חרדה או בעיה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

24/10/2017 | 01:28 | מאת: אורי

שלום. אני מיזה 4 חודשים סובל מהיפוכונדריה לפני כחודש הרגשתי חום רגעי ביד (לשניה) אחרי שלושה ימים בלילה הרגשתי כאילו נרדמת לי היד אחרי (שכבתי על הגב והיד הייתה למעלה) ואחרי חצי דקה בערך עבר ושוב במשך ארבעה ימים לא הרגשתי כלום ואז הרגשתי חום באותה היד אבל הפעם בכף היד ולא בזרוע ונלחצתי נכנסתי לגוגל וראיתי ״טרשת נפוצה״ וישר נלחצתי ומאז שבוע אני מרגיש את זה פעמיים שלוש ביום( אבל יכול להיות יום שהרגשתי רק פעם אחת) רציתי לדעת האם זה יכול להיות תסמינים של טרשת נפוצה או שזה יכול להיות מהלחץ של ההיפוכונדריה

לאורי שלום רב, בהופעת תסמינים נוירולוגיים חדשים -- אין טעם להכנס לספקולציות של "מה זה יכול להיות," אלא לפעול באופן מכוון מטרה. אם הם מופיעים פתאום יש לחשוב על אפשרות של שבץ ולפנות מידית לחדר מיון הקרוב. F -- שנוי בפעולת הפנים A -- שנוי בפעולת היד (וגם הרגל) S -- שנוי בדבור T -- הזמן הוא המוח: time is brain -- חייג למד"א והגע לחדר מיון. לרוב תסמינים קלים אינם סימן למחלות קשות, אבל גם מחלות קשות מתחילות לא פעם בתסמינים קלים. גם תסמינים קלים שמופיעים בהדרגה, או באים וחולפים, מחייבים בירור. לכן צריך ללכת להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים