המשך שאלה.........תודה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/01/2018 | 10:19 | מאת: לבנה

שלום דר' תודה על המענה . שאלה נוספת בבקשה ...במידה והתינוק שיוולד יזדקק לניתוח להוצאת הציסטה מהבטן .במה זה כרוך ? זה ניתוח מסוכן לתינוק ועלול לפגוע בבריאותו בהמשך? אם הציסטה במעי... במה הניתוח כרוך ? תודה רבה

שלום לבנה לאחר שיוולד בשלום, לרוב יש צורך לבצע בדיקות נוספות כדי להגיע לאבחנה הסופית על איזה סוג ציסטה מדובר. לאחר שיש אבחנה ניתן להחליט אם יש צורך בניתוח ועד כמה הוא דחוף. חלק מהציסטות ניתן להוציא בניתוח לפרוסקופי בעזרת מצלמה וחלק מחייבות פתיחה של הבטן. לפעמים יש צורך להוציא גם קטע של מעי הדבוק לציסטה אך זה לא אמור לפגוע בתפקוד של המעי לאורך זמן. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים