פורום כירורגיית ילדים

3514 הודעות
3292 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

16/11/2014 | 11:59 | מאת: אלכס

שלום רב, בגיל 7 חודשים בני עבר ניתוח לפתיחת אבצס פריאנלי, טופל באוגמנטין למשך שבוע. (לא יודע אם הפרט חשוב, האבצס נתגלה כאשר היה כשבוע עם חומים גבוהים, בשיא המחלה של "גן" - וירוס) האבצס חזר פעם שנייה כעבור 3 שבועות, נוקז ללא ניתוח, ללא טיפול אנטיביוטי. חזר בפעם שלישית כעבור שבועעים, כעבור שבועיים, גם בפרוץ מחלת "גן" - וירוס. נוקז ללא ניתוח, שוב טופל שבוע באוגמנטין. הפעם רופא המליץ על ניתוח פיסטולה, ללא כל בדיקה נוספת.. אני מאוד חושד, כי הבנתי שמדובר בניתוח הרבה יותר מורכב. הייתי רוצה לדעת האם יש טיפול שומרני יותר? מה מומלץ לעשות על מנת למנוע ניתוח? מה הסיכוי שזה יעבור? אומרים שלאחר גיל שנה זה לרוב חולף. איך ניתן לבצע אבחנה מדויקת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלכס מורסות פריאנאליות חוזרות, לפני גיל שנה, הן תופעה לא נדירה וניתן לרוב לטפל בהן שמרנית. לעיתים רחוקות נוצרת פיסטולה שלא מאפשרת החלמה ובמקרים אלה יש צורך לבצע ניתוח. אם זו היא אכן האבחנה שלך בנך אז ניתוח יכול לעזור לו. בברכה,

13/11/2014 | 12:55 | מאת: דיאנה

שלום, הבנתי שאתה כירורג- מוהל. אני מעפולה. צפויה ללדת תוך שבוע-שבועיים בערך. מתעניינת האם אתה מגיע לבית ומה עלות הברית? כמו כן, האם מבוצע תחת הרדמה. תודה דיאנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דיאנה שיהיה בשעה טובה, אני מבצע בריתות במרפאה ואם תרצו תוכלו ליצור איתי קשר לטל: 0526606886 לקבלת שאר הפרטים. בברכה

12/11/2014 | 15:23 | מאת: שיר

גילו לי אומפלוצלה לעובר בשבוע 15 האומפלוצלה קטן לפי מה שהרופא אומר אבל מטריד אותי כי קראתי באתר של ד"ר רון בליק שלרוב האומפלוצלים הקטנים יותר, עשויים להיות מלווים בבעיות כרומוסומליות (בכ- 40% מהמקרים).כאשר יש ממצא של אומפלוצלה וגם מומים נוספים הרי שהסיכון לבעיות כרומוסומליות מלוות הוא גבוה (כ 60%). כאשר האמפלוצלה הוא הממצא היחיד הסיכון לבעיות כרומוסומליות מלוות הוא כ – 9%. האם זה נכון? אצלי בסקירה אמרו שרק המעיים בחוץ. עשיתי ציפ גנטי ועדיין אין תשובה . אנא הבהרה כי אם זה כך עדיף לעשות הפלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר הנתונים באתר של ד"ר ביליק הם נכונים אך המספרים יכולים להשתנות בעבודות שונות. במידה וכל הברור למומים נוספים כולל הבדיקה הגנטית יהיה תקין והפגם קטן, יש סיכוי טוב לתקן את המום ולאפשר לתינוק חיים טובים. במידה והברור אינו תקין, ההתלבטות שלך לגבי הפלה בהחלט מובנת לי ורצוי יהיה לשקול בהתאם לממצאים. בברכה,

09/11/2014 | 14:00 | מאת: שיר

יש לי אומפלוצל לעובר. הייתי השבוע בביקורת אולטראסאונד רגילה הרופא אמר שהממצא יחסית קטן ויש רק מעיים האם כשהממצא קטן יש פחות סכנה למומים נוספים? הטריד אותי שטכנאית הרנטגן כל הזמן ציינה בפניו שחבל הטבור עבה אבל הוא לא יחס לזה חשיבות ולא מדד מה זה יכול להיות? האם זה בגלל שהמעיים בחוץ?

שלום שיר כיוון שלא ראיתי את הבדיקה התשובה שלי קצת מוגבלת. ככלל הגורמים היותר חשובים הם הגודל, המיקום ואיזה איברים מכיל האומפלוצלה וכמובן מומים נוספים שיכולים להיות גם עם אומפלוצלה קטן. לעובי הטבור יש פחות משמעות. בברכה

שלום רב, אולי לא הפורום הנכון....מחפשת מנתח לנערה בת 14 איך מתחילים?? הילדה סובלת מאוד חברתית ורגשית בעקבות הזעת היתר בכפות הידיים. תודה מראש גליה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גליגל הגעת בהחלט לפורום הנכון ואם תרצי אוכל לבדוק את ביתך ולטפל בהתאם. בברכה,

03/11/2014 | 13:40 | מאת: אורהיני

היי, אני בת 20 ונולדתי כאשר הוושט שלי מחוברת לריאות במקום לקיבה (אטרזיה של הוושט). יש לי 2 צלקות, האחת בבטן והשנייה בגב מצד ימין. אין לי בעיות בעניין האוכל הקשורות בניתוח שעברתי אך נאמר לי פעם על ידי רופא שאסור לי להיות במקומות עם לחץ אוויר לדוגמה: צלילה באמצעות בלוני חמצן. בנוסף, שמתי לב כי במתקני לונה פארק ובמטוס כשיש כיסי אוויר אני מרגישה לחץ גבוה יותר מכולם שקשה לסבול אותו. האם זה נכון לגבי הצלילה והאם יש קשר למתקנים ולמטוס? כמו כן, אילו עוד דברים אני לא יכולה לעשות? תודה רבה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורהיני מאד שמח לשמוע שאת חייה במלוא מובן המילה אחרי ניתוח לא קל שעברת. באשר להמלצות שקיבלת ככלל הן נכונות אך אני מציע שתיבדקי ע"י רופא ריאות שיוכל לעשות הערכה של תיפקודי הריאות שלך ולהמליץ בהתאם. באשר להמלצות נוספות, כדאי לדעת שרפלוקס של תוכן קיבה היא תופעה די שכיחה אחרי ניתוח כזה ולפעמים יש מקום לתת טיפול מניעתי. בברכה

01/11/2014 | 21:59 | מאת: אני

OMPHALITIS NOT OF NEWBORN לילד בן 17 וחצי מה ניתן לעשות במקרה כזה והאם דבר זה גורם לכאבים אודה לתשובה בהקדם

שלום רב דלקת בטבור יכולה להופיע בכל גיל ובד"כ כואבת ומלווה הפרשות. הטיפול כולל הקפדה על ניקוי טוב של הטבור ולפעמים גם אנטיביוטיקה. במידה וזה חוזר כדאי לשלול אפשרות שיש קשר בין הטבור לאיבר בבטן. בברכה,

01/11/2014 | 09:56 | מאת: בבקשה דחוף

שלום רב, אתמול בערב סמנו לב שלילד יש סוג של גולה פנימית בלחי ימין אין שום סימן חיצוני רק כשנוגעים מרגישים את הגולה. לא נראה שזה כואב לו זה ממש הלחיץ אותנו ממה זה יכול להיות או מה זה? תודה

שלום רב לא ממש ברור לי מה מקור הבלוטה, מציע שתיגשו לרופא הילדים והוא יראה אם יש צורך לבדיקות כלשהן. בברכה,

27/10/2014 | 20:26 | מאת: אודליה

שלום רב. השבוע גיליתי תחת הפירמה של בני בן ה 11 חודשים גוש. תאור הרופא: גוש אובאלי מוצק (לא מתאים לשומן/ציסטה). בגודל של כ 8 ממ. בעבר לא הרגשתי אותו אבל נדמה לי שכבר זמן המה פיטמה הזאת/השד הזה נראים גדולים יותר. הגוש ממש זז ברור וקשיח. המלצת הרופא להגיע לביקורת בעוד כשבוע ולבדוק אם חל שינוי בגודל. אם לא קטן לגשת לאולטרסאונד. לא הצלחתי לקבל ממנו שום רעיון לאבחנות אפשריות וגם בגוגל לא... יש לציין שהילד הוא NF1 כרגע רק עם כתמים נמשים ונגע של juvenile xantogranuloma אשמח לשמוע משהו. ברור לי שלא המלצה אבל כיוונים אפשריים.... בבקשה ותודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אודליה במידה והגוש לא יעלם, יתכן שהוא קשור למחלה הבסיסית של בנך. אני מניח שאתם נמצאים גם במעקב של מומחים בתחום ה NF1 וחשוב שהם יהיו מודעים גם לממצא כדי לקבל החלטה על המשך הטיפול. בברכה,

29/10/2014 | 14:14 | מאת: אודליה

תודה על תשובתך. כתבת "במידה והגוש לא יעלם" - ושאלתי היא, אילו אבחנות מבדלות יש לתופעה? איזה סוג של גוש מוצק זה יכול להיות שעשוי להעלם? בסקירת הספרות לא מצאתי שום תופעה שאופיינית למרקם הגוש מקומו וגילו של התינוק. תודה רבה!

27/10/2014 | 10:49 | מאת: תמר

שלום דוקטור. בן שלי שהיה בן שבועים נפל מסלקל, לקחנו אותו בתל השומר ועשו לא בראש CT.היה הכל בסדר. עכשיב הוא בן 3 חודשים. מאז מודגת מאוד כי שמעתי שקרינה מאוד לא טוב במיוחד אצל תינוקות, וזה יכול להיות גורם לסרטן.כל יום אני חושבת על זה, לא יודעת מה כמות של קרינה עשו לו, אם זה שונה ממבוגרים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר בדיקת CT גורמת באמת לקרינה אבל היום כבר מודעים לזה ולכן מפחיתים את הכמות של הקרינה להרבה פחות ממה שהיה פעם. את יכולה לישון בשקט כי הסיכון לסרטן אחרי פעם אחרת הוא מאד קטן. וכמובן שכמו כל ילד אם הוא לא בסדר הולכים לרופא. בברכה

24/10/2014 | 22:34 | מאת: שמי

פעוט בן שנתיים, מצביע על צד התחתון השמאלי של הבטן ומתלונן על כאבים, סובל מחום 38, אין כל נפיחות. לציין כי הילד עבר בגיל חודש ניתוח דחוף של אשך כלוא בצד ימין. האם יכול להיווצר בקע בצד שמאל ללא נפיחות ? מה יכולה להיות הסיבה לכאב בצד שמאל תחתון ? תודה ושבת שלום שמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמי יכול להיות בקע שקשה להבחין בו אך השילוב של מחלת חום מצביע גם על אפשרויות אחרות. במידה והתלונות מחמירות מציע לכם לקחת אותו לבדיקה בהקדם. בברכה,

22/10/2014 | 09:49 | מאת: מודאגת

שלום רב בני בן 9 חודשים בביקור אצל טיפת חלב האחות מדדה הכל משקל גובה והיקף ראש גובה ומשקל באחוזון 50 מאז ומתמיד. שוקל 8.650 גובה 70.5 והיקף ראש 43 היינו לפני חודש וחצי והיקף ראש היה 42.5 כלומר בחודש וחצי הוא עלה רק.חצי סנטימטר והמרפסים קדמי ואחורי סגורים וויש לציין שיש לו השטחה בגולגולת שנראת שעוברת אם הזמן .... מזה אומר ?נשלחנו למומחה ונורא מודאגגגגת

שלום רב הנתונים שאת מתארת בהחלט מחייבים המשך מעקב ובדיקה של מומחה. נכון שלרוב אין צורך בהתערות אך רק לאחר בדיקת מומחה אפשר יהיה לדעת. בברכה,

21/10/2014 | 22:55 | מאת: ש

הייתי היום אצל יועצת גנטית בקריה רפואית רמב"ם לטעמי היא אינה רופאה ולצערי היא ציירה תמונה שחורה לגבי אומפלצלה לדבריה ב- 80% מהמקרים יש מומים נלווים וגם אם אבצע מי שפיר כולל ציפ גנטי לא בהכרח אשלול את המומים והתסמונות שמתלוות לבעיה זו היא ציינה שרק לאחר הלידה יהיה ניתן לדעת אם התינוק בריא או שיש עוד מומים או תסמונות . אני בחרדה נוראית ואשמח לדעת אם אכן המצב הוא כזה שכן אם לאחר ציפ גנטי ומי שפיר עדיין אצטרך לחיות בסימן שאלה גדול אז אולי כדאי לשקול הפלה .

שלום רב לצערי הנתונים שקיבלת הם אכן נכונים. חשוב לדעתי להתרכז בעובר שלך ובנתונים שלך. ככל שהמום קטן יותר ובבירור לא נמצאים מומוים נוספים, הסיכויים לתינוק בריא עולים. חשוב לדעתי שתקבלי ייעוץ משולב של רופא נשים וכירורג ילדים. במידה שאת מעוניינת אוכל לנסות לתאם לך. בברכה,

18/10/2014 | 20:46 | מאת: יוסי

שלום לביתי בת ה 5.5 חודשים היה השתפלות מעיים . בוצעה לה החדרה של צינור בתוסיק ושחררו עם אוויר . הילדה היתה מאושפזת וביצעה צואה וכמובן שאכלה . היום אחרי כ 4 ימים שהשתחררה מבית חולים - היא אוכלת נראית מצויין אבל בכלל לא עושה צואה , האם אנו צריכים לעשות בדיקה בדחיפות?

שלום יוסי סליחה שלקח זמן לענות ומקווה שבינתיים כבר היציאות טובות. במידה ולא יש מקום לבדיקה וסיוע. בברכה,

18/10/2014 | 20:08 | מאת: חסוי

היי , לפני משהו כמו 4 חודשים גילתי בלוטה בעורף השמאלי התחתון. קראתי שזה קשור בבלוטות קישוריות הלימפה. האם יש לדאוג? הגולה קטנה יחסית וכלל לא כואבת

18/10/2014 | 20:21 | מאת: חסוי

חשוב לציין בן 16 וחצי

שלום רב התאור שלך יכול להתאים לבלוטת לימפה אך כדאי שרופא המשפחה יבדוק ויראה שאין צורך בבדיקות נוספות. בברכה,

16/10/2014 | 06:50 | מאת: שיר

בסקירת מערכות מוקדמת נמצא המום אמפלוצלה. יתר הדברים על פניו נראו תקינים. הומלץ על ייעוץ גנטי מי שפיר וציפ גנטי. האם ייעוץ גנטי צריך לעשות לפני מי השפיר במידה ומי שפיר תקין מה בודק הציפ הגנטי מה ההשלכות על התינוק שיוולד לעתיד עם אמפלוצלה ממה הוא יכול לסבול והאם מומלץ להשאיר היריון עם ממצא כזה האם אין מה למהר ולבצע הפלה ? אם הציפ הגנטי ומי השפיר יהיו תקינים אז אני אוכל להסיק שניתן להמשיך את ההיריון ? איזה מעקב עליי לבקש על מנת לדעת מה חומרת המצב מבחינת האיברים שיוצאים? אני יודעת שהוא אמר בסקירה שהכבד בסדר ודיבר רק על המעיים האם יכול להיות שעוד יצאו עוד איברים? הבנתי שיש שני סוגי ציפ גנטי איך אדע מה מביניהם הטוב ושמעבר לציפ גנטי יש בדיקה מיוחדת בהדסה שהעתן לבקש מתקדמת יותר. אני ממש זקוקה לעזרה קשה לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר הקושי שלך מאד מובן לי, מדובר במום שהביטוי שלו יכול להיות קל יחסית ולאפשר חיים עם איכות טובה אך לא נדיר גם הפרעות גנטיות קשות שלא מאפשרות חיים או חיים לא איכותיים. ככלל ככל שהמום קטן יותר והברור הגנטי תקין, הסיכויים לחיים טובים גדלים. מציע לך להיות במרכז רפואי טוב בו ניתן לבצע את כל הברור ולטפל טוב לאחר הלידה. בגמר הבדיקות ניתן יהיה לתת לך תשובות יותר מדוייקות לגבי הסיכויים לטווח ארוך כדי שתוכלי לקבל החלטה נכונה. בברכה,

16/10/2014 | 14:20 | מאת: שיר

האם יש מכון גנטי טוב באיזור הצפון ? איך אני יכולה לדעת מה טוב או פחות טוב אחרי מי שםיר אני אמורה לנוח אם אני אבקש לעשות את הבדיקה לדוגמא בבלינסון הם יסכימו לאשפז אותי למנוחה אחרי מי שפיר?

הי שיר, גם אצלי יש אותה בעייה, היום אני שמיני ושבועיים, וממליצים לעשות ייעוץ גנטי, טרם עשיתי, הביעו חשש לגבי תסמונות שונות אשמח לשוחח איתך המספר שלי 0507667535

14/10/2014 | 08:53 | מאת: שירה

שלום, הילדה שלי בת 3 וחצי אתמול ליטפתי אותה והרגשתי מתחת לפטמה(בערך 2 ס"מ מתחת) שלה גוש/עצם שלא קיימים בצד השני של הגוף מה זה יכול להיות? נתקלתם בדבר כזה???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה גוש כזה יכול להיות מרקמה רכה שנמצאת תחת העור או כפי שציינת בליטה של עצם שיכולה להופיע בתהליך הגדילה. אני מבין שהגוש לא מכאיב ואין סיפור של חבלה או עקיצה שגם יכולים לגרום להופעת גושים. מציע שתגשי לרופא הילדים שלאחר בדיקה ישקול אם יש צורך בבדיקת הדמיה כמו אולטרסאונד או צילום חזה, ובמידת הצורך יפנה אתכם לבדיקת כירורג ילדים. בברכה,

08/10/2014 | 05:15 | מאת: אפי

הבן שלנו (שנה ו5) קיבל מכה בציפורון בגן לפני 3 שבועות הציפורן נתלשה ולמעלה משבוע לא יוצאת ציפורן חדשה (אין שום סימני גדילה) האם יש אפשרות שנפגע שורש השיפורן? האם יש אפשרות לשקם שורש שנפגע?

שלום אפי אפשרות של פגיעה בשורש אכן קיימת אך די נדירה בחבלות השכיחות. אחרי שבוע עוד לרוב, לא ניתן לקבוע אך אפשר לגשת לבדיקת רופא אורטופד. בברכה,

05/10/2014 | 18:14 | מאת: אנונימי

בס"ד שלום, אמרו לי לפנות לכירוג וזה מה שמצאתי שמתאים לפי דעתי פה באתר אני בן 14 ושמתי לב היום שיש לי גוש בחזה, מתחת לפטמה, גוש מוזר, גודל בינוני והוא קצת זז הוא לא כואב שנוגעים בו או סתם ככה בכלל הוא לא מזיז לי אבל היום במקרה הרגשתי מין גוש כזה וזה מלחיץ אותי. אשמח לדעת מה זה יכול להיות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התאור שלך מתאים לגוש שומני אך לא ניתן לקבוע ללא בדיקה. אפשר לקבל עוד מידע מבדיקת אולטרסאונד לגבי סוג הגוש, גודלו ומיקומו. מציע לך לגשת לבדיקת כירורג. בברכה,

Abscess culture תהליך ממצא Fungus Aspergillus niger Other tests MRSA neg. Culture positive Klebsiella pneumoniae . אנטיביוטיקה עבור מיקרואורגניזם Klebsiella pneumoniae אנטיביוטיקה רגישות Ampicillin R 8 Amoxicillin/CA S <=2 Piperacillin/tazobactam S <=4 Cefoxitin S <=4 Ceftazidime S <=1 Ceftriaxone S <=1 Cefuroxim sodium S <=1 Cefuroxime axetii S <=1 Meropenem S <=0.25 Ertapenem S <=0.5 לחץ כאן לקבלת הסבר על הבדיקה Amikacin S <=2 לחץ כאן לקבלת הסבר על הבדיקה Gentamicin S <=1 Ciprofloxacin S <=0.25 Cephalexin S <=4 Trimethoprim/sulfa S <=20 Staphylococcus aureus

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממה שאני רואה קשה לי לדעת בוודאות מה בדיוק צמח בתרבית ולכן אני ממליץ לחזור לרופא המטפל. בברכה,

02/10/2014 | 20:55 | מאת: אני

Aspergillus niger זו התשובה שקיבלנו לאחר לקיחת משטח מהטבור ברצוני לדעת מה זה וממה זה נובע ומה הטיפול שאמור לקבל הילד

שלום רב מדובר בסוג של פטריה שלא ברור לי איך הגיעה למקום. אני ממליץ שתגשו לרופא המטפל כדי שיראה אם מספיק טיפול מקומי במשחה או שיש צורך בבדיקות נוספות. בברכת גמר חתימה טובה,

02/10/2014 | 09:59 | מאת: אדווה

שלום בני בן השנתיים וחצי קיבל מכה בגבה ונחתך לכן הוא עבר הדבקה בגבה הפלסטר יצא אך כל הגבה מלאה בדבק ואני חוששת שירדו לו השערות הדבק מאוד חזק על כל אורך הגבה ולא יורד מיזה כחודש מה יכול להועיל בכדי שהדבק ירד ללא פגע בשיער הגבה??

שלום אדווה סבלנות, לא למשוך בכח כי זה יכול להוציא את השיער שעלול לא יצמח שוב. מציע שתגשו לרופא המטפל לראות שהפצע סגור ושאין סימני דלקת ואז ניתן להמיס את הדבק בעדינות. בברכת גמר חתימה טובה,

23/09/2014 | 03:58 | מאת: יעקב

הנכדה שלי בת תשעה חודשים בזמן הלידה גילו שיש לה בקע במפסעה ובטבור לפני שלושה חודשים עברה ניתוח בקע במפסעה ונאמר לנו שעדיין לא מנתחים את הטבור כי זה יעבור לבד עד גיל שלוש בחודשיים האחרונים אנחנו מבלים איתה פעם בשבוע בחדר מיון ותמיד מחזירים לה אותו ואז היא מרגישה טוב למשך שבוע אבל תמיד הטבור יוצא לה אחרי שבוע בבית החולים לא ממהרים לנתח אותה ותמיד אומרים שזה יעבור עד גיל שלוש ותמיד יש חילוקי דעות בין הרופאים בחדר מיון אומרים שצריך לנתח אבל תמיד כירורג ילדים אומר שלא מה אנחנו אמורים לעשות הילדה סובלת ואנחנו לא יכולים לעזור לה תמיד פונים למיון ותמיד הגלגל סובב בחילוקי דעות בין הרופאים אבקש את עצתך תודה מראש יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקוב גם אני לרוב לא מנתח בקע טבורי לפני גיל 4 שנים כי יש לבקע טבורי יכולת להסגר לבד. במידה והכאבים שלה נובעים מכליאה של תוכן בטבור בהחלט יש מקום לנתח קודם אפילו בגיל 9 חודשים. חג שמח

02/10/2014 | 20:13 | מאת: יעקב

שלום לך ד"ר בנכדה עברה ביום שלישי בלילה ניתוח חירום בבקע ומאתמול יש לה הקאות וחם של 39 שמורידים לה אותו באקמול היא לא מסוגלת לאכול כי ישר בקיאה היא עדיין מאושפזת בבית החולים והרופאים אומרים שהניתוח הצליח ושזה בסדר ולא צריך לדאוג אבל אני כן דואג מה אתה יכול להציע לי לעשות ???

14/09/2014 | 13:18 | מאת: אילנית

ד"ר שלום. דלת כניסה של הבית נפתחה על הבוהן של ביתי בת 1.3. זה קרה לפני שבועיים. אני רואה שהציפורן לאט לאט נפרדת מן הבוהן כנראה במטרה ליפול. האם תצמח ציפורן כמו שצריך? כמה זמן הצמיחה לוקחת? בנתיים היא הולכת עם סנדל פתוח. תודה רבה.

שלום אילנית כואב רק מלקרוא...טוב שאת מקפידה לא ללחוץ על האצבע. לרוב מיטת הציפורן לא נפגעת והציפורן החדשה גדלה טוב. הזמן הוא קצב גדילת הציפורן וחשוב לראות שהיא לא חודרת לבשר, במידה ויופיעו סימני דלקת כמו אודם, רגישות או הפרשה צריך לקחת אותה לרופא. בברכה,

12/09/2014 | 11:05 | מאת: אמא של תינוקת מתוקה

ביתנו התינוקת בת חודשיים. נולדה עם איטמות פי הטבעת, עם פיסטולה לזוית הנרתיק. בגלל מיעוט יציאות עברה קולוסטומיה וכעת עם סטומה . בהמשך, במהלך השנה הקרובה, אמורה לעבור ניתוח לתיקון פי הטבעת. אני מנסה להבין קצת את המציאות, כי לא הכל ברור לי ... כמה שאלות: 1. מה אמור להתבצע בניתוח כזה לתיקון? האם חיתוך לכל האורך מעצם הזנב עד לנרתיק ואז מיקום מחדש של הפיסטולה (כך הבנתי מכירורג ששוחח איתי מיד אחרי הלידה בבית החולים) ? או אולי לא הבנתי נכון ויש טכניקה/אופן אחר? אני מנסה להבין איך מתקנים דבר כזה. 2. כללית זה נשמע לי ניתוח לא פשוט (אבל אינני כירורגית, רק אמא שלה). מה מידת ההצלחה של ניתוח כזה? עד כמה מצוי שצריך אחריו ניתוחים נוספים (חוץ מסגירת הסטומה כמובן)? 3. האם הפיסטולה מחליפה את פי הטבעת לחלוטין? איך יודעים שיש שם בפיסטולה שרירים/עצבים שמתפקדים כמו שצריך ותהיה לה שליטה על יציאות? 4. מהי איכות החיים של מי שעבר ניתוח כזה? ממה צפוי לסבול במשך החיים? סליחה על ריבוי השאלות. אם תוכלו לענות גם על חלקן זה יהיה מצוין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכם השאלות שלך מאד מובנות לי כמו הדאגה לשלום ביתך. בניתוח הצפוי אנחנו אמורים לנתק את הפיסטולה מהנרתיק ולהוציאה מהמקום המיועד לפי הטבעת. את הניתוח ניתן לעשות בשתי גישות, אחת כפי שתארת, דרך חתך בין העכוזים והשניה באופן לאפרוסקופי עם גישה מהבטן וחתך קטן במיקום של פי הטבעת. הגישה ניקבעת בהתאם למיקום הפיסטולה ומיומנות של המנתח. הניתוח אכן אינו פשוט אך ניתן להגיע לתוצאות טובות ובדרך כלל אין צורך בניתוחים נוספים. בזמן הניתוח אנחנו מבצעים גירוי חשמלי וכך מזהים את סיבי השריר שאמורים לאפשר שליטה על היציאות ואת הפיסטולה מעבירים דרכם. בעיית השליטה על הסוגרים כפי שאת מציינת, היא אכן הבעיה הקשה שיכולה להיות. במקרים הקשים אין בכלל שליטה ואז צריך להעזר בחוקנים, אך לרוב יש שליטה סבירה. בברכה,

03/09/2014 | 18:04 | מאת: אורלי

שלום,במהלך המבצע צוק איתן היה אזעקה ומרוב לחץ בטעות סגרתי את הדלת על הציפורן השנייה משמאל על הרגל הימינית והיא ללא יצאה כי הצד השמאלי בציפורן הוא בסדר הוא לא סגול או חום הוא עמו שאר הציפורניים. הציפורן נהייתה סגולה וחומה רק בצד הימיני שלה. אני מפחדת שהיא לא תגדל , או שיקרה לאצבע משהו. מה עליי לעשות בנוגע לזה? איך? מה? למה? וכמה? מבקשת לענות בדחיפות!!!

שלום אורלי התיאור שנתת מאד טוב ואני מבין את החששות שלך, אך רוב הסיכויים שתגדל ציפורן חדשה טובה. בכל מקרה אני מציע לך ללכת לבדיקה של פודיאטור שהוא מומחה לציפורניים. בברכה,

יש לנו ילדה בת 10. במשך שנה וחצי, כל חודש במחזוריות קבועה, בתאריך כמעט קבוע, היא מקבלת התקף של כאבי בטן. ככה זה חוזר חלילה עם אותם התסמינים. כאב זה כולל: חולשה, חולשה ברגליים, מאבדת את כוחותיה ונכנסת למיטה ל10 ימים ולא יכולה לאכול כמעט כלום. לא עלתה במשקל במשך שנה כבר. אך כעבור 10 ימים של שכיבה במיטה ללא אוכל וחולשה מלאה, הילדה שבה לתפקוד מלא ורגיל כבמטה קסם ונהיה לה תיאבון רב עד לפעם הבאה בה תקבל התקף. נעשו בדיקות שונות בבתי החולים וכל הבדיקות שנעשו לא העלו דבר וכולן תקינות! הרופאים לא יודעים עוד מה זה הדבר הזה ולמה זה קורה! יש לציין שעד לפני חצי שנה היו בבית שרקנים, אך ככל הידוע לנו אין אצל השרקנים מחלות שעוברות לבני אדם לכן גם זה כנראה נפסל. בדקנו גם צליאק (רגישות לגלוטן) וגם זה אין לה. אם מישהו שמע על תופעה זו, או מכיר מישהו שחווה דבר שכזה- בבקשה תגיבו פה או אף תפנו אותנו למישהו שמכיר תופעה זאת! תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה מאד לתת תשובה בלי לבדוק את הילדה. במידה ותהיו מעוניינים תוכלו לבוא לבית החולים לילדים בקפלן, בזמן התקף. כשתבואו אוכל להתרשם ולהפנות אתכם לבדיקת רופאים נוספים ואולי נעזור לה. בברכה,

27/08/2014 | 08:30 | מאת: שי

שלום אני מתעניינת בניתוח שרוול לילד בן 11.5 האם זה בכלל אפשרי אם כן מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי על פי הנחיות משרד הבריאות ניתוחי שרוול מותרים רק מגיל 13 שנים. במידה את מעוניינת אפשר להזמין אתכם לבדיקת צוות של רופאים, תזונאית ופסיכולוגית ולהתחיל טיפול לא ניתוחי. תוכלי להתקשר אלי מחר לטל 0526606886 בשעות הבוקר ונראה איך אפשר לסייע. בברכה

26/08/2014 | 21:24 | מאת: מתן

אני פשוט לא מוצא פורום פעיל לשאול בו,אולי תוכל לענות לי. האם יתכן ויש קשר בין בלוטות לימפה נפוחות ובין מתח נפשי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מתן שאלה מעניינת, לא ידוע לי על קשר ישיר, אך למתח נפשי יכול להיות קשר למצבים של חסר חיסוני וכך, בעקיפין, יכול להתפתח זיהום שיגרום להגדלת בלוטות. חשוב לי להדגיש שזו השערה שלא מבוססת על ידע ויכול להיות שתוכל למצוא תשובה טובה יותר בפורום של מחלות זיהומיות. בברכה,

26/08/2014 | 11:06 | מאת: דניאל

מה הקשר בין כירורגיה לכאבים במפשעה? ומהם אחוזי ההצלחה בטיפול בכאבי מפשעה מכל סוג שהוא? בנוסף,האם ידוע על בעיה במפשעה שעדיין לא נמצא לה טיפול. סליחה על שאלות התאכלס האלה,אני פשוט סובל כבר יותר מחודש מכאבים במפשעה ודי מודאג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל אחת הסיבות לכאב במפשעה יכולה להיות בקע מפשעתי. בדרך כלל יכולה להופיע גם נפיחות במפשעה בזמן הכאב. ממליץ לך כמובן להיבדק ע"י רופא כירורג והוא יחליט אם יש בקע שמצריך ניתוח. בברכה,

25/08/2014 | 13:49 | מאת: משתמשחסוי

- שלום, קודם כל רציתי לומר שאני סוכרתי(סוכרת 1) בן 14 ומאוזן מאוד ממוצע סוכרים שבועי 91 hba1c 5.4, אז יש ל שתי בעיות. 1. יש לי מין פצע בבית שחי, אני חושב שה מוגלתי זה כואב ומציק מאוד אני חייב להרים את היד כדי שיהיה לי נוח. זאת פעם ראשונה שה קורה לי. ניסיתי עם מחת לחדור והצלחתי, עכשיו זה טיפ טיפה יותר קטן וירד קצת דם קצת פחות כואב אבל עדיין מציק מאוד. 2. יש לי כמו פצע בישבן די דומה שהוא גם מציק, הוא יותר קרוב לפתח הצואה מהאשר ליש ן והוא השיל את העור וקטן כאילו אבל הוא הראה פחות מציק. לא נאים לי ממש להראות לנורים שלי ולרופא משפחה, לדעתי זה לאנשהו מסוכן. אשמח לתשובה. תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך כנראה שיש לך פצעים גם בבית השחי וגם ליד הישבן. בגלל שאתה סובל מסכרת הפצעים האלה יכולים להזדהם ולהיות מסוכנים. לכן חשוב ללכת לרופא ואתה יכול לבקש מההורים שייקחו אותך בלי להראות להם. אם יש בעיה תגיד לי. בברכה,

25/08/2014 | 21:20 | מאת: חסוי

אני במיון כרגע וזהצע עם מוגלה יוציאו לי את ה. תודה רבה.

אני מאד שמח שמטפלים בך ושיהיה לך כל טוב.

13/08/2014 | 10:15 | מאת: נועם

שלום אנחנו נמצאים הצומת דרכים. הריון שלישי, בבית שני ילדים בריאים. בסקירה המורחבת נמצאה קיבה קטנה וריבוי מים (270). לאחר שלשה שבועות סקירה ממוקדת אותם הממצאים בדיוק . עשינו מיי שפיר ציפ גנטי העמסת סוכר אקו לב והכל תקין. נתבקשנו לבצע בדיקת MRI ולאחריה להתייעץ עם כירורג. אני מבקשת להבין מהם התרחישים האפשריים לאחר הלידה. במקרה הגרוע ביותר ובמקרה האופטימי ביותר. האם ניתן לבצע הפסקת הריון על סמך הממצאים? תודה רבה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם הממצא של ריבוי מי שפיר וקיבה קטנה בהחלט מחשיד לחסימה גבוה של מערכת העיכול. חסימה כזו יכולה להתחיל בחלל הפה אך לרוב נובעת מאטימות הוושט. בדיקת MRI יוכלה לאבחן אטימות הוושט וגם לסייע בהגדרת סוג האטימות. לגבי התרחישים, האופטימי ביותר הוא שהממצא יתברר כשגוי והתינוק יהיה בריא אך קשה לי להגיד עד כמה זו אופציה סבירה. לגבי האפציות של אטימות הוושט, רובן הן מסוג שכולל חיבור בין הוושט לקנה הנשימה ומאפשר חיבור הוושט בניתוח אחד. במקרים אלה מרבית התינוקות יכוליםם לחיות חיים טובים. בסוג הקשה יותר של אטימות הוושט, חיבור קצוות הוושט בניתוח אחד אינו אפשרי וזה מצריך לפעמים מספר ניתוחים, מה שכמובן פוגע גם באיכות החיים. כמובן שאני ממליץ לכם להפגש לאחר ה MRI עם כירורג ילדים שיוכל לתת לכם תשובות יותר מפורטות ומובנות. כל טוב לכם,

15/08/2014 | 21:46 | מאת: נועם

האם נתקלת בתינוקות שניתוח אחד פתר את הבעיה ולא חוו קשיים לאחר מכן? (דלקות ריאות, השתנויות, מעבר למזון מוצק ועוד..) ושאלה מכיוון אחר- האם נוכל לבצע הפסקת הריון על סמך מום זה? שוב תודה

כן, נתקלתי אבל זה בהחלט לא נדיר שיש להם בעיות מהסוג שציינת. חלק גדול מהמנותחים, לאחר ניתוח מוצלח, נזקקים לתזונה מרוסקת זמן רב ולטיפול מונע לרפלוקס קבתי וושטי, אבל מסוגלים לחיות חיים טובים. באשר להפסקת הריון, יש ועדה שזה תפקידה ועליך לבקש הפניה אליה. בברכה,

24/08/2014 | 13:03 | מאת: נועם

קיבלנו היום את תשובת הבדיקה שערכנו ביום חמישי האחרון והיא נמצאה תקינה ובסיכומה כתוב  ללא סימנים לאט רזיה של הוושט. הייתכן? האם אפשר לנשום לרווחה? מה עושים עכשיו? תודה.

שלום נועם התשובה אכן מעודדת ומקטינה מאד את הסבירות לאטרזייה, אך רק לאחר הלידה אפשר יהיה לשלול בוודאות. מה אמר לכם המומחה שבדק את ה MRI?. בברכה,

11/08/2014 | 01:49 | מאת: נועה

שלום, בני בן השנתיים ותשעה חודשים, גמול מפיפי יום ולילה כבר שלושה חודשים, אבל קקי הוא לא מסכים בשום אופן לעשות בשרותים, בהתחלה הוא היה עושה מדי פעם עכשיו בכלל לא!! אני ממש מתוסכלת וחייבת עזרהc, תוד. מראש , נועה

שלום נועה ראשית עלי לציין שלא מדובר בתחום המומחיות שלי, אך נראה לי שהוא עוד לא כל כך מאחר וקרוב לוודאי שבזמן הקרוב זה יסתדר. מציע לך לפנות לרופא הילדים ועד שיסתדר כדאי לבדוק שלא יסבול מעצירות. אם הצואה תהיה קשה כדאי יהיה לשקול טיפול במרככי צואה. בברכה,

שלום! בני בן ה 7 אמור לעבור ניתוח לאיחוי עור התוף וגם מיאטוטומי. על אף שהמיאטוטומי מבוצע בסדציה, אנחנו כהורים רוצים למנוע ממנו את ההליך הכפול (החששות והטראומה) ולכן ביקשנו לבצע את 2 הניתוחים יחד ואישרו לנו. האם לדעתך זוהי החלטה נבונה? האם לא כדאי לבחור בכל זאת באופציה של הפרדה , כי אולי נחשוף אותו לסיכון מיותר (זיהום שעלול להיווצר משני מקורות ?!), ולכאב בזמן ההחלמה משני מקורות בו זמנית? אנחנו מבולבלים ובעיקר לא בטוחים אילו אספקטים נוספים יש לבחירה שלנו...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הבעיה שאתם מעלים היא אמיתית ולכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. נראה לי שאם ניתן לבצע את שני הניתוחים יחד ולחסוך הרדמה אחת זה עדיף. בברכה,

06/08/2014 | 22:53 | מאת: לינור

שלום, הילדה שלי נפלה מהמיטה בגובה פחות ממטר, על המצח בקצב השמאלי, לאחר כמה דקות היא הירגעה, צוחקת והכל כרגיל האם אני צריכה ללכת למיון ? האם יש חשש לדימום פנימי

שלום לינור במידה וביתך לא איבדה הכרה ומתנהגת כהרגלה ניתן לגשת איתה מחר לרופא הילדים. בכל שינוי במצב הכרתה צריך לפנות למיון. בברכה,

30/07/2014 | 19:33 | מאת: רונה

בביקור שגרתי בטיפת חלב ציינה רופאת הילדים כי יש לבני בן ה10 חודשים "פין חבוי" אשמח לדעת מה המשמעות, יש לציין שהוא די שמנמן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה קרוב לוודאי שהיותו שמנמן זה הגורם לפין להיות חבוי. כדי להיות בטוחים כדאי שכירורג ילדים יבדוק. בברכה,

22/07/2014 | 11:51 | מאת: אורית

שלום רב, לפני כשבוע וחצי בני התלונן על כאב חד באזור הבטן מימין. בבדיקת הרופא עלה חשד לאפנדציט, ועל כן הופנה למיון. כשהגענו למיון עוצמת הכאב פחתה משמעותית, ובבדיקת הדם והשתן לא נמצאו ערכים מחשידים ולכן הוא שוחרר. מספר ימים לאחר מכן חש כאב בגב מימין (במשך כל הימים הללו עדיין התלונן על כאב קל באזור הבטן מימין). הופנה לבדיקת שתן - בסטיק נמצא דם, ובבדיקת המעבדה הבדיקה היתה תקינה (כללית ותרבית). אתמול לפתע עלה חום (38) וכן היתה הקאה אחת. אציין כי לפני כשלושה שבועות היתה אפיזודה דומה: חום סביב 38.5 והקאה אחת. כאשר התופעות נעלמו כעבור יום. מצבו הכללי טוב, אך רצף המאורעות מאוד מטריד אותנו. האם יתכן מצב של דלקת קלה בתוספתן? וכיצד יתכן שבבדיקות הסטיק (יומיים ברצף)נמצא דם בשתן כשבמעבדה לא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית החששות שלך בהחלט מובנים כיוון שהתמונה לא ברורה. גם דלקת בתוספתן יכולה לגרום לתלונות שאת מתוארת ויכולה להיות גם בעיה בכליה או דרכי השתן. נראה לי שטוב תעשי אם תיקחי את הילד לבדיקה חוזרת ורצוי לבצע גם בדיקת אולטרסאונד. בברכה,

24/07/2014 | 06:06 | מאת: אורית

תודה רבה על המענה. בינתיים הילד מדווח שהכאב בצד ימין חלף. אך מספר כי חש לעיתים צריבה בעת מתן השתן. איזה בדיקה אתה ממליץ לבצע שוב? דם ? שתן? אנחנו ביקשנו כמובן לבצע אולטרסאונד אך רופא הילדים סבר שמצבו הכללי וכן התמונה מבדיקת הדם והשתן לא מצריכות הפנייה לאולטרסאונד.. במידה ונרצה לפנות להמשך בירור- לאיזה רופא מומחה תמליץ ללכת? כירורג ילדים? נפרולוג? תודה, אורית

25/07/2014 | 22:14 | מאת: ד

נראה לי שעדיף לפנות לנפרולולג כיוון שהתלונות שלו מכוונות לדרכי השתן וכירורג כבר בדק אותו. בברכה,

08/07/2014 | 09:07 | מאת: אור

דר שלום רב, לצערי נאלצת לקיים לבני ברית מילה כתומאה מלחץ חברתי ולבקשת בן זוגי. סוכם שהברית תתבצע ע"י מומחה כרורגי. שאלתי...ללא כשר לאספקט לדתי...מתי נכון לתינוק לבצע הליך זה שהמטרה העיקרת היא הקטנת סיכונים מינימום כאב? מה הגיל האופטימלי לביצוע מילה שכזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור ומשפחתך לדעתי עדיף לא לחכות יותר מחודש עד לביצוע הברית אלא אם כן מדובר בפג או שיש מחלות שעלינו לאזן קודם. ככל שהתינוק גדול יותר, כדאי לשקול ביצוע הברית תחת הרדמה כללית. בברכה,

06/07/2014 | 13:48 | מאת: לוריס

שלום דני. המליץ לי עלייך ד"ר אלעד פייגין. אתה מתעסק בהזעת יתר בידיים,רגליים ? אם כן,מה הטיפולים המומלצים ? תודה רבהה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לוריס בהזעת יתר בכפות ידיים ניתן לטפל בעזרת ניתוח טורקוסקופיה שבמהלכו נכנסים עם מצלמה לבית החזה ומנתקים את העצבים שגורמים להזעה. הטיפול בהזעת יתר בכפות הרגליים פחות יעיל ואין ניתוח שאני ממליץ עליו. במידה ואת מעוניינת לטפל בכפות הידיים אשמח לבדוק אותך, בברכה.

05/07/2014 | 20:09 | מאת: יפעת

שלום דר. ירדני, אתמול (יום שישי) , בני עבר פתיחת אבסס בבית חולים "קפלן"(גם אתה בדקת אותו) כמובן נוטל אנטיביוטיקה וביום רביעי נגיע לבקורת . האם בסופשבוע הבא החל מיום חמישי יוכל לרחוץ בבריכה ? תודה רבה על הטיפול המסור, והתשובה ....

שלום יפעת שמח שהטיפול עבר בשלום בידיו המיומנות של ד"ר בלה. במידה והחתך ייסגר עד הביקורת, לא תהיה בעיה לרחוץ בברכה. בברכה

שלום יהונתן בן כמה אתה וממתי אתה סובל מזה? הכי חשוב לגשת לרופא שלך שיבדוק ועד אז להשתדל מאד לא לגעת בפטמות. בברכה,

שלום ראה תשובתי הקודמת,, האם כבר ראה אותך הרופא?

22/06/2014 | 01:29 | מאת: יהונתן

שלום ד"ר. יש לי דבר כזה שאנשים קוראים לו ג'ולות בפטמות זה סוג של גוש כזה שמצטבר לי מתחת לפטמה והוא ממש ממש כואב אם נוגעים בו או לוחצים עליו. מה אני עושה?

שלום יהונתן בן כמה אתה וממתי אתה סובל מזה? הכי חשוב לגשת לרופא שלך שיבדוק ועד אז להשתדל מאד לא לגעת בפטמות. בברכה,

20/06/2014 | 15:25 | מאת: חוה

בת 32 אבקש לדעת האם מקום ניתוחי שנתפר בחוטים נמסים,אפשר לנקות במי חמצן'ניקוי ראשוני, אחרי שמורידים את התחבושת כדיי לשים אחת חדשה, עד שאפשר יהיה לרחוץ במים וסבון, האם מי חמצן בטוחים לשימוש באיזור תפר עם חוט וכזה, ומנקים ביעילות? או שאסור כי עלולים להמיס את החוט?

שלום חוה רחצה עם מי סבון רגילים היא טובה ובטוחה ונתן להתחיל בה כבר למחרת הניתוח. בברכה,

17/06/2014 | 21:48 | מאת: זיוה

שלום ד'ר . אני בשבוע 24 , עשיתי היום אולטרסאונד שני והתגלה ממצא של sequestratation ולא ניתן לשלול שילוב של ccam . הממצא בגודל 3.6/3.4/2.5 ודוחק את הלב ימינה . השאלה שלי , האים יש ניסיון עם מקרים כאלה ? מה מצב התינוקות אחרי לידה וניתוח ? האם לשקול הפלה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זיוה הניסיון שלי עם Bronchopulmonary sequestration (BPS) הוא לא גדול. מדובר בממצא שיכול להיות קשור גם למומים אחרים שחשוב לבדוק. המהלך של ה BPS יכול להחמיר עם הזמן אך יכול גם לקטון ולהשפיע מעט מאד על התפתחות התינוק וילד. בניתוח אנחנו מוציאים את הממצא ויש סיכוי טוב להחלמה. הממצא שאת מציינת אינו קטן והעובדה שהוא דוחק את המדיאבטינום מחייבת כמובן לשלול גם מומים מולדים אחרים שיכולים לתת תמונה דומה. האם עשית MRI?

23/06/2014 | 09:32 | מאת: זיוה

עדיין לא הרופא המטפל , המליץ לעשות mri בשבוע 28 ,אתמול עשינו אקו לב והתוצאה תקינה , אך הלב לא יושב במקום .

16/06/2014 | 10:58 | מאת: אמא

היי ד'ר בני בן 4.5 חודשים יש לו השטחה בגולגולת בגלל שישן על הגב כמובן. רק בצד שמאל שזה ממש בולט מה הסיכויים שזה יחזור לעצמו? קראתי על זה קצת וכמו שהבנתי יש מקרים שזה מצריך סגירה של תפרים משהו כזה? אשמח להסבר.

שלום רב השטחה כזו אינה קשורה לרוב לסגירה מוקדמת של התפרים אלה נובעת מלחץ לא שווה על הראש. מומלץ להשכיבו גם על הבטן בשעה שער, עם ראש מופנה לשני הצדדים לסירוגין. בברכה

31/05/2014 | 11:36 | מאת: שירה

שלום-לבני בן ה4 יש בקע משפעתי, טרם קבענו מועד לניתוח וביומיים האחרונים הוא עם חום גבוה ללא סימנים נוספים- 1. האם ייתכן קשר בין הבקע להופעת החום 2. בני נדרש לעבור ניתוח שני לתיקון היפוספדידאס, האורלוג הציע לנתח ולטפל גם בבקע- מה דעתך? והאם תיקון בקע מתבצע גם ע"י אורולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה מחלת חום לרוב אינה קשורה לבקע מפשעתי. ניתן לתקן תחת אותה הרדמה גם את הבקע וגם להשלים את ניתוח ההיפוספאדיאס. אם האורולוג מנוסה הוא יכול לעשות זאת ואם לא, כדאי להעזר בכירורג ילדים. בברכה,

27/05/2014 | 09:17 | מאת: נירית

שלום, לביתי בת ה8.5 היה גסטרוסטום במשך כ7 שנים לפני שנה הוצאנו את הגסטרוסטום והחור עדיין לא נסגר. קבענו לה תור לניתוח רק שלא הבנתי אם הניתוח מסובך?וכמה זמן החלמה מהניתוח?

שלום נירית כיוון שהפתח לא נסגר לאורך זמן, חשוב להפריד את הקיבה מדופן הבטן ולתפור טוב את הפתח. הניתוח אינו מסובך וההתאוששות לרוב גם קלה כמובן בהתאם למצבה הכללי של ביתך. בברכה,

25/05/2014 | 20:24 | מאת: נועה

ערב טוב לבן שלי בן 7 יש דם בצואה. מה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה יכולות להיות סיבות שונות לדם בצואה ולכן חשוב שייבדק אצל רופא הילדים. האם היציאות, רכות או קשות, האם יש לו כאב בזמן שיש יציאה?, בברכה,

22/05/2014 | 11:24 | מאת: מירב

ד"ר ירדני שלום !! אתמול בתי (בת 7 חודשים) החליקה מהספה לרצפה (מגובה 40 ס"מ). לאחר הנפילה התנהגה לגמרי כרגיל, המשיכה להיות ערנית ופעילה ולא היה כל סימן לחבלה על הראש. האם במצב כזה יכול להיגרם נזק כלשהו? האם ישנה סיבה לדאגה? בתודה מראש על תשובתך

שלום מירב חלפו כבר 24 שעות ואם לא חל כל שנוי במצבה, אינה מקיאה והתנהגותה ללא שינוי, נראה שאפשר להיות יותר רגועים. מכאן שכל שינוי בהתנהגותה מחייב בדיקה דחופה ע"י רופא. בברכה

23/05/2014 | 09:46 | מאת: מירב

תודה רבה על תשובתך המהירה. ושאלה נוספת: בני בן ה- 15 נוטה להזיע מאד בכפות הרגליים והידיים. יש לציין שבשאר הגוף כמעט ואינו מזיע. מה מקור התופעה? האם יש צורך בהתערבות רפואית? בתודה מראש והמשך סופשבוע נעים :)

20/05/2014 | 11:37 | מאת: ..

בני בן 4 חודשים מאיפה שהוא עושה פיפי החור צר מאוד היינו אצל אורולוג והסכים אם האחות בטיפת חלב אמר שרק בגיל שנה יוכל לעבור ניתוח.. אי אפשר לעשות משהו בקשר לזה? מתאמץ נורא לעשות פיפי עד כדי שהפין נהיה כחלחל סגלגל

שלום רב אם הפתח של השופכה צר מאד כדאי לבדוק אותו ולפעמים יש צורך להרחיב את הפתח באופן דחוף גם אם התיקון הסופי יהיה בשלב מאוחר יותר. אנא קחי אותו לבדיקה נוספת אצל אורולוג או כירורג ילדים. בברכה,