תפר נמס שלא נמס אחרי שנים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/11/2017 | 18:27 | מאת: יוסף

שלום ד"ר, כשבני היה תינוק עשינו לו ברית מילה עם תפרים בבי"ח. לא מזמן (הילד כבר בן 9) שמנו לב לכך שיש שם עדיין תפר שלא נמס. האם הוצאת התפרים בשלב הזה בעייתית? האם אין חשש שהם התחברו לרקמה או משהו מעין זה? (מה גם שזה אזור רגיש במיוחד) האם יש בעיה עם אי-הוצאת התפרים? ואם כן, אז איזה סוג של בעיות? בתודה, יוסף

שלום יוסף מרבית המנתחים אכן משתמשים בתפרים נמסים בברית מילה ולכן כדאי לבדוק שאכן מדובר בתפר שלא נמס ולא בבעיה אחרת. במידה ורואים את התפר מומלץ להוציאו, במידה והוא מכוסה ולא מפריע צריך לשקול אם לא עדיף להשאירו, לכן כדאי שייבדק אצל כירורג או אורולוג ילדים. בברכה,

13/11/2017 | 12:40 | מאת: יוסף

תודה על המענה. זה ללא ספק תפר. מה שמטריד אותי זה האם הוצאת תפר אחרי כל כך הרבה שנים לא יכולה לפגוע ברקמה. כלומר האם זו באמת פעולה פשוטה של משיכת התפר וזהו. שוב תודה.

שלום רב כדאי לגשת לבדיקה של כירורג ילדים, לפני הבדיקה כדאי למרוח משחת EMLA ולכסות בניילון. המשחה מאלחשת ואולי זה יאפשר להוציא את התפר ללא כאב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים