פורום כירורגיית ילדים

3523 הודעות
3304 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

15/01/2014 | 21:59 | מאת: יוד

שלום רב, בני בן 8, חיוני תלמיד טוב מקובל חברתית לא חרדתי. לאחרונה, , בורח לו קקי , בחודש האחרון פעמיים בשבוע, כשהיה תינוק נבדקה האפשרות לספינה ביפידה, ונשללה ( היינו במעקב בשניידר עד גיל 1.5 , קיבלנו הפנייה שוב לשניידר, אבל בינתיים התדירות של הקקי מתגברת, לא נראה לנו שזה על רקע רגשי, אבל זה מתחיל להטריד, ואנחנו חוששים מה ניתן לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוד חייבים כמובן להשלים את הברור הנוירולוגי בהקשר של ספינה ביפידה. עד אז ניתן לנסות לתת לו מיקרולט כשעה לפני שהולך לביה"ס ולאפשר לו להתרוקן בבית, כדי שלא יתלכלך כשהו עם חברים. בברכה,

13/01/2014 | 14:08 | מאת: עדן

שלום, בני בן ה3 חודשים לקה בקוצר נשימה הנלווים בחירחורים חזקים.. אושפזנו בבית חולים לניאדו. לאחר שבוע של צילומים ובדיקות הפנו אותנו לבית חולים דנה! שם הגענו לטיפול נמרץ ועשינו ברונכוסקופיה.. מצאו כי הסינפון השמאלי שלו סתום לגמרי ויש לעשות ניתוח. יש לציין כי הילד נולד עם שקע פקטוס אסקבטום. כרגע מחכים לאמ אר אי אך המצב מדאיג מאוד הילד עדיין מחרחר! אין טיפול אחר חוץ מניתוח? האם אפשר לחיות עם זה? אשמח לעזרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן מדובר בבעיה מורכבת שקשה לענות עליה בלי לראות את הילד וכל הבדיקות. לאחר שיבצע את בדיקת ה MRI יהיה מקום להתייעצות של הצוות המטפל לפני החלטה על ניתוח. בברכה

14/01/2014 | 15:15 | מאת: עדן

תודה רבה.

13/01/2014 | 07:29 | מאת: ליטל

לפני 3 ימים, בני בן השנתיים עבר ניתוח בקע מפשעתי והידרוצלה בהרדמה מלאה. בנוסף, לבני, שעבר ברית מילה, יש הידבקות של הערלה לעטרה והרופא המנתח המליץ להפריד את העור מהעטרה באותו הניתוח. הסכמנו וכך היה. יש לציין שהערלה עולה על העטרה (גם לאחר ההיפרדות) אך הרופא המנתח וגם רופא הילדים טוענים שלא צריך לחתוך עוד עור אלא רק להפריד ושעם הבגרות העטרה תיחשף. האזור אדום מאוד והחלק שבו היתה ההדבקות המשמעותית מוגלתי. אנו מורחים משחה אנטיביוטית 3 פעמים ביום. החשש שלנו הוא שהדבקות תחזור. במיוחד עכשיו שהרקמות חשופות, הסיכוי גבוה להידבקות חוזרת, הלא כן? אשמח אם תוכל לתת לנו הנחיות איך ניתן למנוע הדבקות חוזרת? תודה מראש, ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליטל הדבקות חוזרת היא אכן בעיה מוכרת והדרך להתגבר עליה היא בחשיפה של העטרה. רצוי לבצע את החשיפה פעמיים ביום ולהקפיד על חשיפה מלאה עד שתהליך ההחלמה מסתיים. בברכה,

14/01/2014 | 22:38 | מאת: ליטל

תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת - באזור שמתחת לחתך, הופיע אתמול צבע כחול-סגול, שנראה כמו שטף דם. האם זה משהו שצריך לבדוק? ליטל

08/01/2014 | 12:01 | מאת: רותם

שלום. התינוקת שלי בת שנה וחודשיים.. בגיל שנה בבדיקת טיפת חלב היתה לה קפיצה קלה בגודל היקף ראש ונתבקשתי למעקב חודשי.. החודש אמרו לי שיש עודהקפיצה וההיקף יצא מחוץ לטווח הנורמה 48.5.. ולכן נתבקשתי לעשות לה ct ראש.. האם זה מסוכן? האם אפשר לעשות ct בלי טשטוש בזמן שהיא נרדמת לתנומת צהריים? אני מאוד מפחדת לתת לה טשטוש .. האם גדילה בהיקף ראש יכול להיות מנפילה ? כי לדברי האחות שההתפתחות שלה מאוד תקינה ואפילו יותר מבני גילה וכנראה שזה מבנה ראש ולא יותר.. אך אני רוצה להיות בטוחה שהכל בסדר.. ואין לה כלום בראש..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם הסיכון בטשטוש מאד קטן וזה יכול להקל על הבדיקה, השאלה שלי היא האם רופא נוירוכירורג המליץ על הבדיקה? בברכה,

06/01/2014 | 21:27 | מאת: נעה

שלום רב, האם יש סכנות במתן הרדמה מקומית לילודים במסגרת ביצוע ברית ע"י רופא-מוהל? (לדוגמא במקרים בהם יש לתינוק אלרגיה לחומר ההרדמה) תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעה ישנו סיכון אך מאד קטן ולדעתי כדאי לתת הרדמה מקומית רק בידי רופא. בברכה,

שלום לכם, ביתי בת 6 חודשים. בגיל חודש וחצי ראינו לפתע גידול קטן על הקליטוריס. התחלנו מיד בבירור וכולם אמרנו כי מדובר בהמנגיומה. לפני כחודש נשלחנו לבצע אולטראסאונד עם דופלר ובתוצאה נרשם: הקליטוריס יצמו מעובה 1.5*0.5 ס"מ קיימת היפרמיה שלו בדופלר עם זרימות עורקיות וורידיות- מלפורמציה וסקולרית? ממליצה המשך בירור עומק התמשכות במלפורמציה ב- mri. אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי את משמעות התוצאה . האם באמת מדובר בהמנגיומה או במשהו אחר. תודה רבה, איילת

שלום איילת תשובת האולטרסאונד בהחלט תומכת באבחנה של המנגיומנה שפרושה גידול של כלי דם. ההמלצה ל MRI נועדה לצורך קביעת גבולות הממצא מה שיכול להשפיע על ההחלטה הטיפולית. ההמלצה יכולה להיות השגחה בלבד, הזרקות או הוצאה של הנגע. בברכה,

26/12/2013 | 17:34 | מאת: יעל

בני בן 9 וחצי סובל מבליטה בבית החזה בצד ימין. האורטופד הפנה אותנו לכירורגיה ילדים וכתב:"דפורמציה של בית החזה וסטארנום-PECTHUS EXCAVATUS". מה זה אומר? מה יש לעשות אם זה? (ממה שהבנתי מהמעט באינטרנט שכנראה הוא יצטרך ניתוח השאלה מאיזה גיל מנתחים על מקרה כזה?)תודה מראש יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל פקטוס אקסקואטום הוא שקע בבית החזה בעוד שפקטוס קרינטום הוא בליטה מה שיותר מתאים לתאור שלך. הטיפול יכול להיות ניתוחי אך ישנן גם דרכים שמרניות להפעלת לחץ מקומי לאורך זמן. בגיל 9 כבר ניתן לפעמים להתחיל בטיפול ולכן ממליץ לך לפנות לפרופ נפתלי פרוייד שהוא מהמנוסים בארץ, לצורך ייעוץ. בברכה,

28/12/2013 | 23:04 | מאת: יעל

23/12/2013 | 22:52 | מאת: אמא

ד"ר שלום רב, לבתי בת 9.5 אובחן נגע בלחי שמאל. סיכום בדיקת MRI : תהליך מולטי לובולרי, מוגדר היטב, עובר האדרה קלושה, נקודתית בלבד, בעל מאפיינים שפירים. ב 6/10 עברה בהרדמה כללית אספרציה של הנגע עם יציאת דם טרי, שכנראה ורידי לפי ה ASTROP. לפיכך הוחלט לא להתערב כירורגית. הרופא הסביר לנו שמדובר בהמנגיומה, ומכיוון שיצא המון דם, הופסקה הפעולה. מאז אנו ממתינים להחלטה איך להוציא את הגוש. אנגיוגרפיה נפסלה בגלל הגיל הצעיר,זריקות נפסלו בגלל הכאב.בינתיים הזמן חולף, והילדה סובלת מכאבים, אשמח לדעת האם יש דרך אחרת, האם בכל זאת אפשרי לבצע אנגיוגרפיה. האם לא מסוכן למשוך את המצב יותר מדי זמן? (יש לציין שהכאב הוא לכל אורך היום והלילה ופעמים רבות הילדה חוזרת מביה"ס באמצע היום).מה אפשר לעשות? תודה על תשובתך, אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אנגיוגרפיה היא במקרים רבים הטיפול המועדף בהמנגיומה שלא ניתנת להוצאה וכדאי לכן להתייעץ עם מומחה בתחום זה. אםתרצי שאמליץ לך תאמרי לי איפה נבדקת. בברכה,

15/12/2013 | 20:11 | מאת: חיה

שלום לכם גילו לבן שלי אשך תמיר בגיל 14 האם זה מולד?או שזה יכול לקרות בזמן האחרון כי אני כול הזמן אצל רופאים עם הילד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה אשך תמיר הוא כמעט תמיד מולד, יש מצבים נדירים בהם העליה שלו נגרמת לאחר חבלות או זיהומים אך לרוב מדובר באשך שהיה נייד ובשלב מסויים חדל לרדת. מובן שרק בדיקה אצל כירורג ילדים מומחה תוכל לאשר את הממצא ולתת טיפול מתאים. בברכה,

11/12/2013 | 19:22 | מאת: רחל

למלאך הירק השומר עלינו שלום רב לבן שלי מצאו שיש זיהום בטבור יצא לו דלקות ברמות שאין לתאר ל הוא אושפז במשך כ 4 ימים וקיבל אנטיביוטיקה דרך הווריד ושוחרר הבייתה עם אנטיביוטיקה צפורל 500 מ"ג ל 5 ימים היום היינו בביקורת לאחר אישפוז וקיבלנו תשובות מהדגימות שלקחו מהטבור ואמרו שהיה לו חיידק בטבטור חיידק בשם סטפילוקוקוס השאלה שלי איך מגיע חיידק שכזה למקום כזה ומה ניתן לעשות שדבר זה לא יחזור שוב אודה לתשובה בהקדם האפשרי בתודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל חיידקי סטפילוקוקוס נמצאים על העור שלנו באופן נורמלי ויכולים לגרום לזיהום כשיש פצע שנגרם מעקיצה או פציעה. כדי למנוע זיהומים כאלה חשוב לשמור על הטבור נקי ולמנוע פציעה שלו. תודה ובברכה,

12/12/2013 | 12:35 | מאת: יעל

שלום לך רחל..רציתי לדעת איך גילת שיש לבן שלך זיהום בטבור??הוא היה מתלונן על כאבים?או ש...??אשמח לתשובה

21/12/2013 | 12:54 | מאת: יעל

??!!?!!!??

09/12/2013 | 21:22 | מאת: ורד

לילה טוב,ביתי בת ה4שמתי לב שהתבור שלה קצת נפוח ומבפנים בצבע לבן והתבור עצמו מבפנים חצוי לשניים(בעצם חתיכת הבשר שנמצאת ב"תוך"התבור)לפעמיים גם מתלוננת על כאבים באזור..אשמח לעזרה..תודה

09/12/2013 | 21:39 | מאת: דני ירדנע

שלום רב יתכן שמדובר בבקע טבורי ולכן מומלץ שכירורג ילדים יבדוק אותה. בברכה

שלום ורד רק רציתי שתדעי שההמלצה לבדיקת כירורג ילדים היא של. בברכה,

06/12/2013 | 07:56 | מאת: טל

שלום, שמתי לב הבוקר שלבני בן ה-5 חודשים יש נפיחות באיזור של מעל איבר המין. יכול להיות שזה היה ככה כל הזמן ולא שמתי לב... האם זה תקין?

שלום טל נפיחות כזו יכולה להיות בגלל בקע מפשעתי או אשך שעולה או מסיבה אחרת. כדי לדעת אני ממליץ שיבדק אצל רופא הילדים ואם צריך יופנה גם לבדיקת כירורג ילדים. במידה ותופיעה נפיחות גדולה והתינוק באי שקט ולא נרגע, כדאי לקחת אותו לבדיקה במיון. בברכה,

05/12/2013 | 07:39 | מאת: רוית

שלום ד"ר, בני בן שנתיים וחצי, מאז שנולד אמרו לנו שהאשכים שלו לא ירדו. לאחרונה רופא המשפחה שוב בדק אותנו ושלח אותנו להתייעצות עם כירורג, האבחנה שלו: retractile testis bil מה זה אומר בעצם? האם מצב שמצריך ניתוח בוודאות? והאם הוא לא גדול מדי לניתוח? אני מבינה שאת הניתוחים האלה במידת הצורך מבצעים בגיל שנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוית האבחנה היא של אשכים ניידים, אשכים שמגיעים לשקים ללא מתח. במצב כזה ההמלצה היא לעקוב אלא אם כן האשכים מפסיקים לגדול. כאשר אשך כזה מפסיק לגדול, מומלץ לקבע אותו. בברכה,

שמי אורטל, בעלי שם לב שלבני יש בלוטה בין האוזן לצוואר, בבדיקה אצל רופאת המשפחה, מסתמן שמדובר בבלוטת לימפה מוגדלת, יש לציין שבשבוע האחרון היה לו פעמיים חום לא מוסבר וצינון כמעט קבוע (כ-5 חודשים), מדדי בדיקות הדם החורגים מהנורמה: ESR 59 NEUT 50.5 LYM 37.3 MICRO 12 CRP 1.29 אני כבר לא ישנה כמה לילות, בבקשה עזרתך, תודה מראש, אורטל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורטל ממצאי הבדיקה ובדיקת הדם יכולים להתאים לממצא של בלוטת לימפה תגובתת המופיעה לאחר זיהום. רציתי לדעת מה הגיל של בנך ומה גודל הבלוטה. בשלב זה חשוב להשאר במעקב ואם הבלוטה לא גדלה אין סיבה לא לישון. בברכה,

02/12/2013 | 18:45 | מאת: גילה

רציתי לדעת ממה זה נגרם האם ממאמץ או אי שמירת היגיינה וכו תודה גילה

המשך: למאמץ אין קשר אך שמירה על ניקיון מאד חשובה גם למניעה וגם לטיפול אחרי הניתוח. בברכה,

02/12/2013 | 18:44 | מאת: גילה

בפי הטבעת התגלתה לאחר צילום סיטי מורסה האם הניתוח מסוכן וכמה זמן הוא נמשך אשמח לקבל תשובה

שלום גילה מורסה באזור פי הטבעת מומלץ לנקז. הסיכון בניתוח הוא לרוב לא גדול ונמשך זמן לא רב. בברכה,

02/12/2013 | 18:41 | מאת: גילה

בתי כבת 14 שנה יש לה שפתיים פנימיות לא שוות וכאילו אחת מהם חתוכה דבר שרק אשכיו הפנתה את תשומת ליבי ביתי

שלום גילה מאד חשוב שרופא נשים יראה אם יש צורך לשחרר את השפתיים. בברכה

02/12/2013 | 08:59 | מאת: ציפי

שלום רב, לנכדתי בת השבועיים יש אנוס קדמי. במהלך אשפוזה בביהח בוצעה הרחבה עי רופא כירורגיה ויש לה מציאות תקינות. האם יש מקום לניתוח ואם כן באיזה גיל? אודה לך על תשובתך.

שלום ציפי אנוס קדמי יכול להיות בדרגות חומרה שונות, במצבים הקלים השגחה לרוב מספיקה, אך במצבים היותר קשים יש צורך לתקן. על מנת לדעת מה להמליץ, יש כמובן צורך לבדוק. בברכה,

27/11/2013 | 11:59 | מאת: חן

שלום,בני בן שנה ות9חודשיים,.אני לא יודעת עם האבחנה שלי נכונה אבל אני חושבת שהאשכים והפין אצל הילד ממש קטנים..זה אפשרי??או שזה דבר טבעי??( לציין שלגיסתי תינוק בן 9חודשיים ואצלו זה נראה אחרת גדול יותר).עליי ללכת לבדיקת רופא??!תודה מראש

שלום חן בהחלט יתכן שהכל בסדר אך כדי להיות בטוחים רצוי שבנך ייבדק ע"י רופא הילדים. בברכה,

21/11/2013 | 14:39 | מאת: שושנה

נכדי בן שנה ושלושה חודשים, סובל מהתקררויות, 'צפצופים', ופעם קשיי נשימה שטופלו באינהלציה של ונטולין. נשלח לצילום חזה - התשובה - סרעפת ימנית מורמת. מה זה אומר? טיפול? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושנה מדובר כנראה בתופעה הנקראת אבנטרציה שמשמעותה חולשה של השרעפת. מצבים אלה יכולים להופיעה בדרגות חומרה שונות. הטיפול לכן יכול להיות שמרני בלבד או ניתוח בו מכווצים את עודפי השרעפת על מנת לאפשר לריאה לפעול יותר טוב. כמובן שנחוצות בדיקות של צוות לפני החלטה על הטיפול. בברכה,

16/04/2015 | 13:26 | מאת: ספיר

רציתי לשאול אם סרעפת מורמת מפריעה לחיים

20/11/2013 | 20:08 | מאת: ישראל

בני בן 12 נולד עם היפוספיאס ונותח בגיל שמונה חודשים לתיקון המום בגיל שנה וחצי נותח ניתוח נוסף לשיפור המראה האסטטי. מאז ועד היום יש לו בריחת שטן לפני שנה וחצי הזריקו לו חומר לסוגרים, החומר לא נתפס הניתוחים בוצעו על ידי ד"ר יעקב בן חיים. לאחר ההזרקה האחרונה הוסבר לנו על ידי הדוקטור כי יהיה צורך לעשות ניתוח נוסף ורציני לאחר גיל 13 מה דעתך והאם יש לך ניסיון בתחום?

שלום ישראל מדובר בתופעה לא שכיחה אבל מוכרת, לי אישית אין ניסיון בניתוח הנדרש. מומלץ לתת לאורולוג ילדים מנוסה בתחום, לבצע את הניתוח. בברכה,

24/11/2013 | 07:47 | מאת: ישראל

האם אתה יכול לאמר לי למי מהאורולוגים יש ניסיון בניתוח כזה ?

תוכל להתייעץ עם פרופ יורם מור, מנהל היחידה לאורולוגית ילדים בתל השומר.

20/11/2013 | 13:07 | מאת: רותם כהן

ד"ר ירדני שלום- לאחר שקיבלתי המלצות רבות וחמות אודותייך בכל הנוגע לברית מילה, ברצוני לקבל פרטים באשר לאופן ביצוע ההליך על ידך, מיקום, ומחיר. תודה מראש והמשך שבוע נפלא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם כבר השבתי לך אז רק לתזכורת, ההליך מתבצע תחת הרדמה מקומית באופן כירורגי, המיקום במרפאה בעפולה או ביפו והמחיר 1200 ש"ח. בברכה,

24/11/2013 | 14:01 | מאת: רותם כהן

תודה רבה על התגובה המהירה, האם מדובר בזריקת הרדמה או באלחוש מקומי? והאם יש צורך ליצור עמך קשר לפני הלידה או מספיק רק לאחר הלידה? האם לנייד האישי או למרפאה? והאם אתה נוהג לומר את ברכת המוהל? המשך שבוע נפלא - רותם

16/11/2013 | 12:32 | מאת: עומר

שלום, אני בן 15 ושנולדתי היה לי אשך תמיר. עברתי ניתוח עד גיל שנה. אין סיכון לבעיות פוריות בעתיד?

16/11/2013 | 15:25 | מאת: daniya

שלום עומר גם אם רק אשך אחד שלך הוא תקין, הפוריות שלך כמעט זהה לזו של גברים עם שני אשכים. במידה והניתוח הצליח, הפוריות לא נפגעה אך חשוב לדעת שהסיכון לסרטן באשך שנותח יותר גדול. חשוב להיות במעקב רפואי ובמידה והאשך משנה את צורתו חשוב מאד להבדק. בברכה

שלום עומר גם אם רק אשך אחד שלך הוא תקין, הפוריות שלך כמעט זהה לזו של גברים עם שני אשכים. במידה והניתוח הצליח, הפוריות לא נפגעה אך חשוב לדעת שהסיכון לסרטן באשך שנותח יותר גדול. חשוב להיות במעקב רפואי ובמידה והאשך משנה את צורתו חשוב מאד להבדק. בברכה

14/11/2013 | 12:59 | מאת: נעה

שלום רב האם ניתן לבצע ברית מילה בגיל שלושה שבועות לערך לתינוק בריא שנולד במשקל 3.600 ק"ג בשבוע 38 להריון ?האם יש סיכונים לעומת ברית שנערכת בזמן?תודה נעה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעה אין בעיה לבצע ברית מילה בגיל זה אך מומלץ לדעתי לבצעה תחת הרדמה מקומית. בברכה,

07/11/2013 | 09:03 | מאת: דלית

שלום דר' נכדי נולד עם מום שהתגלה עוד בהריון בסקירת מערכות סקווסטרציה באונה השמאלית. מאז הוא במעקב במחלקת ריאות בבית החולים שניידר. כיום הוא בן שנה ומועמד לניתוח כפי שהבנתי לניתוק עורק הדם המוביל לחלק הריאה השמאלית התחתונה והוצאת הרקמה הלא תקינה שגודלה 33/35 מ"מ בשיטת הטטרוסקופיה. הילד בסך הכל ילד בריא, התפתח יפה לגילו, ואנו עדין מוטרדים מהמחשבה להכניס ילד לניתוח כאשר הבעיה שיש לו לא נראית לעין. אודה לך מאד אם תוכל לחוות את דעתך על ממצא כזה, והאם יש אפשרות להוציא חלק בגודל כזה בשיטת הטטרוסקופיה או שיצטרכו להוציאו בניתוח רגיל ? אודה לך מאד על תשובתך

שלום דלית ההחלטה להכניס ילד, שנראה בריא, לניתוח היא אכן לא פשוטה. אני מניח שאתם מבינים שהמניע כאן הוא בשל הסיכונים שיכולים להופיע בהמשך. את הניתוח ניתן לרוב לבצע בשיטה הטורקוסקופית, ובשניידר יש לא מעט ניסיון בתחום כך שאתם בידיים טובות. שיהיה בהצלחה, בברכה,

22/04/2017 | 12:13 | מאת: ג

שלום, מבינה לליבך, אני נמצאת בסיטואציה דומה, האם נכדך עבר ניתוח? מה שלומו? אשמח לדבר איתך, כי אני מאד חוששת

שלום דלית ההמלצה להוציא ממצאים כאלה בגלל שינויים, שיכולים להיות מסכני חיים, שהם יכולים לעבור בעתיד. השיטה הטורקוסקופית היא המומלצת כיוון שהיא מאפשרת להוציא את הממצא בדרך שגורמת פחות נזק. בברכה,

שלום, כתבת שהשיטה הטורקוסקופית היא המומלצת כי היא גורמת פחות נזק... מה זה אומר שאחרי הניתוח כזה בכל זאת יהיה נזק לתינוק?

03/11/2013 | 22:53 | מאת: הילה

בתי בת 3 ויש לה הדבקות של השפתיים הקטנות שמנו משחה 10 ימים נפתח ושוב לאחר יום נסגר מה לעשות?

שלום הילה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. המשחה מסייעת לתהליך הפתיחה אך לא מונעת את הנטייה להדבקות נוספת. הדרך למנוע הדבקות אי פתיחה יומית של השפתיים לאחר מקלחת, תהליך שיש להמשיך בו לפחות שבועיים ולאחר מכן ניתן להפסיק בהדרגה: לעבור לפעם ביומיים, שלושה ימים, שבוע. עד שרואים שהשפתיים כבר אינן נדבקות. בברכה

30/10/2013 | 12:13 | מאת: elada

בני כיום בן 5, מגיל 3 חודשים היה עם גסטרוסטום. בגיל 4 וחצי הוצא הגסטרוסטום ועד היום עדין לא נסגר החור מדי פעם יש דליפה של חומציות אך אין דליפה של אוכל כלל. הכירורג המליץ לנו לעשות ניתוח. שאלתתי הינה האם ישנה דרך לאכוף את הניתוח, אולי איזה שהם תכשירים שניתן למרוח על מנת שהחור יסגר כי בסה"כ מדובר בחור מאוד קטן.הבנתי שהניתוח לא פשוט, אמורים לעשות חור בבטן ולתפור תקיבה ואז צום מס ימים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעדה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. בד"כ פתח גאסטרוסטום נסגר במהלך של ימים ספורים ואם מזה חצי שנה עדיין לא נסגר, קרוב לוודאי שיש שם פיסולה שכבר לא תיסגר ללא ניתוח. לא ידוע לי על משחות שמסייעות, לפעמים ניתן עי גרד מקומי לזרז את הסגירה אך אני מניח שכבר ניסו. בברכה,

08/11/2013 | 16:29 | מאת: אלאדה

ראשית תודה על תגובתך! מכיוון שסביב הגסטרוסטום הייתה לו גרנולציה אזי עשינו לו צריבות עם מקלות מיוחדות, אך מעבר לזה לא עשו לו גרידות כלשהן. האם ישנה עוד אפשרות לעשות גרד כלשהו? אשמח אם תסביר לי על איזה גרד מדובר. תודה ושבת שלום

שלום בשלב הזה גרד כבר לא יעיל ובניתוח רצוי להפריד את הקיבה מדופן הבטן כי אחרת הדליפה נוטה לחזור. בברכה,

30/10/2013 | 00:42 | מאת: חנה

בתי קבלה חת עמוק בשפה כתןצאה מנפילה. במיון אמרו שצריכה לעבןר הרדמה כללית לתפרים ויש תור רק לעוד יומים. נשמע הגיוני?? לא נגרם נזק מהמתנה כה ארוכה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. מקווה שאתם כבר אחרי והכל בסדר. כן, נראית לי המתנה קצת ארוכה אך אם שמירה על ניקויון החתך, הסיכון לא עולה משמעותית וזה לפעמים המצב בחדרי הניוח. בברכה,

27/10/2013 | 19:38 | מאת: מירה

ערב טוב !! ביום שני שעברבשעות הערב, הבת שלי נתקפה בכאבים עזים, אשר התמקדו בעיקר בצד ימין,שתתה כוס תה והלכה לישון, בלילה התעוררה מהכאב (ב 3:40) אך לא העירה אף אחד מבני הבית, והמשיכה לסבול כך עד אשר נרדמה עד הבוקר. בבוקר היא עדיין סבלה מכאבים, עד אשר הקיאה, אך דבר לא השתנה. החום עלה ל - 38.4. בצהריים לקחתי אותה לרופא ששלח אותנו לחדר מיון עם חשד לאפנדציט. נעשו לה בדיקות דם כלליות + בדיקת רופא נשים (שלא הראתה דבר) אך בבדיקות דם הלויקוציטים היו 19 וה - crp 46. מכיוון שבאולטראסאונד שנערך לה, לא ניתנה תשובה חד משמעית, נקבע לבצע גם בדיקת סיטי. כאשר בבדיקת סיטי לא ראו שמדובר באפנדציט, אך בכל אופן אישפזו אותנו להשגחה ללילה. במהלך הלילה הילדה החלה לשלשל, והחום עלה ל 39.4.למחרת לאחר ששוב שללו שמדובר בדלקת בתוספתן, החליטו להעביר אותנו להמשך אישפוז במחלקת ילדים, ואמרו שעד שהחום לא ירד ל - 24 שעות אנחנו מאושפזים. במהלך היום הילדה המשיכה לשלשל, והחום לא ירד והוחלט לבצע בדיקות דם בתוכם שוב ספירת דם ו crp ותרביות דם. הלויקוציטים ירדו ל - 18 אך ה - crp עלה ל- 90 (תוך יממה)ותשובה מתרביות הדם טרם התקבלה (שכחתי לציין שגם נלקחה תרבית צואה, שלא הראתה דבר עד כמה שידוע לי). למרות התשובות הנ"ל ובהתחשב בעובדה שהחום ירד והילדה הפסיקה לשלשל, הוחלט לשחרר אותנו הביתה ביום חמישי, ולהיות במעקב אצל רופא מטפל.הכאבים לא פסקו, והם עדיין מתמקדים בעיקר בצד ימין של הבטן (בעיקר כשלוחצים באיזור בצד ימין, הילדה "קופצת"). הייתי אצל הרופא ביום שישי שלא התרשם שיש משהו למרות שהילדה מתפתלת מכאבים, גם ביום שבת היו כאבים והיום הם שוב חזרו, כמעט באותה עוצמה כמו בשבוע שעבר. בביקור היום אצל רופא הילדים נאמר שעלינו להיות במעקב ואין לו מה להגיד לנו מה יש לילדה מעבר ל"דלקת בבלוטות הלימפה בבטן ויראלית" = ללא טיפול אנטיביוטי. אני ממש לא יודעת מה לעשות, הילדה נתקפת כל כמה זמן בכאבי תופת שממש "מקפלים" אותה לחצי, היא פוחדת לקחת משהו לפה, שמא זה יחמיר/יחריף את הכאב. אנא עזור לי !!! אני מתלבטת האם כדאי לי בכל זאת לקחת אותה לבירור נוסף בחדר מיון אך בבית חולים אחר מזה שכבר היינו בו בשבוע שעבר. אנא עזור לי והושע אותי - תן לי תשובה/יעוץ מה עליי לעשות ? איך עליי להמשיך מכאן ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירה ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה, הייתי בחול באיזור ללא קליטה. מקווה שכבר הכל חלף וביתך מרגישה טוה, אך אם בכל זאת התלונות לא פסקו, נראה לי שטוב תעשו אם תפנו לעוד הערכה אולי במיון של בית חולים אחר. בברכה,

24/10/2013 | 23:46 | מאת: דניאל

שלום רב, לפני חודשיים וחצי, לבני בן ה-14 חודשים התגלה גוש/ בליטה באיזור הגב התחתון. לפי בדיקת רופאת ילדים ורופא עור, הגוש אינו קשה יחסית וניתן להזיזו. עפ צילום אולטראסאונד, לא ניתן לזהות מהו החומר בפנים, רק ניתן לראות שהחומר אינו נוזלי. אולטראסאונד נוסף נקבע לעוד שלושה חודשים. לאחרונה הגוש נראה יותר לעין, וגם ניתן לאתר אותו יותר בקלות עי מישוש. האם יש צורך להקדים את האולטראסאונד הנוסף? האם יכול להיות שזוהי ליפומה? האם על מנת להוציא את הגוש יש צורך בהרדמה מלאה? רוב תודות מראש על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל ראשית סליחה על האיחור המתן התשובה, הייתי בחול באזור ללא קליטה. התאור של הגוש יכול להתאים לליפומה מה שבד"כ ניתן לזהות די טוב באולטרסאונד. זה שהגוש נראה יותר, לא בהכרח מעיד שהוא גדל, לפעמים כשהילד גדל ורקמת השומן אצלו קטנה, הגוש יכול לבלוט יותר. מציע שתגשו לבדיקה נוספת ואם אכן הגוש גדל ניתן לזרז את הבדיקה. בברכה,

21/10/2013 | 16:16 | מאת: אייל

יש לי בקע מפשעתי קטן בצד השמאלי שלי. הכירורג מטעם קופ"ח רוצה לנתח אותי ובשיטה הרגילה (נראה לי שהוא לא מתמחה בשיטה הפריסקופית. האם תוכל אתה לנתח אותי במסגרת קופ"ח כללית מושלם ?

שלום אייל בן כמה אתה?, אני כירורג ילדים מנתח עד גיל 18.בברכה,

20/10/2013 | 20:34 | מאת: ליאן

ד"ר ירדני שלום, בתי בת ה - 4 קיבלה מכה משמעותית במצח לפני כ- 5 חודשים. מיד לאחר הנפילה פנינו למיון ושוחררנו. לילדה הייתה נפיחות גדולה מאד במצח והצטמצמה לממדים של כ - 2 ס"מ. מאחר ומדובר באזור אסטרטגי בחודשים אלו התקבלו מפעם לפעם מכות נוספות במקום אך יש תחושה שהבליטה הנוכחית כבר לא יורדת. מדובר בבליטה קשה (לא נוזלית). האם קיימת דרך כלשהי לטפל בכך? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאן בליטה כזו יכולה לנבוע מתהליך ההצטלקות, קריש דם שאולי לא נספג לחלוטין או מגוף זר. הטיפול הוא בהתאם, לצלקת ניתן לנסות משחת קלוקוט גוף זר יש צורך להוציא וקריש ייספג. ניתן כמובן לטפל רק לאחר בדיקה. בברכה,

20/10/2013 | 09:30 | מאת: קרן

שלום בני בן חמש ועשרה חודשים ניקבע לו תור לניתוח להרחבת פתח השופכה לאחר שבמשך יותר משנה התלונן על שריפה בזמן מתן השתן. לאחר היתיעצות עם אורולוג וכירורג ילדים ניקבע שהפתח קטן מדי ( הוא לא משתין לצדדים או למעלה אלה בקשת) האורולוג פירט את הניתוח שהוא ללא תפרים ןאילו הכירורג ילדים ( שאליו נקבע הניתוח) יעשה את הניתוח עם תפרים. ושאלתי היא למה צריך תפרים? איך זה שרופא אחד מבצע את אותו הניתוח אחרת מהשני? ואם מרחיבים את הפתח אז למה תופרים אותו ? אודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן גם לדעתי, אין צורך בתפרים בניתוח מיאטוטומי, בתנאי שמקפידים לפתוח את פתח השופכה בימים הראשונים שלאחר הניתוח. בברכה,

15/10/2013 | 08:37 | מאת: קרן

בני בן הארבע משתין גבוה יחסית. הוא צריך ממש לכופף את עצמו קדימה ולעמוד על קצות האצבעות כדי להשתין בתוך האסלה. אשמח לקבל הכוונה מה לעשות, למי לפנות, אם בכלל... תודה!

שלום קרן יתכן שבנך סובל מפתח שופה מוצר. ממליץ שייבדק ע"י כירורג ילדים או אורולוג ולפי ממצאי הבדיקה, יוחלט אם זקוק להרחבת הפתח. בברכה,

13/10/2013 | 16:27 | מאת: אלנה

שלום רב בתי בת 14 עברה בדצמבר 2008 ניתוח להוצאת גוש מעל קלביקולה ימין.לאחר הניתוח התברר שזו לימפאנגיומה.בחודש אוגוסט 2013 שוב הופיעה נפיחות באותו איזור . בוצעה בדיקת us שהדגימה שהממצא חזר באותם המימדים כמו לפני הניתוח . נתנה המלצה לבצע mri . ורצוני לברר למי עלי לפנות הלאה.מי מומחה לבעיה זו ? בתודה וברכה אילנה

שלום אולגה כיוון שבניתוח קשה להוציא את כל הלימפאנגיומה היא נוטה לחזור. דרך טיפולית נוספת היא הזרקות ולצורך כך אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא רדיולוג שעוסק בתחום ההזרקות (באנגיו). בברכה,

17/10/2013 | 10:04 | מאת: אילנה

על אילו הזרקות מדובר ? ובאיזה מרכז רפואי/מומחה עושים את זה ? בתודה אילנה

מדובר בהזרקה של חומרים שלא מעלימים אך מאד מקטינים את הממצא, ד"ר רימון בתל השומר הוא בעל ניסיון רב מאד בהזרקות כאלה.

07/10/2013 | 21:32 | מאת: רחלי

דר שלום לביתי בת ה 5 התגלה ע"י כירורג בבדיקה עם האצבע פוליפ אנאלי רקטלי בגודל של עד חצי ס"מ.(לאחר שהיה לה כמה ימים דימום בניגוב) (זה היה אתמול ומאז אני לא ישנה ולא מתפקדת) מה זה?ממה זה?האם זה יחזור אחרי הסרה?האם היא תצטרך מעקב קולנסקופיה כל החיים? זה שפיר בדרך כלל? איזה רופא מקצועי מסיר את זה?כירורג?גסטרו? תודה על תשובותיך רחלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחלי פוליפים כאלה בגיל זה הם כמעט תמיד שפירים. ההמלצה להוציא היא כדי לוודא שזה אכן הסוג השפיר של הילדים (גוונייל) ורצוי שזה יבוצע ע"י גאסטרואנטרולוג בקולונוסקופיה כיוון שלא נדיר למצוא פוליפים נוספים. בברכה,

07/10/2013 | 20:09 | מאת: עדי

ד"ר ירדני שלום! לפני שבועיים ביתי בת ה12 התלוננה שכואב לה בשד, לא נלחצתי מכך ואמרתי לה שזה בגלל השינויים ההורמונליים שהיא עוברת, וההתפתחות בגיל הזה. ראיתי בכך עניין שבנורמה. כשהיא לא הפסיקה להתלונן והסבה את תשומת ליבי לאדמומיות בקוטר יחסית גדול סביב הפטמה זה כבר לא נראה לי נורמלי. לאחר כמה שע' כבר עלה לה החום ועמד על 39.6, עלה וירד עם מתן נורופן. החום היה לא יותר מ24 שע'. הזמנתי רופאה הביתה וטענה שזה סוג של דלקת ונתנה אזניל, לאחר שעברו 24 שע' ולא היה שיפור בכאבים ובמראה פניתי למוקד. רופא הילדים טען שזה זיהום כלשהו ורשם לה אנטיביוטיקה "צפורל", לאחר 24 שע' היה שיפור והאדמומיות החלה להעלם. עכשיו היא אחרי הטיפול ועדיין יש הרגשה של נפיחות גושית כזאת... וכאבים קלים בנגיעות. חשוב לציין שזה קרה אחרי טיול בנחל ערוגות בתוך המים. האם עלי לדאוג? קבעתי בכל מקרה שוב תור לרופא ילדים. אני בלחץ ומאוד דואגת. אשמח לתשובה בקרוב. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי וביתך מדןבר קרוב לודאי בדלקת זיהומית שהגיבה טוב לטיפול האנטיביוטי. מכאן שאין מקום להלחץ אך רצוי המשך מעקב וכמה שפחות למשש את האזור כי עצם המישוש יכול להגביר את הדלקת. בברכה,

06/10/2013 | 21:07 | מאת: ניבה

שלום, האם תוכל להמליץ על כירורג ילדים מומחה לטיפול ב-sacrococcygeal teratoma?

שלום ניבה רצוי לעבור את הניתוח במרכז המטואונקולוגי כיוון שהניתוח הוא רק חלק מהטיפול. במרכז הרפואי תל השומר יש מרכז טוב ואם את מעוניינת תודיעי לי ואזמן אתכם. בברכה,

02/10/2013 | 22:16 | מאת: Reut

שלום רציתי לדעת אם בקע בקוטר 1*1.5סמ דורש ניתוח כמו כן בבדיקה ידנית לא הרגישו בקע כלל בנוסף בקע ניראה שמכיל שומן וזה בטבור אין כול בליטה מלבד לחוסר נוחות וכאב עמום הבקע ניראה בסיטי ואולטרסאונד מה עושים

שלום במידה ואין כל תלונות והאבחנה בספק, מספיק לעקוב. במידה ויש כאב מקומי וממצא חשוד לבקע, יתכן שניתוח ייסע. בברכה,

01/10/2013 | 18:31 | מאת: ליאור

לבני בן ה12 נחתך חתך קטן בראשו כאשר הגענו לקופת חולים אמרו לנו שיאלץ להדבקה יש לו חוגי ספורט עם כדור האם הוא יכול לשחק ועוד כמה זמן ויוכל להרטיב את ראשו תודה ליאור נ.ב ראשו נפתח ביום ראשון

01/10/2013 | 20:48 | מאת: אברהם

דני אשמח גם לשמוע לבני קרא משהו דומה

שלום ליאור ואברהם חתכים באזור הראש שעוברים הדבקה, ניתן להרטיב אחרי יום עד שלושה ימים לאחר ההדבקה בהתאם לסוג הדבק. (דרמבונד יום 1, היסטואקריל 3 ימים). במשחקי כדור החתך עלול להפגע ישירות ולכן כדאי לחקות כשלושה שבועות עד שהוא נסגר ומחלים. בברכה,

01/10/2013 | 14:01 | מאת: זאבית

דני תודה רבה אבל בקופת חולים אמרו לי לאחר שלושה ימים להרטיב את הראש ולאחר יום לעשות ספורט ואינני יודעת מה לעשות זה קרה לו ביום ראשון תוכל לענות לי בהקדם תודה

להרטיב אין בעיה וגם ספורט אפשר אבל כזה שלא יפגע בחתך, בברכה

02/10/2013 | 19:47 | מאת: זהבית

סליחה שאני חוצפנית אב מתי יוכל לשחק בלי חשש?? תודה רבה וסליחה

30/09/2013 | 19:11 | מאת: זהבית

בני בן האחד עשרה פתח את ראשו הגענו לקופת חולים ושם הדביקו לו את החתך כמה זמן אסור להרטיב את הראש? הוא משחק כדורגל וכדורסל אני מפחדת שיפתח לו האם זה יכול לקרות ?

30/09/2013 | 19:32 | מאת: זהבית

תוכלו לעזור לי בבקשה

30/09/2013 | 21:02 | מאת: זהבית

יש לו מחר חוג תענה לי בבקשה אני צריכה את זה כל מי שיודע כל מי שיענה יבורך תודה ואני מקווה שתענו לי

שלום זהבית ישנם סוגים שונים של דבקים ולכן הכי טוב לשאול את הרופא שהדביק. דרמבונד מותר להרטיב כבר למחרת ולרוב רצוי להמנע ממשחקי כדור לפחות שבועיים כדי שהחתך לא יפתח שוב. בברכה,

שלום, בני בן חמישה חודשים. לפני כחודש גילו לו מורסה בפי הטבעת שטופלה עי אנטיביוטיקה המצב השתפר וברגע שסיימנו את האנטיביוטיקה זה חזר הופננו לכירורג ילדים שעשה במקום ניקוז ונתן אנטיביוטיקה לאחר כשבועיים לא היה שיפור זה חזר פנינו לרופא ילדים חזרה שעשה ניקוז בעצמו שוב ואמר לחזור לביקורת לאחר שבוע היום אני אמורה ללכת אליו ורציתי לדעת במידה והוא שולח אותי לניתוח שהבנתי שזה בהרדמה מלאה האם זה נכון ללכת לעשות את הניתוח או שיש עוד דרכים שעדיין לא עשינו? במידה ועושים ניתוח האם יש סיכונים? לפי מה שקראתי באינטרנט יש סיכון לפגיע בסוגרים אך יכולים לדעת דבר כזה אצל תינוק כזה קטן שממילא לא שולט בסוגרים???? מצטערת שזה ארוך כל כך פשוט רציתי שיהיה את כל האינפורמציה על מנת שהתשובה תספק אותי תודה רבה ויום טוב :) תמר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר מורסה בפי הטבעת נוטה לחזור עד גיל שנה ואז לרוב זה חולף. כאשר היא חוזרת יש צורך לטפל באנטיביוטיקה ולעיתים גם לנקז. אין צורך לבצע ניתוח גדול בגיל זה, ולכן רמת הסיכון בניקוז מקומי, היא מאד קטנה. בברכה,

שלום רב, בני בו השנה וחודשיים שיחק תוך כדי אוכל ויכול להיות שבלע לוחית מפלסטיק המשמשת למשחק, צורת הלוחית : בצורת ריבוע כ 2 ס"מ על 2 ס"מ ועובי של כ 3 מ"מ, מאז הוא אכל דייסה יוגורט שתה מים אכל חטיף תינוקות טיבעונים ושיחק. האם יש חשש כי למרות שאינו מגלה סימנים מיוחדים הלוחית תקועה לו, ובהנחה שאולי הוא כן בלע את הלוחית האם היא יכולה לצאת בקקי בלי בעיה? בברכה ותודה, נועה

שלום נועה לוחית בגודל שאת מתארת יכולה לצאת מעצמה אך עלולה גם להתקע לאורך המעי. ממליץ שרופא הילדים יבדוק אותו ובכל מקרה אם הוא לא רגוע או מקיא, עליו להבדק בחדר מיון. בברכה,

27/09/2013 | 21:57 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן שנתיים, ובחצי שנה האחרונה מדי פעם כשהוא עומד הטבור שלו "מתהפך" ויוצא החוצה.הייתי אצל רופאת הילדים הטובה והמנוסה שלו שלא הרגישה בקע, אבל אמרה שלפי התיאורים זה בקע קל (כשהיינו אצלה הטבור היה רגיל ובפנים), ושאם אני רואה שזה הופך להיות קבוע לגשת לכירורג ילדים. זה לא הפך להיות קבוע, אבל נראה שהתדירות בה הטבור יוצא "החוצה" גדלה. מה המשמעות של בקע טבורי? הבנתי שלרוב נמנעים מטיפול עד גיל ארבע. אם כך, האם כדאי להמשיך בבירור רפואי או לחכות שיגדל קצת? תודה רבה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני בד"כ נכון לחכות עד גיל 4 שנים ואם הבקע לא נסגר, מומלץ לנתח. במידה והוא מתלונן על כאב באזור הטבור יהיה כדאי שכירורג ילדים יבדוק ויראה אם יש צורך להקדים. בברכה,

26/09/2013 | 09:30 | מאת: אלונה

שלום רב ומועדים לשמחה, ביתי בת 12.5 סובלת מגיל מאוד צעיר מהזעת יתר-כפות ידיים ורגליים מטפטפות ממש....כרגע הגיע השלב שהעניין פוגע בה מבחינה חברתית-היא מתביישת, לא נוגעת בילדים ועוד.... אנא הכוונתך. בברכת תודה אלונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלונה רצוי לבצע בדיקת תיפקודי טירואיד ולהתייעץ עם כירורג ילדים שמבצע את הניתוח, בברכה,

23/09/2013 | 17:03 | מאת: יוסי

שלום וברכה עברתי ניתוח להסרת ערמונית לפני כשנתיים עקב גידול סרטני אחרי הניתוח רמת הPSA היתה 0.02 היום 0.427 האם זה מחייב לעבור הקרנות או שיש טיפול אחר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי זה לא בדיוק תחום המומחיות שלי ולכן אני ממליץ להפנות את שאלתך לרופא אורולוג. כל טוב,

21/09/2013 | 23:55 | מאת: יותם

תודה על תשובתך יש לי עוד שאלה אם הרופא אומר שיש לי הרבה מים בתוך האשך זה אומר שצריך את הניתוח יותר דחוף ?

לא, מים לא מהווים סכנה ולאחר שהבקע יתוקן הם יעלמו. בברכה,

21/09/2013 | 23:15 | מאת: ארי

לביתי בת שנתיים וחצי יש חור בעצם הזנב.עשינו אולטרסאונד שיצא תקין. היינו אצל רופא כירוג שהמליץ על ניתוח היות והחור יחסית גדול. האזור הוא אדום קצת לפעמים ,kerenlr@אבל לא היו בו זיהום. השאלה היא אם באמת זה כדאי לנתח או להמתין אם במידה ויהיה בו זיהום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארי ככלל סינוס נקי, בגיל זה, אינו מחייב טיפול ניתוחי וניתן להמתין. מובן שיש מצבים בהם כן רצוי לנתח ומבלי לבדוק קשה לי להגיד. בברכה,

19/09/2013 | 07:47 | מאת: הילה

שלום, תודה רבה על התייחסותך! בהמשך להודעה קודמת, האם לא למהר לנתח גם במקרה של פיסטולה? לפי הבנתי זו תעלה פתוחה שיש לסגור, האם תיתכן סגירה עצמאית? תודה, הילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה ככלל פסטולה לא חולפת מעצמה מלבד בתינוקות בהם המבנה האנטומי של המעי באזור פי הטבעת עדיין לא הושלם. במקרים אלה תיתכן סגירה עצמונית.בברכה