נגע בגב pilomatricoma

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/09/2017 | 13:28 | מאת: רוני

דר שלום רב לביתי בת 12 הוציאו נגע בגב. בדוח הפתולוגי נכתב inflamed pilomatricoma במכתב נכתב. " נשלחה דגימה היסטולוגית לבדיקה אשר נמצאת תקינה" ועל הדוח הפתולוגי הפלסטיקאי חתם שזה שפיר. 1. האם אני צריכה להיות במעקב כלשהו עקב הממצא? 2. במכתב הפתולוגי מצויין למטה "יש להציג מכתב זה לרופא המטפל בקופת החולים בהקדם האפשרי" למה. ? האם יש בעיה כלשהיא? לא התקשרו אלי ואת המכתב הוצאתי לאחר ארבעה חודשים ואני ממש בלחץ עכשיו. תודה

שלום רוני מדובר אכן בנגע שהוא כמעט תמיד שפיר ואם הבדיקה הפתלוגית לא הראתה ממצא חריג אז לא מדובר בנגע ממאיר. חשוב תמיד לברר תשובה פתלוגית בכל נגע שנשלח לבדיקה. את הברור רצוי לעשות בעת בדיקה אצל הרופא שהוציא את הנגע כדי לוודא שגם תהליך ההחלמה תקין ולקבל הנחיות להמשך. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים