ילד בן 13 שנים - בלוטה נמושה בכתף ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

04/02/2018 | 10:57 | מאת: אילנה

שלום. בן שלי (13 שנים) לפני כחודשיים מצא מין גולה רגישה מתחת לעור באיזור כתף ימין קרוב לצוואר, לא בדקנו אצל רופא.. לאחר חודש היה לו וירוס עם חום ביקרנו במרפאה וקבלנו הסבר שזו בלוטה נמושה ויכול להיות קשורה למחלה אווירלית ,יש טעם לחכות ולראות...עברו כמה שבועות,הוא בריא ובלוטה כבר לא רגישה,אבל היא השתנתה בצורה מעיגול לאליפסה ו גדלה..אין שום סימן על העור,רק בנימוש מרגישים אותה ולא כואבת...האם יש לבדוק את זה? תודה רבה מראש.

שלום אילנה התאור שלך מאד מתאים לבלוטת לימפה שהגיבה למחלה הוירלית, כפי שהרופא שבדק הסביר לך ועדיין יכול לקחת זמן עד שתעלם. כמובן שבלי שבדקתי איני יכול להיות בטוח בכך ולכן חשוב להיות במעקב וכל שינוי במבנה או בגודל של הבולטה לחזור להבדק ע"י הרופא. בברכה,

05/02/2018 | 07:40 | מאת: אילנה

המשך : אני מבינה,אבל מצאנו את הבלוטה חודש לפני שהוא היה חולה...רופאה דיברה על אפשרות לעשות בדיקת אולטרסאונד אם זה לא יעבור ..כמה זמן צריך לחכות?..נכון שזה לא כואב כבר ,אבל צורה השתנתה ועברו יותר משבועיים שהוא בריא.. גם איזו בדיקה עדיף לעשות? תודה

בהנחה שראיתם את הבלוטה לאחר דלקת התייחסתי בעיקר לבלוטת לימפה אך ישנן אפשרויות נוספות לבלוטות באזור הזה ובדיקת US בהחלט יכולה להוסיף פרטים שיעזרו גם לשפר את האבחנה וגם להיות כלי טוב למעקב. הדרך הטובה לטיפול היא בדיקה של כירורג ילדים שיחליט על הצורך ומידת הדחיפות ואולי יעדיף בדיקה אחרת. בברכה,

13/02/2018 | 13:31 | מאת: אילנה

המשך לשאלה.. דוקטור שלום. בן עשה אולטרסאונד רקמות רכות ללא אורטופדיה לצורך בירור ובסיכום : בתת-עור הודגמה הסתיידות אמורפית בקוטר של 3 מ"מ עם צל אקוסטי רחב מאחריה....מה צריך לעשות או לא לעשות עכשיו...בלוטה נמושה..לפעמים יש כאבים ולפעמים לא.. תודה מראש על היחס

שלום רב הממצא בבדיקת US אינו ברור ולכן מחייב בדיקה של כירורג ילדים כדי לקבל החלטה אם יש צורך בבדיקת הדמיה טובה יותר או להוציא את הממצא. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים