נגישות
נגישות

גולה בירך: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגולה בירך

אורטופדיה - תמונת המחשה
אורטופדיה סובלים מבעיות גב ומכאבים שניתן לפתור רק בעזרת ניתוח? כיום, הודות לחידושים טכנולוגיים מר...
אוסטאוסרקומה - תמונת המחשה
אוסטאוסרקומה הסרקומה היא הסרטן השלישי בשכיחותו מבין הגידולים המוצקים בקרב ילדים ומתבגרים. הסרטן ניתן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגולה בירך?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גולה בירך: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, יש לי ציסטה אפידרמלית מעל שנתיים בירך, לאחרונה היה נראה לי שיהיה השתנה מעט וניגשתי לבדוק אותה שוב. נשלחתי ע''י רופא משפחה לus ובתוצאות נרשם : ''גוש בירך ימין, נעשתה בדיקת על קול לירך אמצעית מימין, אספקט קדמי אזור הגוש. הודגם נגע היפואקוי עם מרכיב נוזלי מיקום תת עורי שטחי עם גבול סדיר בגודל 0.6*1 ס''מ בדופלר אווסקולרי. עשוי להתאים לציסטה אפידרמלית'' אציין שלא כואב לי בכלל ולא מפריע. נפגשתי עם כירורג שלא ענה לי תשובה ודאית לגבי הסרת הציסטה.. האם ע''פ הממצאים נשמע בעייתי? ומי יידע לאבחן האם זה בעייתי ודורש ניתוח להסרה? רופא עור / כירורג / כירורג פלסטי? תודה.

ממליץ לפנות לרופא עור..

שלום, הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת שלי בת 2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות. אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך. אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה. האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה? תודה,

שלום רב, נראה סביר ביותר כי מדובר בממצא שמקורו שטף דם פנימי על רקע זריקת החיסון (בהנחה שאכן מיקום הגוש מתאים למיקום הזריקה). במקרה כזה יש לעקוב בלבד. אני ממליצה להבדק ע"י רופא/ה שיוכלו לעקוב אחרי הממצא. במקרה של רגישות/כאב/אודם/גדילה של הממצא יש לפנות לרופא בדחיפות על מנת לשלול הזדהמות של הממצא. הסיכוי שדבר שכזה יקרה הינו קטן.

שלום, הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת שלי בת 2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות. אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך. אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה. האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה? תודה, טל

שלום טל מממצאי בדיקת האולטרסאונד נראה שמדובר בממצא ציסטי שרמת הסיכון בו היא נמכה. זה מאפשר להמשיך מעקב שכולל בדיקת כירורג ילדים ולשקול בדיקת אולטרסאונד חוזרת. בנוגע לטיפול אנטיביוטי, אם אין כל סימני דלקת, היעילות שלו קטנה מאד אך אם יש אז בהחלט מומלץ. בברכה

האם חשוד כגוש ממאיר?

הסיכון הוא קטן מאד אבל חשוב להיות במעקב כדי לוודא שלא יהיה ממאיר. בברכה,