ניתוח כריתת אפנדציט לבת 16

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/06/2017 | 09:39 | מאת: אפרת

שלום רב הגענו עם בתי לבית החולים בשל כאבי בטן חזקים. לאחר א"ס בטן איבחנו דלקת בינונית בתוספתן והחליטו לנתחה. שיטת הניתוח היתה חתך ולא לפרוסקופיה. רציתי לדעת על פי החליט הרופא לנתח בשיטה זו ולא לפרוסקופיה שנראית כשיטה קלה יותר. האם השיקול קשור למבנה גוף או לרמת הדלקת? אודה לתגובה. אפרת.

שלום אפרת שתי השיטות הן מקובלות לצורך כריתת תוספתן והמנתח אמור להחליט על השיטה התאימה לו יותר. לגישה הלאפרוסקופית יש יתרונות ומידת הדלקת או מבנה הגוף יכולים להשפיע על החלטת המנתח אך לא מונעות אף אחת מהשיטות. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים