חשד לבקע מפשעתי בתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

01/02/2018 | 19:14 | מאת: קרן

היי ד"ר, לבני בן החודשיים וחצי התגלה אצל רופא המשפחה בקע מפשעתי. ישנה נפיחות במפשעה הימנית והרופא הראה לנו שהוא מחזיר אותה פנימה. כרגע ממתינים לאולטרסאונד בעוד שבועיים. שאלתי, הבן שלי סובל הרבה מגזים ובוכה הרבה האם בכי רב יכול לגרום לבקע להפוך לכלוא? הוא הרבה פעמים באי שקט, איך אדע שהבקע הוא הגורם ולא גזים למשל? תודה מראש.

שלום קרן החשש שלך מאד מובן לי כיוון שהבכי של בנך, גם אם הוא נובע מגזים, אכן עלול לגרום לבקע להכלא. חשוב לזכור שכל שינוי באי ההשקט שאת מכירה או בנפיחות המפשעתית, מחייב בדיקה רפואית. לגבי בדיקת האולטראסאונד, בדרך כלל אין בה צורך וודאי שאינה מהווה סיבה לדחיית הניתוח. במידה והתינוק רגוע ומתנהג כרגיל את גם יכולה להיות רגועה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים