פורום כירורגיית ילדים

3512 הודעות
3291 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

14/10/2019 | 09:46 | מאת: כאב ראש ושד לילדה בת 17

לילדה בת 17 יש כבר חמישה ימים כאב בשד ימין וכאבי ראש לא פוסקים, בנוסף כאב בשכמות. בלי קשר למחזור

04/10/2019 | 13:10 | מאת: אילנה

לנכד שלי בן 11 מתלונן על כאבים בפין באיזור הכיפה .

23/09/2019 | 09:25 | מאת: תמר חדד

הילד ישן כל הזמן על הגב והראש מאחור פחוס.מה עושים הילד בן שנה האם יש טיפול

שלום תמר, חשוב לשנות מידי פעם את התנוחה וזה יכול לעזור. ממליץ שרופא ילדים יבדוק גם את היקף הראש ויחליט אם יש צורך בטיפול נוסף. בברכה

18/09/2019 | 09:20 | מאת: לי

שלום, ילד בן 6 נפל וקיבל מכה חזקה מאד בראש. נשלל זעזוע מוח. אבל יש נפיחות שלא ירדה עדין במצח (עבר שבוע) ושפשוף חזק על הפנים. לאיזה רופא צריך ללכת? האם לכירוג ילדים? האם זה תקין שהנפיחות עוד לא ירדה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי. נפיחות מעל שפשוף בפנים שאחרי שבוע לא יורדת יכולה להעיד על זיהום או שטף דם שעוד לא נספג. מציע לגשת לרופא הילדים שלאחר בדיקה יוכל להחליט אם יש צורך באנטיביוטיקה או טיפול אחר. בברכה

10/09/2019 | 21:26 | מאת: אנא

הי, ביומולדת 4 של בני, הוצאו בהרדמה 2 גידולים שאובחנו לאחר מכן כפילומ', אחד בגבה ואחד בעורף שאף הכאיב במיקומו, גדילתם היתה מהירה מראש סיכה למעל 1 ס"מ במס' חודשים. כעת בחגיגות יומולדת 5 צץ לו אחד נוסף עם קצב גדילה מהיר ומכאיב בראש מאחור. א. מה גורם ליצירת הגידולים הללו? ב. האם רוב הסיכויים שזה אותו הדבר? הרי שזה בUS לא יכולים לדעת בוודאות למעט נוזלים וכו'. ג. כל כמה חודשים- שנה הוא עשוי לייצר כאלו ונאלץ להוציאם בגלל שזה מכאיב לו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנא. פילומטרוקסומה נחשב לגידול לא ממאיר אבל במקרים נדירים יכול לעבור שינוי. כשמופיע גידול נוסף לא ניתן לדעת אם הוא מאותו הסוג של אלה שהוצאו. מהסיבות האלה וכיוון שבנך גם סובל, ממליץ שכירורג שוב יבדוק ויחליט אם ניתן להסתפק בבדיקות ומעקב או שיש צורך בניתוח נוסף. בברכה

08/09/2019 | 11:15 | מאת: לירון

שלום בני פתח את הגבה לפני כחודש. הודבק על ידי דבק רקמות הפלסטרים ירדו אך הדבק הדביק את השערות של הגבה ולא יורד. איך ניתן להוריד את הדבק מבלי לתלוש את השערות? חלק מהשערות כבר נתלשו, תוך כמה זמן ייגדלו מחדש? חוששת שלילד תהיה טראומה שיסתובב עם חצי גבה...

שלום לירון כבר עניתי לך אז רק תזכורת. לשטוף הרבה אבל לא למשוך ועם הזמן הדבק יתקלף. בברכה

03/09/2019 | 12:47 | מאת: מוש

שלום לאחר נפילת הפלסטר לאחר הדבקה במצח, מה הן ההנחיות לטיפול? האם מותר למרוח קרם הגנה בשלב זה? האם מותר להתחיל שימוש בקלו קוט? אם לא, מתי השלב המתאים לשימוש במשחה. תודה מוש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוש, חשוב כמובן לדעת איזה סוג חתך היה. ככלל אם הוא נסגר טוב אפשר להשאיר אותו פתוח ובמשחת קלו קוט להשתמש רק כשהחתך סגור סופית. בברכה

04/09/2019 | 06:49 | מאת: הבהרה

תודה על תשובתך, היה חתך של 2 סמ עומק 0.5 סמ-לא מסובך ע"פ פלסטיקאי-הודבק לפני שבוע וחצי-וכעת נפל הפלסטר. 1.האם לא נחשב שנסגר? 2.בשלב זה: האם צריך למרוח משהו? קרם הגנה מפני השמש? וזלין כדי לשמור על לחות המקום? קלו קוט? תודה

29/08/2019 | 16:41 | מאת: לי

ילד בן 9 לפני חודש וחצי דרך על זכוכית ונפתח לו בעקב וירד הרבה דם מאז לא דרך על הרגל אם כי יש שיפור עם הזמן ,מעט נפיחות שהיתה כבר יורדת בהדרגה נעשה us כך רגל ונמצא בעומק 5 מלימור שני גופים זרים בגודל 2 מילימטר האורתופד לא ממהר לפתוח ואמר להמתין עוד חודש לראות אם יש שיפור ,שאלות: האם הוצאת הרסיסים היא פעולה מסובכת? האם שה הרדמה מקומית? האם יכול להיות נזק יותר מתועלת אם מחליטים לפתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי. השאלות שלך מאד מובנות ואכן צריך לשקול את רמת הסיכון הכרוך בהוצאת הגופים מול ההמתנה. בגיל של בנך הוצאת הגופים לרוב מחייבת הרדמה מלאה שגם בה יש סיכונים בנוסף לנזק שיכול להגרם בעת חיפוס הגופים. במידה ויכול שיפור ויחזור לתפקד ללא קושי אפשר לשקול המשיך מעקב אצל אורטופד. בברכה

15/08/2019 | 05:50 | מאת: שלומי

שלום הבן שלי בן 16 וחצי מתלונן על כאבי בטן תחתונה בישיבה שמקפל רגלים יותר כואב לו המעיים ויש לו תחושת לחץ בנוסך לכאבים הוא חייב לשכב ישר עם רגלים מיושרות עם לא יש לו כאבים מאוד חזקים אמרו לו שיש לו הרחבת מעי גס בשיקוף האם הממצא הזה מסביר את הכאבע בטן האלה ומזה יכול להיות שהוא מתכפוף או מקפל רגלים לוחץ לו המעעים וכאבים חזקים תודה הסיטי שלו תקין אבל השיקוך מראה הרחבת מעי גס אשמח לדעת מה חושב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלם שלומי. נראה לי שהמצב של הבן שלך הוא די מורכב ולכן כדאי לקחת אותו לבדיקת רופא כירורג או גאסטרואנטרולוג עם כל הבדיקות שבוצעו. בברכה

21/08/2019 | 05:10 | מאת: שלומי

הוא מחכה לבדיקת כירוג קבעתי לו תור בנתים הילד צורח צכאבים הוא חייב לשכב ישר עם רגלים ישרות כןל קיפול רגל עושה לו כאבי תופת והוא בוכה בנתים עד שהכירוג יבדוק אותו תוכל לגיד בערך מה האפשריות של הבעיה הזו האם הרחבת מעי גס יכולה לגרום לכך לקחתי אותו למיון שחררו אותו הוא ממש סובל הוא מרגיש כאב בבטן בתחתונה בצד ימין בצדדים כאב חזק מאוד ולא יודע איך לעזור לו תודה לך

שלום שלומי. אני מבין שהילד סובל מכאבים זמן רב ועברתם לא מעט בדיקות. על מנת לענות על שאלותיך, חשוב מאד לבדוק אותו ולראות את כל הבדיקות. במידה ואתם מעוניינים תגידו לי ואשמח לבדוק. בברכה

15/08/2019 | 02:51 | מאת: אסתר

שלום ד"ר ירדני, האם חובה לנתח בקע אפיגסטרי אסימפטומטי בקוטר 1 סמ' בילד בגיל 3.10? אם כן, מה הגיל המומלץ לניתוח? מה אחוז ההישנות של הבקע? במה תלויה הצלחת הניתוח? מה הסיבוכים של הניתוח? מה הסכנה (אם יש) באי ביצוע הניתוח? האם כדאי לבצע ניתוח לפורוסקופי? בתודה ובברכה, אסתר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסתר, בניגוד לבקע טבורי שיכול להסגר מעצמו, בקע אפיגאסטרי לא נסגר ולכן מומלץ לתקן אותו לאחר שמתגלה. כל עוד הוא לא גורם לכאבים, הניתוח לא דחוף. הסיכון שיכול להיות אם לא מנתחים הוא שתוכן שנכנס לבקע יכול להיכלא ואז אספקת הדם אליו נפגעת וזה מחייב ניתוח דחוף. בנוגע ליתרונות הלפרוסקופיה, בילדים הם פחות מאשר במבוגרים ורצוי שהמנתח יבצע את הניתוח שיש לו ניסיון טוב. הסיבוכים של הניתוח כוללים גם פגיעה באיברים שנמצאים בבקע וגם הישנות אבל הם פחות מאשר הסיכונים ללא ניתוח. בברכה

29/07/2019 | 11:00 | מאת: תמר

לבני בן ה8 גילו בליטה על הצלע מתחת לפטמה השמאלית. בצילום רנטגן לא נראה דבר. תוצאות US הן: בליטה גרמית באורך 1.5 ס"מ ובעובי 0.6 ס"מ, ללא תוספת רקמה מסביב. לא הודגמו תהליכים ציסטיים או סולידיים באזור. טיב הממצא לא ברור אין לשלול שבר ישן, אחר. דרוש המשך ברור ע"י הדמיה נוספת. האם יש סיבה לדאגה? האם זה שולל גידול ממאיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר. בליטה גרמית אפשר לרוב לראות בצילום אך היא הודגמה רק ב US. הסיכון לממצא ממאיר הוא נמוך אך בהחלט כדאי לשקול הדמיה יותר מדויקת ובמידת הצורך גם להוציאו. בברכה

27/07/2019 | 23:48 | מאת: לי

הבן שלי בן 9 לפני שבועיים דרך על זכוכית בבריכה ונחתך בעקב ירד לו המון דם וטיפלו לו בבריכה על עדי שטיפה ועצירת הדימום כשהוא דרך על הזכוכית הוא הוציא אותה והחובש בבריכה אמר שלא נראה שנשאר זכוכית ברגל ,עברו שבועיים והמקום ויפה נפוח והילד לא דורך על הרגל האם נררה לך שיש זכוכית ברגל?

שלום לי. יתכן שרק הכאב מפריע לו לדרוך אבל השאלה שלך מאד נכונה. לכן אני ממליץ שתיפנו לרופא המטפל ובכל חשד יפנה אותכם למקום בו ניתן לצלם כדי לוודא שלא נשארה זכוכית. בברכה

24/07/2019 | 14:41 | מאת: מיקה רייס כהן

היי לפני כ-3 שבועות פתחתי את הסנטר ועשו לי הדבקה, הדבק ירד לאחר כשבועיים . ואני לא יודעת האם מותר ללכת לבריכה או שלא או שצריך להיות אם כובע בבריכה אשמח להסבר

שלום מיקה, אחרי שלושה שבועות בדרך כלל החתך כבר מספיק סגור אבל כדאי שהרופא יבדוק כי יש מצבים שלוקח לו יותר זמן להסגר. בברכה,

21/07/2019 | 21:51 | מאת: האני

היי.  אני אמא לתאומים בני 6 חודשים, הם נולדו בשבוע 38 בניתוח קיסרי מתוכנן. הקטן מבניהם נולד במשקל 2.04 ק"ג. (בסקירת מערכות נמצא חוסר בווריד דוקטוס וינוסוס..) כעבור שבועיים מהלידה הבחנו שבזמן מתן שתן דרך איבר המין הוא מוציא שתן גם דרך הטבור בהתזה. ולא כהפרשה. לאחר אבחון בוצע ניתוח אוראכוס בגיל 4 חודשים. לאחרונה שמנו לב כי התופעה חזרה על עצמה, לעיתים הוא בוכה תוך כדי. בגדול, אני לא חולקת על אבחון הרופא. אני רוצה לדעת האם קיים אבחון נוסף, פרספקטיבה שונה לדעתך שיכולה להיות טרם אני מכניסה אותו לניתוח נוסף.. למטרת האבחון בוצעו מספר אולטרסאונדים וצילום עם צבע ואיזה ניתוח מתאים תודה רבה על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האני, הדבר הסביר ביותר מהתאור שלך הוא שמדובר בהשנות של האורקוס. על מנת להיות בטוחים חשוב לקחת דגימה מהנוזל ולראות שההרכב שלו דומה לשתן. תופעה של השנות יכולה להגרם מחסר סגירה או סגירה לא מספיק טובה של האורקוס בניתוח הראשון וזה יחייב הקפדת יתר בניתוח הבא. בברכה

16/07/2019 | 22:28 | מאת: ריקי

נכד שלי בן חודשים אמור לעבור ניתוח בגלל סגירה של התפר הסיגטלי. רצינו לשאול לגבי הצלקת בראש? כמה זמן היא נשארת? כמה היא בולטת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ריקי. צלקת נשארת זמן רב ומידת הבליטה משתנה אבל היתרון הוא שהמיקום מאפשר לה להיות מוסתרת ע"י השיער. כמובן שהמנתח יכול לתת לכם תשובה יותר מדויקת. בברכה,

02/07/2019 | 16:31 | מאת: עדי

שלום דר'. לבני בן ה 13 יש ציפורן חודרנית שחוזרת על עצמה במשך מעל שנה. המקום מוגלתי, כואב , נפוח. משחות לא עוזרות. הופנתי ע"י רופא הילדים לכירורג. האם כל כירורג ילדים יכול לעזור או עלי למצוא מישהו שמתמחה בציפורן חודרנית

שלום עדי לא כל כירורג ילדים מטפל בציפורן חודרנית אך לרובם יש ניסיון. במידה ויש משהו שזה תחום המומחיות שלו אפשר בהחלט להתייעץ גם איתו. בברכה,

16/06/2019 | 11:06 | מאת: ניתוח משולב - בקע טבורי וניתוח אף אוזן גרון

ד"ר ירדני שלום, אנו נמצאים אצלך במעקב במרפאת מרווה בראשפינה בעקבות בקע טבורי של בני בן השנתיים ושמונה חודשים. אנו מבינים כי יהיה עלינו לקיים ניתוח של הבקע ועכשיו גם התבשרנו כי היה עלינו לקיים ניתוח של שקד שלישי ואולי גם כתפורים באוזניים. האם אתה חושב כי נוכל לשלב את שני הניתוחים באותה הרדמה איתך ועם ד"ר דן נכטיגל, רופא א. א. ג ? זאת כמובן מתוך מחשבה על כיום הליל ניתוחי אחד במקום שניים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היתרון בניתוח משולב הוא כמובן בפחות הרדמות. אני ממליץ לתקן בקע טבורי לא לפני גיל 3 שנים וגם אז רק אם נראה שאין סיכוי שייסגר. כדי לתת תשובה ברורה יהיה עלי לבדוק אותו פעם נוספת. בהצלחה בניתוח השקד ואתם בידיים טובות. בברכה,

הייתה עליה בכדוריות הדם הלבנות 18,000. אחרי השבוע הכדוריות ירדו לנורמלי 10,000 ,אבל רשום במכתב שיחרור שבמשטח דם שעשו : חשד למעט תאים צעירים בשורה הלבנה ,לחזור על הבדיקה שוב עוד שבוע . מה זה אומר ? קראתי דברים מפחידים על זה . יכול להיות שהמודיגרף משפיע על זה ? יכול להיות שבגלל העליה הכדוריות הלבנות המוח עצם שיחרר תאים צעירים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סלבק העלייה בתאים הלבנים מעידה על דלקת. גם אחרי שהתאים הלבנים ירדו לנורמה, עדיין יכולה להיות הפרעה שקשורה לדלקת ולכן כדאי לחזור על הבדיקה לאחר שהדלקת תחלוף. קרוב לוודאי שגם התאים הצעירים יחזרו לנורמה. בברכה

הסרת מדבקות אקג מהגוף מודבקות על שיער.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנה. יש חומר שיכול להקל מאד על הסרת המידבקות וניתן להשיגו במקום בו מבצעים את הבדיקה. בברכה

28/05/2019 | 21:35 | מאת: לילי

היי , שמתי לב הערב שאשך אחד יותר ארוך מהשני. אין נפיחות או תלונה על כאב. האם מצריך בדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילי. כיוון שמדובר בממצא חדש שאינו כואב, רצוי מאד שרופא הילדים יבדוק ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. במידה ויופיע כאב במקום זה מחייב בדיקה דחופה של רופא כי יכולים להיות בעיות שצריכות טיפול מיידי. בברכה.

28/05/2019 | 22:33 | מאת: לילי

תודה על המענה המהיר

22/05/2019 | 00:28 | מאת: אנונימי

שלום, בני בן 3 חודשים. מעוניין לדעת האם מדובר בעודף עורלה והאם יש צורך בניתוח חוזר. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. עודף עורלה בגיל כזה כמעט תמיד לא מהווה בעיה תפקודית ולרוב מצטמצם ונעלם בגיל מספר שנים. יש מקרים נדירים שבהם כן מומלץ תיקון ניתוחי ולכן ממליץ שיבדוק על ידי כירורג ילדים או אורולוג ילדים ורצוי לפני גיל שנה. בברכה

18/05/2019 | 22:18 | מאת: רינה

הילד שלי בן שנה וחצי. ולאחרונה הכירורג הפנה אותי לאולטראסאונד אשכים ולאנדוקרינולוג, בעקבות 2 אשכים שלא נמצאו בשק. בדיקת אולטראסאונד ראשונה הראתה 2 אשכים תקינים בתעלה ולסיכום אשכים טמירים. בדיקת אולטראסאונד שניה הראתה שאשך ימני בתעלה והשמאלי בשק. במקביל הייתי אצל 2 אורולוגים, אשר הראשון אמר שמדובר באשך שמאלי בשק תקין. ימין נמוש במפשעה ניתן להורדה לשק. סיכם שאין צורך לנתח, אלא להיות במעקב בעוד חצי שנה. האורולוג השני ביצע בדיקה של כמה שניות וסיכם שצריך ניתוח לשני האשכים. הלחץ והבלבול גדולים. איך מומלץ להמשיך? קיבלנו 2 חוו״ד שונות וסותרות. השבוע יש לנו תור לאנדוקרינולוג. מדוע צריך הסתכלות שלו? אם אשך שניתן להורדה לשק נחשב עדיין אשך טמיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רינה במידה ושני האשכים בגודל ומבנה תקינים ניתן להמשיך במעקב. בהחלט יתכן שבדיקת האנדוקרינולוג מיותרת אך אם יש לך כבר תור אל תבטלי. כיוון שקיבלת דעות שונות ממליץ לך לקבל חוות דעת גם של כירורג ילדים לפני החלטה על ניתוח. בברכה

לבני בן ה 10 יש עצירויות מאז שהיה קטן, היו גם מיקרים של בריחת צואה אבל זה הסתדר עם הזמן. בינואר האחרון היה מקרה של צואה קשה מאוד ולאחריה הופיע דימום במשך כמה ימים (טיפות דם טרי באסלה). הלכתי לרופא משפחה שהעריך שמדובר בפצע והמליץ להתחיל עם מרככי צואה. התחלנו במיידי והדם לא הופיע שוב במשך חודש (כל הזמן הזה השתמשנו בנורמלקס) לאחר חודש הפסקנו את הנורמלקס ולאחר כמה ימים שוב חזר הדימום. הלכתי לכירורג (לא כירורג ילדים) שאמר שלא רואה פצע אבל היות והנורמלקס השפיע במיידי והפסקתו גרמה לצואה קשה הוא חושב שצריך להמשיך לתקופה ארוכה את מרככי הצואה. חזרנו לנורמלקס למשך 3 חודשים ולא היה אף מקרה של דמם. לאחר 3 חודשים הפסקנו את הנורמלקס ולאחר שבוע הוא אמר לי שהיה בשירותים והיה לו קושי וקצת כאב והדמם חזר(שוב טיפות באסלה). שאלתי היא: האם צריכה לגשת לגסטרו? כירורג? (יש לנו סיפור משפחתי של גידולי מעיים - תסמנות לינץ - אבל הרופאים שאמרתי להם את זה אמרו לי שהם לא מרגישים שיש קשר ) האם פשוט להמשיך עם הנורמלקס לתקופה ארוכה יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי, לאור הבעיה שהחלה בגיל מאד צעיר ולא חולפת, נראה לי שנכון יהיה להבדק גם עי גאסטרואנטרולוג ילדים או כירורג ילדים שיחליטו אם יש צורך בבדיקות נוספות כמו הדמייה או ביופסיהשל הרקטום. בברכה

09/05/2019 | 17:57 | מאת: אלמוג יצחק

שלום, עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין (הרניה) לפני כ-שבועיים. לפני כשבוע הורדתי את הסיכות באזור של החתך, היום (15 יום לאחר הניתוח) נאלצתי טיפה לצעוק ולהתאמץ (לא במידה רבה בכלל) ולאחר מכן הלכתי לישון, כשקמתי שמתי לב שהתנפחה לי הבטן והיא התעוותה, כאילו היא נוטה לצד מסוים ובצד השני חסר מאוד, אני לא יודע מדוע זה ככה. מה כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2019 | 17:58 | מאת: אלמוג יצחק

חייב לציין שזה מורגש רק כשאני עומד, כשאני שוכב במיטה הבטן שלי מאוזנת.

09/05/2019 | 18:02 | מאת: בנוסף

האם זה ששכבתי על הצד של הניתוח אולי יכול להיות הגורם לכך?

שלום רב, נפיחות בטנית לאחר ניתוח מעלה חשד לבקע חוזר או בקע בחתך הניתוחי. במידה ואין כאב, ממליץ שתבדק בהקדם ע"י הרופא המנתח. במידה והנפיחות תהיה מלווה בכאב, מומלץ שתבדק בדחיפות כדי לשלול או לטפל בבקע כלוא. בברכה

09/05/2019 | 20:55 | מאת: אלמוג יצחק

תודה דוקטור, האם אבל לדעתך זה נורמאלי שיש נפיחות באזור של הניתוח (החתך) מאז הניתוח? זה בסדר? זה אמור לרדת בקרוב?

08/05/2019 | 23:24 | מאת: ניתוח לסיבוב הפין

שלום, כאשר מבצעים ניתוח לסיבוב הפין בגיל שנה לסיבוב של כ 60 מעלות, האם ברמת העיקרון חותכים למעלה ליד הכיפה או למטה בבסיס הפין או במרכז הפין ואז תופרים? האם אפשרי לחתוך למעלה או למטה ממש כדי שלא תישאר צלקת או שהדבר בלתי אפשרי ביולוגית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית ברצוני להדגיש שאת הניתוח לתיקון תסביב הפין מקובל היום לעשות בידיים של אורולוג ילדים. לפעמים מספיק חתך רק ליד העטרה ולפעמים הניתוח קצת יוםר מורכב, בכל מקרה צלקת מאד עדינה יכולה להשאר אבל מבחינה תפקודית לרוב איןכל פגיעה.בברכה

04/05/2019 | 12:46 | מאת: אלמוג יצחק

שלום, אני בן 17, עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין לפני כ-10 ימים. יש לי מספר שאלות: 1. אני עובד כמלצר בזמני החופשי, כמה זמן לאחר הניתוח אוכל לחזור לעבוד, בסופו של דבר מדובר בעבודה עם המון מאוד מאמץ פיזי והבנתי שזה לא מומלץ לעבוד בטווח הקרוב. 2. הורדתי את הסיכות בתום שבוע אחרי שהייתי איתם, אני מעוניין למרוח משחות נגד צלקות באזור של החתך, האם זה אפשרי עכשיו? או שצריך לחכות זמן מה. 3. תוך כמה זמן ניתן לחזור ללימודים אחרי ניתוח כזה בערך? אני י״א.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נריה. במידה ותהליך ההחלמה היה תקין עד עכשיו, אתה יכול לחזור ללימודים מלבד ספורט. לחזור לעבודה כדאי להמתין שישה שבועות ואז לחזור בהדרגה, כלומר לא לעשות דברים שגורמים לכאב. בנוגע למשחה, ניתן להתחיל רק לאחר שהחתך סגור היטב לפעמים כדי לחכות שבועיים ולפעמים יותר. בכל מקרה טוב שהרופא המנתח יבדוק ויאשר שהכל תקין. בברכה

29/04/2019 | 14:37 | מאת: אנונימית

שלום רב, הבת שלי בת 3 וחודשיים וסובלת מעצירויות מגיל שלושה שבועות. בגיל שלושה שבועות היתה לה עצירות ולאחר מכן היתה עושה כמה חודשים אחת לשלושה ימים בלי עזרה של תרופות בכלל. בסביבות גיל 8/9 חודשים שהתחילה לאכול מוצרי חלב העצירות הסתדרה לה וכבר היתה עושה רגיל עד גיל 1.3 שהתחילה לאכול לא טחון והעצירות חזרה לה.. ואחרי כמה עצירויות כמו לידה היא היתה מתאפקת כמה ימים ואז היה לה עצירות מטורפת.. רופא בדק אותה ולא היה לה פיסורה ולא כלום הביא לנו נרות ואמר לנו להשתמש בנורמלקס.. ומגיל שנה וחצי היא עם נורמלקס עד היום (גיל 3.2) ניסינו לפני כמה חודשים להפסיק את הנורמלקס והעצירות חזרה אז חזרנו לנורמלקס העלנו את המינון ל6 גרם וגמלנו אותה מהטיטולים ונכון להיום היא גמולה ועם נורמלקס ללא עצירות ועושה כל יום או יומיים.. עכשיו השאלה שלי זה בגלל שקראתי באינטרנט שיש דבר כזה הירשפרונג השאלה אם יכול להיות שהסיפןר שלנו דומה ויכול להיות מתאים להירשפרונג? אני ממש בלחץ מזה והאם יש טעם בבדיקות כלשהן? האם להמשיך נורמלקס? תודה וסליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת הירשפרונג נמצאת באבחנה המבדלת של עצירות שהופיעה כבר בגיל 3 שבועות. בדרך כלל טיפול בנורמלקס בלבד לא מצליח לפתור את הבעיה ולכן הסיכון שביתך סובלת מהמחלה הוא מאד קטן. חשוב שגם כירורג ילדים יבדוק אותה ולאור הבדיקה יחליט אם יש צורך בבדיקות הדמיה נוספות או ביופסיה רקטלית. בברכה,

22/04/2019 | 19:07 | מאת: חני

היי שאלתי אותך לגבי בני עוד מעט בן 14 לפני שלושה חודשים היה לבני פצע גדול בגב ואז הפצע עבר ונהיה נפיחות פנימית לקחתי את הילד לפלסטקאי הוא אמר שיש חשד לגיסטה ולבוא בעוד חודשים השבוע הסתכלתי אים יש נפיחות פנימית ראיתי שיש שם שחורה לחצתי ויצא מלא מוגלה לבנה והנפיחות עדיין ישנה ועדיין שאני לוחצת יש עוד מוגלה אז מה זה יכול להיות האים זה גיסטה אוו פצע פנימי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חני. יכול להיות שמדובר בזיהום על רקע חדירת גוף זר ויתכן גם שהיתה ציסטה קטנה שעברה זיהום ועכשיו יוצאת ממנה מוגלה. בכל מקרה כדאי לחזור לרופא הפלסטיקאי ובמידה וההפרשה לא תחלוף או שהממצא יישאר, כדאי יהיה לשקול הוצאה שלו. בברכה

28/04/2019 | 14:09 | מאת: חני

היי היום לקחתי אותו להמשך מעקב והוא רשם ללא זיהום ללא גוש הוא אמר שזה יזדהם הוא יוציא יש מעקב בעוד שלושה חודשיםשאלתי הוא אמר שזה גיסטה זה לא יכול להיספג אים אחרי שלושה חודשים זה לא מזדהם אז לעזוב את זה

שלום, התיאור שלך בהחלט יכול להתאים לציסטה שהזדהמה. כדאי שבנך ייבדק ע"י רופא הילדים שיחליט אם יש צורך במתן אנטיביוטיקה וע"י פלסטיקאי או כירורג שיחליטו אם יש צורך להוציא את הציסטה. בברכה,

07/04/2019 | 10:49 | מאת: נטלי

שלום רב לך שאלה ברשותך, בני בן 10 שנים מועמד לניתוח בקע מפשעתי דו"צ , ברקע ילד אלרגי שמתעטש ומשתעל די הרבה למרות שלוקח טיפול ונמצא במעקב. מנסה להבין 1.האם זה לא מסוכן מאוד שלאחר ניתוח ישתעל/ יתעטש ? 2.האם יכול לגרום לקרע בתפרים הפנימיים של הניתוח או בדבק החיצוני? 3.האם יכול לגרום לנזק ולפגוע בניתוח? חוששת מאוד מאוד אודה ואכבד את תשובתך בכבוד רב נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי. ילדים רבים שעוברים ניתוחים נוטים להישתעל לאחר הניתוח וזה לרוב לא מסכן את הניתוח. שיהיה לכם כל טוב ובהצלחה.

19/03/2019 | 20:11 | מאת: מאיה

שלום, אצל ביתי בת ה-3 אובחן בקע בדופן בטן עליונה (קצת מעל הטבור) והומלץ על ניתוח. מאידך, לא נעשתה אף בדיקה פרט לבדיקה "בעיניים" ובמישוש. לפני שאנו פונים לניתוח, אשמח לתשובתך האם יש בדיקות שניתן לבצע כדי לוודא שאכן זו הבעיה. ואם ניתן - אז אודה על המלצה על רופאים מטפלים/מנתחים מומחים בתחום זה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה. במידה וממצאי הבדיקה הגופנית מראים בקע על טבורי ברור, אין צורך בבדיקה נוספת. בכל מקרה של ספק רצוי לבצע בדיקת us שלא כרוכה בנזק ויכולה לתת תשובה במרבית המקרים. אם בדיקת ה us גם לא חד משמעית צריך לשקול אם בדיקת ct או MRI זכרונות גם בנזק משתלמת או לא. בברכה

25/03/2019 | 10:58 | מאת: מאיה

האם יש טיפול אחר, פרט לניתוח, בבקע אפיגסטרי?

אני לא מכיר טיפול שאינו ניתוחי. בברכה

17/03/2019 | 19:32 | מאת: שרה

לעצתך, אני מעוניינת מאוד לשלוח לך את החומר הרפואי ובוודאי אודה על התייעצות עם הצוות המקצועי של הדסה. שכן אנו אובדי עצות. איך אפשר לשלוח אלייך את החומר? האם שליחת קובץ לאתר זה הוא חסוי? תודה

שלום שרה באתר זה לא מספיק בטוח, תוכלי להביא את החומר אלי להדסה ולהציג את ביתך לצוות. אם את מעוניינת תתקשרי מחר בבוקר לטל 0526606885 ונתאם פגישה. בברכה

16/03/2019 | 23:15 | מאת: דקלה

שלום, לבני בן השלוש הדביקו לפני כחודש חתך מעל הגבה. הדבק נזל על הגבה ומסרב לרדת.... כיצד ניתן להסיר את זה בדרך שלא תכאב לו?

שלום דקלה. בדרך כלל הזמן גורם לדבק ליפול. במידה ולא ירד כדאי שהרופא המנתח ינסה להוריד כדי למנוע תלישה של השיער. בברכה

16/03/2019 | 22:00 | מאת: סבתא ארנה

הילוד בן חודש וחצי ניזון מהנקה בלבד. חד פעמי היום ריר כתום, דמי? בתוך יציאה ירוקה בהירה. אין שינוי התנהגותי ללא חום או משהו יוצא דופן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דקלה. אם מכל שאר הבחינות התינוק רגוע אז אפשר לקחת אותו לרופא ולשלוח בדיקה מהצואה. לפעמים זיהום יכול לגרום לריר דמי. בברכה

01/03/2019 | 09:07 | מאת: לימור

היי זה מה שרשם רופא מומחה כירוגיה פלסטית מצב לאחר זיהום ממוקד בגב משמאל שהחלים היום מלאות קלה ללא גבולות חדים ללא רגישות ביקורת בעוד חודשים אבחנה EPIDERMALCYST שאלתי אים זה יכול להיספג אוו שעושים ניתוח להוציא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב האבחנה היא רק חשד כל עוד הממצא לא נשלח לבדיקה פתלוגית ולכן האפשרות שייספק בהחלט קיימת ומומלץ להיות במעקב. בברכה

03/03/2019 | 10:17 | מאת: לימור ף

היי האים במצב זה זה יכול להיספג

שלום כן יש מקרים שאחרי זיהום הממצא נעלם.

שלום רב אמנם נדיר אבל יש מקרים שהממצא נספג לאחר זיהום ולכן כדאי לעקוב. במידה ולא יעלם כדאי לשקול הוצאה של הממצא ושליחתו לבדיקה פתלוגית. בברכה

נדיר אבל יכול

25/02/2019 | 14:05 | מאת: מירי

היי בני בן 13 וחצי לפני שבועיים הבן שלי אבחין בנפיחות בגב לקחתי אותו לרופאה היא נתנתה לו משחה אנביוטית ואז אחרי שבוע הנפיחות ירדה ויש נפיחות פנימית לקחתי אותו שוב והרופאה הפנתה אותי לפלסטיקה הוא אמר לחכות עוד חודשים ושזה ציסטה והיא יכולה להיספג האים הציסטה יכולה להיספג ויש מצב שמוצאים אותה האים מזיהום בעור נגרם ציסטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי ציסטה לרוב לא נגרמת מזיהום אבל זיהום יכול לגרום לציסטה קטנה לגדול ואז מאבחנים אותה. אחרי זיהום ציסטה יכולה להיספג ולכן טוב שתהיו במעקב. בברכה

23/02/2019 | 18:49 | מאת: שרה

מדובר בילדה בת 11, יום אחד הופיעו כאבים במתן שתן (לא צריבה), נשללה דלקת, למרות זאת קיבלה 3 סוגי אנטיביוטיקה שלא הועילו. לאחר כשבוע וחצי הופיע כאב חד בבטן ימין תחתונה , בחילות והקאות וכאב ברגל ימין עד כדי חוסר יכולת לדרוך עליה וירידה בתחושה ברגל. אושפזה בבי"ח למשך 11 יום בהם נעשו בדיקות נרחבות. US של כל המערכת האורלוגית וציסטוסקופיה שלמעט הרחבה מסוימת של כיס השתן לא הציגו ממצא משמעותי. בשל הכאב במתן שתן, השתן לא מרוקן לחלוטין (השערה). נערכו 2 בדיקות MRI אחת לאיזור האגן והשנייה לאזור גבוה יותר. נערך CT עמוד שדרה, נבדקה ע"י אורטופדים שלא מצאו בעייה , גם לא בפרק הירך. ב MRI השני נמצא שכיס השתן קטן יותר משהיה קודם. נערך US דינמי שלא הראה בקע כלשהו. נשללה כמובן בעייה בתוספתן. במרפאת כאב הוזרק חומר הרדמה וסטרואידים לנקודה הכואבת בבטן ימנית תחתונה ולפתע הילדה קמה על רגליה ואמרה לא כואב לי, אני הולכת מחר לבית הספר, זהו נפתרה הבעייה. לצערנו לאחר כשעה וחצי הכאבים חזרו לקדמותם . עלתה השערה שמדובר בעצב קלוע ואף נערך ניתוח במקום לניתוק העצב במקום, (מעבר לפסיה). לצערנו ללא הטבה. אנו מיואשים, לא מצליחים למצוא רופא שטיפל במורכבות כזו והרופאים מתקשים לקשר בין כל הסימפטומים ולתת אבחנה ברורה. ברור לי שלא תוכל לתת אבחנה בדרך זו, אך נשמח מאוד לקבל מידע על רופא שיש לו ניסיון ומכיר מצב שכזה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה אכן מדובר במקרה מורכב ועל מנת לתת מענה יש צורך לעבור על כל הבדיקות שביתך עברה. תוכלו לפנות לפרופ רפי יודסין שעובד בהדסה. בברכה

24/02/2019 | 22:11 | מאת: שרה

תודה

שלום שרה כפי שיינת מדובר במקרה מרכב, במידה ותרצי תוכלו להתייעץ עם פרופ רפי יודסין. אם תרצי תוכלי להעביר לי את כל החומר הרפואי ונציג אותו בפני הצוות בהדסה. עד אז נראה לי שאם הזריקה עזרה כדאי לשקול לחזור עליה. בברכה

16/03/2019 | 20:14 | מאת: שרה

אני מעוניינת מאוד לשלוח לך את החומר הרפואי ובוודאי אודה על התייעצות עם הצוות המקצועי של הדסה. שכן אנו אובדי עצות. איך אפשר לשלוח אלייך את החומר? האם שליחת קובץ לאתר זה הוא חסוי?

20/02/2019 | 23:45 | מאת: אמא

שלום הבת שלי בת 8 כבר שנה כל מדי פעם מתלוננת על כאבי בטן בשנה שעברה שהתחיל התלונה שלה שהכאב מעל הטבור רופא הילדים הפנה אותו לכירוג ילדים הכירוג כאשר ראה את הטבור שלה אמר יש לה בקע אבל קטן ונתן לנו לעשות us לטבור התשובה הייתה שאין עדות לבקע והתעלמנו מהבעיה הבת מתפקדת כרגיל אבל מתלוננת כל מדי פעם ודווקא כאשר עושה מאמץ לאחרונה כמעט חודש היא חזרה להתלונן באותו מקום מעל הטבור תרבית שתן תקינה תרבית צאוה תקינה Us בטן תחתונה תקינה מחר יש לה בדיקה ל us בטן עליונה בדיקת דם תקינה ברזל תקין בדיקה תבחין נשיפה תקין עכשוי את השאלה שלי האם לחזור לברר על כיוון של בקע למרות תשובה us שאין עדות לבקע מה לעשות אפשר עזרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ידוע שדווקא בקע טבורי קטן יכול לגרום כאב יותר מבקע גדול וב US לא ניתן לזהות בקע קטן. מציע להשלים את הברור שהתחלתם ולהיבדק שוב אצל כירורג ילדים. בברכה

18/02/2019 | 20:16 | מאת: מירי

היי לפני כמה ימים שאלתי אותך לגבי בני אז ככה היה נפיחות בגב וגם אדום לקחתי אותו לרופאה היא אמרה שזה פרנוקל נתנתה משחה אנביוטית הנפיחות ירדה בחוץ אך יש נפיחות פנימית לקחתי אותו שוב פעם לרופאה היא אמרה שזה פרנוקל אבל בנפיחות לא היה מוגלה רק נפוח והיא מששה את הנפיחות הפנימית היא אמרה שזה התבוסס האים לסמוך אל זה שזה התבוסס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי כמובן שבלי לבדוק התשובה שלי מוגבלת אבל זה נשמע הגיוני ובכל מקרה תמשיכו להיות במעקב. בברכה

14/02/2019 | 14:43 | מאת: אורנית

שלום דר'. בני בן 13 וחצי. אתמול הרגיש מן גוש בגב (גב תחתון, קרוב מצד שמאל לעמ"ש, לא נראה מעל העור). לדבריו נגע כי כאב לו ובמקרה מצא את זה - לא חושב שזה קשור לכאב. הגוש רגיש במגע אבל לא כואב. בבדיקת us מהיום - הרופאה לא יודעת לומר מה זה. כך כתבה: ברקמות הרכות משמאל (היכן שנמוש המימצא) מודגם תהליך אליפטי במימדים 17X6 מ"מ. מרקמו מעט הטרוגני עם אזורים היפואקוגנים בתוכו. שומן? טיב המימצא לא ברור. לא טיפוסי לליפומה. לא ניתן לשלול שמדובר ב-EPIDERMOID CYST. דרוש יעוץ כירורגי. עד שנגיע לכירורג - מה עומד בפנינו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בתשובת האולטרסאונד כתוב אזורים היפראקוגנים. לא היפואקוגנים (כפי שכתבתי בטעות)

שלום אורנית ממצא מסוג כזה, בגודל ומבנה שמתואר בבדיקת ה US הוא קרוב לוודאי שפיר אבל רק אחרי בדיקת הכירורג ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך בבדיקות נוספות או שניתן להסתפק במעקב. בברכה,

פחות מתאים לשומן אבל בכל מקרה בדיקת כירורג תקבע אם יש צורך בבדיקות נוספות. בברכה,

שלום אורנית גוש בגודל כזה שנמצא ברקמה התת עורית בהחלט יכול להיות ציסטה אפידרמואידית. חשובה כמובן הבדיקה של הכירוג ולאחריה יוחלט אם יש צורך להוציא את הנגע או להסתפק במעקב. בברכה

13/02/2019 | 18:44 | מאת: מירי

היי בני בן 13 וחצי ביום שבת הוא הרגיש שנפוח לו בגב הסצכלתי וראיתי אדום ונפוח לקחתי אותו לרופאה היא אמרה שזה פרנוקל אוו אבס אוו אקנה ונתנתה משחה אנביוטית ומיום שבת ירד הנפיחות אבל נשאר הנפיחות הפמנימית ועדיין אני שמה לו את המשחה מתי זה אמור לעבור שנוגעים לו בזה זה עדיין כואב ונפוח פנימי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שהטיפול עוזר אבל לתהליך דלקתי לוקח זמן לעבור, אם משתפר ניתן להמתין אך במידה ויחמיר כדאי להיבדק שוב. בברכה,

12/02/2019 | 21:43 | מאת: ב.

הציפורן שלי באגודל של הרגל נתלשה וכבר צמחה, אבל היא ממש עבה וכשגזזתי ציפורניים ראיתי שיש רווח בינה לבין האגודל. זה בסדר? צריך לעשות משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי שרופא יבדוק שהציפורן במקום ושאין משהוא שמפריע כמו פטרת. בברכה

09/02/2019 | 12:24 | מאת: מירה

תינוק בן שלושה חודשים. נולד בניתוח קיסרי אלקטיבי. הטבור עדיין לא נשר-הוא כבר יבש ובצבע שחור כהה...נראה מתנדנד ורואים מתחתיו עור תקין..נראה כמו יושב על גבעול שעדיין לא התייבש. אני ממשיכה לטפל באלכוהול 70%. מה הסיבה שזה לא נושר...ומה עושים ?

שלום מירה בגיל הזה הטבור כבר אמור היה לנשור לכן אני מציע שכירורג ילדים יבדוק ובמידת הצורך ייסע לו לרדת. עד אז כדאי להמשיך בניקוי. בברכה,

דוקטור.. לפני כיותר מחודש הרגשתי תוך כדי ניגוב בליטה כזו בפי הטבעת, דבר שכואב ושורף מאוד, מה אפשר לעשות?

שלום רב חשוב להיבדק ע"י כירורג שיוכל לוודא אם אכן מדובר בטחורים ולטפל בהתאם. עד שתיבדק כדאי להימנע מלחץ באזור ולשור על יציאות לא קשות. בברכה

שלום רב כאבים כאלה יכולים להיות מטחורים אך קיימים גורמים נוספים ולכן חשוב להיבדק בהקדם ע"י כירורג. עד לבדיקה תנסה להמנע מלחץ על פי הטבעת ולשמור על יציאות לא קשות. בברכה

07/02/2019 | 14:22 | מאת: תמיר

שלום, נולד לנו בן לפני כ 10 ימים בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. הבוקר בביקור בטיפת חלב שמנו לב כי ישנה בלוטה בצד ימין של הראש, במגע מרגישה מעט קשה. חשוב לציין כי לא שמנו לב לפני כן לבליטה וגם התינוק לא קיבל מכה (לפחות לא שראינו) מצרף תמונה יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2019 | 14:24 | מאת: תמיר

לא מצליח לצרף את התמונה מדגיש הבליטה היא בצד ימין בחלק התחתון

שלום רב, מרבית הבליטות בראש בילוד הן שפירות כמו בלוטות לימפה או ציסטה. על מנת להיות בטוחים כדאי שרופא ילדים יבדוק את בינכם ולפי צורך יבצע בדיקות נוספות או יפנה לייעוץ. בברכה

ראו את התשובה לשאלתכם הקודמת

שלום רב. זה לא בדיוק קשור לתחום המומחיות שלי, מדובר במספר סימנים באזור האף והפה וממליץ שתבדק ע"י רופא הילדים שיוכל להראות וגם לשקול ברור נוסף. בברכה דני ירני

שלום רב בליטות באזור הראש לרוב אינן מסוכנות כמו בלוטת לימפה או ציסטה אך חשוב שרופא הילדים יבדוק ובמידת הצורך יפנה לכירורג או לבדיקת הדמיה. בברכה,

יתכן שמדובר בבלוטת לימפה אך רק בבדיקה נדע

אנא ראו את תשובתי הקודמת

04/02/2019 | 12:37 | מאת: טליה

שלום רב אשמח לדעתך בנידון. נמצאת שבוע 37+3. בבדיקת אולטרסאונד נצפתה קיבה מעט קטנה. מציינת כי בבדיקות עבר לא היה רמז לכך. ןכי זה פעם ראשונה שעלה בבדיקה. הופניתי לבדיקה חוזרת על מנת לוודא ממצא. מקווה שהכל יהיה תקין. אך רציתי לדעת במידה והממצא וודאי מה זה אומר לגבי העובר שקרוב להיוולד. למה אני צריכה להכין את עצמי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה. מדובר קרוב לודאי בממצא מקרי ואם כל שאר האיברים הודגמו תקינים אין לו כמעט חשיבות. מקווה שהבדיקה הבאה תהיה תקינה ואם לא אשמח לסייע לך. בברכה

22/01/2019 | 12:13 | מאת: לי

שלום רב. בני בן 9 לפני חודש לאחר אירוע עצירות קשה היתה לו יציאה עם דם. רופא הילדים המליץ על מתן PEGLAX וכך עשינו ובאמת לא הופיע שוב דם במשך חודש. לאחר חודש טיפול ב PEGLAX עשינו הפסקה בשתייה האבקה ושוב היה אירוע של דמם (מועט) ניגשתי לכירורג (לא כירורוג ילדים) שלא ראה פיסורה אבל אמר שאם הדמם מופיע רק כשאנחנו מפסיקים את השימוש בPEGLAX הוא לא חושב שיש ממה להלחץ והציע להמשיך לרכך את הצואה לפחות לעוד חודש ולראות אם אכן הדימום לא חוזר. האם יתכן קרע בנים בפי הטבעת שהכירורג לא הבחין בו? האם כדאי לגשת לכירורג ילדים? אשמח לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום מפי הטבעת שקשור לצואה קשה בד"כ נובע מפיסורה. הבעיה שיציאה אחת פותחת אותה אבל להסגר יכול לקחת גם שבועים ולכן ההמלצה של הכירורג בהחלט מקובלת עלי. פיסורה לפעמים קשה לראות אז אם הבעיה לא תפטר בהחלט מומלץ גם בדיקה של הכירורג ילדים. בברכה

21/01/2019 | 18:24 | מאת: ילנה

בהמשך לשאלה שלי רושמת תוצאות של אולטרסאונד. הודגם נגע כישורי מוגבל היטב, עם גבול סדיר. מימדיו כעט 21.1*23.6*6.3 לעומת מימדים בבדיקה הקודמת שהיו 13.7*16.9*6.4 מ"מ. הנוגע בעל הדיות גבוהה במידה מתונה, מזכיר גמנגיומה או ליפומה. בדופלר ללא זרימה ברורה מן הנגע או סביבו. הנגע אינו מעוות או מסנן את הרקמות הסמוכות, אך הוא לוחץ על פסיה הסמוכה. המראה סונוגרפי שפיר. הממצא גדל במימדיו אך לא בעביו. אין קשר אל העומק, לא נראה כי מדובר בבקע. באבחנה מבדלת ליפומה במקום הראשון. סיכום: הגוש גדל מעט. קרוב לודאי ליפומה. זאת התשובה שקיבלתי. כמובן שקבעתי תור לרופא כירורג ילדים. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מתאים לליפומה אך רק לאחר בדיקת כירורג ניתן יהיה להגיע להחלטה אם יש צורך להוציא את הנגע או להסתפק במעקב, בברכה

שלום רב, יש לי בת שנה ו3 חודשים שיש לה גוש בבטן. כירורג שלנו שלח אותה לכירג ילדים. אך תור עדיין רחוק. מצרפת תשובה של אולטרסאונד. אודה מאוד לתשובתכם מה אליי לעשות בנושא. רוצה לציין שאין שינוי בהתנהגות שלה ולא מפריע לה שום דבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ילנה, לצערי לא הצלחתי לפתוח את הקישור ששלחת לי אבל בכל מקרה אני מאד ממליץ להגיע לבדיקת כירורג ילדים בהקדם. בברכה וכמובן יכולה לשלוח לי עוד פרטים אם מעוניינת.

רשמתי פאנוח של בדיקות במייל למעלה. אודה לתשובתך.

13/01/2019 | 22:20 | מאת: אלון

דר' שלום רב, ביתי בת ה-5 עם בקע טבורי שיש בתוכו גוש שומן.הומלץ לנו על ידי כירורג ילדים בכיר לבצע לה ניתוח .לציין שהילדה אינה סובלת מכאבים,אי נוחות,ואין לה תלונות כלל. מה מידת הנחיצות המיידית בניתוח? ומה ההשלכות לעתיד במידה ומחליטים לא לנתח. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בקע טבורי שלא נסגר בגיל של ביתך, קרוב לודאי שלא יסגר. בנשים בקע טבורי יכול להפריע בזמן הריון כי אז הוא גדל ועלול לכלוא בתוכו לולאות מעי. מסיבה זו מומלץ לתקן כאשר תהליך הסגירה מסתיים בסביבות גיל 5. בבררכה

16/01/2019 | 20:02 | מאת: אלון

הבנתי אותך ,תודה רבה דר'.

07/01/2019 | 19:27 | מאת: אמא מודאגת

תינוקת בת חודשיים עם ציסתה שחלתית 7 ס מ. האם כדאי לעשות ניתוח עכשיו או להמתין עד חצי שנה עקב סיבוכי הרדמה או שהסיבוך של סבב שחלה הוא יותר שכיח במקרה הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיכונים בהרדמה אחרי גיל 3 חודשים כבר דומים לאלה שבגיל חצי שנה לכן לא חייבים להמתין אלא אם כן יש סיבות נוספות לדחות את הניתוח. בברכה