פורום כירורגיית ילדים

3439 הודעות
3220 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

שלום דר ידרני היום נולד לי אחיין (לא בארץ) .גילו שחסר לו חלק מהושט. יש טיפול במקרה כזה? כמה חמור ? איזה השלכות יש לעתיד? איזה איכות חיים יכול להיות לו? אשמח לשמוע את תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קטי

המומים המולדים בוושט מתחלקים למספר סוגים וכמעט תמיד קיים להם טיפול.
ההבדל במומים נובע מסוג הקשר שקיים בין חלקי הוושט לקנה הנשימה, לרוב ניתן לחבר את חלקי הוושט בניתוח אחד אך לפעמים יש צורך במספר ניתוחים ובמקרים הקשים ביותר צריך להחליף את הוושט בחלק של קיבה או מעי.
יש תינוקות שסובלים גם ממומים נוספים שיכולים להשפיע על ההחלמה ואיכות החיים.
אם מדובר במום שניתן לתקן בקלות ואין מומים נוספים, ניתן לצפות לחיים באיכות טובה. בברכה,

אנו שוקלים לבצע ניתוח Nuss לילד בן 14. אשמח לשמוע חווד על הניתוח: סיכונים, סיכויי הצלחה, החלמה, מגבלות לאחר הניתוח. תודה

שלום רב

כפי שציינת בשאלתך הניתוח לתיקון הפקטוס אקסקואטום כרוך גם בסיכונים של הניתוח עצמו ולא פחות חשוב, תהליך החלמה לא קל ולכן חשוב לקבל את כל הנתונים מהרופא המנתח.
סיכוני הניתוח כוללים גם פגיעה בריאות ובלב כוון שהקשת שמעבירים תחת הצלעות נמצאת קרוב.
בגיל 14 הגוף עוד לא סיים את תהליך הגדילה ואת הקשת נהוג להשאיר יותר משנה.
כאבים ומגבלות תנועתיות יכולים להמשך כל עוד הקשת נמצאת תחת הצלעות כיוון שריפוי השקע מתבסס על הפעלת לחץ.
בברכה, ומוזמנים לשאול עוד

שלום רב, בתי הקטנה בת 3.5, ברקע כליה מולטיציסטית דיספלסטית ובמעקב us נראה כי סובלת מציסטות שחלתיות עד 2.5 ס״מ. בהדמיה האחרונה הומלץ על mri . במה להערכתך מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי
ציסטות שחלתיות יש פשוטות שמכילות רק נוזל צלול ולרוב אין צורך להתערב ניתוחית כשהן פחות מ 5 ס"מ ומספיק לעקוב בבדיקת US אחת למספר חודשים.
ציסטות מורכבות יכולות להכיל גם תוכן לא צלול או מוצק ואותן כן מומלץ לרוב לנתח כדי לשלול מחלה שמחייבת טיפול.
כמובן שהמחלה הכלייתית לא מקלה על האבחנה ולכן בדיקת MRI יכולה לעזור באבחנה ובהמלצה הטיפולית.
בברכה,

24/04/2018 | מאת: עמית

יש לי נרות של אקמולי פורטה מינון 250 נתתי לילד שלי נר ב4 וחצי במידה והוא יעלה לי שוב פעם חום מתי אני יוכל לתת לו שוב פעם נר הוא בן 4

שלום עמית

המינון המקובל לאקמול הוא 10 מ"ג לק"ג כל 4 עד 6 שעות. כדאי לעשות את החשבון בהתאם למשקל הילד.

בברכה,

22/04/2018 | מאת: אברום

שלום, בת 12 שלפני כחודשיים החלה להתלונן על כאבים שבאים והולכים מידי פעם בצד התוספתן לעיתים אקמול היה משפר הכאבים. ב-US תוספתן מוגדל ללא סימני דלקת בדם או חום. תוספתן הוצא לפני חודש אלקטיבית ונאמר ע"י המנתח כי נראה היה חולה עם סימנים ראשונים להידבקות. החלמה טובה ולא ניתנו הנחיות נוספות מיוחדות. כיום הגיעו תוצאות הביופסיה כאשר במקביל שוב החלו מידי פעם כאבים במקום (כאבים לא חזקים כמו לפני הניתוח) אך גם הם באים והולכים בסבבים שונים, שעות/ימים. תוצאות הביופסיה: Appendix massively involved by granulomatous process composed of numerous non-necrotizing epithelioid cell granulomas within appendicular wall and inadjacent fat tissue. Differential diagnosis includes idiopathic granulomatous appendicitis, sarcoidosis and less likely infection and Crohn's disease. Clinical correlation advised. שאלות: מה פשר תוצאת הביופסיה ? האם בעייתית ? כיצד ניתן לטיפול אם בכלל ומה משמעות המימצא לגבי ההמשך ? האם הכאבים מסמנים בעיה או שזה מהתליך ההחלמה ? להבנתי יידרש מעקב ובדיקות נוספות ? קולונוסקופיה ? מה נראה והאם מסוכן ? כמובן הזמנו תור לרופא משפחה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אברום

נראה שהבת שלך לא סבלה מדלקת חריפה של התוספתן אלה ממחלה אחרת שגרמה לכאבים באותו מקום ויתכן שהכאבים שעדיין לא חלפו, קשורים לאותה מחלה.
ממצאי הבדיקה הפתלוגית הם די נדירים, אמנם לא נראו תאים של גידול אך לא ניתן לשלול מחלת מעי דלקתית כרונית כמו מחלת קרוהן.
הילדה צריכה להיות במעקב של רופא גאסטרואנטרולוג ובהחלט צריך לשקול ביצוע קולונוסקופיה ובדיקות נוספות בהתאם.

בברכה,

15/04/2018 | מאת: רוני

שלום, בני עבר הדבקה של הגבה אתמול בדבק דרמובנד. נאמר לנו למרוח לו פעמיים ביום סינטומצין. מקריאה באינטרנט ראיתי שכתוב לא למרוח קרמים ומשחות על אזור ההדבקה. האם בהדבקה בדרמובנד ניתן למרוח משחות על אזור ההדבקה? והאם ניתן להרטיב את המקום 24 שעות אחרי ההדבקה תודה מראש על התשובה.

שלום רוני
על דבק דרמבונד לא מומלץ למרוח משחות ואחרי 24 שעות אין בעיה להרטיב את החתך המודבק. בברכה,

29/03/2018 | מאת: נדיה

שלום. ילד בן 10 עבר ניתוח אפנדיטיטיס עם פתיחת בטן. בדיקת כירורג אחרי הניתוח תקינה. שתי שאלות : -כמה זמן אחרי הניתוח מותר לעשות אמבטיה ולא מקלחת? -כמה זמן אחרי הניתןח מותר לחזור לחוג שחייה וכדורגל? תודה וחג שמח

שלום נדיה
מאחל לבנך החלמה טובה ומהירה. הזמן בו ניתן לחזור לאמבטיה תלוי בסוג החומר שהשתמשו לסגירת החתך, סגירה עם דבק דרמבונד מאפשר כבר למחרת רחצה ועם תפרים כדאי להמתין כשבועיים או עד לביקורת.
לחוג שחיה או כדור רגל כדאי להמתין לפחות שלושה שבועות והכי חשוב להבדק לפני כן ע"י המנתח או כירורג אחר כדי לוודא שתהליך ההחלמה תקין. חג שמח

ההפנייה למרפאה בני קיבל משחה אנטיביוטית וחבישה מבקש לשאול: לאיזה תחום רופא מומחה זה שייך? מה המשך הטיפול הנדרש? האם ומתי ניתן לחזור להמשך פעילות ספורט מבלי לפגוע בצמיחת הציפורן החדשה?

שלום יוני
מדובר בתחום שאין לו מומחה ספציפי ולכן בחלק מהמקרים מטפלים אורטופדים, בחלק כירורגים ילדים ויש גם מטפלים אלטרנטיביים. ככלל התהליך של צמיחת ציפורן נמשך מספר שבועות וחשוב לשמור על מיטת הציפורן נקייה ולהימנע מלחץ עליה עד שהציפורן תגדל. ממליץ שתהיו במעקב של מטפל אחר שיבדוק וימליץ לאחר בהתאם לממצאים. בברכה,

שלום,הנני נמצאת בשבוע 20 להריון ועד כה לא הודגם כיס מרה בעובר.בדגימת מי שפיר שנשלחה למעבדה בצרפת נמצא כי אין חסימה בדרכי המרה אך נמצא אנזים מעי נמוך intestinal alkline phosphatese 1/IU ולכן נתבקשנו לשלול תסמונת דאון וcf. תסמונת דאון נשללה במי שפיר אך ממתינים לתוצאות ציפ כדי לשלול מוטציות של cf בין היתר.אשמח לדעת האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות הקשורות במערכת העיכול של העובר,אחד ממומחי האולטרסאונד שהתיעצנו עימו אמר שייתכן וזה יכול להעיד על חסימה כלשהי במערכת העיכול התחתונה. כמו כן,באם לא יימצא כיס מרה אשמח לדעת האם מאפשר חיים תקינים ללא מגבלות.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת
בנוגע לשאלתך על חסימה במערכת העיכול התחתונה, במידה ותמצא כזו, ניתן לרוב לטפל בה בצורה שתאפשר חיים באיכות טובה. בנוגע לשאלתך על חיים ללא כיס מרה, יש הרבה אנשים שחיים ללא כיס מרה באיכות טובה אך רובם נולדו עם כיס מרה וזה שונה. במידה והכבד יתפקד טוב ולא תהיה חסימת דרכי מרה אפשר לצפות לחיים באיכות טובה.
כמובן שמומלץ על המשך מעקב אצל המומחים. בברכה,

שלום. בני עבר ניתוח אפנדקטומי לא לפרסקופי לפני 9 ימים. המדבקה נפלה היום ובחתך הניתוחי יש חלק שרואים את התפר וחוט לבן. ברב החתך לא רואים כלום.לציין שהתפר נקי וללא סימני זהום. השאלה -האם קצבות החתך אמורים להסגר והתפר אמור להיות "קבור " מתחת או שכירורג אמור להוציא את התפר ? תודה

שלום רב ריבה

ישנם תפרים שנמסים מעצמם וישנם תפרים שיש צורך להוציא. הכירורג המנתח יודע באיזה סוג תפרים השתמש ולכן חשוב להתייעץ איתו. אם החתך נקי ולא כואב אז אפשר לגשת למרפאה, אם יכאב או יפריש כדאי לפנות למיון. בברכה

שלום.בתי בת ה10 עברה לפני שבוע בדיוק ניתוח כריתת אפנדיטית עם בטן פתוחה.הכל תקין. החלמה בגדר הנורמה. אין תלונות על הכאבים. הסברנו לה שעליה להמנע מהמאמץ ולמרות ההסברים יומיומיים ,היא היום עלתה 8 קומות ברגל כי לא רצתה להמתין למעלית. לא מתלוננת על הכאבים. אני חוששת מהבקע ומודאגת מאוד. האם יש סיבה לדאגה?

שלום אלינה
שלום אלינה, אם ביתך מרגישה טוב ואין לה כאבים את יכולה להיות רגועה וללכת לביקורת במועד שהזמינו אתכם. במידה ויופיעו כאבים בבטן אז כדאי יהיה להבדק ע"י הרופא שלכם. בברכה,

01/03/2018 | מאת: אולגה-בבקשה דחוף

שלום. בני בן ה9 עבר ניתוח אפנדקטומי (לא לפרסקופי ) בתאריך 26.2.18..פצע ניתוחי תקין. למרות ההסברים הרבים על המצעי הזהירותלאחר הניתוח ,היום הוא הרים מהמדף קופסה ששוקלת כמעט שלושה קילו . אני מאוד מודאגת . האם הרמת המשקל של כמעט 3 קילו עלולה לפגוע בתפרים פנימיים?

שלום אולגה
אם אינו חש כל כאב את יכולה להיות רגועה. חשוב בהחלט להימנע ממאמץ גופני עד שתגיעו לביקורת ואם יופיע כאב שלא היה, יהיה כדאי להיבדק ע"י רופא. בברכה,

דרך המדבקה רואים כתמי דם רחבים והתפשתו עד לקצת יותר מחצי אורך אבל הרופא אמר שזה נראה בסדר . השאלה האם עד שהמדבקה תיפול זה יכול לזהם את המקום? כמה זמן בערך לוקח עד שהמדבקה נופלת?סליחה על ריבוי השאלות. אני קצת בחרדה וביקורת במרפאת חוץ תהיה בעוד כשבועיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב
כתמי דם כאלה יכולים להיות מדימום בעת הניתוח או מזריקה שניתנת למניעת כאב. איני יודע בדיוק באיזה סוג מדבקה השתמשו אבל לרוב מדובר בסדר גודל של כשבוע שבועיים עד שהיא נופלת. באשר לזיהום, זו בהחלט אחת הבעיות שיכולות להיות לאחר כל ניתוח והסימנים כוללים: החמרה בכאב, הופעת צבע אדום, עליית חום והפרשה מהחתך. סימנים כאלה בהחלט מחייבים בדיקה של רופא. בברכה,

שלום. בני בן ה10 עבר ניתוח כריתת תוספתן עם בטן פתוחה. שוחררנו הים הביתה כאשר על הפצע החיצוני ישנה מדבקה. נאמר לנו שהיא אמורה ליפול או במהלך המקלחת או בהמשך. שאלות: -האם יש צורך למרוח משחה כלשהי על הפצע החיצוני לאחר שהמדבקה תיפול? -האם יש צורך לשמור על מקום סטרילי אחרי שהמדבקה תיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נינה
לאחר שהמדבקה תרד חשוב לשמור על את אזור הניתוח נקי ומשחה לרוב אין צורך למרוח. סטרילי לא ניתן לשמור אבל חשוב לשמור נקי.
שתהיה לו החלמה טובה,
בברכה

18/02/2018 | מאת: עדי

קיבלתי מכה משפיץ של שידה ויש לי חתך של פחות מחצי סנטימטר. הוא כמעט לגמרי הפסיק לדמם. שמנו נייר וקרח. מה עוד אפשר לעשות?

שלום רב
אפשר לנקות עם מי סבון ואחרי שייתייבש לחבוש עם משחה אנטיביוטית. חשוב כמובן להיות בטוחים שלא נשאר משהו בגוף. בברכה

שלום , לבני בו 4 חודשים יש גרנולומה טבורית. טיפלנו במשחה ואף עשו לו צריבה פעם אחת אך ללא הצלחה. ביקרנו אצל כירורג ילדים ונאמר שיש צורך בטשטוש ופעולה כירורגית בחדר ניתוח. אשמח אם תוכל לומר לי מה בדיוק הפר צורה?, האם משתחררים אותו יום ? האם הילד יסבול מכאבים ..? ולמה צריך חדר ניתוח.. תודה רבה,

שלום שני

לרוב אין סיבה להשאר באשפוז ורמת הכאב לא קשה אך כיוון שמדובר בממצא מאד לא שכיח חשוב לשאול את כל השאלות את מי שאמור לבצע את הפעולה. בברכה,

בס״ד שלום בבוהן השמאלית שלי יש ציפורן שנראית שונה משאר הציפורניים בצורה והצבע. לפני כשנתיים דרכו לי על הציפורן ואז היא נפלה ושוב צמחה באותה צורה וצבע עכשיו הלכתי עם נעליים סגורות וצמודות והרגשתי שהיא כואבת לפני כחודש ופתאום ראיתי ש ציפורן עומדת ליפול בצד אחד היא ממש באוויר ובצד השני עוד מחוברת ובעיקר מוציאה המון המון מוגלה כל הזמן. מה זה יכול להיות? מה הטיפול לדבר זה?

שלום רב
עד שדרכו על הציפורן לא היתה כל בעיה ומאז גם ציפורן חדשה לא גדלה טוב. לכן אני מסיק שעקב החבלה נפגעה לא רק הציפורן אלא גם מיטת הציפורן.
הטיפול הראשוני כולל שמירה על ניקיון ע"י השרייה שלה במי סבון פעמיים ביום, מניעת לחץ על הציפורן ומניעת גזירה עמוקה שלה. במצב שאתה מתאר כדאי גם טיפול אנטיביוטי למספר ימים. לקבלת טיפול מלא כדאי לפנות לאורטופד או מומחה אחר שמתמחה בתחום זה, בברכה

שלום. בן שלי (13 שנים) לפני כחודשיים מצא מין גולה רגישה מתחת לעור באיזור כתף ימין קרוב לצוואר, לא בדקנו אצל רופא.. לאחר חודש היה לו וירוס עם חום ביקרנו במרפאה וקבלנו הסבר שזו בלוטה נמושה ויכול להיות קשורה למחלה אווירלית ,יש טעם לחכות ולראות...עברו כמה שבועות,הוא בריא ובלוטה כבר לא רגישה,אבל היא השתנתה בצורה מעיגול לאליפסה ו גדלה..אין שום סימן על העור,רק בנימוש מרגישים אותה ולא כואבת...האם יש לבדוק את זה? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה

התאור שלך מאד מתאים לבלוטת לימפה שהגיבה למחלה הוירלית, כפי שהרופא שבדק הסביר לך ועדיין יכול לקחת זמן עד שתעלם. כמובן שבלי שבדקתי איני יכול להיות בטוח בכך ולכן חשוב להיות במעקב וכל שינוי במבנה או בגודל של הבולטה לחזור להבדק ע"י הרופא. בברכה,

המשך : אני מבינה,אבל מצאנו את הבלוטה חודש לפני שהוא היה חולה...רופאה דיברה על אפשרות לעשות בדיקת אולטרסאונד אם זה לא יעבור ..כמה זמן צריך לחכות?..נכון שזה לא כואב כבר ,אבל צורה השתנתה ועברו יותר משבועיים שהוא בריא.. גם איזו בדיקה עדיף לעשות? תודה

בהנחה שראיתם את הבלוטה לאחר דלקת התייחסתי בעיקר לבלוטת לימפה אך ישנן אפשרויות נוספות לבלוטות באזור הזה ובדיקת US בהחלט יכולה להוסיף פרטים שיעזרו גם לשפר את האבחנה וגם להיות כלי טוב למעקב.
הדרך הטובה לטיפול היא בדיקה של כירורג ילדים שיחליט על הצורך ומידת הדחיפות ואולי יעדיף בדיקה אחרת. בברכה,

המשך לשאלה.. דוקטור שלום. בן עשה אולטרסאונד רקמות רכות ללא אורטופדיה לצורך בירור ובסיכום : בתת-עור הודגמה הסתיידות אמורפית בקוטר של 3 מ"מ עם צל אקוסטי רחב מאחריה....מה צריך לעשות או לא לעשות עכשיו...בלוטה נמושה..לפעמים יש כאבים ולפעמים לא.. תודה מראש על היחס

שלום רב
הממצא בבדיקת US אינו ברור ולכן מחייב בדיקה של כירורג ילדים כדי לקבל החלטה אם יש צורך בבדיקת הדמיה טובה יותר או להוציא את הממצא.
בברכה,

היי ד"ר, לבני בן החודשיים וחצי התגלה אצל רופא המשפחה בקע מפשעתי. ישנה נפיחות במפשעה הימנית והרופא הראה לנו שהוא מחזיר אותה פנימה. כרגע ממתינים לאולטרסאונד בעוד שבועיים. שאלתי, הבן שלי סובל הרבה מגזים ובוכה הרבה האם בכי רב יכול לגרום לבקע להפוך לכלוא? הוא הרבה פעמים באי שקט, איך אדע שהבקע הוא הגורם ולא גזים למשל? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן
החשש שלך מאד מובן לי כיוון שהבכי של בנך, גם אם הוא נובע מגזים, אכן עלול לגרום לבקע להכלא. חשוב לזכור שכל שינוי באי ההשקט שאת מכירה או בנפיחות המפשעתית, מחייב בדיקה רפואית. לגבי בדיקת האולטראסאונד, בדרך כלל אין בה צורך וודאי שאינה מהווה סיבה לדחיית הניתוח. במידה והתינוק רגוע ומתנהג כרגיל את גם יכולה להיות רגועה. בברכה,

הי ד״ר, תינוק בן חודש. התגלתה נפיחות/ בליטה קשה ולא חוזרת במפשעה ימין. בבדיקה במיון לשם הופננו בחשד לבקע כלוא, במישוש הרופא הוחלט שזהו שק נוזלים ולא בקע. האם הידרוצלה לא מחייב שיהיה באשך עצמו, למטה? האם יכול להיות ממוקם גם בתחתית הבטן בתחילת המפשעה? הילד שקט ולא נראה כי סובל, אנו נמשיך מעקב. אך האם בקע כלוא מחייב כאבים ואי נוחות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב

הממצא שאתא מתאר יכול להתאים לשקית נוזלים שנמצאת צמוד לצינור הזרע וכלי הדם של האשך ולא סביב האשך. ממצא כזה נקרא פוניקולוצלה וכרוך בפחות סיכון לבקע כלוא.
בקע כלוא לרוב גורם לאי שקט ולכן אם יהיה באי שקט ויהיה שינוי בממצא זה מחייב בדיקה דחופה ע"י רופא. בברכה

18/01/2018 | מאת: נורית

שלום ד"ר דני ירדני, ברצוני להתייעץ אתך, בתי בת שנתיים וחצי, היא נפלה בגן וקיבלה מכה במצח וכל האזור נפוח לה ממש בולט החוצה.. הגננת שמה לה קרח והנפיחות לא ירדה לה.. האם אני אמורה לקחת אותה לרופא שיבדוק אותה שהכול תקין באזור..?! או מה עלי לעשות בנוסף לקרח וכבר עברו מס שעות מאז המקרה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית
מקווה שבזמן שחלף הנפיחות חלפה או לפחות פחתה משמעותית. במידה ואין שיפור או שביתך מתלוננת על כאב קשה או הקאות כדאי לקחת אותה לבדיקת רופא בהקדם. בברכה,

14/01/2018 | מאת: לבנה

שלום דר' תודה על המענה . שאלה נוספת בבקשה ...במידה והתינוק שיוולד יזדקק לניתוח להוצאת הציסטה מהבטן .במה זה כרוך ? זה ניתוח מסוכן לתינוק ועלול לפגוע בבריאותו בהמשך? אם הציסטה במעי... במה הניתוח כרוך ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לבנה

לאחר שיוולד בשלום, לרוב יש צורך לבצע בדיקות נוספות כדי להגיע לאבחנה הסופית על איזה סוג ציסטה מדובר. לאחר שיש אבחנה ניתן להחליט אם יש צורך בניתוח ועד כמה הוא דחוף. חלק מהציסטות ניתן להוציא בניתוח לפרוסקופי בעזרת מצלמה וחלק מחייבות פתיחה של הבטן. לפעמים יש צורך להוציא גם קטע של מעי הדבוק לציסטה אך זה לא אמור לפגוע בתפקוד של המעי לאורך זמן. בברכה,

שלום רב, ייש לי שאלה בבקשה...אני בהריון בשבוע 17 ובסקירת מערכות אצל העובר נצפתה ציסטה בטנית קטנה בגודל 4X8מ"מ והרופא רשםיתכן MESENTERIC CYST רציתי לשאול ...נאמ לי לעקוב אחרי זה במהלך ההריון ?אך חשוב לי שהתינוק יולד בריא ושאל אצטרך לעבור עם התינוק ניתוחים או דברים ...לכן עכשיו שזה עוד מוקדם אני שוקלת אם לבצע הפלה בגלל זה או לא...רציתי לדעת מה זה אומר ? והאם זה יכול להיעלם האם יש סיכוי שיספג? ומה קורה במצב אם זה יגדל ? מה עושים ? האם זה מסוכן ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לבנה
ברור לי שאת מאד מודאגת ולצערי איני יכול להגיד שלא יכול להיות שהתינוק יזדקק לניתוח . יחד עם זה לא פחות חשוב לי שתדעי שמרבית התינוקות יכולים לחיות חיים באיכות טובה בין אם יזדקקו לניתוח ובין אם לא.
בגיל של העובר שלך עדיין לא ניתן לקבוע בודאות על איזה ציסטה מדובר ומזנטרית היא בהחלט אחת מהאפשרויות. חלק מהציסטות אכן נספגות במהלך השנים הראשונות וחלק יש לנתח לפעמים אפילו בדחיפות אך זה נדיר.
בברכה,

בני עבר בשנה האחרונה פעמיים ניתוח הרניה ,בשניידר בשבוע האחרון הבחין שהאשך בצד הניתוח,ימין קטן יוצר מאז הניתוח כאבים לא חלפו בשניידר אמרו שהכאב אופייני מה לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי
אשך קטן לאחר ניתוח בקע הוא תופעה די נדירה אבל מוכרת שיכולה להיות קשורה לפגיעה באספקת הדם גם לפני הניתוח וגם במהלכו. חשוה להיות במעקב צמוד ועדיף אצל הרופא המנתח, בברכה,

שלום . הייתי רוצה לדעת כמה זמן לוקח החלמה מניתוח. ורגישות בראש. הילד כבר שבועיים לאחר הניתוח איך עדיין יש אי נוחות ולא עושה חלק מפעילות שהיה עושה. הילד בן 7 חודשים. ומתי יוכל לחזור לישון על הבטן.תודה רבה.

שאלה נוספת בבקשה עם רואים באולטרסאונד חיבור של העצמאות ולי לא נאמר דבר רק גילו בלידה העם זאת רשלנות רפואית???

שלום לימור
ראשית חשוב לי שתדעי שאני לא נוירוכירורג ולכן כדאי שתתיעצי עם רופא בתחום והכי טוב עם המנתח. ככלל שבועיים לאחר ניתוח עדיין סביר שהמקום יהיה רגיש ולמיטב ידעתי במרבית המקרים עדיף שכיבה על הגב אך מותר גם על הבטן.
בנוגע לשאלה אם היתה רשלנות כדאי להתייעץ רק עם נוירוכירורג. בברכה,

שלום רב, בני כמעט בן 6 חודשים, מתוקן 4.5 חודשים. מאז לידתו רושם לריפלוקס סמוי ובהמשך פחות סמוי עם פליטות. לפני כחודש החלו אירועי הקאה . בתחילה פעם בשבוע החצות הליל שהעירוהו משינה, עם תוכן קיבה בצבע חום עדין ולאט לאט יש יותר אירועים כאשר היום לפחות פעם ביממה הוא מקיא את כל תוכן קיבתו ( תוכן קיבה אלא אם מקיא באנצע הליל ואז מעורב בקפה טחון) . אם 'נותנים' לו לבכות והוא קצת מגזים בבכי אז ההקאה הזו צפויה. ולעתים אפשר לצפות זאת כשהוא באי זקט והקיבה תפוחה עם קולות פריסטלטיקה של הקיבה שנשמעים למרחוק. מהו הסיכוי בגיל הזה שמדובר בהיצרות שוער הקיבה המצריכה התערבות? לציין כי הילד לא מיובש, שמח וחיוני תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי
למרות שהתאור שלך אינו קלסי להיצרות השוער חשוב לשלול את האפשרות הזו ע"י בדיקת US שיכולה להדגים את מימדי השוער. במידה והתשובה תהיה שיש היצרות של השוער יהיה עליו לעבור ניתוח שאינו מורכב ולרוב פותר את הבעיה תוך ימים ספורים.
במידה ואין היצרות שוער חשוב לנסות למנוע ככל שניתן רפלוקס של תוכן מהקיבה. חשוב להתאים את סוג הכלכלה, לתת אותה במנות קטנות עם הפסקות ולהקפיד על תנוחה עם ראש מורם. בברכה,

09/12/2017 | מאת: תמי4

שלום, לפני כשבוע במקלחת ראיתי שלבני בן ה-3 יש נפיחות בסמוך לפין (לא בפין עצמו) ונגעתי שם וזה היה עגול וראיתי ששק האשכים באותו צד נראה ריק. נילד אמר שלא כואב לו. לקחנו אותו באותו יום לרופא ילדים שבדק אותו ואמר שזה הרניה. האם מצב כזה מחייב ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמי

ראשית חשוב להגיע לאבחנה ברורה ולכן רצוי שכירורג ילדים יבדוק את בנך. התמונה שאת מתארת יכולה להתאים גם לאשך שעולה למפשעה וזה לרוב לא מחייב טיפול. במידה ויש בקע מפשעתי, הטיפול המומלץ הוא ניתוח שאמור למנוע את הסכנה של בקע כלוא, בו תוכן שיוצא מהבטן נלחץ ועלול היות מסוכן.
בברכה,

בן שנה עם פיסורה, ניתן למרוח משחת פרוקטו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דודו
ניתן למרוח שכבה דקב פעמיים ביום בעדינות כדי לאפשר לפיסורה להסגר.
בברכה,

התשובה הקודמת היא שלי

שלום ד"ר, כשבני היה תינוק עשינו לו ברית מילה עם תפרים בבי"ח. לא מזמן (הילד כבר בן 9) שמנו לב לכך שיש שם עדיין תפר שלא נמס. האם הוצאת התפרים בשלב הזה בעייתית? האם אין חשש שהם התחברו לרקמה או משהו מעין זה? (מה גם שזה אזור רגיש במיוחד) האם יש בעיה עם אי-הוצאת התפרים? ואם כן, אז איזה סוג של בעיות? בתודה, יוסף

שלום יוסף

מרבית המנתחים אכן משתמשים בתפרים נמסים בברית מילה ולכן כדאי לבדוק שאכן מדובר בתפר שלא נמס ולא בבעיה אחרת.
במידה ורואים את התפר מומלץ להוציאו, במידה והוא מכוסה ולא מפריע צריך לשקול אם לא עדיף להשאירו, לכן כדאי שייבדק אצל כירורג או אורולוג ילדים.
בברכה,

תודה על המענה. זה ללא ספק תפר. מה שמטריד אותי זה האם הוצאת תפר אחרי כל כך הרבה שנים לא יכולה לפגוע ברקמה. כלומר האם זו באמת פעולה פשוטה של משיכת התפר וזהו. שוב תודה.

שלום רב
כדאי לגשת לבדיקה של כירורג ילדים, לפני הבדיקה כדאי למרוח משחת EMLA ולכסות בניילון. המשחה מאלחשת ואולי זה יאפשר להוציא את התפר ללא כאב.
בברכה,

שלום רב; בהריון שבוע 32 גילו אצל העובר אטרזיה של הושט ; אמרו שהמצב חמור ונדיר ושחלק גדול של הושט חסר כך שצריך להמתין עם הניתוח כחודשיים ושסיכויי ההצלחה וההחלמה נמוכים. השאלה איזה בית חולים בארץ מומחה ומנוסה יותר במצב הזה שאתה ממליץ שנעבור שם את הניתוח .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב
אטרזיה של הוושט עם מרווח גדול בין הקצוות מחייבת לפעמים סידרה של ניתוחים. במקרים בהם לא ניתן לחבר את הקצוות של הוושט צריך לפעמים להחליף אותה עם חלק של המעי או הקיבה. מומלץ כמובן ללדת במרכז רפואי גדול עם מחלקה כירורגית ילדים טובה כמו שניידר או הדסה עין כרם.
במידה ותרצי ללדת בהדסה תיידעי אותי. בברכה,

לבני בן החודש וחצי יש נפיחות בעור מתחת לכיפה, הוא נימול. לדברי הרופא זה כלום לדעת המוהל זה בצקת וצריך לבקש מהרופא את התרופה הזו hycomycin

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדב
האם מדובר בנפיחות חדשה או כזו שעוד לא חלפה מאז הברית ?
המשחה יכולה להועיל בחלק מהמקרים אך לפעמים הנפיחות נגרמת מהצטברות של שומן מסוג סמגמה שאותו רצוי לנקז.
ברצוני להבהיר שמבלי לבדוק התשובה שלי לא שלמה ולכן כדאי שגם כירורג או אורולוג ילדים יבדוק אותו.
בברכה,

08/11/2017 | מאת: מירב

שלום. בבדיקת אולטראסאונד שבוצעה בתינוקת שלי שהיא בת 4 חודשיים התגלתה ציסטה בשחלה גודל 7*12 מ"מ. האם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירב

ציסטה שחלתית היא ממצא לא נדיר בתינוקות ומידת הסיכון בה תלויה בגודל שלה ובתכולה שלה. הציסטה של התינוקת שלך היא יחסית קטנה ואם התכולה שלה צלולה, ניתן בשלב זה להמשיך מעקב. בברכה,

תודה על תשבותך. בהמשך לשאלתי נאמר לי שהציסטה עם מחיצה האם זה יותר מורכב מציסטה ללא מחיצה? והאם זה מחייב ניתוח?

שלום מירב
ממצא של מחיצה בציסטה הופך אותה ליותר מורכבת ומחייב המשך מעקב אך בהחלט לא מחייב ניתוח. במידה ובמהלך המעקב היא תגדל או יופיע שינוי במבנה זה יצדיק הוצאה שלה. ניתוח אם תצטרך, ניתן לעשות בשיטה הלפרוסקופית שמשאירה צלקת מאד קטנה. בברכה,

אחרי שבוע מניתוח אפנדציט יש לי כאבים יותר היתכוצויות באזור הקיבה במיוחד אחרי אוכל האם זה חלק מההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסנת
דלקת של התוספתן יכולה לערב גם חלקים נוספים במערכת העיכול אם הדלקת כבר לא היתה ממוקמת בעת הניתוח.
תופעות של התכווצויות ושלשול יכולות להיות אך במידה והן מחמירות, יופיעו הקאות או יעלה חום, יהיה עלייך לפנות לבדיקה דחופה של רופא.
מציע שתנסי לקחת ארוחות קטנות של אוכל רך שאולי יקל. בברכה,

הנכד שלי עבר ניתוח. על הגוף נשארו סימנים ושאריות של דבקים של פלסטרים ושל אלקטרודות של האקג. יש שאריות במקומות שונים בגוף. כיצד ניתן להוריד את שאריות הדבק בלי לגרום לכאב לתינוק ובקלות. תודה.

שלום לסבתא

הדבקים האלה לפעמים באמת מציקים לתינוקות.
בבתי החולים יש תכשיר שמשמש להסרת הדבקים וקרוב לוודאי שניתן להשיגו גם בקופות החולים. עד אז אפשר לנסות להסיר את הדבק בעדינות ולאט עם מי סבון פושרים.
בברכה,

07/10/2017 | מאת: רוני

שלום רב ביתי בת חמש עברה הדבקה של חתך בסנטר ברוחב של סמ. על ההדבקה סגרו בפלסטר מיוחד לבן. עברו כבר שמונה ימים והוא לא יורד. הרטבתי המון והוא ממש דבוק לגלד. האם יש חומר מיוחד להוריד? האם לחכות שיפול לבד? האם אפשר להיכנס לבריכה? תודה רבה

שלום רוני
במהלך השבוע הקרוב הדבק יספג והפלסטר ירד, ניתן לעזור לו לרדת אך רצוי לא למשוך כדי שלא יכאיב ושהחתך לא יפתח.
לבריכה הייתי ממתין לפחות שבועיים ורצוי שרופא יבדוק את ביתך לפני שתיכנס כי לפעמים כדאי להמתין יותר. בברכה,






שלום רב, בת 4.5 עם בקע מולד ככל הנראה, אובחן סביב גיל שנה. נאמר לנו להמתין ולראות אם מחלים מעצמו... מאחר וראינו שהטבור נשאר בחוץ ואינו מסתדר פניני לכירורג שהמליץ על ניתוח. ברצוני לדעצ האם בגיל שכזה ובסוג ניתוח זה משתמשים ב"רשת" לסגירת הבקע?! האם עלי לדרוש זאת מהמנתח?! הבנתי שישנן כמה גישות בנושא... אשמח להסבר על הגישות השונות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל
בילדים בריאים שסובלים מבקע טבורי לא חריג, אין לרוב צורך להשתמש ברשת ויש אפילו יתרון להשתמש בחוטים נספגים. רשת זה סוג של גוף זר ולכן כדאי להשתמש בה רק במקרים שהבקע לא יכול להתרפות בשל גודלו או מחלה של הילד.
בברכה,

לפני כשלוש שבועות שמתי לב לנקודה שיש לי מצד ימין של חור התחת (סליחה על הביטוי) היא די גדולה עגולה ורכה עם גוון כחול סגול. היא לא כואבת או מפריעה לי בחיי היום יום רק נורא מורגשת במקלחת ובזמן ניגוב ביציאה מהשירותים.. עבר כבר חודש פחות או יותר והיא לא השתנה קצת .

שלום רב
מהתאור שלך נראה שלא מדובר בתהליך זיהומי שלרוב מלווה בכאב. יתכן שנחבלת או נעקצת שם? מציע שתבדק אצל רופא המשפחה שלך שיוכל להתרשם ולעקוב כדי לראות אם הממצא משתנה.
שתהיה לך שנה טובה

ערב טוב, התינוקת שלי בת שלושה חודשים התחילה בשבועות האחרונים להסתובב- כך שמידי פעם אני מוצאת אותה שוכבת לרוחב העריסה שלה במקום לאורך- באופן בו הנחתי אותה. ככל שהיא גדלה היא כבר ארוכה מספיק כך שהרגליים שלה בועטות בדופן העריסה. אני מאד מאד חוששת שכך המרפס שלה נלחץ אולי, ושאולי חלילה קרה נזק :(

שלום בתיה.
עד כמה שהבנתי אינך רואה סימי חבלה והתנהגותה ללא שינוי. במידה ולא תתנהג כרגיל כדאי שרופא יבדוק אותה. ניתן לשים מגן רך סביב החלק הפנימי של המיטה כדי למנוע ממנה חבלות לעתיד. בברכה

08/09/2017 | מאת: רוני

דר שלום רב לביתי בת 12 הוציאו נגע בגב. בדוח הפתולוגי נכתב inflamed pilomatricoma במכתב נכתב. " נשלחה דגימה היסטולוגית לבדיקה אשר נמצאת תקינה" ועל הדוח הפתולוגי הפלסטיקאי חתם שזה שפיר. 1. האם אני צריכה להיות במעקב כלשהו עקב הממצא? 2. במכתב הפתולוגי מצויין למטה "יש להציג מכתב זה לרופא המטפל בקופת החולים בהקדם האפשרי" למה. ? האם יש בעיה כלשהיא? לא התקשרו אלי ואת המכתב הוצאתי לאחר ארבעה חודשים ואני ממש בלחץ עכשיו. תודה

שלום רוני
מדובר אכן בנגע שהוא כמעט תמיד שפיר ואם הבדיקה הפתלוגית לא הראתה ממצא חריג אז לא מדובר בנגע ממאיר.
חשוב תמיד לברר תשובה פתלוגית בכל נגע שנשלח לבדיקה. את הברור רצוי לעשות בעת בדיקה אצל הרופא שהוציא את הנגע כדי לוודא שגם תהליך ההחלמה תקין ולקבל הנחיות להמשך.
בברכה,

שלום. לפני חודש בת שלי ( 16 שנה) עברה פתיחה כירורגית בגלל סינוס פילונידלי באזור עצם הזנב, היה לה גם אבצס קשה. פצע נשאר פתוח, בבקורת אמרו שהכל תקין, ללא צורך מעקב רפואי .היא גם לקחה קורס של אנטיביוטיקה. לני 4 ימים, באותו אזור, מעל צלקת , הרגישה עוד פעם נפיחות, כאב בזמן ישיבה, אדום., נראה כמו מקור חדש. לא היה כירורג ו רופאת ילדים נתנה אנטיביוטיקה . יש לנו טור ביום ראשון לרופא. מצבה לא יחמיר, אין אבצס, אבל יש גולה פנימית בתחילת עצם הזנב, לא קשורה לצלקת. האם טיפול באנטיביוטיקה מספיק או צריך לפתוח את המקום ולנקות? האם צריך צילום אולטראסונד? האם זה יחזור עוד פעם ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה.
מהתאור שלך נראה שיש מורסה חוזרת. למרות שהיא במיקום שלא נראה קשור לצלקת, יש בהחלט סיכון שקשר כזה קיים מתחת לעור ולכן לא נראה. הטיפול האנטיביוטי יכול לסייע אך במידה ויש קשר לסינוס הפילונידאלי זה נוטה לחזור. חשוב שביתך תיבדק על ידי כירורג ויש יתרון למנתח שמתמחה בניתוחים אנורקטלים. בברכה

30/08/2017 | מאת: מיקה אגמון

גסטראנטרולטג כבר שבועיים שיש לי את כל התופעות שהזכרתם כאן. לא נמצאו חיידקים בצואה רק ריר. היציאות כאילו עצירות אבל אין עצירות רק שלשולים וכאבי בטן. הכל התחיל מזה שלקחתי אנטיביוטיקה בשם זינת, קיבלתי שלשולים וכאבי בטן חדים כמו חרבות. יש התעלפויות וחולשה בל תתואר. אני לא יכולה ללכת למיון כי רמת החיסון שלי שואפת לאפס. מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקה
איני מצליח לראות את הבעיות שמהן את סובלת. אני כירורג שמטפל בילדים ויתכן שהעברת את השאלה אלי בטעות. אשמח לעזור אם תפרטי שוב את הבעיות. בברכה

28/08/2017 | מאת: מיכל

שלום בני בן ה3 צריך לעבור ניתוח לאשך טמיר והרחבת צינורית השופכה אשמח לדעת 1 - איך בוחרים מנתח? 2 - מה הסיכונים בניתוח? 3 - בני נולד עם הידרוצלה והיה במעקב של כירורג ילדים מגיל 4 חודשים, מדוע רק עכשיו הוחלט על ניתוח? האם יש יתרונות לביצוע הניתוח בגיל צעיר יותר? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל

אשך תמיר נהוג לנתח לפני גיל שנה אלא אם כן מדובר במצב שהאשך נייד או מגיע כמעט למקום ואז ניתן להמשיך במעקב.
את הניתוח מבצעים כירורגים או אורולוגים של ילדים וממליץ לך לבדוק עם רופא הילדים של בנך.
הסיכונים בניתוח, בנוסף לסיכונים של כל ניתוח, כוללים גם פגיעה באשך אך הסיכון לפגיעה בו גדול יותר אם לא מנתחים.
בברכה,

שלום רב לצערנו פעוט במשפחתי בן כשנתיים וחצי נאלץ לעבור שני ניתוחים. בכל פעם חומרי ההרדמה משפיעים עליו לרעה. למשל, בפעם האחרונה נאלצו לעשות תפרים והטשטוש גרם לו להיות תוקפני ואי אפשר היה לגעת בו אחרי צרחות והשתוללויות של שעות. (הניתוח הראשון היה פלסטי בשל מום מולד) שלא נצטרך שוב, אך האם יש חומרים אחרים? והאם זה לא מסוכן בגיל רך כזה להיחשף לחומרים, וכן מהבחינה הנפשית, האם זו לא טראומה נפשית גדולה מדי לעבור סבל כזה בבתי חולים...(הוא לא מצליח להירגע וצורח שעות)....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחומרי הרדמה ישנן גם השפעות לא טובות גם בזמן ההרדמה וגם בטווח ארוך. לכן חשוב לבדוק אם הרדמה נחוצה ואיזה חומר עדיף. התחום הזה הוא באחריות רופא מרדים.
נזק נפשי בהחלט גם יכול להיות ולכן אם יש חשש מפגיעה כדאי לפנות לפסיכולוג אבל רוב הילדים מתאוששים ללא כל קושי. בברכה

הבן שלי נולד ביום 4.8.17 , לאחר לידה והריון תקינים , נולד במשקל 4 ק"ג , שוחרר לבית עם צהבת כללית 9.1, הינו במעקב צהבת בקופ"ח , לאחר בדיקה התברר כי לתינוק יש בילורבין ישיר גבוה בסה"כ 5 ו4 בלתי ישיר . אושפז למשך שבוע לבירור בבית חולים פוריה, לאחר בדיקות וצילומי אולטרה סונד מסרו הרופאים כי אינם מצליחים להבחין בכיס המרה של התינוק . הבילורבין הישיר נמדד שוב והיה 7.8 כאשר הבילורבין הבלתי ישיר 3 . משם הועברנו לבית חולים רמב"ם נעשה עוד צילום אולטרה סונד גם שם לא הצליחו לראות את כיס המרה אך הבילורבין הישיר חזר ל 7.1 והבלתי ישיר 2 . לאורך כל התהליך הילד אכל שתה וישן כמו כל כל תינוק בריא , מה עוד שצב הצוואה שלו היה תקין וללא סימנים של צבע לבן , גם מנהל מחלקת הילדים ברמבמ אמר שהצב תקין לחלוטין והצוואה נורמאלית . שלשום 19.8.2017 נלקחה לתינוק ביופסיה מהכבד , והתבקשנו להמתין עד ליום 5.9.18. לביקורת נוספת והמשך תהליך . השאלה שלי האם יש מצב שהאולטרה סונד ובשל מבנה אנטומי לא מצליח להדמות את כיס המרה ודרכי המרה . מה זאת אומרת שצבע הצוואה לא משתנה וממשיך להיות תקין . מה זאת אומרת שרמת הבילורבין הישיר הינה יציבה כבר במשך 7 ימים ואינה עולה על 7 . אני מבין את הצורך להמתין לתשובת הביופסיה , אך הדבר איינו פשוט וגורם לי תחושת אי וודאות המלווה בכאב עצום . אשמח לקבל יעוץ ממוקד או שאין לי ברירה ואני חייב להגיע בכל זאת לניתוח קאסי שלדעתי לא תורם הרבה לאיכות חייו של התינוק . תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדן
התמונה שאתה מתאר כמובן מאד מחשידה למחלת אטרזיה ביליארית.
מדובר במצב בו דרכי המרה אינם מתפתחים ולכן עלול להגרם נזק בלתי הפיך לכבד.
ניתוח קסאי לא תמיד יעיל אך ישנם ילדים שבזכותו ניתן להמנע מהשתלת כבד.
בבית חולים שניידר קיים מרכז להשתלות כבד וניתן גם להתייעץ איתם.
בברכה,

איך נתן להתייעץ איתם מה הפרצודורה לכך

שלום
תוכל לשאול את הצוות שמטפל בכם ברמבם ואפשר גם להגיע דרך המרכזיה של בית החולים שניידר לילדים.

המון תודה דר

שלום רב, לפני יומיים בני בן השנתיים נפל ונחתך בגבה הכינו לטיפול בבית חולים בפולין (אנחנו בחופשה) שם הודבק החתך. הרופא הנחה אותנו לא להרטיב את המקום 4 ימים. בכל מקום שאני קוראת אני רואה שרשום לא להרטיב גג 48 שעות.. יש לציין שהרופא לא שם פלסטר מעל ההדבקה ואולי בגלל זה ההנחיה שונה? המקום ללא נפיחות או אודם אך בשל הגשמים הבלתי פוסקים בפולין כרגע אנחנו מאוד חוששים.. האם כדי לשים פלסטר באזור שיחזיק את המקום? ( קניתי כזה בבית מרקחת)

שלום רב
ישנם מספר סוגים של דבק, יש כאלה שניתן להרטיב כעבור מספר שעות ויש כאלה שצריך להמתין 4 ימים. פלסטר יכול גם להזיק לכן אני ממליץ לשים רק אם החתך יפתח. בברכה

כרגע הבחנתי בקיבה של הילד ריר וטיפה דם בצואה שלו... מהבוקר עשה קיבה לא היה שום דבר חריג... חשוב לציין שלא מתלונן על כאב בטן ואין חום ב"ה... שאלתי אם כואבת הבטן אמר שלא.... מה זה יכול להיות האם לפנות במיידי לרופא או לחכות ליציאה הבאה...? הילד בן 4... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בת אל.
דם בצואה יכול בין השאר להגיע מפצע באזור פי הטבעת , נגע כמו פיליפ ברקטום וכן ממקורות נוספים במעי. בגיל של בנך מרבית הגורמים אינם מסוכנים וחלקם עובר לבד. במידה והוא רגוע ולא סובל אפשר להמתין ליציאה הבאה ולקחת אותו לרופא המטפל. אם יתחיל להתלונן על כאבי בטן, יהיה עליף לקחת אותו לבדיקה דחופה. בברכה

שלום רב, בסקירה מאוחרת נמצא ממצא ציסטי בבטן עובר הזכרי (היריון תאומים). היום בשבוע 31 לאחר מספר סקירות מכוונות ובדיקת mri , הציסטה נשארה סביב אותו גודל, בגודל של 18*15*12 מ"מ. הממצא בבטן ימנית אינו שייך לכיס המרה, הממצא צמוד ללולאות המעיים מימין, ללא הרחבת פיתולי מעיים, רחוק מאדרנל או כיס השתן , מנותק מהכלייה אך מעט נושק אליה(באספקט הקדמי של חלקו התחתון של הכליה אך קרוב לוודאי אינו ממקור הכלייה (לפי זווית המגע בינהם). - באבחנה מבדלת נראה כציסטה דופליקציה של המעי. שאלתי היא מה המשמעות של הדבר? האם לאחר הלידה יהיה צורך בניתוח להסרת חלק זה של המעי? אשמח למידע על הנושא. תודה.

שלום רב, המשמעות של דופליקציה היא שישנו קטע מעי כפול. לרוב מדובר בקטע קצר שנראה כמו צביטה אך הוא יכול להיות גם ארוך יותר. לאחר הלידה ניתן יהיה לעשות בדיקות שיעזרו לקבוע אם אכן מדובר בדופליקציה של המעי או בציסטה ממקור אחר. לאור הממצאים ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך להוציא את בציסטה או להסתפק במעקב. בברכה

08/08/2017 | מאת: שרון

היי יש לי גולות בראש היה לי בערך 4 אחת נעלמה ואחת התקטנה אבל הם לא עברו ובאמצע הצוואר יש לי עוד אחת ואחת מאחורי האוזן שמאל שממש כואבת אני מממששש לחוצה מזה????

שלום שרון

את מתארת מגוון של "גולות" באזור הראש והצואר. גולות כאלה הן לרוב בלוטות לימפה או ציסטות אך יכולות להיות גם ממקור אחר. מציע לך לגשת לרופא המטפל שיחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות או טיפול אנטיביוטי לבלוטה הכואבת.
במידת הצורך הרופא יפנה אותך לייעוץ עם רופא נוסף. בברכה,

שלום, לפני כשבועיים לאחר שהרגשתי גוש תת עורי נעשה אולטרסאונד בו נאמר כי: ממצא היפו אקוגני תת עורי בגודל 1.3 כפול 0.5 ללא זרימת דם או הסתיידויות מתאים לציסטה או קולקציה נוזלים. היום נעשה שוב אולטרסאונד ומצורפת בזאת התשובה. מה לדעתך צריך להיות המשך טיפול עכשיו? אני מפחדת שמדובר בגוש ממאיר. תודה, טל

אין שינוי משמעותי מבדיקה קודמת ממש היפו אקוגני ללא זרימת דם גודל: 1.2 כפול 0.4

שלום רב.
אם הממצא לא גדל זה סימן טוב אבל עבר מעט זמן בין הבדיקות. חשוב להיות במעקב של רופא ילדים וכירורג ילדים. אם הממצא משתנה כדאי יהיה לשקול ניתוח לצורך הוצאה שלו. בברכה

תודה על תשובתך. בעוד כמה זמן היית חוזר על האולטרסאונד?

אם אין כל שינוי בממצא, אפשר לחזור גם עוד 3 חודשים

שלום. ביתי בת שנה וחודש נפלה מהמיטה שלנו ביום שישי בבוקר, מיטה גבוהה מאוד, לדעתי עולה על 50 ס"מ.. היא בכתה אבל נרגעה די מהר, והתנהלה כרגיל אכלה, שתתה והכל.. בערך לקראת הצהריים היא התחילה להעלות חום. ועד היום(יום ראשון) היא עם חום יחסית גבוה שנע בין 38.2-39.9. מלבד החום היא אוכלת רגיל, חיונית, קצת דבוקה אליי אבל לא מתנהגת חריג מאוד, והיא לא משלשלת ולא מקיאה.. אני חוששת שאולי עליית החום מעידה על איזושהיא פגיעה פנימית שאנחנו לא יודעים עליה, קבעתי תור לרופאת הילדים להיום בצהריים אבל אני תוהה אם לא היה נכון פשוט לגשת למיון, בעיקר בגלל הנפילה והתגובה של עליית החום כמה שעות אחרי? אשמח מאוד לתשובה מהירה. תודה

רציתי לציין שהיא נפלה על הפנים. ויש לה מאין עיגול כחול חלש מתחת לעין שמאל כמו סימן כחול..

שלום רב

בדרך כלל חום לא מתפתח בזמן קצר לאחר החבלה ויכול להיות שמחלת החום גרמה לה לחולשה ולנפילה. חשוב כמובן שתיבדק ע"י הרופאה שלכם שתחליט אם יש צורך להפנותה לחדר מיון.
העיגול נובע מדימום מתחת לעור והוא לרוב נספג לאחר מספר ימים.

בברכה,