ברית מילה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

זיהומים בדרכי השתן אצל ילדים

הידעתם כי ברית מילה מקטינה את הנטיה לפתח זיהום בדרכי השתן בקרב תינוקות בנים. נראה שכולנו מכירים היטב את הגורמים לזיהום בדרכי השתן ואף יודעים לזהות את התסמינים, שהרי זיהום בדרכי השתן הוא השכיח ביותר בקרב ילדים, זיהום שחשוב לטפל בו במהירות, כמה שיותר קרוב למועד הזיהוי. מהם הסכנות בזיהומים בדרכי השתן, מהו הטיפול הנכון ו/או הטיפול המונע? על כך בכתבה הבאה זיהום בדרכי השתן עלול לגרום לנזק תמידי לכליות שאינו ניתן לתיקון. מכאן חשיבותו של האבחון הנכון והמהיר ומתן הטיפול המתאים בעקבותיו. פרופסור מרים דוידוביץ, מנהלת המכון הנפרולוגי במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל , סוקרת את התופעה: מי חשוף יותר לזיהומים בדרכי השתן: בנים או בנות? זיהום בדרכי השתן, הוא הזיהום החיידקי השכיח ביותר בקרב ילדים. ( 3-5% בבנות ו 1% בבנים). לאחר אירוע ראשון, כ- 30-50% מהילדים יפתחו ארוע נוסף ( עד שנה מהזיהום הראשון). ככלל, זיהומים בדרכי השתן שכיחים יותר אצל בנות פרט לחודשי החיים הראשונים אז השכיחות גבוהה יותר בקרב בנים. (נמצא כי ברית מילה מקטינה את הנטיה לפתח זיהום פי 10). חשוב לזכור כי, ב 5-12% מהתינוקות בגילאי 3 חודשים – 3 שנים עם חום ללא מקור ברור  - הסיבה...
ללמוד עוד על ברית מילה
נסיגה מטיפול רגע לפני ההצלחה-תמונה

מדוע מטופלים מוותרים על טיפול ברגע שהוא מתחיל להצליח?...

מאת: גרשון קום
20/07/2010
מגפת החצבת: איך משתלטים על זה?-תמונה

משרד הבריאות גיבש בימים האחרונים תוכנית פעולה לבלימת...

מאת: מערכת zap...
05/11/2018
ברית מילה: הניסיון קובע-תמונה

ברית מילה הוא הניתוח הנפוץ ביותר בעולם. למרות זאת, ההליך...

מאת: ד"ר אריה...
20/12/2015
ברית מילה: 80% מעדיפים מוהל-תמונה

רופא או מוהל? הרוב בוחרים במוהל למרות שרופא מבצע הרדמה...

מאת: מערכת zap...
31/05/2009
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לברית מילה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ברית מילה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

דר, בני בן 8 ימים, בבדיקת סקירה ראשונה בבית החולים TSH=23 T4=9.4 היום בוצע בדיקת נורמון אנדו תוצאות TSH=32 .17 T3=5.1 T4=1.6 יש לציין כי היתה צהבת בבית החולים. הגענו היום לבית החולים, יום אחרי ברית בגלל שלשול, ישנוניות וחוסר רצון לאכול במהלך כל הלילה. מה יכול להעיד TSH גבוה כאשר ההורמונים T בטווח מעל הנורמה כמתואר? האם יכול להיות קשר בין התופעות שתיארתי לבין תוצאות הנל? האם יש לבצע בדיקות נוספות? תודה

1) שלשול, חוסר אכילה ומצב של דלקת יכולים לגרום לישנוניות וחוסר רצון לאכול- יש לברר קודם כל אם יש זיהום או מחלה הגורמת לישנהוניות 2) רמות אלה של TSH אינן מסבירות בדרך כלל שלשולים וחוסר רצון לאכול 3) כאשר TSH גבוה. גם אם FT4 תקין, מתיחסים למצב כתת פעילות של בלוטת התריס 4) אם לרופא יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס לפני גיל שנהנותנים טיפול בהורמון בלוטת התריס-אלטרוקסין או יוטירוקס. אם אין בטחון שפעולת בלוטת התריס תקינה. מטפלים. הסיכון של אי טיפול הרבה יותר גבוה ומסוכן לתינוק מאשר מתן טיפול כאשר לא צריך

תודה רבה על תשובתך פרופ'. האם קיימים גורמים אפשריים נוספים העלולים לגרום לרמת TSH זו מלבד תת פעילות של בלוטת התריס? במידה וכן, כיצד שוללים אפשרויות אלו?

וגם, האם מתן אלטרוקסין לתינוק ללא בעיית תת פעילות עלול לגרום במשך הזמן לדיכוי פעילות בלוטת התריס? שוב תודה

לא נכון. אפילו 3 שנים של טיפול לא מדכאות את הבלוטה

שלום, בוצעה לבני ברית לפני חודש והמראה לא סימטרי. נשאר עודף עורלה בחלק התחתון וזה נראה לי לא תקין. אשמח לשמוע על ההשלכות של כך על המראה בעתיד והאם נראה שצריך לתקן. אמא מודאגת

בהמשך להודעה אם יש אפשרות לא לפרסם את התמונה.

שלום, כמובן שצריך לראות את הממצא ואשמח לראות אותו. בכל מקרה מדובר במשהו קוסמטי בלבד שברוב המקרים מסתדר עם הזמן. לא צריך לבצע כל פעולה ולכן הייתי נרגע

תודה רבה על המענה! יש אפשרות לשלוח בםרטי תמונות בלי לפרסם בציבורי?

מצרפת תמונה. בבקשה אשמח לתגובה

עטרת הפין של בני בן החודש שינתה צבע למן כחלחל סגול. שינוי הצבע הוא לא קבוע ולפעמים לא כל העטרת עם הצבע הזה. ברית המילה התרחשה במועד הרגיל ולא נראה כי שינוי הצבע מציק לו. האם זה תקין?

שינוי זה נחשב לתקין

היי תינוק בן חודשיים נולד פג בשבוע 29 לאחרונה גיליתי ככל הנראה בקע במפסעה הימינית זה עדיין לא בטוח כי יש אולטרסאונד לעוד שבוע וכירוג לעוד 3 שבועות אבל בנתיים זה ההשערה של הרופאים.. זה לא מסוכן לחכות כלכך הרבה זמן אם תינוק כזה קטן??? אני נורא מפחדת שהיכלא לו או שיעשה לו בעייה אחרת זה הולך וחוזר לפעמים לבד ולפעמים בלחיצה שלנו.. ועד שסופסוף הוא הגיע למקשל המתאים לברית גילינו את הבקע הזה.. האם אפשר לעשות ברית?

שלום סתיו. החשש שלך מובן ובהחלט כדאי לא להתעכב עם הניתוח. במקרה שיהיה באי שקט והנפיחות גדלה חייב להבדק בדחיפות עי רופא. לגבי הברית, לדעתי עדיף לדחות כי הכאב עלול לגרום לבקע להכלא וניתן לשקול לבצע את הברית בעת ניתוח הבקע. בהצלחה