דם וריר בצואה אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/08/2017 | 18:18 | מאת: בתאל

כרגע הבחנתי בקיבה של הילד ריר וטיפה דם בצואה שלו... מהבוקר עשה קיבה לא היה שום דבר חריג... חשוב לציין שלא מתלונן על כאב בטן ואין חום ב"ה... שאלתי אם כואבת הבטן אמר שלא.... מה זה יכול להיות האם לפנות במיידי לרופא או לחכות ליציאה הבאה...? הילד בן 4... תודה.

שלום בת אל. דם בצואה יכול בין השאר להגיע מפצע באזור פי הטבעת , נגע כמו פיליפ ברקטום וכן ממקורות נוספים במעי. בגיל של בנך מרבית הגורמים אינם מסוכנים וחלקם עובר לבד. במידה והוא רגוע ולא סובל אפשר להמתין ליציאה הבאה ולקחת אותו לרופא המטפל. אם יתחיל להתלונן על כאבי בטן, יהיה עליף לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים