פורום כירורגיית ילדים

3523 הודעות
3304 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

13/02/2019 | 18:44 | מאת: מירי

היי בני בן 13 וחצי ביום שבת הוא הרגיש שנפוח לו בגב הסצכלתי וראיתי אדום ונפוח לקחתי אותו לרופאה היא אמרה שזה פרנוקל אוו אבס אוו אקנה ונתנתה משחה אנביוטית ומיום שבת ירד הנפיחות אבל נשאר הנפיחות הפמנימית ועדיין אני שמה לו את המשחה מתי זה אמור לעבור שנוגעים לו בזה זה עדיין כואב ונפוח פנימי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שהטיפול עוזר אבל לתהליך דלקתי לוקח זמן לעבור, אם משתפר ניתן להמתין אך במידה ויחמיר כדאי להיבדק שוב. בברכה,

12/02/2019 | 21:43 | מאת: ב.

הציפורן שלי באגודל של הרגל נתלשה וכבר צמחה, אבל היא ממש עבה וכשגזזתי ציפורניים ראיתי שיש רווח בינה לבין האגודל. זה בסדר? צריך לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי שרופא יבדוק שהציפורן במקום ושאין משהוא שמפריע כמו פטרת. בברכה

09/02/2019 | 12:24 | מאת: מירה

תינוק בן שלושה חודשים. נולד בניתוח קיסרי אלקטיבי. הטבור עדיין לא נשר-הוא כבר יבש ובצבע שחור כהה...נראה מתנדנד ורואים מתחתיו עור תקין..נראה כמו יושב על גבעול שעדיין לא התייבש. אני ממשיכה לטפל באלכוהול 70%. מה הסיבה שזה לא נושר...ומה עושים ?

שלום מירה בגיל הזה הטבור כבר אמור היה לנשור לכן אני מציע שכירורג ילדים יבדוק ובמידת הצורך ייסע לו לרדת. עד אז כדאי להמשיך בניקוי. בברכה,

דוקטור.. לפני כיותר מחודש הרגשתי תוך כדי ניגוב בליטה כזו בפי הטבעת, דבר שכואב ושורף מאוד, מה אפשר לעשות?

שלום רב חשוב להיבדק ע"י כירורג שיוכל לוודא אם אכן מדובר בטחורים ולטפל בהתאם. עד שתיבדק כדאי להימנע מלחץ באזור ולשור על יציאות לא קשות. בברכה

שלום רב כאבים כאלה יכולים להיות מטחורים אך קיימים גורמים נוספים ולכן חשוב להיבדק בהקדם ע"י כירורג. עד לבדיקה תנסה להמנע מלחץ על פי הטבעת ולשמור על יציאות לא קשות. בברכה

07/02/2019 | 14:22 | מאת: תמיר

שלום, נולד לנו בן לפני כ 10 ימים בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. הבוקר בביקור בטיפת חלב שמנו לב כי ישנה בלוטה בצד ימין של הראש, במגע מרגישה מעט קשה. חשוב לציין כי לא שמנו לב לפני כן לבליטה וגם התינוק לא קיבל מכה (לפחות לא שראינו) מצרף תמונה יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2019 | 14:24 | מאת: תמיר

לא מצליח לצרף את התמונה מדגיש הבליטה היא בצד ימין בחלק התחתון

שלום רב, מרבית הבליטות בראש בילוד הן שפירות כמו בלוטות לימפה או ציסטה. על מנת להיות בטוחים כדאי שרופא ילדים יבדוק את בינכם ולפי צורך יבצע בדיקות נוספות או יפנה לייעוץ. בברכה

ראו את התשובה לשאלתכם הקודמת

שלום רב. זה לא בדיוק קשור לתחום המומחיות שלי, מדובר במספר סימנים באזור האף והפה וממליץ שתבדק ע"י רופא הילדים שיוכל להראות וגם לשקול ברור נוסף. בברכה דני ירני

שלום רב בליטות באזור הראש לרוב אינן מסוכנות כמו בלוטת לימפה או ציסטה אך חשוב שרופא הילדים יבדוק ובמידת הצורך יפנה לכירורג או לבדיקת הדמיה. בברכה,

יתכן שמדובר בבלוטת לימפה אך רק בבדיקה נדע

אנא ראו את תשובתי הקודמת

04/02/2019 | 12:37 | מאת: טליה

שלום רב אשמח לדעתך בנידון. נמצאת שבוע 37+3. בבדיקת אולטרסאונד נצפתה קיבה מעט קטנה. מציינת כי בבדיקות עבר לא היה רמז לכך. ןכי זה פעם ראשונה שעלה בבדיקה. הופניתי לבדיקה חוזרת על מנת לוודא ממצא. מקווה שהכל יהיה תקין. אך רציתי לדעת במידה והממצא וודאי מה זה אומר לגבי העובר שקרוב להיוולד. למה אני צריכה להכין את עצמי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה. מדובר קרוב לודאי בממצא מקרי ואם כל שאר האיברים הודגמו תקינים אין לו כמעט חשיבות. מקווה שהבדיקה הבאה תהיה תקינה ואם לא אשמח לסייע לך. בברכה

22/01/2019 | 12:13 | מאת: לי

שלום רב. בני בן 9 לפני חודש לאחר אירוע עצירות קשה היתה לו יציאה עם דם. רופא הילדים המליץ על מתן PEGLAX וכך עשינו ובאמת לא הופיע שוב דם במשך חודש. לאחר חודש טיפול ב PEGLAX עשינו הפסקה בשתייה האבקה ושוב היה אירוע של דמם (מועט) ניגשתי לכירורג (לא כירורוג ילדים) שלא ראה פיסורה אבל אמר שאם הדמם מופיע רק כשאנחנו מפסיקים את השימוש בPEGLAX הוא לא חושב שיש ממה להלחץ והציע להמשיך לרכך את הצואה לפחות לעוד חודש ולראות אם אכן הדימום לא חוזר. האם יתכן קרע בנים בפי הטבעת שהכירורג לא הבחין בו? האם כדאי לגשת לכירורג ילדים? אשמח לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום מפי הטבעת שקשור לצואה קשה בד"כ נובע מפיסורה. הבעיה שיציאה אחת פותחת אותה אבל להסגר יכול לקחת גם שבועים ולכן ההמלצה של הכירורג בהחלט מקובלת עלי. פיסורה לפעמים קשה לראות אז אם הבעיה לא תפטר בהחלט מומלץ גם בדיקה של הכירורג ילדים. בברכה

21/01/2019 | 18:24 | מאת: ילנה

בהמשך לשאלה שלי רושמת תוצאות של אולטרסאונד. הודגם נגע כישורי מוגבל היטב, עם גבול סדיר. מימדיו כעט 21.1*23.6*6.3 לעומת מימדים בבדיקה הקודמת שהיו 13.7*16.9*6.4 מ"מ. הנוגע בעל הדיות גבוהה במידה מתונה, מזכיר גמנגיומה או ליפומה. בדופלר ללא זרימה ברורה מן הנגע או סביבו. הנגע אינו מעוות או מסנן את הרקמות הסמוכות, אך הוא לוחץ על פסיה הסמוכה. המראה סונוגרפי שפיר. הממצא גדל במימדיו אך לא בעביו. אין קשר אל העומק, לא נראה כי מדובר בבקע. באבחנה מבדלת ליפומה במקום הראשון. סיכום: הגוש גדל מעט. קרוב לודאי ליפומה. זאת התשובה שקיבלתי. כמובן שקבעתי תור לרופא כירורג ילדים. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מתאים לליפומה אך רק לאחר בדיקת כירורג ניתן יהיה להגיע להחלטה אם יש צורך להוציא את הנגע או להסתפק במעקב, בברכה

שלום רב, יש לי בת שנה ו3 חודשים שיש לה גוש בבטן. כירורג שלנו שלח אותה לכירג ילדים. אך תור עדיין רחוק. מצרפת תשובה של אולטרסאונד. אודה מאוד לתשובתכם מה אליי לעשות בנושא. רוצה לציין שאין שינוי בהתנהגות שלה ולא מפריע לה שום דבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ילנה, לצערי לא הצלחתי לפתוח את הקישור ששלחת לי אבל בכל מקרה אני מאד ממליץ להגיע לבדיקת כירורג ילדים בהקדם. בברכה וכמובן יכולה לשלוח לי עוד פרטים אם מעוניינת.

רשמתי פאנוח של בדיקות במייל למעלה. אודה לתשובתך.

13/01/2019 | 22:20 | מאת: אלון

דר' שלום רב, ביתי בת ה-5 עם בקע טבורי שיש בתוכו גוש שומן.הומלץ לנו על ידי כירורג ילדים בכיר לבצע לה ניתוח .לציין שהילדה אינה סובלת מכאבים,אי נוחות,ואין לה תלונות כלל. מה מידת הנחיצות המיידית בניתוח? ומה ההשלכות לעתיד במידה ומחליטים לא לנתח. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בקע טבורי שלא נסגר בגיל של ביתך, קרוב לודאי שלא יסגר. בנשים בקע טבורי יכול להפריע בזמן הריון כי אז הוא גדל ועלול לכלוא בתוכו לולאות מעי. מסיבה זו מומלץ לתקן כאשר תהליך הסגירה מסתיים בסביבות גיל 5. בבררכה

16/01/2019 | 20:02 | מאת: אלון

הבנתי אותך ,תודה רבה דר'.

07/01/2019 | 19:27 | מאת: אמא מודאגת

תינוקת בת חודשיים עם ציסתה שחלתית 7 ס מ. האם כדאי לעשות ניתוח עכשיו או להמתין עד חצי שנה עקב סיבוכי הרדמה או שהסיבוך של סבב שחלה הוא יותר שכיח במקרה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיכונים בהרדמה אחרי גיל 3 חודשים כבר דומים לאלה שבגיל חצי שנה לכן לא חייבים להמתין אלא אם כן יש סיבות נוספות לדחות את הניתוח. בברכה

26/12/2018 | 21:59 | מאת: נאנא

חברה שלי עולה חדשה רוצה לקבוע טור בפרטי לרקטוסקופיה לבן שלה בן 10. היא רוצה את זה מהר כי היא בלחץ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רקטוסקופיה מבוצעת לרוב ע"י רופא גאסטרואנטרולוג ילדים. בברכה,

19/12/2018 | 15:04 | מאת: אמא לחוצה

שלום רב. לבני בן ה- 9 היו פעמיים בשבוע האחרון יציאות דמיות. בפעם הראשונה הדמם ממש עטף את הצואה וגם בניגוב בפעם השניה פחות. יום לפני היציאה הדמית הראשונה היתה לו עצירות קשה וממש יצאו 2 גושים קטנים וקשים. התסכלתי על פי הטבעת ולא נראתה לא נפיחות ולא אדמומיות ולא פסי פיסורה כפי שקראתי שיכולים להראות לעין גלויה. אני רוצה לציין שלי יש מוטציה גנטית לינץ אבל אמרו לי שילדי צריכים לעבור הבחנה רק לקראת גיל 20 ולא לפני. אני ממש ממש לחוצה קבעתי תור לגסטרו אבל יוכל לראות אותנו רק בשבוע הבא. אנא תגובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התיאור שלך מאד מתאים לדמם באזור פי הטבעת שנגרם מגושי הצואה שפצעו את פי הטבעת. פצעים אלה נקראים פיסורות והטיפול בהם מתחיל בריכוך הצואה אמבטיות מי סבון וניתן גם למרוח משחה מקומית. חשוב להיבדק גם ע"י גאסטרואנטרולוג שיראה אם יש מקום לברור כעת של המוטציה ובמידת הצורך יפנה אתכם לכירורג. ילדים. בברכה

16/12/2018 | 20:55 | מאת: אור

היי , בתי בת ה 3 חודשים נולדה עם ציסטה בבטן (עוד בסקירה הראשונה הרופא ראה זאת). ציפ ומי שפיר במהלך ההריון תקינים. לידה תקינה. בלידה הציסטה היתה 3 סמ והיום 5 סמ. גדלה לה. לפי האולטראסאונד זאת ציסטה של דופליקשן. אנחנו במעקב אצל פרופסור פרויד , צריך לעשות mri ורק לאחר מכן כנראה תנותח. אני מאוד בלחץ מכל החלק של ההרדמה ומהלך הניתוח. האם זה ניתוח מסובך? פותחים את הבטן? מצרפת קובץ של האולטראסאונד. אשמח לכל מידע מניסיון תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור. דופליקיישן ציסט הוא מצב שבו קטע של מעי מופיע פעמיים ויכול להיות בצורות שונות ולאורך כל המעי. ציסטה בגודל 5 ס"מ במידה ונמצאת לאורך המעי הדק, ברוב המקרים ניתן להוציא בניתוח לא מאד מסובך. לפעמים ניתן להוציא רק את הציסטה ולפעמים יש צורך להוציא גם את קטע המעי הצמוד אליה. הכי חשוב שאתם נמצאים בידיים טובות. בברכה,

30/09/2019 | 22:49 | מאת: ל

היי אור, האם ביתך נותחה? לביתי גם יש דופליקציה במעי.

01/10/2019 | 17:11 | מאת: אור

היי כן נותחה לפני חצי שנה ובסוף זאת היתה ציסטה בלבלב לפי ה mri היה נראה דופליקציה. בסוף לא. סתם ציסטה שפירה בלבלב. ניתוח עם פתיחת בטן 6 שעות. נותחה בשניידר ע״י פרופסור פרויד. ממליצה להיות במעקב שם. בת כמה הבת שלך? תשלחי לי טלפון ואייעץ לך בכיף. המייל שלי orly002@walla.com

03/10/2019 | 09:19 | מאת: דני ירדני

שלום אור, יש מספר סוגים של ציסטות ביטניות ודופליקציה היא אחת מהן. ציסטות כאלה, במידה והן גדלות, מומלץ להוציא גם כדי שנדע את האבחנה המדויקת וגם כדי למנוע בעיות כמו חסימת מעי ועוד. את הניתוח ניתן לרוב לבצע בשיטה הזעיר פולשנית בלאפרוסקופיה וזה מקל על הילדה בתהליך ההחלמה ומקטין את הצלקות. וכמובן שאת בידיים טובות של פרופ פרויד שיהיה בהצלחה.

16/12/2018 | 06:13 | מאת: צאלה

שלום רב בני בן שנה , לפני חצי שנה הרגשנו בליטה באיזור פי הטבעת לאחר חודשיים יצאה פיסטולה - ראינו מנתח ילדים שאמר שזה שכיח והמליץ לעבור ניתןח בהרדמה מלאה בעדי להיפטר מזה אחת ולתמיד . האם הניצוח מומלץ ? לפעמים הפיסטולה מוציאה ריר לבן - יש לציין שאני גרה בארצות הברית ילד בריא לחלוטין תודה לאל רק ההקדמה מאוד מפחידה אותי תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פיסטולה בגיל שנה שכבר פעילה חצי שנה כדאי לנתח. הניתוח נמשך מספר דקות ולכן גם ההרדמה קצרה. בברכה

16/12/2018 | 16:16 | מאת: צאלה נבון

תודה רבה על תשובתך המהירה ! בריאות לכולם

תודה ובהצלחה

שלום, התינוק שלי בו 4חודשים עד היום היה מטופל ברמבם, הוא כבר היה בבית והנו בשלב ההרחבות אחרי שכבר במהלך האישוז הראשון שנתחו אותו לראשונה עשו בו טעות וגרמו לזה שיהיה לו דליפה יותר גדולה ממה שהוא נולד איתה אחרי שתקנו לו את זה יום חמישי עבר הרחבה ומתינוק חייכן קיבלתי בובה על חוטים בטיפול נמרץ... הכירורג טען שחלק מהכלי של ההרחבה נשבר אבל התינוק כרגע נמצא בעם נקז בראה ועוד המון צינורות עכשיו אנחנו לא יודעים כבר מה לעשות חשבנו לעבור בית חולים לאן היתה ממליץ?

שלום אטל. הכאב שלכם מאד מובן לי אך ברמבם יש צוות שיודע לטפל בסיבוכים שאת מתארת. אם אתם מרגישים שאין לכם אמון בצוות, אני ממליץ שתפגשו עם מנהל המחלקה ותבקשו ממנו עזרה במעבר לבית חולים אחר כי חשוב מאד שיתוף פעולה בין בתי החולים. בברכה,

04/12/2018 | 09:13 | מאת: אלונה

שלום, שמתי לב לאחרונה שהגולגולת של ביתי לא עגולה בחלק הקדמי שלה, יש מן בליטה ארוכה שמתחילה בערך מהמרפס ויורדת עד המצח, כמו מן עצם בולטת. האם זה נשמע תקין? מצריך בדיקה? תודה מראש

שלום אלונה, בהחלט יכול להיות שמדובר בבליטה נורמלית בתהליך הגדילה אך כדי לשלול דברים אחרים , חשוב שרופא הילדים יבדוק את ביתך. בברכה,

שלום שמי דוד לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת התוספתן היום אני הולך עם צליעה קטנה ואוכל כרגיל ... רציתי לדעת כמה זמן יקח עד שאני יחזור שוב לעצמי, כלומר : כמה זמן עד שתהיה לי החלמה מלאה . תודה מראש

שלום דוד, משך ההחלמה מהניתוח מושפע מחומרת הדלקת של התוספתן ומסוג הניתוח. לאחר כשישה שבועות מרבית המנותחים כבר חוזרים לעצמם במידה ולא היו סיבוכים. בברכה

17/11/2018 | 07:13 | מאת: מיכל

שלום. הבת שלי בת שנתיים וחצי הרימה משהו כבד וסחבה אותו קצת. האם מכזה דבר יכול לקרות בקע? מפשעתי טבורי או אחר? אם היה קורה בקע האם היא היתה בוכה באותו רגע? אני קצת מודאגת כי השכנה גילתה בקע לביתה בת ה3 באופן פתאומי. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל בגיל של ביתך מאד נדיר שהרמת משקל תגרום לבקע. יכול להיות שבקע מולד יראה פעם ראשונה לאחר המאמץ ואז רואים נפיחות במקום. במידה והנפיחות כואבת זה מחייב בדיקה דחופה ואם לא כואב צריך להבדק אבל לא בדחיפות. בברכה,

שלום,האם אחרי ניתוח כריתת תוספתן (עם פתיחת הבטן ) יכול להיווצר בקע על טבורי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ננה במידה והניתוח בוצע רק בצורה פתוחה, אז קרוב לודאי שהבקע העל טבורי לא נובע ממנו. לפעמים מתחילים ניתוח בצורה לאפרוסקופית ואז יכול להיות קשר אם מחדירים טרוקר מעל לטבור. בברכה,

שלום רב ביתי בת ה6 ועדיין פתח הנרתיק סגור, אצל אחותה הגדולה היה אותו עיניים ונפתח באופן עצמאי עד גיל ארבע. אך אצלה עדיין סגור . איך פועלים בעניין והאם הדבר מעיד על משהו. תודה מראש

שלום רב במקרים רבים הפתח נפתח ללא צורך בטיפול, לפעמים משחה מקומית עוזרת. בגיל שלה חשוב שתבדק ע"י רופא נשים. בברכה,

23/10/2018 | 20:55 | מאת: נינה

שלום, בני בן ה-10 עבר לפני כחמישה חודשים ניתוח אפנדיטיטיס עם פתיחת הבטן. מהלך תקין .ללא תלונות או בעיות לאחר מכן. עם תחילת שנת הלימודים הוא מרים ילקות כבד -משקלו כ 12 ק"ג. .היום הוא מתלונן על כאבי הבטן תחתונה בצד ימין ,יש לו גם בחילות ללא הקאות. האם הרמת משקל כה כבד כ-12 ק"ג יכולה לגרום לפתיחת התפרים הפנימיים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאבי בטן באזור הניתוח המופיעים בזמן מאמץ מעלים חשד לבקע במקום הניתוח. מציע שרופא הילדים יבדוק ובמידה ויהיה חשד יפנה אתכם לבדיקת כירורג ובדיקת US. בברכה

03/10/2018 | 07:57 | מאת: פנינב

שלום, בתי סובלת מזה כחודשיים מכאבים בבטן העליונה מצד שמאל.כאבים חדים שלרוב הם קצרים ולעיתים ארוכים. בדיקות הדם והשתן תקינות. עשינו צילום חזה,us בטן עליונה ורקמות רכות והכל תקין. אילו עוד בדיקות לדעתך ניתן לבצע או רופא שניתן להתייעץ עימו? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה וצילום חזה ו US תקינים ניתן להתייעץ גם עם רופא גאסטרואנטרולוג ולשקול ביצוע גאסטרוסקופיה. בדיקת CT גם יותר איכותית אך כרוכה בהקרנה לכן כדאי לשקול בדיקת MRI אם לא תימצא הסיבה והכאבים יחמירו. בברכה,

03/10/2018 | 07:05 | מאת: אליס

בני בן השנה קיבל מכה בגבה והרבה קצת נפתחה.. נסענו למיון ושם הדביקו את החתך ושמו פלסטר שקוף מעליו.. אמרו לא להרכיב את הפלסטר יומיים ולא להוריד אותו... אבל בני קם היום בבוקר והפלסטר נפל מתוך שינה... אין דם או משהו ואני רואה את בשכבה של הדבק של בגבה שלו איפה שהוא נפצע.. השאלה אם זה תקין שהפלסטר ירד אחרי יום אחד או שהוא צריך להישאר יותר ואני צריכה לנסוע איתו שוב למיון..? אשמח לתשובה בהקדם..

שלום אליס במידה והדבק לא ירד והתך סגור אין צורך לשים פלסטר חדש אך אם את לא בטוחה עדיף שרופא יבדוק. בברכה,

30/09/2018 | 17:20 | מאת: גרנולומה טבורית

היי ד"ר,בני בן שבועיים נולד פג שבוע 35.חלק מהטבור לא נשר וכירורג הסביר שמדובר בגרנולומה .ביצע קשירה ולאחר שבוע לא נשר ולא התנמק.האם חייב להסיר בניתוח?ממש חוששת מהתהליך ושלא יווצר זיהום...האם ניתן להסיר בהרדמה מקומית אצל כירורג?כרגע מקפידה על חיטוי באלכוהול 3 פעמים ביום ואין זיהום ,יש המון הפרשה צהובה. תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וחג שמח. גרנולומה טבורית היא ממצא די שכיח ולרוב נעלמות מעצמן. במידה והן גדולות ניתן לטפל בהן ע"י קשירה, חיתוך או צריבה בעזרת מקלון עם ארגנטום. כפי שציינת חשוב לשמור על ניקיון הטבור ולרוב אין צורך בכריתה. במידה ויופיע אודם מסביב לטבור והחום יעלה, יהיה צורך להבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכה

07/09/2018 | 17:51 | מאת: ציפורן שניתלשה כתוצאה מסגירת דלת

לביתי בת ה5 ניתלשה הציפורן מידית בעיקבות מכה מהדלת ויצאה במקום לגמריי.מה עליי לעשות?כואב לה מאד בנוסף לשטף דם ולציפורן שנפלה

שלןם רב. לצערי רק עכשיו ראיתי שהתשובה ששלחתי לא נקלטה. מקווה שהכאבים כבר חלפו ושהציפורן החדשה כבר גדלה, במידה ולא תררדעי אותי ואנסה לסייע. בברכה

24/08/2018 | 17:08 | מאת: קרן

שלום רב, בני בן 7 ועלה חשד לבקע מפשעתי בזמן שיעורי שחיה. רופא הילדים הפנה לאולטראסאונד וכירורג ילדים. האם עד לאולטרסאונד וביקור אצל כירורג ילדים הוא יכול להמשיך לשחות בחוג? תודה רבה על המענה, קרן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן. מאמץ גופני יכול לגרום לתוכן מהבטן לצאת דרך הקבע ולגרום לכאב ואפילו נזק. לכן רצוי להמנע ממאמץ עד לביקורת אצל כירורג הילדים. במידה והבקע ברור אין צורך בבדיקת האולטסאונד. בברכה

23/08/2018 | 22:04 | מאת: אביטל

שלום. עשיתי סקירת מערכות מאוחרת אני שבוע 21, ואמרו לי שיש חשש לפי טבעת סגור. חוץ מזה כל הבדיקה הייתה בסדר גמור. מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביטל. התמונה יכולה להתאים לאיטיות פי הטבעת. איטמות כזו יכולה להיות בדרגות שונות, את הדרגה הקלה ניתן לפעמים לפתור לא ניתוח, דרגה בינונית ניתן לרוב לתקן בניתוח אחד ודרגה קשה מחייבת תיקון במספר שלבים. במידה וכל שאר המערכות תקינות יש לתינוק סיכוי טוב לחיים באיכות טובה. בברכה

09/08/2018 | 07:28 | מאת: חן

שלום, אני בחודש שישי עם עוברית בעלת מעי מאד אקוגני (דרגה 3), מורחב מאד. הרופאים מדברים על ניתוח לפתיחת החסימה מיד לאחר הלידה. האם זו פרוצדורה מסובכת ? האם יש צורך באישפוז ? לכמה זמן בערך?  כמה זמן לאחר הניתוח התינוקת תוכל לאכול? האם יש השפעה של הניתוח על הטיפול בתינוקת? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן התמונה שאת מתארת מאד מתאימה לחסימה של המעיים. חסימה כזו יכולה להגרם מסיבות שונות שבחלקן ניתן לטפל ללא ניתוח ובחלקן צריך לטפל בניתוח. הסיבה וסוג הטיפול שביתך תעבור, יקבע כמה זמן תצטרך להיות בצום ובאשפוז. מקווה שיתברר שמדובר בבעיה לא קשה. בברכה,

05/08/2018 | 20:37 | מאת: ג

בן שלי בן שנה וחמש לפני כחודש עבר ניתוח להסרת סיקווסטרציה בריאה, לאחר הניתוח ראו תמט בריאה וגם אחרי שבוע התמט עדיין קיים בצילום, אני מודאגת מאד, הילד נראה ללא קשיי נשימה כלל, היו שני טיפולים פיזיוטרפיים לאחר הניתוח בהפרש של שבוע, האם זה מספיק? צריך עוד פיזיותרפיה במצבים כאלה? התמט מסוכן? כמה זמן לוקח לתמט להיעלם? מה הסיכויים שהתמט יעלם בעצמו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תמט ריאתי יכול להופיע לאחר ניתוח ולרוב ניתן לטפל בו. פיזיוטרפיה נשימתית בהחלט יכולה לסייע וכדאי לשקול לעשות יותר. חשוב להיות במעקב של המנתח ורצוי גם להתייעץ עם רופא ריאות. בברכה,

שלום רב, האם מומלץ לנתח תינוק בן חודשיים וחצי ? (הגיל במועד הניתוח שניקבע) הבקע יוצא רק מדיי פעם ולא לעיתים תכופות. הדילמה היא כי רופא אחד אמר שהוא לא מנתח בגיל כזה ואחר אמר שכן ולכן קבענו תור לניתוח .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן ככלל בקע מפשעתי בתינוק מומלץ לנתח מרגע שהתגלה. מידת הדחיפות תלויה בסימנים של כליאת הבקע שיכולים להופיע בכל רגע וכוללים בנוסף לנפיחות במפשעה, אי שקט והקאות. היתרון בהמתנה לגיל 3 חודשים בתינוק ללא מחלות, הוא שהריאות יותר מפותחות וניתן לשחרר את התינוק מספר שעות לאחר הניתוח. בברכה,

זה נראה מגעילללל וכואב ממש אבל לא יצא לי דם בכללללל 😣😣😣

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר במצב שיכול מאד להכאיב ולכן אני ממליץ לך לגשת למרפאה ולנסות לטפל בציפורן לאחר מתן אלחוש. בברכה,

04/07/2018 | 16:24 | מאת: לבנה

שלום דר,בהמשך לשאלתי מההריון...התינוקת נולדה לפני שבוע והיום היינו בבדיקת א.ס בטן .הודגמה ציסטה מזנטראלית עם מבנה היפואקואי לא צלול בגודל 1.2 ס"מ עם גבולות חדים ללא וסקולריזיציה .רציתי לשאול מה זה אומר שהציסטה לא צלולה...כל המעקב בהריון היתה צלולה...האם זה משהו קריטי?האם זה יכול להיות חלילה משהו לא שפיר?כי כל ההריון אמרו שזאת ציסטה צלולה מזנטראלית יבדקו את מיקומה וגדולה.. אמרו שהחשש הוא מה גודל ושלא תלחץ על איבר מסויים...אני חוששת מההיבט שאם חלילה זה לא שפיר ?מה דעתך?המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ציסטה לא צלולה היא בהחלט יותר חשודה לעבור שינויים בהמשך. עדין, בגודל הנוכחי, הסיכון הוא מאד קטן אך מחייב מעקב צמוד ולשקול גם הדמיה נוספת כמו CT או MRI. בברכה,

08/07/2018 | 11:49 | מאת: לבנה

היי האם לעבור שינויים הכוונה משפיר לחלילה מחלה ממאירה ? זאת שאלתי המון תודה

היי, כן זה הסיכון שמחייב מעקב. בברכה

שלום לבנה, מזל טוב להולדת התינוקת. כשתוכן הציסטה אינו צלול זה אומר שיש יותר סיכון לשינוי לא שפיר אך הסיכון מאד נמוך. חשוב כמובן להיות במעקב ולחזור על בדיקת ה US ולשקול בהתאם לממצאים, ניתוח להוצאתה. בברכה,

29/06/2018 | 13:02 | מאת: מורן

אני בת 24+ בהריון בשבוע 31 בבדיקת אולטרסונד יצאה הרחבה במעי הגס 9ממ, רוצה לדעת אם זה מצב מסוכן או ישפיע על העובר אחרי הלידה תודה

שלום מורן הרחבה במעי הגס יכולה להיות ממספר סיבות, חלק מהן יכולות לנבוע מבעיות של תנועתיות המעי ועם הזמן להסתדר, במידה וההרחבה נובעת מחסימה של המעי זה לרוב מחייב תיקון בניתוח. כמובן שחשוב להמשיך להיות במעקב של רופא נשים ובמידת הצורך לערב גם כירורג ילדים לפני הלידה. בברכה,

13/06/2018 | 22:49 | מאת: katy

שלום דר ידרני היום נולד לי אחיין (לא בארץ) .גילו שחסר לו חלק מהושט. יש טיפול במקרה כזה? כמה חמור ? איזה השלכות יש לעתיד? איזה איכות חיים יכול להיות לו? אשמח לשמוע את תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קטי המומים המולדים בוושט מתחלקים למספר סוגים וכמעט תמיד קיים להם טיפול. ההבדל במומים נובע מסוג הקשר שקיים בין חלקי הוושט לקנה הנשימה, לרוב ניתן לחבר את חלקי הוושט בניתוח אחד אך לפעמים יש צורך במספר ניתוחים ובמקרים הקשים ביותר צריך להחליף את הוושט בחלק של קיבה או מעי. יש תינוקות שסובלים גם ממומים נוספים שיכולים להשפיע על ההחלמה ואיכות החיים. אם מדובר במום שניתן לתקן בקלות ואין מומים נוספים, ניתן לצפות לחיים באיכות טובה. בברכה,

26/05/2018 | 10:01 | מאת: אמא

אנו שוקלים לבצע ניתוח Nuss לילד בן 14. אשמח לשמוע חווד על הניתוח: סיכונים, סיכויי הצלחה, החלמה, מגבלות לאחר הניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כפי שציינת בשאלתך הניתוח לתיקון הפקטוס אקסקואטום כרוך גם בסיכונים של הניתוח עצמו ולא פחות חשוב, תהליך החלמה לא קל ולכן חשוב לקבל את כל הנתונים מהרופא המנתח. סיכוני הניתוח כוללים גם פגיעה בריאות ובלב כוון שהקשת שמעבירים תחת הצלעות נמצאת קרוב. בגיל 14 הגוף עוד לא סיים את תהליך הגדילה ואת הקשת נהוג להשאיר יותר משנה. כאבים ומגבלות תנועתיות יכולים להמשך כל עוד הקשת נמצאת תחת הצלעות כיוון שריפוי השקע מתבסס על הפעלת לחץ. בברכה, ומוזמנים לשאול עוד

24/05/2018 | 18:48 | מאת: גלי

שלום רב, בתי הקטנה בת 3.5, ברקע כליה מולטיציסטית דיספלסטית ובמעקב us נראה כי סובלת מציסטות שחלתיות עד 2.5 ס״מ. בהדמיה האחרונה הומלץ על mri . במה להערכתך מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי ציסטות שחלתיות יש פשוטות שמכילות רק נוזל צלול ולרוב אין צורך להתערב ניתוחית כשהן פחות מ 5 ס"מ ומספיק לעקוב בבדיקת US אחת למספר חודשים. ציסטות מורכבות יכולות להכיל גם תוכן לא צלול או מוצק ואותן כן מומלץ לרוב לנתח כדי לשלול מחלה שמחייבת טיפול. כמובן שהמחלה הכלייתית לא מקלה על האבחנה ולכן בדיקת MRI יכולה לעזור באבחנה ובהמלצה הטיפולית. בברכה,

24/04/2018 | 21:08 | מאת: עמית

יש לי נרות של אקמולי פורטה מינון 250 נתתי לילד שלי נר ב4 וחצי במידה והוא יעלה לי שוב פעם חום מתי אני יוכל לתת לו שוב פעם נר הוא בן 4

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמית המינון המקובל לאקמול הוא 10 מ"ג לק"ג כל 4 עד 6 שעות. כדאי לעשות את החשבון בהתאם למשקל הילד. בברכה,

22/04/2018 | 08:37 | מאת: אברום

שלום, בת 12 שלפני כחודשיים החלה להתלונן על כאבים שבאים והולכים מידי פעם בצד התוספתן לעיתים אקמול היה משפר הכאבים. ב-US תוספתן מוגדל ללא סימני דלקת בדם או חום. תוספתן הוצא לפני חודש אלקטיבית ונאמר ע"י המנתח כי נראה היה חולה עם סימנים ראשונים להידבקות. החלמה טובה ולא ניתנו הנחיות נוספות מיוחדות. כיום הגיעו תוצאות הביופסיה כאשר במקביל שוב החלו מידי פעם כאבים במקום (כאבים לא חזקים כמו לפני הניתוח) אך גם הם באים והולכים בסבבים שונים, שעות/ימים. תוצאות הביופסיה: Appendix massively involved by granulomatous process composed of numerous non-necrotizing epithelioid cell granulomas within appendicular wall and inadjacent fat tissue. Differential diagnosis includes idiopathic granulomatous appendicitis, sarcoidosis and less likely infection and Crohn's disease. Clinical correlation advised. שאלות: מה פשר תוצאת הביופסיה ? האם בעייתית ? כיצד ניתן לטיפול אם בכלל ומה משמעות המימצא לגבי ההמשך ? האם הכאבים מסמנים בעיה או שזה מהתליך ההחלמה ? להבנתי יידרש מעקב ובדיקות נוספות ? קולונוסקופיה ? מה נראה והאם מסוכן ? כמובן הזמנו תור לרופא משפחה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אברום נראה שהבת שלך לא סבלה מדלקת חריפה של התוספתן אלה ממחלה אחרת שגרמה לכאבים באותו מקום ויתכן שהכאבים שעדיין לא חלפו, קשורים לאותה מחלה. ממצאי הבדיקה הפתלוגית הם די נדירים, אמנם לא נראו תאים של גידול אך לא ניתן לשלול מחלת מעי דלקתית כרונית כמו מחלת קרוהן. הילדה צריכה להיות במעקב של רופא גאסטרואנטרולוג ובהחלט צריך לשקול ביצוע קולונוסקופיה ובדיקות נוספות בהתאם. בברכה,

15/04/2018 | 12:28 | מאת: רוני

שלום, בני עבר הדבקה של הגבה אתמול בדבק דרמובנד. נאמר לנו למרוח לו פעמיים ביום סינטומצין. מקריאה באינטרנט ראיתי שכתוב לא למרוח קרמים ומשחות על אזור ההדבקה. האם בהדבקה בדרמובנד ניתן למרוח משחות על אזור ההדבקה? והאם ניתן להרטיב את המקום 24 שעות אחרי ההדבקה תודה מראש על התשובה.

שלום רוני על דבק דרמבונד לא מומלץ למרוח משחות ואחרי 24 שעות אין בעיה להרטיב את החתך המודבק. בברכה,

29/03/2018 | 21:35 | מאת: נדיה

שלום. ילד בן 10 עבר ניתוח אפנדיטיטיס עם פתיחת בטן. בדיקת כירורג אחרי הניתוח תקינה. שתי שאלות : -כמה זמן אחרי הניתוח מותר לעשות אמבטיה ולא מקלחת? -כמה זמן אחרי הניתןח מותר לחזור לחוג שחייה וכדורגל? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדיה מאחל לבנך החלמה טובה ומהירה. הזמן בו ניתן לחזור לאמבטיה תלוי בסוג החומר שהשתמשו לסגירת החתך, סגירה עם דבק דרמבונד מאפשר כבר למחרת רחצה ועם תפרים כדאי להמתין כשבועיים או עד לביקורת. לחוג שחיה או כדור רגל כדאי להמתין לפחות שלושה שבועות והכי חשוב להבדק לפני כן ע"י המנתח או כירורג אחר כדי לוודא שתהליך ההחלמה תקין. חג שמח

ההפנייה למרפאה בני קיבל משחה אנטיביוטית וחבישה מבקש לשאול: לאיזה תחום רופא מומחה זה שייך? מה המשך הטיפול הנדרש? האם ומתי ניתן לחזור להמשך פעילות ספורט מבלי לפגוע בצמיחת הציפורן החדשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוני מדובר בתחום שאין לו מומחה ספציפי ולכן בחלק מהמקרים מטפלים אורטופדים, בחלק כירורגים ילדים ויש גם מטפלים אלטרנטיביים. ככלל התהליך של צמיחת ציפורן נמשך מספר שבועות וחשוב לשמור על מיטת הציפורן נקייה ולהימנע מלחץ עליה עד שהציפורן תגדל. ממליץ שתהיו במעקב של מטפל אחר שיבדוק וימליץ לאחר בהתאם לממצאים. בברכה,

17/03/2018 | 22:03 | מאת: ליאת

שלום,הנני נמצאת בשבוע 20 להריון ועד כה לא הודגם כיס מרה בעובר.בדגימת מי שפיר שנשלחה למעבדה בצרפת נמצא כי אין חסימה בדרכי המרה אך נמצא אנזים מעי נמוך intestinal alkline phosphatese 1/IU ולכן נתבקשנו לשלול תסמונת דאון וcf. תסמונת דאון נשללה במי שפיר אך ממתינים לתוצאות ציפ כדי לשלול מוטציות של cf בין היתר.אשמח לדעת האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות הקשורות במערכת העיכול של העובר,אחד ממומחי האולטרסאונד שהתיעצנו עימו אמר שייתכן וזה יכול להעיד על חסימה כלשהי במערכת העיכול התחתונה. כמו כן,באם לא יימצא כיס מרה אשמח לדעת האם מאפשר חיים תקינים ללא מגבלות.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת בנוגע לשאלתך על חסימה במערכת העיכול התחתונה, במידה ותמצא כזו, ניתן לרוב לטפל בה בצורה שתאפשר חיים באיכות טובה. בנוגע לשאלתך על חיים ללא כיס מרה, יש הרבה אנשים שחיים ללא כיס מרה באיכות טובה אך רובם נולדו עם כיס מרה וזה שונה. במידה והכבד יתפקד טוב ולא תהיה חסימת דרכי מרה אפשר לצפות לחיים באיכות טובה. כמובן שמומלץ על המשך מעקב אצל המומחים. בברכה,

שלום. בני עבר ניתוח אפנדקטומי לא לפרסקופי לפני 9 ימים. המדבקה נפלה היום ובחתך הניתוחי יש חלק שרואים את התפר וחוט לבן. ברב החתך לא רואים כלום.לציין שהתפר נקי וללא סימני זהום. השאלה -האם קצבות החתך אמורים להסגר והתפר אמור להיות "קבור " מתחת או שכירורג אמור להוציא את התפר ? תודה

שלום רב ריבה ישנם תפרים שנמסים מעצמם וישנם תפרים שיש צורך להוציא. הכירורג המנתח יודע באיזה סוג תפרים השתמש ולכן חשוב להתייעץ איתו. אם החתך נקי ולא כואב אז אפשר לגשת למרפאה, אם יכאב או יפריש כדאי לפנות למיון. בברכה

05/03/2018 | 17:20 | מאת: אלינה

שלום.בתי בת ה10 עברה לפני שבוע בדיוק ניתוח כריתת אפנדיטית עם בטן פתוחה.הכל תקין. החלמה בגדר הנורמה. אין תלונות על הכאבים. הסברנו לה שעליה להמנע מהמאמץ ולמרות ההסברים יומיומיים ,היא היום עלתה 8 קומות ברגל כי לא רצתה להמתין למעלית. לא מתלוננת על הכאבים. אני חוששת מהבקע ומודאגת מאוד. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלינה שלום אלינה, אם ביתך מרגישה טוב ואין לה כאבים את יכולה להיות רגועה וללכת לביקורת במועד שהזמינו אתכם. במידה ויופיעו כאבים בבטן אז כדאי יהיה להבדק ע"י הרופא שלכם. בברכה,

01/03/2018 | 09:41 | מאת: אולגה-בבקשה דחוף

שלום. בני בן ה9 עבר ניתוח אפנדקטומי (לא לפרסקופי ) בתאריך 26.2.18..פצע ניתוחי תקין. למרות ההסברים הרבים על המצעי הזהירותלאחר הניתוח ,היום הוא הרים מהמדף קופסה ששוקלת כמעט שלושה קילו . אני מאוד מודאגת . האם הרמת המשקל של כמעט 3 קילו עלולה לפגוע בתפרים פנימיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אולגה אם אינו חש כל כאב את יכולה להיות רגועה. חשוב בהחלט להימנע ממאמץ גופני עד שתגיעו לביקורת ואם יופיע כאב שלא היה, יהיה כדאי להיבדק ע"י רופא. בברכה,

דרך המדבקה רואים כתמי דם רחבים והתפשתו עד לקצת יותר מחצי אורך אבל הרופא אמר שזה נראה בסדר . השאלה האם עד שהמדבקה תיפול זה יכול לזהם את המקום? כמה זמן בערך לוקח עד שהמדבקה נופלת?סליחה על ריבוי השאלות. אני קצת בחרדה וביקורת במרפאת חוץ תהיה בעוד כשבועיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כתמי דם כאלה יכולים להיות מדימום בעת הניתוח או מזריקה שניתנת למניעת כאב. איני יודע בדיוק באיזה סוג מדבקה השתמשו אבל לרוב מדובר בסדר גודל של כשבוע שבועיים עד שהיא נופלת. באשר לזיהום, זו בהחלט אחת הבעיות שיכולות להיות לאחר כל ניתוח והסימנים כוללים: החמרה בכאב, הופעת צבע אדום, עליית חום והפרשה מהחתך. סימנים כאלה בהחלט מחייבים בדיקה של רופא. בברכה,

28/02/2018 | 14:44 | מאת: נינה

שלום. בני בן ה10 עבר ניתוח כריתת תוספתן עם בטן פתוחה. שוחררנו הים הביתה כאשר על הפצע החיצוני ישנה מדבקה. נאמר לנו שהיא אמורה ליפול או במהלך המקלחת או בהמשך. שאלות: -האם יש צורך למרוח משחה כלשהי על הפצע החיצוני לאחר שהמדבקה תיפול? -האם יש צורך לשמור על מקום סטרילי אחרי שהמדבקה תיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נינה לאחר שהמדבקה תרד חשוב לשמור על את אזור הניתוח נקי ומשחה לרוב אין צורך למרוח. סטרילי לא ניתן לשמור אבל חשוב לשמור נקי. שתהיה לו החלמה טובה, בברכה

18/02/2018 | 01:36 | מאת: עדי

קיבלתי מכה משפיץ של שידה ויש לי חתך של פחות מחצי סנטימטר. הוא כמעט לגמרי הפסיק לדמם. שמנו נייר וקרח. מה עוד אפשר לעשות?

שלום רב אפשר לנקות עם מי סבון ואחרי שייתייבש לחבוש עם משחה אנטיביוטית. חשוב כמובן להיות בטוחים שלא נשאר משהו בגוף. בברכה

07/02/2018 | 13:10 | מאת: שני

שלום , לבני בו 4 חודשים יש גרנולומה טבורית. טיפלנו במשחה ואף עשו לו צריבה פעם אחת אך ללא הצלחה. ביקרנו אצל כירורג ילדים ונאמר שיש צורך בטשטוש ופעולה כירורגית בחדר ניתוח. אשמח אם תוכל לומר לי מה בדיוק הפר צורה?, האם משתחררים אותו יום ? האם הילד יסבול מכאבים ..? ולמה צריך חדר ניתוח.. תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני לרוב אין סיבה להשאר באשפוז ורמת הכאב לא קשה אך כיוון שמדובר בממצא מאד לא שכיח חשוב לשאול את כל השאלות את מי שאמור לבצע את הפעולה. בברכה,