גוש תת עורי בילדה בת שנתיים וחצי מעקב

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

31/07/2017 | 18:10 | מאת: טל

שלום, לפני כשבועיים לאחר שהרגשתי גוש תת עורי נעשה אולטרסאונד בו נאמר כי: ממצא היפו אקוגני תת עורי בגודל 1.3 כפול 0.5 ללא זרימת דם או הסתיידויות מתאים לציסטה או קולקציה נוזלים. היום נעשה שוב אולטרסאונד ומצורפת בזאת התשובה. מה לדעתך צריך להיות המשך טיפול עכשיו? אני מפחדת שמדובר בגוש ממאיר. תודה, טל

31/07/2017 | 18:14 | מאת: טל

אין שינוי משמעותי מבדיקה קודמת ממש היפו אקוגני ללא זרימת דם גודל: 1.2 כפול 0.4

שלום רב. אם הממצא לא גדל זה סימן טוב אבל עבר מעט זמן בין הבדיקות. חשוב להיות במעקב של רופא ילדים וכירורג ילדים. אם הממצא משתנה כדאי יהיה לשקול ניתוח לצורך הוצאה שלו. בברכה

01/08/2017 | 08:15 | מאת: טל

תודה על תשובתך. בעוד כמה זמן היית חוזר על האולטרסאונד?

אם אין כל שינוי בממצא, אפשר לחזור גם עוד 3 חודשים

מנהל פורום כירורגיית ילדים