פורום כירורגיית ילדים

3509 הודעות
3289 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

לבני בן החודש וחצי יש נפיחות בעור מתחת לכיפה, הוא נימול. לדברי הרופא זה כלום לדעת המוהל זה בצקת וצריך לבקש מהרופא את התרופה הזו hycomycin

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדב האם מדובר בנפיחות חדשה או כזו שעוד לא חלפה מאז הברית ? המשחה יכולה להועיל בחלק מהמקרים אך לפעמים הנפיחות נגרמת מהצטברות של שומן מסוג סמגמה שאותו רצוי לנקז. ברצוני להבהיר שמבלי לבדוק התשובה שלי לא שלמה ולכן כדאי שגם כירורג או אורולוג ילדים יבדוק אותו. בברכה,

08/11/2017 | 17:52 | מאת: מירב

שלום. בבדיקת אולטראסאונד שבוצעה בתינוקת שלי שהיא בת 4 חודשיים התגלתה ציסטה בשחלה גודל 7*12 מ"מ. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב ציסטה שחלתית היא ממצא לא נדיר בתינוקות ומידת הסיכון בה תלויה בגודל שלה ובתכולה שלה. הציסטה של התינוקת שלך היא יחסית קטנה ואם התכולה שלה צלולה, ניתן בשלב זה להמשיך מעקב. בברכה,

18/11/2017 | 18:24 | מאת: מירב

תודה על תשבותך. בהמשך לשאלתי נאמר לי שהציסטה עם מחיצה האם זה יותר מורכב מציסטה ללא מחיצה? והאם זה מחייב ניתוח?

שלום מירב ממצא של מחיצה בציסטה הופך אותה ליותר מורכבת ומחייב המשך מעקב אך בהחלט לא מחייב ניתוח. במידה ובמהלך המעקב היא תגדל או יופיע שינוי במבנה זה יצדיק הוצאה שלה. ניתוח אם תצטרך, ניתן לעשות בשיטה הלפרוסקופית שמשאירה צלקת מאד קטנה. בברכה,

אחרי שבוע מניתוח אפנדציט יש לי כאבים יותר היתכוצויות באזור הקיבה במיוחד אחרי אוכל האם זה חלק מההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסנת דלקת של התוספתן יכולה לערב גם חלקים נוספים במערכת העיכול אם הדלקת כבר לא היתה ממוקמת בעת הניתוח. תופעות של התכווצויות ושלשול יכולות להיות אך במידה והן מחמירות, יופיעו הקאות או יעלה חום, יהיה עלייך לפנות לבדיקה דחופה של רופא. מציע שתנסי לקחת ארוחות קטנות של אוכל רך שאולי יקל. בברכה,

הנכד שלי עבר ניתוח. על הגוף נשארו סימנים ושאריות של דבקים של פלסטרים ושל אלקטרודות של האקג. יש שאריות במקומות שונים בגוף. כיצד ניתן להוריד את שאריות הדבק בלי לגרום לכאב לתינוק ובקלות. תודה.

שלום לסבתא הדבקים האלה לפעמים באמת מציקים לתינוקות. בבתי החולים יש תכשיר שמשמש להסרת הדבקים וקרוב לוודאי שניתן להשיגו גם בקופות החולים. עד אז אפשר לנסות להסיר את הדבק בעדינות ולאט עם מי סבון פושרים. בברכה,

07/10/2017 | 21:47 | מאת: רוני

שלום רב ביתי בת חמש עברה הדבקה של חתך בסנטר ברוחב של סמ. על ההדבקה סגרו בפלסטר מיוחד לבן. עברו כבר שמונה ימים והוא לא יורד. הרטבתי המון והוא ממש דבוק לגלד. האם יש חומר מיוחד להוריד? האם לחכות שיפול לבד? האם אפשר להיכנס לבריכה? תודה רבה

שלום רוני במהלך השבוע הקרוב הדבק יספג והפלסטר ירד, ניתן לעזור לו לרדת אך רצוי לא למשוך כדי שלא יכאיב ושהחתך לא יפתח. לבריכה הייתי ממתין לפחות שבועיים ורצוי שרופא יבדוק את ביתך לפני שתיכנס כי לפעמים כדאי להמתין יותר. בברכה,

23/09/2017 | 21:06 | מאת: מיטל

שלום רב, בת 4.5 עם בקע מולד ככל הנראה, אובחן סביב גיל שנה. נאמר לנו להמתין ולראות אם מחלים מעצמו... מאחר וראינו שהטבור נשאר בחוץ ואינו מסתדר פניני לכירורג שהמליץ על ניתוח. ברצוני לדעצ האם בגיל שכזה ובסוג ניתוח זה משתמשים ב"רשת" לסגירת הבקע?! האם עלי לדרוש זאת מהמנתח?! הבנתי שישנן כמה גישות בנושא... אשמח להסבר על הגישות השונות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל בילדים בריאים שסובלים מבקע טבורי לא חריג, אין לרוב צורך להשתמש ברשת ויש אפילו יתרון להשתמש בחוטים נספגים. רשת זה סוג של גוף זר ולכן כדאי להשתמש בה רק במקרים שהבקע לא יכול להתרפות בשל גודלו או מחלה של הילד. בברכה,

21/09/2017 | 16:47 | מאת: חסוי

לפני כשלוש שבועות שמתי לב לנקודה שיש לי מצד ימין של חור התחת (סליחה על הביטוי) היא די גדולה עגולה ורכה עם גוון כחול סגול. היא לא כואבת או מפריעה לי בחיי היום יום רק נורא מורגשת במקלחת ובזמן ניגוב ביציאה מהשירותים.. עבר כבר חודש פחות או יותר והיא לא השתנה קצת .

שלום רב מהתאור שלך נראה שלא מדובר בתהליך זיהומי שלרוב מלווה בכאב. יתכן שנחבלת או נעקצת שם? מציע שתבדק אצל רופא המשפחה שלך שיוכל להתרשם ולעקוב כדי לראות אם הממצא משתנה. שתהיה לך שנה טובה

19/09/2017 | 03:40 | מאת: בתיה

ערב טוב, התינוקת שלי בת שלושה חודשים התחילה בשבועות האחרונים להסתובב- כך שמידי פעם אני מוצאת אותה שוכבת לרוחב העריסה שלה במקום לאורך- באופן בו הנחתי אותה. ככל שהיא גדלה היא כבר ארוכה מספיק כך שהרגליים שלה בועטות בדופן העריסה. אני מאד מאד חוששת שכך המרפס שלה נלחץ אולי, ושאולי חלילה קרה נזק :(

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתיה. עד כמה שהבנתי אינך רואה סימי חבלה והתנהגותה ללא שינוי. במידה ולא תתנהג כרגיל כדאי שרופא יבדוק אותה. ניתן לשים מגן רך סביב החלק הפנימי של המיטה כדי למנוע ממנה חבלות לעתיד. בברכה

08/09/2017 | 13:28 | מאת: רוני

דר שלום רב לביתי בת 12 הוציאו נגע בגב. בדוח הפתולוגי נכתב inflamed pilomatricoma במכתב נכתב. " נשלחה דגימה היסטולוגית לבדיקה אשר נמצאת תקינה" ועל הדוח הפתולוגי הפלסטיקאי חתם שזה שפיר. 1. האם אני צריכה להיות במעקב כלשהו עקב הממצא? 2. במכתב הפתולוגי מצויין למטה "יש להציג מכתב זה לרופא המטפל בקופת החולים בהקדם האפשרי" למה. ? האם יש בעיה כלשהיא? לא התקשרו אלי ואת המכתב הוצאתי לאחר ארבעה חודשים ואני ממש בלחץ עכשיו. תודה

שלום רוני מדובר אכן בנגע שהוא כמעט תמיד שפיר ואם הבדיקה הפתלוגית לא הראתה ממצא חריג אז לא מדובר בנגע ממאיר. חשוב תמיד לברר תשובה פתלוגית בכל נגע שנשלח לבדיקה. את הברור רצוי לעשות בעת בדיקה אצל הרופא שהוציא את הנגע כדי לוודא שגם תהליך ההחלמה תקין ולקבל הנחיות להמשך. בברכה,

שלום. לפני חודש בת שלי ( 16 שנה) עברה פתיחה כירורגית בגלל סינוס פילונידלי באזור עצם הזנב, היה לה גם אבצס קשה. פצע נשאר פתוח, בבקורת אמרו שהכל תקין, ללא צורך מעקב רפואי .היא גם לקחה קורס של אנטיביוטיקה. לני 4 ימים, באותו אזור, מעל צלקת , הרגישה עוד פעם נפיחות, כאב בזמן ישיבה, אדום., נראה כמו מקור חדש. לא היה כירורג ו רופאת ילדים נתנה אנטיביוטיקה . יש לנו טור ביום ראשון לרופא. מצבה לא יחמיר, אין אבצס, אבל יש גולה פנימית בתחילת עצם הזנב, לא קשורה לצלקת. האם טיפול באנטיביוטיקה מספיק או צריך לפתוח את המקום ולנקות? האם צריך צילום אולטראסונד? האם זה יחזור עוד פעם ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה. מהתאור שלך נראה שיש מורסה חוזרת. למרות שהיא במיקום שלא נראה קשור לצלקת, יש בהחלט סיכון שקשר כזה קיים מתחת לעור ולכן לא נראה. הטיפול האנטיביוטי יכול לסייע אך במידה ויש קשר לסינוס הפילונידאלי זה נוטה לחזור. חשוב שביתך תיבדק על ידי כירורג ויש יתרון למנתח שמתמחה בניתוחים אנורקטלים. בברכה

30/08/2017 | 17:07 | מאת: מיקה אגמון

גסטראנטרולטג כבר שבועיים שיש לי את כל התופעות שהזכרתם כאן. לא נמצאו חיידקים בצואה רק ריר. היציאות כאילו עצירות אבל אין עצירות רק שלשולים וכאבי בטן. הכל התחיל מזה שלקחתי אנטיביוטיקה בשם זינת, קיבלתי שלשולים וכאבי בטן חדים כמו חרבות. יש התעלפויות וחולשה בל תתואר. אני לא יכולה ללכת למיון כי רמת החיסון שלי שואפת לאפס. מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקה איני מצליח לראות את הבעיות שמהן את סובלת. אני כירורג שמטפל בילדים ויתכן שהעברת את השאלה אלי בטעות. אשמח לעזור אם תפרטי שוב את הבעיות. בברכה

28/08/2017 | 00:02 | מאת: מיכל

שלום בני בן ה3 צריך לעבור ניתוח לאשך טמיר והרחבת צינורית השופכה אשמח לדעת 1 - איך בוחרים מנתח? 2 - מה הסיכונים בניתוח? 3 - בני נולד עם הידרוצלה והיה במעקב של כירורג ילדים מגיל 4 חודשים, מדוע רק עכשיו הוחלט על ניתוח? האם יש יתרונות לביצוע הניתוח בגיל צעיר יותר? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל אשך תמיר נהוג לנתח לפני גיל שנה אלא אם כן מדובר במצב שהאשך נייד או מגיע כמעט למקום ואז ניתן להמשיך במעקב. את הניתוח מבצעים כירורגים או אורולוגים של ילדים וממליץ לך לבדוק עם רופא הילדים של בנך. הסיכונים בניתוח, בנוסף לסיכונים של כל ניתוח, כוללים גם פגיעה באשך אך הסיכון לפגיעה בו גדול יותר אם לא מנתחים. בברכה,

26/08/2017 | 13:41 | מאת: אני

שלום רב לצערנו פעוט במשפחתי בן כשנתיים וחצי נאלץ לעבור שני ניתוחים. בכל פעם חומרי ההרדמה משפיעים עליו לרעה. למשל, בפעם האחרונה נאלצו לעשות תפרים והטשטוש גרם לו להיות תוקפני ואי אפשר היה לגעת בו אחרי צרחות והשתוללויות של שעות. (הניתוח הראשון היה פלסטי בשל מום מולד) שלא נצטרך שוב, אך האם יש חומרים אחרים? והאם זה לא מסוכן בגיל רך כזה להיחשף לחומרים, וכן מהבחינה הנפשית, האם זו לא טראומה נפשית גדולה מדי לעבור סבל כזה בבתי חולים...(הוא לא מצליח להירגע וצורח שעות)....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחומרי הרדמה ישנן גם השפעות לא טובות גם בזמן ההרדמה וגם בטווח ארוך. לכן חשוב לבדוק אם הרדמה נחוצה ואיזה חומר עדיף. התחום הזה הוא באחריות רופא מרדים. נזק נפשי בהחלט גם יכול להיות ולכן אם יש חשש מפגיעה כדאי לפנות לפסיכולוג אבל רוב הילדים מתאוששים ללא כל קושי. בברכה

הבן שלי נולד ביום 4.8.17 , לאחר לידה והריון תקינים , נולד במשקל 4 ק"ג , שוחרר לבית עם צהבת כללית 9.1, הינו במעקב צהבת בקופ"ח , לאחר בדיקה התברר כי לתינוק יש בילורבין ישיר גבוה בסה"כ 5 ו4 בלתי ישיר . אושפז למשך שבוע לבירור בבית חולים פוריה, לאחר בדיקות וצילומי אולטרה סונד מסרו הרופאים כי אינם מצליחים להבחין בכיס המרה של התינוק . הבילורבין הישיר נמדד שוב והיה 7.8 כאשר הבילורבין הבלתי ישיר 3 . משם הועברנו לבית חולים רמב"ם נעשה עוד צילום אולטרה סונד גם שם לא הצליחו לראות את כיס המרה אך הבילורבין הישיר חזר ל 7.1 והבלתי ישיר 2 . לאורך כל התהליך הילד אכל שתה וישן כמו כל כל תינוק בריא , מה עוד שצב הצוואה שלו היה תקין וללא סימנים של צבע לבן , גם מנהל מחלקת הילדים ברמבמ אמר שהצב תקין לחלוטין והצוואה נורמאלית . שלשום 19.8.2017 נלקחה לתינוק ביופסיה מהכבד , והתבקשנו להמתין עד ליום 5.9.18. לביקורת נוספת והמשך תהליך . השאלה שלי האם יש מצב שהאולטרה סונד ובשל מבנה אנטומי לא מצליח להדמות את כיס המרה ודרכי המרה . מה זאת אומרת שצבע הצוואה לא משתנה וממשיך להיות תקין . מה זאת אומרת שרמת הבילורבין הישיר הינה יציבה כבר במשך 7 ימים ואינה עולה על 7 . אני מבין את הצורך להמתין לתשובת הביופסיה , אך הדבר איינו פשוט וגורם לי תחושת אי וודאות המלווה בכאב עצום . אשמח לקבל יעוץ ממוקד או שאין לי ברירה ואני חייב להגיע בכל זאת לניתוח קאסי שלדעתי לא תורם הרבה לאיכות חייו של התינוק . תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדן התמונה שאתה מתאר כמובן מאד מחשידה למחלת אטרזיה ביליארית. מדובר במצב בו דרכי המרה אינם מתפתחים ולכן עלול להגרם נזק בלתי הפיך לכבד. ניתוח קסאי לא תמיד יעיל אך ישנם ילדים שבזכותו ניתן להמנע מהשתלת כבד. בבית חולים שניידר קיים מרכז להשתלות כבד וניתן גם להתייעץ איתם. בברכה,

איך נתן להתייעץ איתם מה הפרצודורה לכך

שלום תוכל לשאול את הצוות שמטפל בכם ברמבם ואפשר גם להגיע דרך המרכזיה של בית החולים שניידר לילדים.

המון תודה דר

שלום רב, לפני יומיים בני בן השנתיים נפל ונחתך בגבה הכינו לטיפול בבית חולים בפולין (אנחנו בחופשה) שם הודבק החתך. הרופא הנחה אותנו לא להרטיב את המקום 4 ימים. בכל מקום שאני קוראת אני רואה שרשום לא להרטיב גג 48 שעות.. יש לציין שהרופא לא שם פלסטר מעל ההדבקה ואולי בגלל זה ההנחיה שונה? המקום ללא נפיחות או אודם אך בשל הגשמים הבלתי פוסקים בפולין כרגע אנחנו מאוד חוששים.. האם כדי לשים פלסטר באזור שיחזיק את המקום? ( קניתי כזה בבית מרקחת)

שלום רב ישנם מספר סוגים של דבק, יש כאלה שניתן להרטיב כעבור מספר שעות ויש כאלה שצריך להמתין 4 ימים. פלסטר יכול גם להזיק לכן אני ממליץ לשים רק אם החתך יפתח. בברכה

14/08/2017 | 18:18 | מאת: בתאל

כרגע הבחנתי בקיבה של הילד ריר וטיפה דם בצואה שלו... מהבוקר עשה קיבה לא היה שום דבר חריג... חשוב לציין שלא מתלונן על כאב בטן ואין חום ב"ה... שאלתי אם כואבת הבטן אמר שלא.... מה זה יכול להיות האם לפנות במיידי לרופא או לחכות ליציאה הבאה...? הילד בן 4... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בת אל. דם בצואה יכול בין השאר להגיע מפצע באזור פי הטבעת , נגע כמו פיליפ ברקטום וכן ממקורות נוספים במעי. בגיל של בנך מרבית הגורמים אינם מסוכנים וחלקם עובר לבד. במידה והוא רגוע ולא סובל אפשר להמתין ליציאה הבאה ולקחת אותו לרופא המטפל. אם יתחיל להתלונן על כאבי בטן, יהיה עליף לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה

08/08/2017 | 14:02 | מאת: א

שלום רב, בסקירה מאוחרת נמצא ממצא ציסטי בבטן עובר הזכרי (היריון תאומים). היום בשבוע 31 לאחר מספר סקירות מכוונות ובדיקת mri , הציסטה נשארה סביב אותו גודל, בגודל של 18*15*12 מ"מ. הממצא בבטן ימנית אינו שייך לכיס המרה, הממצא צמוד ללולאות המעיים מימין, ללא הרחבת פיתולי מעיים, רחוק מאדרנל או כיס השתן , מנותק מהכלייה אך מעט נושק אליה(באספקט הקדמי של חלקו התחתון של הכליה אך קרוב לוודאי אינו ממקור הכלייה (לפי זווית המגע בינהם). - באבחנה מבדלת נראה כציסטה דופליקציה של המעי. שאלתי היא מה המשמעות של הדבר? האם לאחר הלידה יהיה צורך בניתוח להסרת חלק זה של המעי? אשמח למידע על הנושא. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המשמעות של דופליקציה היא שישנו קטע מעי כפול. לרוב מדובר בקטע קצר שנראה כמו צביטה אך הוא יכול להיות גם ארוך יותר. לאחר הלידה ניתן יהיה לעשות בדיקות שיעזרו לקבוע אם אכן מדובר בדופליקציה של המעי או בציסטה ממקור אחר. לאור הממצאים ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך להוציא את בציסטה או להסתפק במעקב. בברכה

08/08/2017 | 10:10 | מאת: שרון

היי יש לי גולות בראש היה לי בערך 4 אחת נעלמה ואחת התקטנה אבל הם לא עברו ובאמצע הצוואר יש לי עוד אחת ואחת מאחורי האוזן שמאל שממש כואבת אני מממששש לחוצה מזה????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון את מתארת מגוון של "גולות" באזור הראש והצואר. גולות כאלה הן לרוב בלוטות לימפה או ציסטות אך יכולות להיות גם ממקור אחר. מציע לך לגשת לרופא המטפל שיחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות או טיפול אנטיביוטי לבלוטה הכואבת. במידת הצורך הרופא יפנה אותך לייעוץ עם רופא נוסף. בברכה,

שלום, לפני כשבועיים לאחר שהרגשתי גוש תת עורי נעשה אולטרסאונד בו נאמר כי: ממצא היפו אקוגני תת עורי בגודל 1.3 כפול 0.5 ללא זרימת דם או הסתיידויות מתאים לציסטה או קולקציה נוזלים. היום נעשה שוב אולטרסאונד ומצורפת בזאת התשובה. מה לדעתך צריך להיות המשך טיפול עכשיו? אני מפחדת שמדובר בגוש ממאיר. תודה, טל

31/07/2017 | 18:14 | מאת: טל

אין שינוי משמעותי מבדיקה קודמת ממש היפו אקוגני ללא זרימת דם גודל: 1.2 כפול 0.4

שלום רב. אם הממצא לא גדל זה סימן טוב אבל עבר מעט זמן בין הבדיקות. חשוב להיות במעקב של רופא ילדים וכירורג ילדים. אם הממצא משתנה כדאי יהיה לשקול ניתוח לצורך הוצאה שלו. בברכה

01/08/2017 | 08:15 | מאת: טל

תודה על תשובתך. בעוד כמה זמן היית חוזר על האולטרסאונד?

אם אין כל שינוי בממצא, אפשר לחזור גם עוד 3 חודשים

שלום. ביתי בת שנה וחודש נפלה מהמיטה שלנו ביום שישי בבוקר, מיטה גבוהה מאוד, לדעתי עולה על 50 ס"מ.. היא בכתה אבל נרגעה די מהר, והתנהלה כרגיל אכלה, שתתה והכל.. בערך לקראת הצהריים היא התחילה להעלות חום. ועד היום(יום ראשון) היא עם חום יחסית גבוה שנע בין 38.2-39.9. מלבד החום היא אוכלת רגיל, חיונית, קצת דבוקה אליי אבל לא מתנהגת חריג מאוד, והיא לא משלשלת ולא מקיאה.. אני חוששת שאולי עליית החום מעידה על איזושהיא פגיעה פנימית שאנחנו לא יודעים עליה, קבעתי תור לרופאת הילדים להיום בצהריים אבל אני תוהה אם לא היה נכון פשוט לגשת למיון, בעיקר בגלל הנפילה והתגובה של עליית החום כמה שעות אחרי? אשמח מאוד לתשובה מהירה. תודה

רציתי לציין שהיא נפלה על הפנים. ויש לה מאין עיגול כחול חלש מתחת לעין שמאל כמו סימן כחול..

שלום רב בדרך כלל חום לא מתפתח בזמן קצר לאחר החבלה ויכול להיות שמחלת החום גרמה לה לחולשה ולנפילה. חשוב כמובן שתיבדק ע"י הרופאה שלכם שתחליט אם יש צורך להפנותה לחדר מיון. העיגול נובע מדימום מתחת לעור והוא לרוב נספג לאחר מספר ימים. בברכה,

28/07/2017 | 00:43 | מאת: מורן

שלום בני בן ה-5 נפל ונפצע במצח במיון הרופא הדביק החתך וביקש מאיתנו לא להרטיב במים למשך 24 שעות האם כעבור 24 השעות הילד יכול ללכת לבריכה? האם זה לא מסוכן מבחינת זיהום של החתך ושהייה ממושכת במים אודה לתשובתכם מורן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן במידה ואין הפרשה ניתן להרטיה את החתך אך מהבריכה רצוי להמנע לפחות שבוע. בברכה.

28/07/2017 | 00:25 | מאת: קרן

שלום רב לבן שלי בן 3.5 יש ציסטה הדבר מאוד מפחיד אותי ומלחיץ אולי היתה קיימת אך היום הבחנתי בזמן בפעם הראשונה יש ממה לחשוש??? מה עושים???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן ציסטה בצוואר יכולה להיות מסוגים שונים ולכן חשוב להבדק ע"י כירורג ילדים ולבצע גם בדיקות הדמייה כמו US. אחרי שיש אבחנה משוערת אפשר יהיה להמליץ לך על הטיפול המתאים וכן אם יש צורך להוציא את הממצא. בברכה,

30/07/2017 | 09:11 | מאת: תודה

תודה

האם הממצא הינו או מקורו בפגם גנטי, או שמדובר בעניין רפואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כיוון שעוד לא ברור מה טיבו של הממצא לא ניתן לדעת אם ישנה גם בעיה גנטית בהקשר שלו. לאחר שיתברר מה טיבו, ניתן יהיה לבדוק עם גנטיקאי. בברכה,

18/07/2017 | 15:47 | מאת: E

שלום רב, אני בהריון תאומים שבוע 28, בסקירה המאוחרת נמצא ממצא ציסטי בבטן העובר הזכרי, מאז בוצעו שתי סקירות מכוונות, בהם הציסטה נשארה באותו בגודל. אציין שלציסטה אין זרימת דם, לא נצפתה פריסטלטיקה, היא צמודה ל למעי, שאר איבריו תקינים. רציתי לדעת מה המשמעות לממצא זה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר על ציסטה בטנית בעובר זכר שלא נראית קשורה לאיבר כמו הטחול או הכבד. מכאן שהמימצאים השכיחים יותר הם ציסטה שצמודה למעי כמו דופליקציה או למזנטריום שמספק דם למעי או לאומנטום שזו רקמה שגם היא צמודה למעי. המשותף לציסטות האלה הוא שניתן לרב לעקוב אחריהן לאחר הלידה ובמידת הצורך להוציאן בניתוח. בברכה,

19/07/2017 | 09:56 | מאת: E

תודה על תגובתך המהירה, אך האם ממצא זה מהווה חשש לפגם גנטי, או שמדובר בעניין רפואי.

שלום רב לרוב ציסטות מסוג זה לא נובעות ממומים גנטים אך כמובן שלא ניתן לשלול בודאות. אפשר לשקול ייעוץ גנטי. בברכה,

02/09/2018 | 23:17 | מאת: א

התינוק בן שנה היום ומאז הלידה נמצא במעקב בעניין הציסטה. אולטראסאונד שבוצע היום, מצורף. אציין כי עניין הרחבת אגן הכלייה וכן קשרי לימפה סביב הציסטה לא קיבלו התייחסות בבדיקות קודמות. אשמח להתייחסותך לתוצאות הבדיקה

שלום, הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת שלי בת 2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות. אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך. אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה. האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה? תודה, טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל מממצאי בדיקת האולטרסאונד נראה שמדובר בממצא ציסטי שרמת הסיכון בו היא נמכה. זה מאפשר להמשיך מעקב שכולל בדיקת כירורג ילדים ולשקול בדיקת אולטרסאונד חוזרת. בנוגע לטיפול אנטיביוטי, אם אין כל סימני דלקת, היעילות שלו קטנה מאד אך אם יש אז בהחלט מומלץ. בברכה

האם חשוד כגוש ממאיר?

הסיכון הוא קטן מאד אבל חשוב להיות במעקב כדי לוודא שלא יהיה ממאיר. בברכה,

14/07/2017 | 15:17 | מאת: חני

כמה זמן לאחר הניתוח אפשר כבר ללכת לבריכה/לים (מדובר בילד בן 13)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדרך כלל אחרי כשבועיים בחתך כבר מגליד מספיק טוב, אבל ישנן שיטות שונות לביצוע מיטוטומי ולכן חשוב להבדק אצל המנתח כדי לקבל החלטה על כניסה למים. בברכה

שלום רב ברוב המקרים שבועיים לאחר הניתוח החתך מספיק סגור וניתן ללכת לבריכה. חשוב לציין שלפעמים ההחלמה יותר איטית ולכן כדאי שהמנתח ייבדק לפני מתן האישור. בברכה

בתי בת 13 וחצי מזה כמה ימים כואב לה השד הימני . נפוח מעט ובמגע מורגש גוש כזה בצדו של השד ומתחת לפיטמה. היינו בבי"ח קפלן באשפוז . חשדו בדלקת אבל אחרי אולטרא סאונד קבעו שיש צ'יסטה אחרי הפיטמה ואמרו שאין דאגה הציסטה 5 מ"מ ואין טעם לשאוב אותה. היא מקבלת כבר ארבעה ימים צפורל דרך הפה . הכאב לא עובר ויש לה גם שטף דם בחזה למעלה . אני ממש פוחדת שלא חלילה משהו מסוכן (אפילו לא מעזה לכתוב מה) האם זה תקין ? האם כדאי לחזור למיון ומחלקת השד ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוזיט הסיכון לדברים המסוכנים, בגיל של ביתך, הוא מאד קטן והממצא של הציסטה לרוב לא מהווה סכנה אך מחייב המשך מעקב. לא ברור לי מה מקורו של שטף הדם ואם הכאב לא עובר יש צורך בבדיקה חוזרת עדיף במחלקת השד. בברכה,

אים יש לי 4 בליטות אולי מה הילדות אני יכול להוריד אותם מארוש

שלום יצחק חשוב שרופא כירורג יבדוק אותך ולפי ממצאי הבדיקה יחליט אם עדיף להוציא את הבלוטות או רק לעקוב. בברכה,

שלום נכדי בן ה-4+ לפני מספר ימים,על פי דבריו נישען על חוד של עפרון עם הפנים,וזה נשבר ליד הרקה,במקום יש סימן שחור. עברנו את המסלול של רופא ילדים,רופא כירורג בקופ"ח,והופננו לבי"ח לכירורג פלסטיקאי (שם הרופא אצלנו) לא נעשתה בדיקה פיזית,ורק שאלה אחת נישאלה ע"י הרופא,מה אנחנו רוצים לעשות? ללא היסבר ולא כלום,לסיכום שאל עם רוצים להוציא וקבע לנו הימשך לניתוח,ושאלתי,מה הסכנות הטמונות במידה ולא יבוצע כל הליך? ואיך אפשר לוודא שיש בכלל גוף זר בעור הפנים. אשמח לתגובה.

שלום רב גוף זר ניתן לרוב למשש ובמידה ולא נמוש ניתן להעזר בבדיקות דימות כמו אולטרסאונד שגם הן לא חד משמעיות. במידה ויש גוף זר מומלץ להוציאו כדי למנוע תהליך דלקתי שעלול להכאיב מאד ולגרום לצלקת לא יפה. בברכה

תודה ד"ר על התשובה המהירה,ולאור תשובתך מה אנחנו יכולים לעשות באם אחרי שראינו שלושה רופאים אף אחד מהם לא מימש את הפנים או ביצע איזו בדיקה חיצונית כפי שהמלצת,אלא אמירה כללית אם אתה רוצים ננתח!מה עושים?תודה.

שלום במידה ואין לילד כל תלונות אפשר להמתין אך אם יתחדשו הכאבים, יופיע אדום או הפרשה צריך לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה

30/06/2017 | 10:05 | מאת: לי

שלום, בעלי עבר ניתוח פנדציט לפני 3 וחצי חודשים. יש לו קורס מילואים לחודש וחצי שבו הם צריכים לרוץ 2-3 ק"מ ביום ,מסעות ומטווחים. האם הוא יכול לעשות זאת או שכדאי להימנע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המומחיות שלי היא בילדים אבל ככלל אם הניתוח ומהלך ההחלמה לאחריו עברו ללא סיבוכים ניתן כבר לחזור לפעילות מלאה. חשוב לציין שבדיקת כירורג מאד חשובה לפני חזרה לפעילות מלאה. בברכה

25/06/2017 | 16:34 | מאת: תפרים

האם אפשר ללכת לים יום לאחר הוצאת תפרים?

שלום רב האם קיבלתם את התשובה ששלחתי?

שלום. בתי עברה ניתוח של קרניוסינוסטוזיס לסגרית התפר הסגיטלי לפני 10 חודשים ועדין יש לה חלק של בערך 4 ס"מ פתוח בראש. האם זה תקין? בהתחלה ראינו תזוזות בראש עכשיו המצב סטטי תקופה די ארוכה. ההתפתחות שלה בסדר גמור ב"ה . אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בנוסף לתשובה ששלחתי, האם הייתם אצל הרופא הנוירוכירורג? בברכה,

היינו אצל הניורוכירוג בשבוע שעבר והוא אומר שזה אומנם חריג אבל לדעתו זה יסגר תוך שנתיים עד ארבע. לא ראיתי תשובה נוספת ששלחת. תודה על העזרה.

שלום הודיה נראה שאפשר להיות רגועים אך להמשיך אצלו את המעקב. בברכה,

12/06/2017 | 09:39 | מאת: אפרת

שלום רב הגענו עם בתי לבית החולים בשל כאבי בטן חזקים. לאחר א"ס בטן איבחנו דלקת בינונית בתוספתן והחליטו לנתחה. שיטת הניתוח היתה חתך ולא לפרוסקופיה. רציתי לדעת על פי החליט הרופא לנתח בשיטה זו ולא לפרוסקופיה שנראית כשיטה קלה יותר. האם השיקול קשור למבנה גוף או לרמת הדלקת? אודה לתגובה. אפרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת שתי השיטות הן מקובלות לצורך כריתת תוספתן והמנתח אמור להחליט על השיטה התאימה לו יותר. לגישה הלאפרוסקופית יש יתרונות ומידת הדלקת או מבנה הגוף יכולים להשפיע על החלטת המנתח אך לא מונעות אף אחת מהשיטות. בברכה

09/06/2017 | 01:57 | מאת: אמל

הבן שלי בן שבועיים יש לו נפיחות בראש נראה כמו נוזלים. מה לעשות למי לפנות זה מסוכן? ומתי אמור להיעלם

שלום אמל לא ברור לי היכן הנפיחות לכן אני ממליץ שתקחי אותו לרופא המטפל שיחליט אם יש צורך בטיפול דחוף. בברכה,

31/05/2017 | 21:46 | מאת: גלי

האם לנער בריא, עם כיליה אחת תקינה וכיליה אגנית במבנה ותפקוד תקינים יהיה פרופיל צבאי תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי כלייה אגנית בהחלט יכולה להשפיע על הפרופיל הצבאי גם אם תפקודה תקין. מה מידת ההשפעה תוכלו לברר בלשכת הגיוס אצל רופא צבאי. בברכה

30/05/2017 | 07:09 | מאת: רעות

הבן שלי פתח את הגבה והדביקו לו אותה, כיום עברו כ- 3 שבועות, אבל הדבק עדיין נשאר על הגבה, כיצד ניתן להסיר את הדבק מבלי לפגוע בגבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רעות אין כל בעיה לחכות עד שהדבק ירד ואפשר לעזור לו לרדת אבל רק בעדינות מבלי להכאיב. משיכה חזקה עלולה לפתוח את החתך. בברכה,

29/05/2017 | 13:56 | מאת: יעקב

האשכים שלי מאוד נופלים שכל פעם שאני יושב אני מרים אותם שלא יעצבן אותי בין הרגלים

שלום יעקוב קרוב לוודאי שמדובר במבנה של שקי האשכים אך כדי לדעת , צריך שרופא יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקה נוספת. בברכה

28/05/2017 | 20:30 | מאת: איתי

ערב טוב בני בן ה-6 סובל מכאבים בעת עשיית צרכים. זה הגיע למצב שהוא מעדיף כל פעם לנגב קצת ולהימנע מלשבת ולעשות כמו שצריך. אפשר לראות שהצואה שלו קשה ובקושי יכולה לצאת כך שהכאב הגיוני. השאלה היא מה ניתן לעשות בנדון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי מהתיאור שלך אני מבין שהבן שלך סובל מעצירות. מדובר בבעיה די שכיחה שברוב המקרים מגיבה לטיפול במרככי צואה כמו נורמלקס או פגלקס. ככל שהצואה קשה יותר היא מכאיבה יותר ולכן גורמת לילד לא לעשות יציאה. מציע שתתחיל טיפול במרכך צואה ותיקח אותו לרופא הילדים שיבדוק שלא מדובר בבעיה שמצריכה ברור נוסף . בברכה,

22/05/2017 | 19:27 | מאת: ימאן

שלום רב, בן שלוש שחלה הדלקת ריאות חמורה עם נוזל מוגלתי. מצבו החמיר והסתבך עד שעבר ניתוח לשאיבת הנוזל. אך כמה ימים אחרי חזרו גלי החם..ונאלץ לעבור ניתוח שני עקב תמט ריאתי ( ריאה כלואה). הניתוח השני היה ב 30.4.. אחרי הניתוח היתה לו הליכה לא יציבה..וההסבר שקיבלנו מהרופאים שבגין חולשת שריריתם, אשפוז ממושך וניתוח טרי. לאט לאט הוא התחיל להתאושש ולחזור להליכה הקודמת. רק לפני יומיים שמתי לב שהוא טיפה צולע וסוחב קצת את אחת הרגליים.. מתלונן על כאב בטן לכמה שניות ואז עובר מה זה יכול להיות האם לגשת לרופא או למיון לבדיקה?! על שיתוף פעולה אני מודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בנך סבל מאמפיאמה ועבר שני ניתוחים בחזה. הצליעה ממנה החל לסבול קשורה כנראה יותר לטיפול לאחר הניתוח ופחות מתאים לסיבוך של הניתוח. ממליץ לקחת אותו לבדיקה בהקדם אצל הרופא המטפל או בבית החולים שנותח. בברכה

16/05/2017 | 13:03 | מאת: מאיה

רופא הילדים אמר שייש בעיה בטבור כי חתחו לא טוב והחלק שצריך להיות ביפנים הוא בחוץ מין בלוטה אדומה אני מודעגת מהעיניין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה בליטה בטבור היא לרוב גרנולומה שיכולה לעבור מעצמה. במידה ולא מתכווצת ניתן לטפל בה ע"י צריבה בארגנטום ובמקרים נדירים גם לבצע כריתה שלה. ממליץ שכירורג ילדים יבדוק ויחליט אם זו אכן הבעיה ואיך עדיף לטפל. בברכה.

שלום, הבן שלי מבצע הרחבות רקטליות ולמה לא נותנים שום דבר לכאבים ומה כן אפשר לתת שימנע כאב עז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הרחבה של פי הטבעת כרוכה בכאב ולכן כדאי שתבוצע ע"י רופא לאחר מתן משככי כאב. לאחר ההרחבה חשוב לשמור שלא תווצר היצרות חוזרת וזה ניתן לעשות בעזרת הכנסת מרחיב באותו קוטר, רצוי פעמיים ביום ואז זה לא אמור לכאוב. במידה ועדיין מכאיב ניתן לתת משככי כאב ולמרוח על המרחיב משחת אזרקין. בברכה

כמה אני צריכה לתת לה לפי משקל 30 קילו נרות אקמולי פורטה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המינון המומץ הוא 300 מ"ג עד 4 פעמים ביום. בברכה

15/04/2017 | 08:24 | מאת: אמא 110

לבני אובחן איטמות פי הטבעת, עברנו ניתוח לסגירת סטומה וכעת הוא נמצא בתהליך הרחבות. רציתי לדעת מתי התינוק יכול לעשות יציאות רגילות כמו כל תינוק אחר ולא לדאוג ליציאה רכה יומית בני לא תמיד עושה יציאה כל יום ואני לא רוצה להשתמש בהרבה תכשירים כדי לא לגרום להסתגלות.

15/04/2017 | 08:26 | מאת: אמא 110

בנוסף, הגענו למס 13 בהרחבות והוא לא נתן יציאה אתמול

שלום רב היצרות של פי הטבעת היא בעיה מוכרת גם לאחר ניתוח מוצלח ולכן יש חשיבות לבצע הרחבות אנאליות עד שהבעיה חולפת. לאחר שמגיעים לקוטר הרצוי בהתאם לגיל, חשוב מאד לבצע גמילה מהרחבות באופן הדרגתי וכדאי לקבל הדרכה מהמנתח. נטייה לעצירות גם יכולה להיות ולכן שימוש במרככי צואה, שמן פרפין או חוקנים צריך להיות זמין ולטפל לפי צורך כדילמנוע עצירות. חשוב לזכור שאין חשיבות לכך שכל יום תהיה יציאה אך שגם אם פעם ביומיים שלא תהיה קשה, בברכה,

10/04/2017 | 13:49 | מאת: קרן

תינוק בן חודשיים שלפוחית אדומה ונפוחה על איבר המין על הפין לא על העטרה. אשמח לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן אם זה הממצא היחידי והתינוק בריא, יתכן שמדובר בעקיצה שלרוב תקטן. במידה ויש לתינוק חום או הממצא לא קטן או כל שינוי במצבו הבריאותי, יש לקחת אותו לבדיקת רופא ילדים. בברכה,

04/04/2017 | 20:20 | מאת: Nb

היי.. לבן שלי בן 5 חודשים יש מן חור בצד ימין של הצוואר מטה..הסבירו לי את המקרה וקראתי קצת..אין לו ציסטה השאלה אם יכולה להיווצר בעתיד? האם זה מסוכן ולגבי הניתוח האם הניתוח מסוכן ? הבנתי שצריך לחכות לגיל שנה..מלחיץ אותי נורא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פתח בחלק התחתון של הצוואר יכול להיות שריד ברנכיאלי שיכול להיזדהם ולכן מומלץ להוציאו. אם אינו גורם לבעיה בהחלט מומלץ לעשות את הניתוח בסביבות גיל שנה. הניתוח עצמו כולל הוצאה של הסינוס והציסטה ורמת הסיכון בו היא נמוכה. בברכה,

23/03/2017 | 16:17 | מאת: היצרות אנאלית לתינוק

אנו מרגישים בליטה באזור פי הטבעת אצל תינוק בן 6 חודשים, האם בבדיקה שמטרתה בדיקת ציסטה, אמורים לעשות בדיקה פולשנית? במידה וכן באיזה צורה? מכשיר? זרת? אצבע אחרת? האם בבדיקה מסוג זה ניתן לגלות שיש הצרות אנלית? האם ניתן לבטלה ולהרחיבה ע"י שימוש באצבע???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיבה השכיחה ביותר לבליטה באזור זה אצל תינוקות, היא מורסה. סיבות אחרות כמ ציסטה הן הרבה פחות שכיחות ובדיקה רקטלית יכולה לסייע באבחנה. היצרות אנאלית במידה וניתן להרחיב רצוי בעזרת מרחיבים. בברכה,

19/03/2017 | 22:29 | מאת: גלי

שלום, התינוקת עברה ניתוח בכף היד ( זרת), אחרי הניתוח קבלה חום וטופלה באנטיביוטיקה במשך 5 ימים עם זאת האצבע הייתה נראת אדומה ומנופחת כל הזמן, החבישה נשארה 10 ימים והחלפנו אותה בקופת החולים לפי הצורך ואחר מכן הסרנו אותה לגמרי לפי הנחיות הרופא, אחרי 3 ימים מיום הסרת החבישה התחילה דלקת באצבע שחלק מהתפרים בה טרם נמסו וכמו שאנו רואים שהפצע נסגר אבל עוד לא התרפא כראוי , ושוב היא מקבלת אנטיביוטיקה (אוגמנטין), האם יש סכנה בפצע עם תפרים שהזדהם שנית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי סכנה של זיהום חוזר קיימת כל עוד הפצע לא השלים את תהליך הריפוי שבסופו אמורה להיות רקמה צלקתית. במידה וישנם סימני דלקת טוב לטפל באנטיביוטיקה וחשוב לבדוק שלא נוצרה מורסה שלפעמים צריך לנקז. בברכה,

שמתי לב היום שצצה בליטה בחלקו האחורי בראשו של התינוק. חשוב לציין כי אין מדובר מבקרה של מכה בראשו. הבליטה הזו אורכה כ 2 סמ, נראה כמו ווריד עבה. המיקום הוא ברווח הגולגולתי הקיים אצל תינוקות. האם נדרשת בדיקה בהולה או שמדובר בקרה שכיח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי מהתאור שלך קשה לי לדעת בודאות מה טיב הבליטה. הדבר שקובע הוא מצבו של התינוק, אם הוא רגוע ללא חום, אוכל כהרגלו ואינו מקיא אפשר לקחת אותו לבדיקת רופא מחר. במידה ויש איזו החמרה יש לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה,

07/03/2017 | 10:09 | מאת: דורין

שלום, שאלתי מופנית לכירורגיה ילדים ד'ר ביליק רון, הבן שלי בן שלושה וחצי חודשים עם שבר במפשעה וגם חשד לשפיגליאן בבטן. בעוד שבועיים נקבע לנו ניתוח. רציתי לשאול האם ראית/ניתחת בעבר תינוק עם שפיגילאן? לאחר אולטראסאונד לא הייתה תשובה חד משמעית שהחור/שבר זה שפיגילאן. אשמח לתשובה בהקדם אני די לחוצה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורין היגעת בטעות לפורום שלי ואת יכולה כמובן לפנות לד"ר ביליק באתר שלו. לגבי שאלתך, בקע שפיגליאן מאד נדיר בתינוקות אך לא ניתן לשלול בלי לבדוק. במהלך הניתוח ניתן לבצע בדיקה באמצעות מצלמה לאפרוסקופית המוחדרת משק הבקע במפשעה. גם בדיקה זו אינה חד משמעית אך היא המהימנה ביותר שאני מכיר. במידה וימצא בקע שפיגליאן מומלץ לתקן אותו. בברכה,

05/03/2017 | 12:04 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן 10 חודשים, לפני כחודשיים גזרתי לו ציפורניים ובציפורן אחד העור נפגע ירד דם והציפורן כולה הייתה אדומה כחודש אחר כך הציפורן נהייתה קשה ונתלשה. רופא ילדים שראה את הציפורן אמר יכול להיות שלא יצמח יכול להיות שיצמח כי ראה קו לבן בסוף הצפורן, האם באמת כבר לא יגדל ציפורן? תודה

שלום יעל פגיעה בבסיס הציפורן עלולה למנוע או לפגע בגדילת ציפורן חדשה. גזירת הציפורן לרוב אינה פוגעת בבסיס ולכן יש סיכוי טוב שכן תצמח ציפורן חדשה. בברכה

06/03/2017 | 12:51 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה, 1. מה זמן הממוצע של ציפורן שגודלת מהתחלה? 2. חס וחלילה ולא גודל ציפורן איזה פיתרונות כירוגיים יש ?

שלום 1. מדובר בתהליך שיכול להמשך מספר שבועות ואף חודשים. 2. ישנם רופאים אורטופדים שמתמחים בכף הרגל וניתן להיבדק אצלם כדי לקבל את תשובה הכי נכונה לגבי הבן שלך. בברכה,