עובר אובחן עם אטרזיה של הושט

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/11/2017 | 13:41 | מאת: Ana

שלום רב; בהריון שבוע 32 גילו אצל העובר אטרזיה של הושט ; אמרו שהמצב חמור ונדיר ושחלק גדול של הושט חסר כך שצריך להמתין עם הניתוח כחודשיים ושסיכויי ההצלחה וההחלמה נמוכים. השאלה איזה בית חולים בארץ מומחה ומנוסה יותר במצב הזה שאתה ממליץ שנעבור שם את הניתוח .

שלום רב אטרזיה של הוושט עם מרווח גדול בין הקצוות מחייבת לפעמים סידרה של ניתוחים. במקרים בהם לא ניתן לחבר את הקצוות של הוושט צריך לפעמים להחליף אותה עם חלק של המעי או הקיבה. מומלץ כמובן ללדת במרכז רפואי גדול עם מחלקה כירורגית ילדים טובה כמו שניידר או הדסה עין כרם. במידה ותרצי ללדת בהדסה תיידעי אותי. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים