאה דאגה כי היא בת יחידה אחרי שבע שנים תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איה התיאור מאד מתאים לשלשול שלרוב חולף ללא טיפול. במידה והשלשול יחמיר חשוב לראות שהיא נותנת שתן טוב ולקחת אותה לרופא הילדים. בברכה,

04/04/2014 | 07:27 | מאת: איה

31/03/2014 | 15:50 | מאת: יולי

שלום, אני חיילת בת 20 ולפני כשבועיים עברתי ניתוח אפנדציט בשיטה הלפרוסקופית ללא בעיות מיוחדות. השאלה שלי היא אחרי כמה זמן אפשר לחזור להתאמן (ריצה/אירובי/פילאטיס/חיזוק שרירים). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יולי שבועיים לאחר ניתוח כריתת תוספתן לאפארוסקופי במהלך תקין, ניתן לחזור לפעילות מלאה בהדרגה. דגש על בהדרגה - לא לעשות דברים שגורמים לכאב. בברכה,

שלום, הילד בן שש אמור לעבור ניתוח השבוע, בהרדמה מלאה. כמו הרבה ילדים, יש לו נזלת רוב הסתיו, החורף והאביב, וגם כעת יש לו נזלת קלה: מושך באף מדי פעם, ויש לנגב פעם או פעמיים ביום. אין חום או מחלה כלשהי. האם באמת לדחות את הניתוח כפי שמוסבר בדפי הההנחיות וההכנה להורים לגבי נזלת? מה הסיכון לסיבוכים בהרדמה (אני מבין שזאת הסיבה)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם מצבו הבריאותי של הילד הוא רגיל, לא כדאי לדחות את הניתוח אלא אם כן הרופא המרדים ימצא בעיה בבדיקה לפני הניתוח. בברכה,

19/03/2014 | 22:09 | מאת: רון

שלום רב בתי בת שנתיים מאז חודשים ייצא על הלחי שלה. פצעון אדום שחשבתי שזה עקיצת יתוש הוא קצת הלך וגדל ובלט עם אולם הוא לא נעלם הלכתי לבדיקת רופא והוא אמר לי שזה פצע שומני שאמור לגדול אולם אמור כן להיעלם אחרי תקופה ואין צורך בטיפול אחה במעקב . האם זאת אותה אבחנה של ציסטה עורית או שזה משהו אחר.  

שלום רון קשה לתת תשובה מהימנה מבלי לבדוק. ממליץ שתיבדק ע"י פלסטיקאי או כירורג ילדים ואז יוחלט אם יש צורך בניתוח להוצאת הממצא. בברכה,

19/03/2014 | 12:11 | מאת: דנה

שלום רב, בתי בת 8 ויש לה כתם לידה ברגל, מאחורי השוק. הכתם די גדול, בצבע חום, עם שערות. ככל שהילדה גדלה ומתפתחת, הכתם באופן טבעי גם גדל באופן יחסי. זה מציק לה מאוד מאוד מבחינה חברתית ואסתטית. כשהיתה בת שלוש בערך הלכנו איתה לכירורג שהמליץ לא לגעת אלא לחכות שהילדה תגדל. אבל זה באמת מציק לה מבחינה אסתטית והיא כל הזמן מבקשת שנוריד לה אותו. למי הכי נכון שנפנה? ואיך מתבצעת הסרה כזו? אני מאוד רוצה לעזור לה. אודה על תשובתך המלומדת . האמא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה נראה לי שנכון לפנות לרופא עור ולאחר שיבדוק, לקבל ממנו הפנייה לפלסטיקאי במידה ויש מקום להוצאת הנגע. בברכה,

17/03/2014 | 08:11 | מאת: יעלה

לבתי בת ה- 12 בליטה מתחת לברך. רופא הילדים בדק במישוש ואמר שמדובר בבליטה שומנית. הוא אמר שאינה מסוכנת ושניתן להתיעץ עם כירורג במידה ותפריע מבחינה אסטטית. אודה לחוות דעתך.

שלום יעלה במידה וזה מפריע לה, רצוי לקחת את ביתך לבדיקה ואז ניתן יהיה להעריך אם עדיף להוציא את הממצא או לא. בברכה,

18/03/2014 | 10:28 | מאת: יעלה

תודה על תגובתך. הבליטה לא מפריעה לה. האם ניתן להעריך במישוש שמדובר בבליטה שומנית כפי שעשה רופא הילדים או שיש צורך בבדיקה נוספת?

15/03/2014 | 19:54 | מאת: מאי

שלום, בני נחתך בראש ובעין והדביקו לו את החתכים שכן אמרו בבי"ח שהם לא עמוקים. תוך כמה זמן לוקח לפלסטר/סטריל סטריפ ששמו על ההדבקה. עבר כבר שבוע. וזה רק מתחיל להראות שסטריל סטריפ מתחיל ממש בקצה להתקלף. בראש זה דבוק על השיער. אני מקלחת אותו מידי יום לאחר שלושה ימים מהדבקה.

שלום מאי זימים הקרובים זה אמור ליפול ואפשר לעזור לסטריפ אך לא למשוך בכוח. בברכה,

14/03/2014 | 17:58 | מאת: פוצי

שלום לבני בן ה-16 יש גולה בין הישבנים שאובחנה כ "שערה הפוכה" הפצע בקוטר חצי ס"מ בערך גם מדמם ,הכירורג בקופה ניסה טיפול בפולידין במשך חודש שלא נתן כלום !!! הוא הפנה אותנו למרפאות חוץ ושם אמרו שיש הסתעפות וצריך ניתוח . לא קיבלנו טיפול כלשהו רק לגלח מסביב ולשמור על ניקיון האזור . קראתי על אמבטיה חמה לשבת בתוכה ולנסות לפוצץ ,נראה לי מסוכן ... אולי אמבטיות או חימום המקום ללא לחיצות יכולות לעזור ? הניתוח בערך עוד חודש אולי יש משחה יעילה ? או כל טיפול אחר לפני שמנתחים ? תודה רבה מראש

שלום פוצי בזיהום כזה ניתן לפעמים לטפל בעזרת גילוח ושטיפות מרובות של מי סבון. משחות פחות יעילות מניסיוני ואם הטיפול המקומי לא עוזר אז מומלץ לעשות את הניתוח. בברכה,

15/03/2014 | 13:34 | מאת: פוצי

לגבי חימום המקום זה לא ירחיב את המקום והגולה תוכל אולי להתרוקן / להניח כרית חימום יכול לגרום נזק ? שוב תודה

12/03/2014 | 20:24 | מאת: אמא של עופרי

שלום רב,ביתי בת החצי שנה סובלת מעצירויות מיום הלידה. עושה יציאות רק עם עזרה של עגבניות שמן קנולה ,נר גליצרין או חוקן. התחלתי לתת לה פרובויוטיקה בכל יום. אתמול הייתי אצל גסטרו והיא אמרה לי שפי הטבעת במונח קידמי וזאת הסיבה לעצירויות. רציתי לדעת האם זה משתפר עם הזמן (כשמתחילים ללכת) והאם צריך להמנע ממאכלים מסויימים כי היא מתחילה לאכול אוכל מוצק. בנוסף דוקטור ברוידא נתנה לי מרשם לתרופה לעצירויות . האם כל הזמן יש לתת תרופות בגלל הבעיה הזאת? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב האם בתך עברה ברור גם למחלת הירשפרונג? פי טבעת קדמי יכול לגרום לעצירות ובמקרים קשים יכול להצדיק הרחבות ואף התערבות ניתוחית. טיפול במרככי צואה בהחלט יכול לסייע. בברכה,

10/03/2014 | 17:16 | מאת: רועי

שלום רב הילד שלי יש בשירותים ושהוא סיים ונגבתי לו את הטוסיק היה לא דם טרי האם אלו טחורים מה הטיפול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי טחורים מאד נדירים בגיל הילדות. דם בצואה מחייב בדיקה של הילד אצל רופא הילדים ולפי צורך גם כירורג ילדים כדי לחפס את הגורם לדימום. בברכה,

שלום, לפני מספר ימים נתרקה על האצבע שלי דלת של האוטו. לאחר יום שבו סבלתי מכאבים איומים עשו לי ניקוז דרך הציפורן ויצא מעט דם ( הרוב כבר נקרש). מאז, עברו כיומיים ונראה לי שהתפתחה לי דלקת מתחת לציפורן כי זה די נפוח ונראה שיש מוגלה מתחת. בינתיים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה( ציפוויט) בגלל סטרפטוקוק בגרון אבל לא נראה שזה מוריד את הדלקת באצבע. האם צריך לפנות לרופא להתערבות כירורגית? יש לציין כי אני לא סובלת כבר מכאב כמו קודם רק כשאני נוגעת באיזור הוא כואב נורא. ממתינה לתשובה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליה לרוב ניתן לטפל בזיהום בעזרת "אמבטיות" של האצבע שמשרים במי סבון שלוש פעמים ביום, משחה אנטיביוטית ואנטיביוטיקה דרך הפה. במידה ומחמיר כדאי לפנות לרופא במיון שיכול לנקז מורסה תחת הציפורן. בברכה,

08/03/2014 | 10:45 | מאת: דליה

לבני הסירו שומה בפנים בניתוח . 2 תפרים רגילים השאר נמסים. הדביקו לו כמה פלסטרים . הורו לנו אחרי 24 שעות להתקלח ולשטוף ואם הפלסטר ייפול לא להדביק חדש. עברו 3 ימים והפלסטרים עדיין חזקים . אנו שוטפים לו את הפנים כל יום. מתחת לפלסטר יש דם קרוש. השאלה מה עושים ? לחכות להוצאת התפרים בעוד יומיים ורק אז יורידו לו את הפלסטר או לנסות להוריד לבד? מה שמדאיג אותי זה דם מתחת לפלסטר והחשש מזיהום. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה הפלסטר לא גורם לזיהום ואני מציע לא להוריד אותו בכוח. בברכה,

06/03/2014 | 16:46 | מאת: סיגלית ברגיג

יש לי תינוקת בת חודשיים ובאולטרסאונד גילו ציסטה בעגן ימני קרוב לרחם העים זה דבר שצריך בירור ועים זה לא מסוכן

שלום סיגלית ממצא של ציסטה באגן בתינוקת בת חודשיים הוא לרוב שפיר אך בהחלט מחייב ברור. מציע לך להתייעץ גם עם כירורג ילדים שיוכל שיוכל לראות אם יש צורך בפעולה מסויימת מלבד מעקב. בברכה,

03/03/2014 | 19:11 | מאת: חסוי

ד"ר שלום, להלן תוצאות של בדיקות דם לבני בן ה4. אני רואה שיש ערכים חריגים ואני מאוד מודאגת. אודה לעזרתך מה המשך טיפול: להלן התוצאות Basophils # 0.01. בנורמה. Basophils % 0.1. בנורמה Eosinophils # 0.35 בנורמה Eosinophils % 4 נורמה בין 0 - 5 Hematocrit 33.4 Hemoglobin 10.8 נורמה בין 11 עד 14 Lymphocytes # 5.22 נורמה בין 1.5 עד 6.5 Lymphocytes % 60.22 נורמה בין 33 עד 48 MCHC-M.Cell Hb cont. 32.3 נורמה בין 32 עד 37 MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.9 נורמה בין 26 עד 32 MCV-Mean Cell Volume 77 בנורמה Monocytes # 0.89 בנורמה MPV-Mean Platelet Volume 9.5 בנורמה Neutrophils # 2.2 בנורמה Neutrophils % 25.4 נורמה בין 40 עד 60 Platelets 391 בנורמה RBC-Red Blood Cells 4.44 בנורמה RDW-Red Cell Distri.Width 14.8 בנורמה WBC-Leucocytes 8.7 בנורמה Monocytes % 10.3 בנורמה מה זה יכול להיות החריגות הנל?

שלום איני רואה משהו מסוכן בבדיקות אך כדאי כמובן להתייעץ עם הרופא ששלח אותן. בברכה,

27/02/2014 | 11:49 | מאת: מיכל

לבננו בן ה-3 נמצאו נוזלים סביב אשך אחד. מקריאתי בנושא, הבנתי שאלו יכולים להיעלם עד גיל חמש. האם כדאי לחכות או לנתח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל הופעת נוזלים בגיל 3 שנים מעידה על קיום בקע, מצב הנקרא COMMUNICATED HYDROCELLE ולא יחלוף מעצמו. לכן הטיפול המומלץ הוא ניתוח. בברכה,

27/02/2014 | 20:19 | מאת: מיכל

תודה על התגובה המהירה! האם הילד עלול לסבול מכאבים באזור הניתוח ? האם עקב כך, הידרוצלה עלולה להופיע שוב בהמשך ? מה ההשלכות אם לא מנתחים ?

25/02/2014 | 12:09 | מאת: רנא

צוהרים טובים דר אני גרה בגרמניה ונולד לי בן לפני חודשיים ופה מסרבים לבצע ברית מילה אני חוזרת לישראלבאמצע אפריל כאשר הילד בן 4 חודשים וכמה ימים השאלה שלי היא האם יכולים לבצע את הברית בבית או שצריך בית חולים עם הרדמה כללית מכיוון שהוא כבר גדול יחסית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רנא ברית בגיל זה לדעתי עדיף לעשות תחת הרדמה כללית. בברכה,

24/02/2014 | 18:02 | מאת: שירה

האם יש מקרים בהם לא כדאי לבצע ניתוח לתקן בקע מפשעתי בילד? בהנחה שהילד בריא, לא סובל מכאבים, והבקע לא מפריע לאיכות חייו - האם עדיין כדאי לקחת את הסיכונים הקיימים בניתוח רק כדי להמנע מסיכונים הקיימים בנוכחות בקע? האם יש מחקרים סטטיסטים שבודקים היכן הסיכון יותר גדול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה הסיכון בניתוח הוא משמעותית פחות מהסיכון בלא לנתח. בקע כלוא הוא מצב מסוכן שמחייב לפעמים ניתוח דחוף ברמת סיכון גדולה. בברכה,

שלום רב, אנא תשובתך בהקדם אני אמא מאד מאד לחוצה. בני בן 10 ולפני כשבוע וחצי הרגיש גוש בפיטמה - הלכנו לשני רופאי ילדים הם לא הביעו דאגה . לילד שלי יש איחור בגדילת העצמות מתאים לגיל 7 אבל עם פוטנציאל גדילה . יש לנו תור לכירוג ילדים בסוף שבוע הבא- (26/2/14) אנא אם תוכל רק להרגיע אותי ולו במעט אודה לך. רצים לי מחשבות איומות. תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי גושים בשד בבנים בגיל של בנך הם כמעט תמיד שפירים ולכן אפשר להיות רגועים אבל כמובן ללכת לבדיקה של הכירורג. בברכה

20/02/2014 | 12:11 | מאת: סיון אברמוביץ

שלום רב. בני בן 5 צריך לעבור ניתוח להסרת חלק מאונה בריאה עקב ccam. הניתוח בעוד כחודש וחצי בתל השומר. כמה זמן לפני הניתוח וכיצד ניתן להכין את הילד לניתוח? אנחנו רוצים להגיע ליום ההכנה לניתוח מוכנים בעצמנו ושהילד יהיה מוכן.הוא מאוד רגיש תודה סיון

שלום סיון במחלקת כירורגית ילדים בתל השומר נמצא מדריך בשם שחר שעוסק בהכנות לניתוח וכדאי להיפגש אתו ולקבל סיוע. תתקשרי ביום א למחלקה טל: 05302444 ותבקשי לדבר אתו. בברכה

18/02/2014 | 13:34 | מאת: אסף

בני בן 9, אובחן עם בקע מפשעתי באשך ימין. עד כה לא סבל מכאבים ושום תופעות לוואי פרט לנפיחות. אנחנו מתכננים לעשות ניתוח רק בקיץ, ושאלתי היא כזו - אםב שלב מסוים הבקע הופך להיות בקע כלוא, האם בבת אחת (ברגע אחד? ביום אחד?) ממצב של חוסר כאבים וחוסר תסמינים זה הופך להיות מצב חירום, או שזה תהליך מתמשך שבו הילד יתלונן על כאבים, בחילות וכו? במילים אחרות - במידה ואנחנו ערניים לכל שינוי במצב, האם עדיין יכול להיות שנגיע למצב חירום? תודה מראש אסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף בקע מפשעתי כלוא בהחלט יכול להופיע בבת אחת וגם לאחר תקופה ארוכה ללא תלונות. לכן, למרות שהסיכון לכך קטן, לא מומלץ לדחות ניתוח כזה אם אין צורך. בברכה

17/02/2014 | 22:21 | מאת: זהר

שלום דוקטור, יש לי שאלה לגבי מוות בעריסה. קראתי על זה די הרבה, השתדלתי לקרוא גם ספרות מקצועית. מצד אחד אומרים שאין סיבה ידועה לתופעה. מצד שני מבקשים לא לעשות כל מני דברים שהם גורמי סיכון. אבל אם לא ידועה הסיבה זה אומר שגומרי הסיכון הם רק בקורלציה לתופעה ולא נמצא קשר סיבתי, נכון? אז נמצאה קורלציה מאוד גבוהה בין שינה על הבטן לבין מוות בעריסה. אולי זה פשוט אומר שהיות ורוב התינוקות ישנים על הבטן - אז אלה שמתו נמצאו על הבטן? ואם מישהו יענה על זה - "תראי, כשהפסיקו לישון על הבטן ועלתה המודעות לעניין אז גם ירדו מקרי המוות" אני אענה - טוב ירדו מקרי המוות אבל לא האחוז שמתוך אלה שכן מתו היו על הבטן זאת אומרת שאולי משהו אחר גרם לירידה במספרים ולאו דוקא השכיבה על הבטן. ואם כלכך בטוחים שיש קשר בין שכיבה על הבטן ומוות בעריסה - אולי כן יש הסבר סיבתי כאן? אני יודעת שאני מעלה בעיקר נקודות שקשורות ללוגיקה, אבל באמת אני חייבת להבין את ההיסטריה סביב שינה על הבטן. כשדיברו על זה בערוץ 2, בחשדות, זה היה כאילו השכיבה עצמה היא הסיבה למוות וזה לא נכון כי אם היינו יודעים את הסיבה למוות בעריסה אז זה לא היה מוגדר כתופעה שלא ברור מה גורם לה....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זהר יתכן שאת היום יותר מעודכנת ממני בנושא. הגורם אינו ידוע אך ניתן לבודד גורמים סיבתיים ולהגיע למספרים שיצביעו על אחוז הנפגעים מכלל השוכבים על הגב או על הבטן. בהחלט לא מדובר במדע מדוייק, והיסטריה בכל מקרה מיותרת. בברכה,

17/02/2014 | 00:59 | מאת: מיכאל

שלום רציתי לשאול שאלה אני בן 20 וכשאני מאונן ואני אחרי גומר אני שם לב שהשפיך הוא בצבע לבן אבל הוא מיימי מדי אני צריך לדאוג או שזה ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכאל מציע לך להפנות את שאלתך לפורום של מחלות מין שם יש מומחים טובים ממני בתחום זה. בברכה,

16/02/2014 | 20:09 | מאת: קריס

שלום, הבן שלי בן 2.9 עם בקע טבורי מגיל חצי שנה בערך, מצב לא חמור, לא רגיש/כואב בבדיקה. רופאת המשפחה בודקת את האזור כל כמה זמן שאנחנו אצלה, היום היא אמרה שזה קבע קשר ושעדיין מוקדם לנתח , כי מנתחים רק מגיל ארבע אם זה לא דחוף. מה ההבדל בין בקע לקשר בבקע? מה נהוג לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קריס בקע טבורי לרוב אין צורך לתקן לפני גיל 4 שנים ואני מסכים עם רופאת הילדים. קשר לא יודע מה הכוונה? בברה,

17/02/2014 | 09:07 | מאת: קריס

הרופאה אמרה שזה כבר נהיה קשר...אנסה לברר מולה במפגש הבא :) תודה על המענה.

16/02/2014 | 11:01 | מאת: אדוה

שלום, בני בן שנה, סובל מחום גבוה כבר 4 ימים. רופאת הילדים איבחנה דלקת גרון ואוזניים ורשמה מוקסיפן 8 מ"ל פעמיים ביום ל 7 ימים. שאלתי - האם חייבים לתת את שתי מנות המוקסיפן בהפרש של 12 שעות, או שזה בסדר לתת חד פעמי בצהריים ובערב (הפרש של 6 שעות למשל)? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדוה מוקסיפן ניתן לרוב שלוש פעמים ביום והבעיה היא שאם תתני אחרי 8 שעות, יהיה פער של 16 שעות עד למנה הבאה וזה לא טוב. בברכה

15/02/2014 | 07:32 | מאת: רונה

שלום דוקטור, בתי בת שלושה חודשים.אוכלת בעיקר חלב אם, פעם ביום גם אוכלת מעט סימילק (חצי בקבוק או בקבוק). היא עושה קקי פעם בעשרה ימים. הבנתי שעד 12 יום זה נחשב תקין. אבל זה נמשך ככה מאז שהיא בת חודשיים. האם זה בעייתי? צריך לבדוק? תודה

שלום רונה האם את יודעת כמה זמן אחרי הלידה היתה יציאה ראשונה ? ושאלה נוספת היא איך נראית היציאה שלה ? ככל זה עדיין יכול להיות נורמלי אך כדאי לבדוק כדי להיות בטוחים. בברכה.

16/02/2014 | 11:10 | מאת: רונה

היא נולדה ב 12 בצהריים ובערב אותו יום היתה יציאה שאני ראיתי, אולי היתה לפני גם. היציאות שלה הן קקי רך בכמות גדולה בין צבע צהוב לחום. ללכת לרופא?

14/02/2014 | 17:44 | מאת: יעל

שלום רב. בתי בת 5 וחצי. אתמול שמתי לב שבעצם לא רואים את הנרתיק שלה . או שאולי הוא מכוסה בקרום ולכן לא רואים אותו. מכיר דבר כזה? מה עושים? האם לחכות לגיל מאוחר יותר? מה התהליך שצריך לעשות? האם צריך לפנות לרופא משפחה או ישר לכירורג? תודה

שלום יעל מדובר בתופעה מוכרת שלפעמים יכולה לעבור מעצמה אך יש מצבים שיש צורך בהתערבות. מציע שרופא הילדים יבדוק ובמידת הצורך יפנה לכירורג ילדים. בברכה

במידה ואכן יאובחן שיש לה שפתיים דבוקות ניתן להתחיל מריחת משחת אובסטין לפני שתבואו לבדיקת הכירורג או הגניקולוג. בברכה,

11/02/2014 | 22:57 | מאת: רונית

מחפשת דחוף תורם/ת כליה לאחי בן ה-29 כל מי שרוצה וחושב שזה הגורל שלו לעזור לבנאדם שצריך עזרה לפרטים ronitaz22@gmail.com תודה

שלום רונית מאחל לכם בהצלחה, בברכה

10/02/2014 | 16:53 | מאת: אפרת

שלום ד"ר ירדני, בני בן 7.5, וכבר תקופה אחרונה שמראה אשכיו לא נראה לי לחלוטין נורמלי. לאחרונה ניסיתי לוודא שאשכיו במקום ע"י מישוש, אך קשה מאדלומר, וקשה גם לפסול. נראה כאילו האשך מלא בנוזלים\ אך קשה לחוש את ה"גולה" בפנים. יש גם הבדל מסוים בגודל בין אשך ימין לשמאל, אך בשניהם קשה לחוש את הגולה בוודאות. גם אבא שלו ניסה לחוש ומתקשה לומר. ורק בני בעצמו טוען שמרגיש. האם אתה מכיר מקרים כאלו שיש חוסר וודאות בעת המישוש? או שבמישוש אמורים לחוש מעבר לכל ספק?

שלום אפרת הספק שלך מובן ולכן אני ממליץ לך לקחת אותו לבדיקת רופא ילדים ואם עדיין יהיה ספק, אז כדאי שגם כירורג ילדים יבדוק. בברכה,

10/02/2014 | 18:21 | מאת: אפרת

09/02/2014 | 18:59 | מאת: ליעד827

היינו אצלך לפני חודש וקצת בערך... אמרת לנו להתקשר אלייך בתאריך ה5.2, אחרי שתעבור לכללית... זוכר? בכל אופן, ניסינו את כל המספרים המפורסמים באינטרנט ואת המספר נייד שלך, אך אין מענה... הקו לא זמין... מעוניינים בהקדם לדבר איתך, יש איזה מספר שדרכו אפשר להשיג אותך? תודה :)

שלום רב המספר החדש שלי הוא 0526606886 ואתם מוזמנים להתקש, בברכה,

דר דני ירדני שלום, בני בן 9. לפני כשנתיים אובחן כי יש לו בקע מפשעתי קטן והידרוצל בצד ימין. במשך שנתיים לא היו כאבים ונפיחות לכן כירורג בכיר המליץ שניתן לחכות עם הניתוח ולעקוב. בחודשים האחרונים המצב החמיר. אחרי פעילות גופני הוא סובל מכאבים במפשעה ולפעמים הכאב מלווה בנפיחות באיזור השבר ונפיחות האשך. הלכנו לשני כירורגים בכירים ששניהם החליטו כי יש לנתח, אך כל אחד הציע ניתוח שונה ואנו מאוד מבולבלים ואיננו יודעים מה לעשות. הראשון אמר כי יש לנתח ניתוח בקע מפשעתי רגיל, לשאוב את הנוזל שנמצא בשק וזהו. השני אמר כי בנוסף לניתוח הבקע, יש לכרות איזה שק נוזל ובנוסף הוא איבחן כי האשך הימני נייד (בזמן הבדיקה הוא היה למעלה), והוא אמר שברוב המקרים לאחר ניתוח בקע, אשך נייד יכול להתפס למעלה ולכן חייבים לקבעו! חשוב לי לציין שוב כי הכירורג הראשון לא הזכיר כלל שהאשך נייד וכי יש סיכוי שהוא יתפס למעלה לאחר הניתוח. דבר נוסף, גם אנו שמנו לב תמיד כי האשך הזה עולה ונעלם ואז יורד בחזרה (לעומת האשך השני שתמיד נמצא בשק), אך רופא הילדים תמיד אמר כי זהו אינו אשך טמיר וזה טבעי, ואין צורך לנתח אשך נייד. נשמח לתשובתך המהירה לגבי קיבוע האשך- האם זה הכרחי לקבעו עכשיו? האם באמת קיים סיכוי גדול שהוא יתפס למעלה אחרי ניתוח בקע? ומי אמור לקבע אשך- כירורג ילדים או אורולוג? מבולבלים מאוד וזקוקים לתשובות בהקדם. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגל התשובה שלי מוגבלת כיוון שלא בדקתי את ילדך אך ברוב המקרים, בגמר תהליך התיקון של הבקע שכולל גם שחרור של כלי הדם וצינור הזרע מהשק, האשך מגיע למקום ללא מתח ואין צורך לקבעו. במידה ועדיין נשאר גבוה יש בהחלט מקום לקבעו כדי שלא יעלה. בברכה,

09/02/2014 | 11:45 | מאת: סיגל

בתגובה ל: בקע הידרוצל וטמירות - פרופ' רפאל יודסין ================================================ דר דני ירדני שלום. ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה!! נודה לך באם תוכל לעשות לנו קצת סדר ולענות לנו על מס שאלות נוספות (מתנצלים מראש שזה ארוך): 1. אנחנו הבנו מהכירורג הבכיר השני (למרות שהכירורג הבכיר הראשון לא אמר כלום על האשך) שגם אם בתום הניתוח האשך נמצא נמוך בשק, עדין מומלץ לקבעו מכיוון שהוא נייד. והסבירות שאשך נייד יתפס למעלה לאחר ניתוח בקע היא גבוהה (בגלל השינוי של איזור הבקע), ואז נאלץ לחזור לניתוח נוסף בהמשך. האם זה מדוייק וזה מה שקורה ברוב המקרים לאשך נייד לאחר ניתוח בקע? האם גם במקרה של אשך נייד, מספיק לוודא בתום הניתוח שהוא נמצא נמוך בשק? 2. חשוב לנו לציין שאף פעם לא אמרו לנו שיש בעייה עם האשך או שיש צורך לעקוב אחריו. הוא אמנם מעט קטן מהאשך השני, אך גדילתו תקינה (גודל ימין: 17x7 ממ, שמאל: 18x7 ממ). כיום ניתן לראות את שני האשכים של בני בשק האשכים. אך רואים את השוני בתגובתם לרפלק הקרמסטרי. השמאלי ברפלקס עולה לאט ונשאר בשק. הימני (היכן שהבקע וההידרוצל) עולה מהר עד למעלה, נעלם מהשק למס שניות וחוזר לאט חזרה. שאלתנו היא, יכול להיות שהאשך הימיני נמשך מהר למעלה ונעלם בגלל שיש בקע בצד הזה, והכל יסתדר מעצמו לאחר ניתוח הבקע? או שהוא תמיד ישאר נייד? 3. אנו מנסים להבין מה מלווה ביותר סיכונים או איזה מצב פחות בריא לאשך: קיבוע אשך נייד (מייד לאחר תיקון הבקע) עם כל הסיכונים הנלווים והעדר הרפלקס לאחר קיבועו. או השארתו כאשך נייד (ורק לתקן את הבקע) ואז אנו חוששים שאם הוא באמת רוב הזמן יהיה למעלה מאשר בשק, הוא יפגע מכך(אין באפשרותנו לעקוב היכן הוא נמצא יותר במהלך היום בשק או למעלה, כי מדובר בילד גדול). תודה רבה!!

04/02/2014 | 14:44 | מאת: זהר

שלום רב, התינוקת שלי בת חודשיים וחצי. נולדה עם צפלוהמטומה משמאל בראש שלאט לאט יורדת. אולי יש קשר ואולי לא -- ה"דיפולט" של רוני, הוא להסתכל ימינה (אוזן ימין על המזרון). בשינה היא מחליפה צדדים אבל בזמן עירות כמעט ולא. לפעמים אני 'מכריחה' אותה להסתכל שמאלה על ידי זה ששמה איזה כרית שלא תאפשר לה לעבור ימינה ואז היא מביטה שמאלה אבל קצת מקטרת וזה אפילו גרם לעיין ימין לדמוע. אולי זה בגלל שאז הבליטה בראש מונחת על המזרון וזה לא נוח? הבנתי שלכל התינוקות יש העדפה של צד מסויים ולזה לא טוב להתפתחות? אישון שמאל של רוני בעין שמאל יותר גדול משל ימין - לא כל הזמן. אולי זה גם קשןר?

שלום זהר העדפת צד ע"י תינוקות היא בהחלט תופעה מוכרת והדרך שלך להתמודד איתה, כמעט תמיד עוזרת ללא צורך בהתערבות נוספת. באשר לאי השווויון באישונים כדאי להבדק אצל רופא הילדים ולפי צורך להפנות גם לרופא עיניים. בברכה,

27/01/2014 | 15:16 | מאת: ליאור

שלום ד"ר ירדני. בני בן שמונה, לפני כחודש הבחנו במעין ג'ולה קטנה(כחצי ס"מ)בלחי שמאל מקביל ללסת תחתונה.רופא השניים בדק האם מקורה בחניכיים אך שלל זאת. רופא הילדים הפנה לאולט' רקמות רכות, הרופא בבדיקה אמר כי מרגיש ת הג'ולה אך לא הצליח לראותה באולט'. אנו חוזרים לרופא הילדים להמשך ברור. האם כאשר לא מבחינים באולט' זהו סימן מעודד? אבי נפטר לא מכבר מסרטן ואמי חולת סרטן וזו כמובן הסיבה לפאניקה, האם להתעקש על ועל אילו בדיקות להתעקש? תודה הורה מודאג..

שלום ליאור הלחץ שלך מאד מובן אך הסבירות למשהו מסוכן מאד נמוכה. רצוי לדעתי שבמידה וישנו ממצא שגם כירורג ילדים יבדוק את בנך ויוכל לקבל החלטה על המשך טיפול. בברכה,

26/01/2014 | 12:34 | מאת: מלי

שלום דר מדברת מלי בתי חולה במחלת הירשפרונג ועלו עליזה בגיל 3 ימים וביצעו ניתוח להוצאת סטומה ויש לנו עוד מעט ניתוח למעי הגס ראיתי שרשמת בהודעה קודמת שמבצעים ניתוח דרך פי הטבעת ולנ פתחו את הבטן היא מטופלת אצל פרופסור סרור בוולפסון מנהל הכירורגיה לילדים והיא כן עשתה צואה דרך הטוסיק אבל לא הכל השאלה אם זהו עובר אני ממש לא מכירה אנשים עם תינוקות שחולים במחלה זו אומרים שהיא נדירה וזה קורה 1..... לה ואנשים אם יש לכם גם ילד חולה במחלה זו אשמח להכיר תודה מלי

28/01/2014 | 18:32 | מאת: dani4324

שלום מלי המחלה יכולה להיות בדרגות חומרה שונות ולכן לא תמיד ניתן לבצע את הניתוח כולו דרך פי הטבעת. לפרופ סרור יש הרבה ניסיון ואני מציע לך לבקש ממנו לשוחח עם מישהו שהוא ניתח ונמצא במעקב שלו. אם לא מצליחה אז תחזרי אלי ואנסה לעזור למצוא. בברכה,

29/01/2014 | 13:15 | מאת: מלי

תודה שחזרת אליי אני נימצאת ממש במערכה לבד יש לי המון מישפחה ואפחד לא מוכן לעזור עם הילדה ואני רוצה להכיר עוד אנשים שחווים את מה שאני חווה אשמח עם תעזור לי פרופסור סרור תותח שמעתי עליו המון וכולם המליצו עליו פגייה וכירורגיה בוולפסון מובילות בארץ אבל הוא ממש בקושי עונה לטלפונים אז אם תוכל לעזור לי למצוא עוד אנשים כמוני תשמח אותי מאוד תודה רבה לך

שלום אסור לי למסור מידע אישי על מטופלי לכן אני מציע שכשאת באה לביקור במחלקה תבקשי מהרופא שיבדוק אם יש משהו מהמטופלים שמוכן לשוחח אתך. בברכה,

16/12/2014 | 02:52 | מאת: מורן

מלי, אשמח אם תצרי איתי קשר. גם הבן שלי עם הירשפרונג :( Moranoosh82@gmail.com ונחליף שם טלפונים. בריאות לכולנו!