חומרי הרדמה עד גיל שלוש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/08/2017 | 13:41 | מאת: אני

שלום רב לצערנו פעוט במשפחתי בן כשנתיים וחצי נאלץ לעבור שני ניתוחים. בכל פעם חומרי ההרדמה משפיעים עליו לרעה. למשל, בפעם האחרונה נאלצו לעשות תפרים והטשטוש גרם לו להיות תוקפני ואי אפשר היה לגעת בו אחרי צרחות והשתוללויות של שעות. (הניתוח הראשון היה פלסטי בשל מום מולד) שלא נצטרך שוב, אך האם יש חומרים אחרים? והאם זה לא מסוכן בגיל רך כזה להיחשף לחומרים, וכן מהבחינה הנפשית, האם זו לא טראומה נפשית גדולה מדי לעבור סבל כזה בבתי חולים...(הוא לא מצליח להירגע וצורח שעות)....

שלום רב, לחומרי הרדמה ישנן גם השפעות לא טובות גם בזמן ההרדמה וגם בטווח ארוך. לכן חשוב לבדוק אם הרדמה נחוצה ואיזה חומר עדיף. התחום הזה הוא באחריות רופא מרדים. נזק נפשי בהחלט גם יכול להיות ולכן אם יש חשש מפגיעה כדאי לפנות לפסיכולוג אבל רוב הילדים מתאוששים ללא כל קושי. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים