ניתוח אשך טמיר בפעוט

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

28/08/2017 | 00:02 | מאת: מיכל

שלום בני בן ה3 צריך לעבור ניתוח לאשך טמיר והרחבת צינורית השופכה אשמח לדעת 1 - איך בוחרים מנתח? 2 - מה הסיכונים בניתוח? 3 - בני נולד עם הידרוצלה והיה במעקב של כירורג ילדים מגיל 4 חודשים, מדוע רק עכשיו הוחלט על ניתוח? האם יש יתרונות לביצוע הניתוח בגיל צעיר יותר? תודה מיכל

שלום מיכל אשך תמיר נהוג לנתח לפני גיל שנה אלא אם כן מדובר במצב שהאשך נייד או מגיע כמעט למקום ואז ניתן להמשיך במעקב. את הניתוח מבצעים כירורגים או אורולוגים של ילדים וממליץ לך לבדוק עם רופא הילדים של בנך. הסיכונים בניתוח, בנוסף לסיכונים של כל ניתוח, כוללים גם פגיעה באשך אך הסיכון לפגיעה בו גדול יותר אם לא מנתחים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים