נפילה ועליית חום אצל ילדה בת שנה וחודש

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/07/2017 | 09:19 | מאת: ירדו

שלום. ביתי בת שנה וחודש נפלה מהמיטה שלנו ביום שישי בבוקר, מיטה גבוהה מאוד, לדעתי עולה על 50 ס"מ.. היא בכתה אבל נרגעה די מהר, והתנהלה כרגיל אכלה, שתתה והכל.. בערך לקראת הצהריים היא התחילה להעלות חום. ועד היום(יום ראשון) היא עם חום יחסית גבוה שנע בין 38.2-39.9. מלבד החום היא אוכלת רגיל, חיונית, קצת דבוקה אליי אבל לא מתנהגת חריג מאוד, והיא לא משלשלת ולא מקיאה.. אני חוששת שאולי עליית החום מעידה על איזושהיא פגיעה פנימית שאנחנו לא יודעים עליה, קבעתי תור לרופאת הילדים להיום בצהריים אבל אני תוהה אם לא היה נכון פשוט לגשת למיון, בעיקר בגלל הנפילה והתגובה של עליית החום כמה שעות אחרי? אשמח מאוד לתשובה מהירה. תודה

30/07/2017 | 09:25 | מאת: ירדו

רציתי לציין שהיא נפלה על הפנים. ויש לה מאין עיגול כחול חלש מתחת לעין שמאל כמו סימן כחול..

שלום רב בדרך כלל חום לא מתפתח בזמן קצר לאחר החבלה ויכול להיות שמחלת החום גרמה לה לחולשה ולנפילה. חשוב כמובן שתיבדק ע"י הרופאה שלכם שתחליט אם יש צורך להפנותה לחדר מיון. העיגול נובע מדימום מתחת לעור והוא לרוב נספג לאחר מספר ימים. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים