DVA בגומה האחורית מימין

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/11/2017 | 18:00 | מאת: אמה

שלום ביצעתי בדיקת MRI מח עם חומר ניגוד עקב חשש לאדנומה. בבדיקה נמצא DVA בגומה האחורית מימין. מקריאת חומר בנושא הבנתי שמדובר בממצא שפיר אך שקיים סיכון מוגבר לשטפי דם מוחיים. מה אני יכולה לעשות על מנת להפחית סיכון זה? האם DVA יכול להחמיר או לגדול?

לאמה שלום רב, קראת נכון. לא ידוע לי על דבר מה שמשפיע על המהלך הטבעי של DVA. על פני חיי האדם חלק קטן מ - DVA יזלוג דם. לא בהכרח תוך כדי יצירת תסימינים. עדיף לא לדבר על DVA באופן כללי, אלא על ה- DVA אצלך. על כן --- לתשובה דפיניטיבית צריך להתיעץ עם מי שהזמין את הבדיקה, אם ישנן דרכים להפחית את הסכוי שה- DVA שלך תזלוג דם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים