פורום צרידות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
צרידות נגרמת מהפרעה בתיפקוד מיתרי הקול. כל צרידות הנמשכת למעלה משבועיים מצריכה בדיקה. הסיבות השכיחות הן דלקת חולפת, שימוש מוגזם בקול, דימום במיתר או התפתחות נגעים במיתרי הקול כגון יבלת, ציסטה, פוליפ או צלקת. אצל מעשנים הסיכון מוגבר להתפתחות בצקות ואף גידולים סרטניים. שיתוק מיתר הקול עלול לגרום לצרידות, קשיי בליעה ונשימה. ניתן לטפל בהצלחה רבה במגוון המצבים הללו על ידי בדיקה ואבחון מוקדם אצל מומחה למיתרי הקול. הפורום מיועד לכל מי שמתמודד עם בעיה בתפקוד הקולי ומעוניין בייעוץ והכוונה בנושא חשוב זה.
652 הודעות
627 תשובות מומחה
20/10/2015 | 20:48 | מאת: שירי

שלום, עברתי ניתוח להוצאת פוליפ ממיתרי הקול לפני כשבועיים, והקול שלי עדיין צרוד מאוד. תוך כמה זמן הצרידות אמורה לעבור? תודה, שירי

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי מה בוצע בניתוח. ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח.

18/10/2015 | 19:34 | מאת: מלי

בנובמבר 2013 אובחנתי כחולת סרטן בצד שמאל של הצוואר. עברתי טיפולי כימותרפיה ובמקביל 43 הקרנות. את הטיפולים סיימתי במרץ 2014 והגידול נקטל. מזה כארבעה חודשים אני סובלת מצרידות קשה. ביררתי עם הרופא המטפל בי (א.א.ג ומומחה לגידולי צוואר) לפשר הצרידות ואף נבדקתי על ידו. לטענתו זה עקב הטיפולים הקשים שעברתי. הצרידות מקשה עלי בתפקוד היומיומי ובעבודתי. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
20/10/2015 | 20:25 | מאת:

זו תופעה מוכרת: שנים לאחר טיפול כימותרפי והקרנות יכול להתפתח נזק למיתרי הקול, גם אם לא היו מעורבים בגידול הראשוני. הנזק נגרם בגלל הטיפול הגורם ליובש והצטלקות והיצרות באזור הגרון. בבדיקה וידאו-סטרובוסקופית של מיתרי הקול ניתן לבצע אבחון ולהעריך האם וכיצד ניתן לשפר את הקול על אף הנזקים.

09/09/2015 | 01:38 | מאת: לאה

שלום, בחודשים האחרונים הקול שלי מצטרד לאחר עבודה מול מחשב - גם לאחר חצי שעה של עבודה בלבד. כשאני מסיימת לעבוד וכעבור זמן קצר יחסית הצרידות נעלמת. נבדקתי אצל רופא א.א.ג ולא נמצא דבר על המיתרים. מה יכולה להיות הסיבה? האם הבעיה יכולה להיות מגורם אחר בגרון או בצואר שעלול ללחוץ על מיתרי הקול בזמן ישיבה וכיפוף הצוואר? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

אולי קשור לתנוחה/מאמץ לא מודע של שרירי הצוואר

07/09/2015 | 22:20 | מאת: טל

היי אני סובל מזה חצי שנה צרידות בשעות הערב לאחר שעות העבודה. מה יכולה להיות הסיבה? טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2015 | 13:02 | מאת:

יתכן שימוש יתר בקול ושחיקה של המיתרים. אם זה קיים כבר חצי שנה כדאי להיבדק במרפאת מיתרי קול

04/09/2015 | 19:02 | מאת: אסנת

אני מורה מזה 19 שנה הובחנתי עם שתי יבלות על מיתרי הקול האם להוריד את משרתי משמעותית ? והאם ביטוח לאומי מכיר במחלה זו כנכות?

לקריאה נוספת והעמקה
08/09/2015 | 12:59 | מאת:

יבלות גדולות יש לשקול להסיר בניתוח ברוב המקרים מתחילים בהפניה לרופא תעסוקתי וצמצום שעות העבודה לתקופות קצובות של מס' חודשים ולראות מה התגובה. ביטוח לאומי מכיר במקרים מסוימים, בד"כ אחרי מיצוי השלב של טיפול אא"ג ורופא תעסוקתי.

אני מחפש התקן שיאפשר לי לשיר בקול יותר עמוק. האם יש מכשירים כאלה? תודה! מיכאל

לא שידוע לי

סרטן גרון. הרעיון הוא להצמיד מתנד חיצוני לגרון אשר ינדנד את מיתרי הקול הנותרים. האם הרעיון נשמע לך מעשי? מיכאל

11/08/2015 | 08:24 | מאת: חגית

שלום בעקבות שטף דם שאינו עובר במיתרי הקול, הומלץ לי על ידי הרופא לעבור ניתוח לייזר במיתרי הקול. אני מנסה להיכנס להריון בתקופה זו. האם מותר לעבור את הניתוח בהריון? תודה! חגית

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2015 | 22:17 | מאת:

ניתוחים מסוג זה עדיף לבצע לפני או אחרי הריון. זה לא נחשב ניתוח דחוף לכן לא מוצדק לבצעו בהריון, בטח שלא בטרימסטר הראשון. אם זה חשוב לך תנסי להספיק לבצע את הניתוח לפני הריון.

18/08/2015 | 17:29 | מאת: חגית

תודה על התשובה. במידה ואהיה בהריון, והניתוח יידחה, האם יכולה להיות החמרה במצב? כלומר אם אמתין שנה עד שאעשה את הניתוח, זה עלול לפגוע במיתרי הקול?

16/07/2015 | 16:34 | מאת: דר

קוראים לי דר ואני בן 24. כבר כמה חודשים שיש לי בעיות כיח (ליחה) וביומיים האחרונים זה הגיע לשיא, היה לי קשה לבלוע והייתה לי צרידות ואחריי שהוצאתי כמות כיח דיי גדולה תוך כדיי שהתאמצתי מאוד ויש לציין שזה לא נעים להשמיע את הקול של זה, בקיצור אחריי שכייחתי את עצמי לדעת הקול שלי החל לחזור לעצמו ועדיין יש לי מלא ליחה. אני הלכתי לרופא משפחה והיא נתנה לי מוקוליט או משהו כזה וזה לא עזר, אני קבעתי תור לאא"ג, אבל השאלה שלי האם יש משהו שאפשר לעשות והאם כיח יכול לחדור למיתרי הקול? יש לציין שאני גם סובל מצרבת בלילה ואין לי מושג האם זה קשור לזה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2015 | 20:42 | מאת:

יש להיבדק על ידי רופא אא"ג כדי להעריך את מצב מיתרי הקול ולתת מענה לשאלות בהתאם לממצאים. יתכן ויש קשר לצרבת. טיפול בצרבת יכול לעזור גם לתלונות הליחה.

21/12/2015 | 21:52 | מאת: אלמונית

אני סובלת מצרידות ממושכת תקופה ארוכה. אובחנתי בבדיקת סטברוסקופיה ונמצאה ציסטה קטנה על מיתר הקול בשלב ראשון נשלחתי לטיפול קול ללא הטבה.עקב כך הוחלט על ניתוח. ברצוני לברר האם זהו הפיתרון היחידי לבעיה ואם יש אפשרות לטיפול שמרני כלשהו ומה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה האם יכול להיות שהצרידות תחמיר לאחר הניתוח?

08/07/2015 | 11:45 | מאת: ג

שלום אני בת 55. בצעירותי נהגתי לשיר להנאתי ואפילו די טוב ובעיקר בסולמות גבוהים. ב 10 שנים אחרונות לא שרתי בכלל. ולהפתעתי גיליתי לאחרונה בערב שירה שאבדו לי הקולות הגבוהים לחלוטין ( לא יוצא לי קול ). אני שומעת שאני מזייפת גם בקולות נמוכים יותר. זה מאד מפריע לי וגם לבטחון שלי . מה עושים?

13/07/2015 | 19:28 | מאת:

יכול להיות שמדובר בשינויים טבעיים הקורים עם הגיל, ויתכן שפשוט הרבה זמן לא התאמנת (זה כמו כושר גופני). כדי להסיר את החששות מומלץ להיבדק במרפאת מיתרי קול לראות מה מצב המיתרים

27/06/2015 | 21:53 | מאת: נועם

שלום, לפני כחודש התחתנתי וככל הנראה בחתונה צרחתי וצעקתי ועקב כך איבדתי את קולי. מאז קולי חזר וחל שיפור אך עדיין אני חשה צרודה וקשה לי להפיק דיבור. איני סובלת מכאבים או קשיים בבליעה. מדוע זה נגרם? בנוסף, אני אדם שסובל מחרדות וישר חוששת שמא מדובר בסרטן. אשמח לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2015 | 19:39 | מאת:

מזל טוב לכבוד החתונה :) יתכן וכתוצאה מצעקה נגרמו דימום, נפיחות או בצקת של אחד ממיתרי הקול. זה יכול לעבור לבד ולפעמים נדרש טיפול. הסיפור אינו מחשיד לסרטן אלא לסוג של פציעה. מציע שתגיעי לבדיקה של מיתרי הקול במרפאה לצורך אבחנה מדויקת והמלצות לטיפול.

17/06/2015 | 14:08 | מאת: קרן

יש לי ילדה בת 12.5 וכבר חצי שנה היא עם צרידות שהולכת ומחמירה הינו אצל רופא א.א.ג שאמר שאין משהוא חריג בגרון רק מבדיקה ידנית מה עוד אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2015 | 07:17 | מאת:

האם הילדה עברה בדיקה של מיתרי הקול? יש לבצע בדיקה אנדוסקופית, בסיב גמיש מהאף או קשיח דרך הפה, כדי לראות את המיתרים ולאבחן את הסיבה לצרידות. האם בוצע?

16/06/2015 | 18:46 | מאת: טלי

אני סובלת מזה מספר חודשים מצרידות. בדיקה אצל רופאת אאג העלתה כי קיימת ציסטה על מיתר הקול והפנתה אותי לבדיקת רופא בביח. קיבלתי זימון לביקור אצל רופא ובדיקה FNA. מבקשת לדעת באיזו בדיקה מדובר והאם יש צורך בהכנה כלשהי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2015 | 07:15 | מאת:

ציסטה על מיתרי הקול מצריכה בדיקת רופא + בדיקת אנדוסקופיה או סטרובוסקופיה. אלו בדיקות שמבוצעות דרך האף או הפה באלחוש מקומי. הבדיקה אורכת מס' דקות, מעט לא נעימה אך בהחלט נסבלת. עדיף להגיע בצום של 2-3 שעות. בדיקת FNA אינה קשורה לכאן - זו ביופסיית מחט שעושים לגושים במקומות שונים ולא לציסטות במיתרי הקול. נראה לי שזו טעות

לקריאה נוספת והעמקה
08/06/2015 | 09:31 | מאת: שילה

שלום לך, לפני כשבועיים היה לי נזלת ירוקה, אך פעם ב...לא הייתי מצוננת. וזה עבר איכשהו מעצמו. השבוע אני כאב קל בגרון ושיעול יבש. ראשית רציתי לדעת, מה עדיף לשתות משהו קר או חם? שנית, איזה תרופה אפשר לקחת, אך אציין שייתכן ואני בהריון, אני פשוט עשיתי הזרעה, ולכן אני יוצאת מנק הנחה שייתכן והצלחתי (שבוע 3-4)

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2015 | 07:13 | מאת:

בשלבים ראשונים בהריון (שיהיה בהצלחה!) עדיף להימנע מתרופות אם לא חייבים. תה חם/פושר יכול להקל על הגרון ועל השיעול. אם לא חולף מעצמו גשי להיבדק אצל רופא.

02/06/2015 | 09:23 | מאת: פלמוני

שלום, בממוצע כמה פעמים בחודש אני נעשה צרוד באופן פתאומי, בד"כ באמצע משפט, מה שלא מאפשר לי להמשיך לדבר. אני שותה כוס מים וזה עובר תוך כדקה ואני שוב יכול לדבר כרגיל. ממה זה יכול לנבוע? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אם זה חולף סימן שלא מדובר בבעיה קבועה כגון יבלת/פוליפ/צלקת וכו'. יתכן וגירוי כלשהו גורם להתכווצות פתאומית של המיתרים, ולוקח להם כמה דקות להשתחרר. מציע שתעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי לוודא שאכן הכל בסדר, ולהדריך אותך כיצד ניתן להרפות את המיתרים במקרים דומים.

01/06/2015 | 21:28 | מאת: הלנה

שלום, בת 32.תקופה ממושכת סןבלת מאי נוחות בגרון.בבדיקת אף אוזן גרון רופא התרשם שמדובר ברפלוקס ונתן טיפול בנקסיום ללא הועיל.כמו כן בוצע אולטרא-סאונד בלוטת המגן(למרות ש-TSH בנורמה) ונמצאה קישרית לא מחשידה-למעקב כל חצי שנה. לאחרונה אני חשה אי נוחות בזמן בליעה ובזמן סיבוב ראש לצדדים. האם לדעתך יש קשר בין הדברים? איזה בדיקות נוספות עלי לבצע בכדי לצ

01/06/2015 | 21:31 | מאת: הלנה

איזה בדיקות עלי לבצע בכדי למצוא את מקור האי-נוחות? תודה מראש!

04/06/2015 | 13:58 | מאת:

יש לבצע בדיקה מלאה של הלוע והגרון - כולל בדיקה בסיב אופטי או אנדוסקופ קשיח. לפעמים לא מוצאים כלום אבל צריך להמשיך ולחפש במידה והתלונות נמשכות.

29/05/2015 | 21:02 | מאת: אני

שלום ד"ר רופא אא"ג אבחן אצלי דלקת גרון אקוטית, רקע: אני סובלת מכאבי גרון חזקים חודשיים שהתחילו באזור הלוע והתקדמו לתוך הגרון- מורגשים בעיקר בבליעה כמו גוש תקוע, הם חזקים יותר בערב ובבוקר ומוחמרים מאווווד באכילת מזונות חמוצים מלוחים חריפים מרגיש כמו פצע. הרופא נתן לי משאף סטרואידי , הבנתי מהרוקח שהמשאף מיועד לטיפול בצרידות ולא בכאבים אך אני כלל לא צרודה... זהו היום הרביעי לטיפול ואין כל הטבה בכאבים, האם הסטרואידים יכולים לטפל בדלקת? האם יתכן שיש לי יבלות/ פוליפים.. במיתרי הקול? (בביקור אצל הרופא הכאבים הופיעו יותר באזור הלוע וחלל הפה ורק לאחר מס ימים הורגשו יותר במורד הגרון) האם אני זקוקה לבדיקה נוספת? ומה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים החזקים ניסיתי אדוויל אופטלגין נפרוקסן רוקסט פלוס(מרשם)לכסניות מציצה כלום לא עוזר אפילו לא הפוגה קצרה.. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2015 | 13:55 | מאת:

נשמע שיש לך הפרעה/דלקת בלוע,בבית הבליעה. לא סביר שמדובר בבעיה במיתרי הקול - יבלת או פוליפ גורמים לצרידות ולא גורמים לכאבים חזקים. אני מסכים שמשאף סטרואידלי לא צפוי לשפר את הבעיה. אם זה עדיין ממשיך - מומלץ לבצע בדיקה נוספת אנדוסקופית של הלוע והגרון באנדוסקופ גמיש ו/או קשיח כדי להגיע לאבחנה הנכונה ולהתאים טיפול

23/05/2015 | 09:29 | מאת: עינת

שלום אני לפני שבועיים וחצי הייתי עם כאבים בגרון למחרת עבר והתחיל שיעול יום למחרת עבר גם זה ופשוט נעלם לי הקול הרופאה אמרה שיש לי מוגלה בגרון שיושב על מיתרי הקול הביאה לי אנטיביוטיקה moxyvit forte 500 ובמקביל משאף סטרואידים אחרי שבוע מנוחה חזרתי לעבודה וברגע שחזרתי נעלם לי הקול שוב פעם הלכתי למרלמ עשה חי בדיקה מקיפה קצת יותר ומצא דלקת בשתן וליחה שנמצאת על מיתרי הקול הביא לי זינט 500 ועוד כדורי סטרואידים ווראולין סיימתי עם כל הכדורים וחזר לי הקול אבל עדיין יש כאבים שאני מדברת וצרידות מעטה ולחץ באוזניים כי אני מאמצת את הדיבור ואני כבר שבועיים במחלה האם יש איזשהי המלצה מה עוד ניתן לעשות חשוב למיין אני נציגה טלפונית כל העבודה שלי זה בטלפון.. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2015 | 01:25 | מאת:

הארכת חופשת מחלה אפילו לחודש, כי מנוחה קולית היא המפתח להחלמה. לשתות הרבה מים ולשתוק כמה שיותר. לאחר חודש, אם אין שיפור מספק, מומלץ לעבור בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול

19/05/2015 | 11:53 | מאת: רחל אוחיון

בני בן ה10 וחצי צרוד מאוד.בבדיקה אנדוסקוסקופית אובחנה בצקת על מיתרי הקול.הוא טופל באמפרדקס אך לא ברציפות וכעת הוא יותר צרוד .מה לעשות?האם יש טיפול לבצקת על מיתרי הקול לילדים?ממה היא נובעת?

לקריאה נוספת והעמקה

לרובה הסיבה היא צעקות מרובות ודיבור מאומץ. אם זו הסיבה יש מקום להדרכה ולעידוד לדיבור נכון. אם לא בוצע - מומלצת בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה לאבחנה מדויקת.

07/05/2015 | 13:00 | מאת: חנה

שלום,כשאני מתחילה לשיר מתחיל להיות לי כמות רבה של ליחה ונזלת וקשה לי

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2015 | 07:52 | מאת:

לא הבנתי את השאלה, נקטעת באמצע

04/05/2015 | 21:14 | מאת: ויקטוריה

ד"ר שלום מחר שבוע ללרינגיטיס. שיעורים שאני נותנת כמורהלפיתוח קול והפקה קולית נכונה בוטלו, גם קונצרטים. מה הצפי של ההתאוששות? שיעול נבחני, לוקחת אניטיביוטיקה ומשאף סטרואידים. כרגע אין שיפור. האם דיקור עשוי לעזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2015 | 07:51 | מאת:

החלק החשוב בטיפול הוא שתיקה כמעט מוחלטת, רצוי למשך זמן של שבוע, כדי לתת למיתרים להתאושש. בד"כ תוך כשבועיים ניתן לחזור לפעילות קולית רגילה אולם זה משתנה מאדם לאדם. לדיקור יכול להיות תפקיד חשוב בהרפיית שרירי הגרון והרגעתם.

04/05/2015 | 10:36 | מאת: ויטו

התוויה קלינית: שיתוק מיתר הקול השמאלי. ממצאים: מיתר הקול השמאלי במנח לא תקין, מוסת מדיאלית. כאשר בשליש האחורי שלו נצפה אות מוגבר ב-T2 עם מלאות רקמתית קלה והאדרה לאחר גדוליניום. דיי עגול בצורתה בקוטר כ-8 מ"מ. הרקמות בסמוך, כולל אזור סחוס התירואיד במראה תקין. האריטנואידים בגדר הנורמה. הארי-אפגילוטי פולד בגדר התקין. אזור הפריפורמיס, וכן האובולה והוולקולה בגדר התקין. בסיס הלשון בגדר הנורמה. אזור בלוטות סב-מנדיבולריות בגדר התקין, כולל הפרוטיס. לא נצפית אדנופתיה צווארית באזור הנסרק. בלוטת התירואיד בגודל תקין ובמראה תקין. לא נצפים גושים באזור המהלך של עצב הוגוס. בחתכים קורונלים ניתן לראות שמיתר הקול השמאלי מתאדר וגם הרירית באזור סופרא- גלוטי וסב-גלוטי מתאדרים משמאל. ההאדרה חודרת גם לאזור הסב-מוקוזלי וסיבתה לא ברורה בוודאות. האם יש תהליך מסנן או האם מדובר בתהליך דלקתי? סיכום: מיתר הקול השמאלי לא תקין במראהו ובאותותיו עם ההאדרה שלו וכן האדרה של הרירית באזו גלוטי, סב-גלוטי וסופרא-גלוטי בסמוך, כלומר באזור מיתר הקול מעליו ומתחתיו. ממליץ לשקול לקיחת ביופסיה לאור הממצאים החולניים.

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2015 | 07:48 | מאת:

שלום ויטו מטרת ההדמיה היא לבדוק האם יש סיבה לשיתוק מיתר הקול. ממצאי הבדיקה מעלים חשד שיש "תהליך" בחלק האחורי של המיתר אשר יכול לגרום לשיתוק. בשלב זה אין הוכחה שמדובר בגידול, דלקת או כל בעיה אחרת. המלצתי היא להיבדק בזריזות במרפאת מיתרי קול כדי לראות האם יש ממצא בבדיקה הגופנית התואם לממצא בצילום. כנראה שהשלב הבא יהיה לבצע בדיקה בהרדמה להערכת המקום ובמידת הצורך - נטילת ביופסיה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2015 | 14:48 | מאת: ליטל

שלום שמי ליטל בת 23, לפני כחודש עברתי בדיקה אצל מומחה א.א.ג. יש לי צרידות במשך תקופה ארוכה ולעיתים רחוקות כאבי גרון בעיקר בסוף היום. נקבע לי תור לניתוח בעוד מס ימים. אני סטודנטית לחינוך ועובדת המון עם הקול למעשה הקול (הדיבור) הוא אמצעי חשוב ועיקרי עבורי. לימודים. עבודה. חונכות. אשמח לדעת האם מומלץ בשלב הזה לדחות את הניתוח כדי לא ליצור פערים בהתנהלות היומיומית ולבצע את הניתוח בחופשת הקיץ. אשמח לדעתם מהם הסכנות העלולות להתרחש בעקבות הניתוח והאם במשך שבוע אסור לי לצייץ כלל וכלל אחרת אזיק למיתרי הקול. תודה ויום נעים

29/04/2015 | 14:55 | מאת: מישהי שנותחה

שלום, אני עברתי ניתוח במיתרי הקול. ייתכן שעם אותה בעיה שיש לך. אם תרצי פרטים רשמי את המייל שלך ו ואוכל לשתף אותך ממה שהיה אצלי.

14/04/2015 | 14:27 | מאת: רות

אני מורה מזה 24שניםבשלוש השנים האחרונות יש ל צרידות לסירוגין בשנה הנוכחית יש לי צרידות ממושכת מעל חצי שנה . בבדיקה של אף אוזן גרון נאמר לי שיש בעיה בסגירה של המיתרים אין לי יבלות . בבדיקה אצל מומחה נאמר שיש בעיה בסגירה והגדרה SUSP.SPASMODIC DYSPHONIA. בירור נורולוגי + הדמיה. א. אם תוכל הסביר את ההבחנה יש לציין שעברתי טיפולים אצל קלינאית תקשורת ולא עזר ברגע שאני מדבר יותר מחמישה משפטים מתחילה צרידות עד מצב לפעמים של אי הפקת קול. ב. האם כדאי לתבוע בביטוח לאומי לדעתך נכות מעבודה? ג. האם יש סיכוי שקולי יחזור לקדמותו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2015 | 11:30 | מאת: שוש מחיפה

כדאי לך לבדוק את זה ואם כן תתבעי, אני מכירה רופא מעולה שנותן חוות דעת לועדות רפואיות של הביטוח לאומי וחברות ביטוח, קוראים לו ד"ר אודי פרישמן והוא מוכר מבית חולים אסותא הוא היה שם סגן או משהו בכיר. אני מכירה אותו מניסיון מחוות דעת אחרת שהוא נתן אבל אני יודעת שהוא מומלץ. כדאי לך לקבוע איתו פגישה רק בשביל לדעת מה מצבך ואם כן הוא כבר יגיד לך מה מומלץ לעשות מבחינה משפטית..שיהיה בהצלחה!

26/04/2015 | 00:50 | מאת:

אין טעם לתבוע כשמדובר במחלה נוירולוגית שלא קשורה למאמץ קולי הנובע מהוראה

23/04/2015 | 09:40 | מאת:

אתחיל ואומר שהאבחנה שציינת היא נדירה ויש להגיע לאבחנה מדויקת האם זו הבעיה או שיש לך צרידות "רגילה" של מורות הנגרמת מיבלות/צלקת/שחיקה וכו'. א. spasmodic dysphonia היא מחלה נוירולוגית של מיתרי הקול המתבטאת בתנועה לא מאוזנת של המיתרים הגורמת להיתקעות הקול ושיבושים בהפקת דיבור רציף. ריפוי בדיבור אצל קלינאית תקשורת לרוב לא פותר את הבעיה. הטיפול המקובל הינו הזרקות בוטוקס למיתרי הקול להרפיית השרירים. ב. אין טעם לתבוע את ביטוח לאומי!! זו מחלה נוירולוגית פנימית שלא מושפעת משחיקה של המיתרים על רקע עבודה. אמרת בעצמך שאין לך יבלות. אל תבזבזי זמן / כסף/ עצבים. ג. הטיפול בבוטוקס מאפשר שיפור של הקול וחזרה לתיפקוד. יש לחזור על הטיפול כל מס' חודשים.

09/04/2015 | 16:21 | מאת: רוני

שלום, לפני כשנתיים רופא אאג אבחן אצלי ציסטה על מיתר הקול הימני. החלטתי שלא לגשת לניתוח. הרופא גם אמר שהציסטה יכולה לחזור לאחר הניתוח, ושלא מובטח לי שלא אהיה צרודה שוב. אני מורה, ואני מאוד מתלבטת אם לגשת לניתוח. שכן הרופא אמר לי כי במיתר השמאלי יש מעין חור מהמפגש בין המיתרים. האם יש דרך אחרת יעילה מהניתוח? או שמוכרח ניתוח? האם ציסטה יכולה להיות מסכנת חיים? תודה, רוני

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2015 | 09:27 | מאת:

ציסטה רגילה במיתר הקול אינה מסכנת חיים ואינה הופכת לגידול. היא יכולה לגרום נזק מתמשך למיתר בו היא נמצאת וגם להזיק למיתר הנגדי. אם היא קטנה וההפרעה לקול היא קלה, אפשר להסתפק במעקב. אם ההפרעה משמעותית עדיף לנתח כי ציסטות לרוב לא נעלמות לבד ואין דרך אפקטיבית יותר לפתור את הבעיה . לרוב לאחר הניתוח יש שיפור משמעותי

02/04/2015 | 08:00 | מאת: שמעון אדרי 0553301141

מבקש ליצור קשר דחוף

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2015 | 09:25 | מאת:

שלום שמעון אתה מוזמן להעלות כאן שאלה ואם התכוונת לקביעת תור, יש לפנות למזכירות המרפאה

20/03/2015 | 17:17 | מאת: דויד

בס"ד שלום רב, שמי דויד ואני בן 37, כאשר אני מתאמץ בדיבור מרים את קולי או מדבר הרבה יש לי כאבים בגרון, יש לציין שיש לי שקדים מוגדלים מאד הרופא ציין שהם כמעט נושקים אחד לשני, שאלתי היא האם הכאבים נובעים מהשקדים או ממקור אחר, מה יש באפשרותי לעשות כנגד הכאבים? תודה רבה ובשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2015 | 00:23 | מאת:

שקדים מוגדלים באופן חריג יכולים להפריע להפקת הקול, בהקשר של פגיעה בתהודה. יתכן ואתה מתאמץ להפיק קול וזה גורם לכאבים במקום כלשהו לאורך מסלול הפקת הקול, מהמיתרים ועד הפה, דרך השקדים. צריך לבדוק אותך כדי להבין איפה הבעיה ובהתאם לכך להציע פתרון. שקדים מוגדלים יכולים לגרום גם לנחרה והפסקות נשימה בשינה. האם בעיה זו קיימת גם אצלך?

14/03/2015 | 09:17 | מאת: שיר

ד"ר להב שלום רב, אני מעשנת כ- 30 שנה. בעלת קול צרוד, כשתי שנים. בצעתי בדיקה של סיב אופטי במיתרי הקול. שמתי לב, שהצעת מס' פעמים בדיקת סטרובוסקופיה. האם למרות שבתוצאת הבדיקה עם סיב אופטי דרך האף, התגלו פוליפים והומלץ להסירם, יש צורך גם בבדיקה הנוספת? בנוסף, האם באמת, יתקיים שיפור בקול הצרוד? אני בוודאי, מתכוונת להפסיק לעשן, עת ביצוע הניתוח להסרת הפוליפים. האם לדעתך, כדאי? אני מבינה שהפוליפים חוזרים. האם כתוצאה מהפסקת עישון, "יעלמו" הפוליפים? אני בתפקיד ניהולי, ואין זה ענין קל להשבית את עצמי למס' ימים. מודה לך מאד וסליחה על אורכו של המייל. בברכה, שיר

לקריאה נוספת והעמקה

1. בדיקה עם סיב אופטי יכולה לאפשר להגיע לאבחנה. אבל בדיקת סטרובוסקופיה, לרוב עם סיב קשיח דרך הפה, היא המדויקת והאיכותית ביותר. 2. לרוב לאחר הסרת פוליפ יש שיפור באיכות הקול. 3. הפסקת עישון היא חלק מהטיפול. המשך עישון = חזרה והחמרה של המצב . 4. תפקיד ניהולי הכרוך בדיבור רב הוא לרוב חלק מהסיבות להופעת הבעיה. הניתוח זו הזדמנות לפסק זמן, פאוזה ומנוחה וגם כדי לשנות פאזה מבחינת אופן השימוש העתידי בקול לאחר הניתוח.

22/03/2015 | 06:22 | מאת: שיר

ד"ר להב בקר טוב, תודה רבה על התשובות המספקות, הענייניות והברורות, "תרתי משמע". שיר

03/11/2017 | 17:09 | מאת: חנה אברמסון הס

האם ניתן להסיר פוליפ בהרדמה מקומית והיכן?

11/03/2015 | 13:04 | מאת: עינת

דר' להב שלום אני עוסקת בהוראת תנועה ומוסיקה בגני ילדים, וסובלת כשנה וחצי מצרידות קשה. הופיעה דווקא לאחר חופשה מסוימת מדיבור, ולאורך הזמן יש תקופות מאד קשות עד כדי אובדן קול ואי יכול להפיק צלילים. יש לציי ןשבעבודתי אני נאלצת לדבר בקול רם תוך השמעת מוסיקה. לפני כחצי שנה, לאחר בדיקת רופא אא"ג, הובהר לי כי אני סובלת מריפלוקס (שאיני מרגישה כלל)אך בינתיים איני מטפלת כלל. בימים אלו, אני כבר ללא קול וסובלת מאד ממצבי, שפוגע במקצוע ובחיים האישיים. יש לציין שכעת אני בהריון ולכן מוגבלת בתרופות. אשמח לדעת מה המלצותיך לטיפול.. בברכה עינת

14/03/2015 | 23:14 | מאת: עינת

ועכשיו אבחנו לי גם יבלות על מיתררי הקול.. מה עושים?

22/03/2015 | 00:22 | מאת:

כמובן שההסבר הוא יבלות ולא רפלוקס. עבודה בגני ילדים היא אחת הסיבות העיקריות להתפתחות של יבלות. הפתרון המתבקש הוא צמצום כמות השימוש בקול וריפוי בדיבור. לעיתים יש צורך בניתוח אם היבלות גדולות ונוקשות, אך שינוי הרגלי קול וצמצום הדיבור זה המפתח להצלחה.

01/03/2015 | 13:52 | מאת: שני

כבר למעלה מחצי שנה שאני סובלת מבעית צרידות ותחושה של עייפות וכאב לא נעים באזור הגרון. עשיתי מס' פעמים בדיקה במיתרי הקול באמצעות סיב אופטי ואמרו לי שיש לי דלקת קלה במיתרי הקול אך לא קיבלתי כל טיפול תרופתי. להערכתי הפגיעה במיתרי הקול נובעת מתזונה כלשהי כי בתקופה שאכלתי אורז מלא בלבד וירקות מבושלים (כתוצאה מדיאטה רפואית) הבעיה כמעט לא היתה קיימת וכעת כשחזרתי לאכול כרגיל זה חזר בשנית. אודה על ייעוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

לתזונה יכול להיות תפקיד, ויש אנשים הסובלים ממזון המעודד חומציות או רפלוקס, ויכול להיות שאת אחת מהם. מה שיותר חשוב - האם את משתמשת בקולך באופן מוגזם? האם את עובדת בעבודה הכרוכה במאמץ קולי ניכר? אם כן אז זה משמעותי אפילו יותר מהתזונה.

08/03/2015 | 11:37 | מאת: שני

תודה על התגובה. אני עובדת בעבודה בה כל היום אני מדברת, אך בהחלט אני מדברת לא מעט. כמו כן, שכחתי לציין שלפעמים יש לי תחושה גם של קושי נשימתי יחד עם אי הנעימות במיתרי הקול אך עשיתי בדיקת סטורציה והתוצאה תקינה.

08/03/2015 | 20:52 | מאת: שני

מזה תקופה

10/03/2015 | 23:26 | מאת:

הפטריה בלשון לא קשורה הבעיה היא כנראה בכמות הדיבור

27/02/2015 | 09:08 | מאת: מרון

שלום דר להב, בהמשך לתשובה אציין כי אריתנואיד של המיתר המשותק זז באופן מלא. להבנתי מצביע על נקע כתוצאה מאינטובציה ולא פגיעה עצבית. שאלתי האם ניתן לתקן הנקע בניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והאריתנואיד אכן זז והמיתר לא, אכן יש סיכוי שמדובר בפציעה ולא שיתוק. ניתן לשנות את מיקום המיתר הפגוע בניתוח. לפני כן כדאי לבצע בדיקה סטרובוסקופית שתעזור לדעת האם פעולה כזו תביא לשיפור.

15/02/2015 | 21:32 | מאת: מרון

שלום, פעוטה בת 3, כ-10 חודשים לאחר ניתוח חזה (טבעת וסקולארית). מיד לאחר הניתוח צרידות כבדה וקשיים בלגימת מים. בבדיקות שבוצעו לאחר הניתוח אובחן שיתוק מיתר שמאלי עם תזוזה של האנדואידים. מיתר ימני תקין. הצרידות השתפרה מאוד וגם חלפה בעיית השתייה. בבדיקה שבוצעה כ- 10 חודשים לאחר הניתוח נמצא כי עדיין המיתר משותק. שאלתי: 1. האם יש סיכוי להחלמת המיתר? האם יש דרך לסייע? בדיקות נוספות ? 2. ומה המשמעות לחיות עם מיתר אחד?

לקריאה נוספת והעמקה
21/02/2015 | 23:06 | מאת:

שלום. נשמע שהילדה הסתדרה יפה מאוד למרות השיתוק, וכעת גם מפיקה קול וגם בולעת ללא קושי. אם המיתר אכן עדיין משותק, המשמעות היא שהיא הצליחה להביא את המיתרים למצב שהם ממלאים את תפקידם למרות השיתוק, במצב שנקרא קומפנסציה/פיצוי. אם התיפקוד שלה טוב, אז למרות שיש שיתוק - אין צורך לטפל בכך! יתכן שהמיתר יחזור לתיפקוד עם הזמן, ואולי לא, אין לדעת. אם בהמשך תהיה החמרה כלשהי בתיפקוד הקולי או הבליעה, ניתן יהיה להציע טיפולים מסוגים שונים לשיפור הסגירה של המיתרים. נשמע שכעת אין צורך בכך. אני ממליץ על מעקב.

24/02/2015 | 15:06 | מאת: מרון

תודה על תשובתך. אכן פונקציונלית אין בעיה. להבני האיריטואיד של המיתר המשותק זז באופן מלא ואין פגיעה עצבית. וככל הנראה נגרמה פגיעה כתוצאה מההרדמה. . השאלה היא אם ניתן לבצע תיקון של ניתוק של האריטנואיד בניתוח ? או כדאי לערוך בדיקה מעמיקה יותר מאשר סיב אופטי שבוצע עד כה.

21/01/2015 | 15:52 | מאת: שואלת

שלום, מה ניתן לעשות כאשר קיימת צרידות עקב הפרעת סגר אחורית במיתרים? המיתרים אינם נסגרים בחלק האחורי והפתיחה גדולה מהמצופה. הבדיקה נעשתה באמצעות סטורובוסקופיה , בחלק הקדמי יש סגירה .גם טיפול של קלינאית תקשורת לא הביא להטבה. אציין שאני עוסקת בהוראה ולכן הנושא בעל חשיבות רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2015 | 18:12 | מאת:

"הפרעת סגר אחורית" לרוב לא קורית סתם, אלא צריך שתהיה סיבה , כמו למשל יבלות או בצקת בחלק המרכזי של המיתרים, אשר מונע את הסגירה בחלק האחורי. העובדה שאת עוסקת בהוראה מעלה את הסיכוי ליבלות. אולי כדאי לבצע סטרובוסקופיה חוזרת, ולוודא שמתבצעת בסיב קשיח ולא גמיש.

23/01/2015 | 20:24 | מאת: שואלת

הבדיקה נעשתה בסיב קשיח. לא נצפו יבלות והסגירה בחלק הקדמי תקינה. אלו סיבות נוספות יכולות להיות לחוסר סגירה אחורי גדול יחסית?

נאמר לי כי ניתוח להסרת הגידול הממאיר יחמיר את הצרידות הנוכחית, אבל טיפול בהקרנות אמור להשאיר איכות קול טובה יותר. ברצוני לברר האם שיטת הניתוח שלך משאירה איכות קול זהה או טובה יותר מאשר טיפול בהקרנות. כמו כן, האם בשיטת הניתוח שלך ניתן לוודא כי הוסר כל הגידול מן המיתר. האבחנה אצלי היא: נגע בשליש האמצעי של מיתר קול ימין, בדיקה מיקרוסקופית: Fragments of invasive well differentiated keratinizing squamous cell carcinoma

לקריאה נוספת והעמקה

שתי השיטות - ניתוח לייזר והקרנה, מאפשרות ריפוי באחוזים גבוהים מעל 90% בגידול מוקדם של הגרון, כך שכל בחירה שלך תהיה נכונה.. התשובה לשאלה תלויה במראה הגידול, גודלו ומיקומו. כאשר הנגע הוא בשליש האמצעי בלבד, לא מגיע לחלק הקדמי של המיתר ואינו עובר למיתר השני - יש סיכוי טוב לאיכות קול טובה לאחר ניתוח. צריך לזכור שהקרנות אמנם לא כוללות כריתה אך עשויות לגרום נזק לשני המיתרים אשר מביא לתחושת יובש ועייפות קולית קבועה. אתה מוזמן לבוא לבדיקה כדי שאוכל לתת לך ייעוץ יותר מדויק.

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2015 | 20:37 | מאת: אילן

יש לי בקע סרעפתי סובל מקפלוקס יש אודם בגרון לוקח אומפרקדס ולא ממש עוזר האם אני צריך לחשוש שיהיה לה משהו בגון

07/01/2015 | 21:19 | מאת: אמה

קראתי פה את אחד ההודעות בוא אישה התלוננה על יבלות כאלה שיש לבן שלה בן 7 איך ילד יכול להידבק בזה?? האם זה בשעת הלידה? האם מדובר על יבלות במיתרי הקול ? האם ההדבקות הוא ביחסי מין?

לקריאה נוספת והעמקה
15/01/2015 | 15:20 | מאת:

על מנת לעשות סדר: יבלות נגרמות מנזק כתוצאה משימוש מאומץ במיתרים, צעקות וכו'. זה מופיע בכל גיל אצל ילדים ומבוגרים. זו לא מחלה מדבקת בשום צורה שהיא. פפילומות זה נושא אחר לגמרי - זוהי מחלה הנגרמת על ידי וירוס, המועבר בכמה דרכים, כולל גם ביחסי מין.

17/12/2014 | 14:45 | מאת: אדי

שלום רב, הבן שלי (בן 7.6) עבר 2 ניתוחים לכריתת היבלות של וירוס הפפילומה תוך שלושה חודשים וקבעו לו ניתוח שלישי לאחר חודשיים. השאלות הן: האם הכרחי לנתח כל חודשיים שלושה? האם יש טיפול אחר למחלה או שהוא יצטרך לעבור את היתוחים כל חייו? האם ממולץ ללכת לקלינאית לטיפול בקול?

לקריאה נוספת והעמקה
26/12/2014 | 21:04 | מאת: ג

אכן אין לזה טיפול אחר. בעיקרון אומרים שזה אמור לעבור מתישהו ולא יודעים להגיד מתי. הפסקתי להאמין שזה יעבור

15/01/2015 | 15:13 | מאת:

וירוס הפפילומה גורם להופעה של נגעים הנקראים פפילומות במיתרי הקול. קצב ההופעה שלהם, הכמות ותדירות הניתוחים הינם בלתי ניתנים לחיזוי. אצל אותו המטופל יכול להיות שיהיה צורך בניתוחים תכופים כל כמה חודשים ואח"כ שנים ארוכות של שקט. המטרה היא לאפשר חזרה מהירה לתיפקוד ומינימום פגיעה בקול בתקווה שעם הזמן זה ייעלם. ישנו טיפול נוסף בתוספת לניתוחים שהוא תרופה אנטי ויראלית הניתנת בהזרקה למיתרי הקול. התרופה יכולה לצמצם את כמות הניתוחים אולם ההשפעה שלה אינה חד משמעתית. השיטות המקובלות היום הן כריתה זהירה באמצעות לייזרים או מיכשור מתקדם אחר, וליווי ומעקב צמוד של הילד ומשפחתו.

יש לי בעיה שכל פעם משתנה לי הקול וזה לא ביום אחד ככה סתם קרה לי משהו מוזר אל תחשבו שאני משוגע או משהו אבל זה האמת נשבע עבדתי בעבר בצביעת מתכות וניכנס לי כנירא צבע לעיניים וניסיתי להוריד תצבע לגמרי מהעיניים כנירא שהוא לא ירד עדיין (הוא ממש דביק כנירא ונידבק לי לעיניים ויש קושי להוציא אותו) כנירא יש בו גם חומר שגורם לי לצרידות ולשיעול כי שמתי לב כל פעם שאני מנגב את העיניים הקול שלי נישמע שונה ולפעמים יש לי צרידות או משתעל הרבה יכול להיות יש חומר מזיק בתוך הצבע עצמו? כמו טינר או טרפנטין? וכאלה? פשוט היה לי קול צלול פעם ונקי ומאז שחדר לי הצבע הרעיל הזה לעיניים אני כל פעם נישמע שונה ומשתעל בלי סיבה גם לפני שעבדתי בצבע היה לי קול צלול ונקי ומאז שניכנס לי צבע לעיניים בתקופה שעבדתי שם כל פעם יש שינוי בקול אחרי שאני מנגב תעיניים כביכול מוריד צבע מהעיניים למרות שאני לא רואה תצבע עצמו כנירא שהוא נידבק לעיניים אפשר עזרה בבקשה ממישהו אני משתגע פשוט אני שר וכל פעם משתנה לי הקול איך אפשרי שיחזור לי הקול שהיה לי ? אני גם אחרי ניתוח באף שהיה לי סתום אחרי הניתוח הקול חזר לעצמו קצת אבל הוא שוב השתנה אחרי שניגבתי את העיניים בבקשה מישהו עזרה

ורק לציין אני לא מעשן כבר שנים אז אין מצב זה קשור לסיגריות

01/12/2014 | 23:35 | מאת:

עליך להיבדק על ידי רופא עיניים ורופא גרון.

איך אני יכול להגיע אליך נגיד?< שתבדוק אותי??

07/01/2015 | 21:27 | מאת: גליה

אין כזה דבר שאתה מוריד צבע כל פעם שאת שוטף איזה ניתוח אף עשית ? מתי עשית אותו לפני המקרה או אחרי ? במערכת הפנים יש מערך שלם ורגיש מאוד של עצבים ממה שנראה לי יש לך איזשהי רגישות באחד הענפים - יכול להיות שגם הצבע גרם לזה או הניתוח כאשר אתה לוחץ על העין ייתן וזה מפעיל את העצב הזה שאיכשהו גם משפיע על עצבוב מיתרי הקול או שהקול זה סיפור אחר לגמריי בן כמה אתה? האם אתה עובד עכשיו בעבודה שמדברים הרבה ? עשית בדיקת מיקרוסקופ שעובר דרך האף לגרון ? אם תרצה תשאיר פה מייל ואוכל אולי לייעץ לך ולהבין אותך קצת יותר...אני יודעת מה זה לעבור נואשות מרופא לרופא

30/11/2014 | 04:59 | מאת: דודי רוזן

שלום לך פרופסור להב אני המקצועי עוסק בשירה היתה לי תקופה של שלוש וחצי שנים במהלכן עישנתי אמנם לא כבד אך אני מרגיש נזק ניכר בצבע הקול בפרט בוטנים נמוכים בבדיקה פולשנית שהצעתי אצל רופא לא נמצא דבר אך הנזק מורגש מה ביכלתי לתקן מודה לך מראש זה חשוב לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2014 | 23:33 | מאת:

עישון יכול לגרום לשינוי בגוון הקול בצורות שונות. כדי לברר האם יש נזק ואיזה, יש לעבור בדיקת סטרובוסקופיה באנדוסקופ קשיח, ולא סיב אופטי גמיש דרך האף. ממליץ לך לעבור את הבדיקה הזו. ד"ר (עדיין לא פרופסור..) להב.

01/12/2014 | 23:47 | מאת: דודי רוזן

אני מודה לך מעומק הלב על התייחסותם לפנייתי לגופו של עניין כיצד מיישמים את העצה שנתת לי איך יוצרים עמך קשר והאם במקרה של נזק יש מה לעשות

02/12/2014 | 18:03 | מאת:

קודם כל לא להתקרב לסיגריות ולשתות הרבה מים כדי לקבוע האם צריך לעשות משהו עליך להיבדק, אתה מוזמן להגיע למרפאתי.

14/11/2014 | 18:42 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן 6 ורופא א.א.ג קבע כי יש לו יבלת גדולה על מיתר הקול השמאלי ועכשיו גם יבלת נוספת על מיתר הקול הימני. אחרי בערך 8 חודשים של טיפול בדיבור אצל קלינאית תקשורת ללא שום הטבה או שינוי - הרופא הפנה אותנו לאופציה הניתוחית. ובגלל גילו הצעיר אמר שעדיף לבצע ניתוח זה בבית חולים ציבורי ולא בבית ולים פרטי. ארי אין ספור טלפונים עם בתי ולים וקופת ולים הבנתי שאם נליט לנתח בבית חולים ציבורי לא נוכל לבחור את המנתח כמו שעושים בבתי חולים פרטיים. מה הם הסיכונים בניתוח כזה בילד צעיר כל כך? איך ההחלמה מניתוח כזה בגיל הזה? האם עדיף לחכות שנתיים שלוש ולהמשיך בנתיים עם קלינאות תקשורת?

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה אם לנתח או לא תלויה בכמה הילד סובל מהצרידות מבחינת התיפקוד הקולי ומבחינה חברתית. הניתוח אינו מסובך ולדעתי ניתן לבצע במערכת ציבורית או פרטית כאחד. הערה כללית: צריך סיבה טובה בשביל לנתח יבלות אצל ילד בגיל 6, הגישה שלי ביבלות היא בד"כ לחכות ולהימנע מהתערבות ניתוחית, אלא אם מדובר בממצא לא שגרתי שאינו יבלת רגילה או שהילד סובל משמעותית מהבעיה. אשמח לבדוק ולהתרשם.

10/11/2014 | 10:42 | מאת: ספיר

שלום .. לפני כ3 חודשים כתבתי לך באתר על חששות שיש לי מהניתוח להוצאת ציסטה ממיתר ימין ... עברתי את הניתוח וצרידות עברה ... עכשיו שאני 3 חודשים אחרי הצרידות חזרה כמו שהיתה ואני לא מבינה מה הסיבה .. יש פעמים שאני נחנקת מהאוכל או שיש לי קושי בנשימה .. והביקורת שלי רק עוד שבועיים

לקריאה נוספת והעמקה
25/11/2014 | 18:37 | מאת:

עברו כמעט שבועיים...אשמח לשמוע מה נאמר בביקורת

25/11/2014 | 19:00 | מאת: ספיר

הייתי בביקורת היא היתה טובה מאוד עשיתי בדיקה בסיב אופטי המתרים ניראו נקיים שווים נסגרים יפה אפילו סימן אין עליהם לא רואים שהיה על זה משהו ... ואחרי הכל אני עדין לא מבינה למה הצרידות... הרופא אומר שאני נחנקת או שכואב לי בגלל שאני מאמצת אותם אם זה שאני מדברת או משתעלת חזק מידי ... והצרידות אני לא יודעת מה לעשות איתה .. אשמח אם תייעץ לי .. כי אם הכל תקין אז למה זה קורה

02/12/2014 | 18:04 | מאת:

אם הכל תקין בבדיקה אז צריך לעשות ריפוי בדיבור להקלת מתח השרירים ולחזרה לתיפקוד נורמלי

06/11/2014 | 20:35 | מאת: מיקי

שלום, בני בן 13 צרוד מזה מספר חודשים, ומתלןנן על זה שקשה לו לצעוק. בתחילה חשבתי שזה חלק מתהליך שינוי הקול אך שהבחנתי שאצל חבריו שינוי הקול מתבטא בצורה אחרת הזמנתי תור לרופא אא"ג. הרופא ניסה לעשות בדיקת מיתרי קול באמצעות מראה אך לא הצליח לראות והמליץ על בדיקה אנדוסקופית. בני חשש מהבדיקה, ובשל אי הנעימות הכרוכה בבדיקה החלטתי לחשוב על אלטרנטיבות. שאלותיי 1. האם יש דרך אחרת, לא פולשנית לבדוק את מיתרי הקול ? 2. האם צרידות בגיל זה היא תופעה שכיחה וחולפת ? 3. האם ניתן להקל על התופעה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2014 | 21:41 | מאת:

יש צורך לבדוק את מיתרי הקול ואין דרך לעקוף את זה... ניתן לבצע זאת באחת משתי צורות: 1. סיב גמיש דרך האף 2. סיב קשיח דרך הפה הבדיקה אינה קשה ואינה כואבת. היא נמשכת בערך דקה, ובד"כ כרוכה באי נעימות קלה בלבד. אם עושים הרדמה מקומית/אלחוש טוב דרך הפה או האף אפשר לבצע אותה בקלות, בגיל אפס עד מאה. צריך שיתוף פעולה וצריך לבוא רגוע ועם גישה חיובית :)

05/11/2014 | 07:47 | מאת: ליאת

בעוד פחות משבוע נקבע לי תור לניתוח במיתרי הקול. ניתוח שממחכה לו זמן רב. לפני 4 ימים התחילה לי דלקת גרון . האם זה אומר שידחה לי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בחומרת הדלקת והאם תעבור עד הניתוח. יש להתייעץ עם הרופא המנתח.

03/11/2014 | 22:00 | מאת: רון

שלום יש לי צרידות מיתמשכת בגללה נבדקתי השנה כ3 פעמים ב, א א ג הבעיה העכשווית החלה לפני כ10 ימים בבדיקת אקו לב שבה הטכנאית הצמידה בלחץ ויתכן בכוח מוגזם את המתמר לשקע שבתחתי הצוואר באיזור הגרון זה גרם לי תחושת חנק ואי נוחות רבה, אך הבעיה שהתחושת החנק ,הלחץ בצוואר, כאילו משהו לוחץ מסביב לצוואר כמו עצם זר שתקוע בגרון,הימשיכה מעבר לבדיקה החלה להמשך יום יום , ביחד עם קוצר נשימה, כך שפניתי היום לבדיקה אצל רופא א א ג [ורוצה לציין שלא הרגשתי בעיות או קשיי נשימה עד לרגע שלחצו לי על הגרון בבדיקה, ומאז התחילה בעיית הנשימה,] בסיכום נרשם כך- FOLרירית תקינה,נאזופרינקס חופשי, צד שמאל של הלרינקס עומד חלקי, מימין מיתר קול מובילי, ללא סגירה של מיתרי הקול בכל האורך עקב אי תנועתיות של המיתר קול שמ , שאלותי לרופא, מה פשר המימצא, על מה הוא מצביע? מה זה צד של הלרינקס שעומד חלקי? מה יכול לגרום אי תנועתיות של מיתר קול? וכן האם המימצא מסביר את תחושת ה"עצם הזר בגרון,תחושת ה"החנק" או הלחץ מסביב לצוואר, או שלא ? בתודה עבור מענה

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2014 | 21:34 | מאת:

מאוד לא סביר שעל ידי לחץ חיצוני עם מתמר של אקו לב אפשר לגרום לנזק כלשהו לגרון. התיאור של בדיקת מיתרי הקול לא כל כך ברור אבל משתמע שהמיתר השמאלי לא זז. מציע לחזור על הבדיקה הזו עוד פעם ואם הממצא חוזר על עצמו יש לעשות בירור לחוסר תנועה של מיתר קול - רופא אא"ג ישלח אותך לבדיקות נוספות במידת הצורך.

01/11/2014 | 19:06 | מאת: אני

היי, נעלם לי הקול כבר 4 ימים כשלפני זה התחיל כאב גרון עם קושי בבליעה וחולשה. לקחתי אופטלגין יומיים למרות שלא הרגשתי חום. הייתי צרודה ועם מוקוס. כשדיברתי בטלפון קצת התאמצתי ואז נעלם הקול. אני מפחדת כי זו פעם ראשונה. שתתי סירופ בצל ודבש, תה לא מדברת וכלום לא קורה. אני ממש מפחדת. מה עושים? תוך כמה זמן חוזר קול בממוצע? האם יכול להיות שנעלם בגלל ליחה?

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2014 | 21:31 | מאת:

נשמע כמו וירוס ואמור לעבור תוך 1-3 שבועות. אם לא נעלם כדאי לגשת לבדיקת אא"ג

26/10/2014 | 09:09 | מאת: איילת

לאחר שירה והוראת נגינה אינטנסיבית קשה לי לדבר, כואב ויש הרגשה של פגיעה בגרון.האם יש משהו שאפשר לעשות, לשתות וכדומה כדי להקל? השכן מעלי מעשן, יש לחות בדירה וזה עוד יותר מקשה. בתודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
01/11/2014 | 16:31 | מאת:

לפני הכל צריך לבדוק את המיתרים במרפאה כדי לראות שהם תקינים

01/10/2014 | 20:46 | מאת: שמעון

שלום הוסבר לי שבניתוח להורדת פוליפ יש סיכוי שישברו שיניים וכאבים בשורש לשון. האם יש אמת בדבר שמעון

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2014 | 20:39 | מאת:

בדרך כלל: בניתוח להורדת פוליפ יתכנו כאבים קלים למשך יום-יומיים קיים סיכון נמוך ביותר לנזק לשיניים, וגם אז בד"כ מדובר במקרים בהם יש שיניים חסרות ו/או מתנדנדות. לרוב אין כל נזק לשיניים.

29/09/2014 | 22:01 | מאת: מארק

שלום,לפני כחודשיים,הייתה לי הצטטנות\שפעת שלוותה בחום 38-39 במשך כ 5 ימים כתוצאה משתיית חלב קר+החשפות למזגנים בחדר כושר בעודי מזיע לאחר שהצטננות עברה והחום ירד,התפתחה לי דלקת בגב תחתון שהייתה שם כבר לפניאך בצורה חלשה ולא מורגשת כתוצאה מתנועה לא נכונה בחדר כושר לפי דעתי מכיוון שהיה לי וירוס ויריאלי בדרכי הנשימה (גרון-אף-פה) נחלשה המערכת החיסונית שלי למרות שכל שנה אני עושה חיסון נגד שפעת הדלקת בגב תחתון הייתה מאד חזקה עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד\לשבת אלא רק לשכב במשך 3 שבועות נאלצתי לקחת כדורים אנטי דלקתיים+לעשות תרגילים לגב התחתון,לאחר שזה עבר התחילו כאבי-בן בצורת מעי רגיז אבל חזק מהרגיל שנמשכו שבועיים,כאשר הם עברו מעצמם בסוף חודש אוגוסט התחיל שיעול יבש ללא ליחה בכלל שמופיע אצלי כל יום אך לא בלילה בהתחלה ניסיתי סירופ שלא עזר לאחר מכן פניתי לרופא משפחה שרשם לי קודאין+אלרגי שתיתי קצת מהם ללא שינוי+עשיתי צילום רנגטן של החזה שלא מצאו בו כלום,שתיתי חלב חם עם דבש ו לימון+דבש+גינגר כל יום כמה פעמים והשיעול נחלש עגד שכמעט נעלם ופתאום בבית אמא שלי הדביקה אותי כאשר חזרה בעצמה מצוננת מהעבודה ונהיית לי נזלת,לאחריה ביחד איתה השיעול חזר והיא נעלמה אחרי יומיים כעת יש את השיעול היבש ובדיוק כמו כאבי הבטן שהיו אינו מופיע בלילה אלא רק במשך היום היום ביקרתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותי עם המכשור שלו ומצא שהרירית של הקנה קצת מגורה (גירוי קל) הרופא טוען שיש חיידק שאני לא זוכר את שמו שמגיע ממזגנים וגורם לשיעול כתוצאה מכך רשם לי כדורי אנטיביוטיקה מסוג ROXITHROMYCIN ובעוד יומיים יש לי בדיקה ספירומטריה לריאאות למרות שאיני מעשן כמו כן אם התרופה במשך שבוע לא תעזור יש לעשות צילום סינוסים כעת יש לי כמה שאלות: 1.האם יש באמת חיידק כזה שמגיע ממזגנים שאיני זוכר את שמו 2.האם אנטיביוטיקה ניתנת במצב שאין חום? או שחום הוא לא תסמין לזיהום חיידקי,לגביי האנטיביוטיקה שציינתי האם היא מיועדצ לשיעול יבש? כי ראיתי שנותנים אותה במצבים יותר רציניים כמו דלקת ריאות 3.האם בדיקת ספירומטריה הכרחית גם למי שלא מעשן-הרופא אמר לי שזה לבדיקת ברונכיטיס,אך מי מה שאני יודע לברונכיטיס יש תסמינים נוספים חוץ משיעול,האם בדיקת סינוסים של האף קשורה לשיעול? חשבתי שרק לנזלת 4.האם עצם זה שאין שיעול בלילה זה אינדיקציה למשהו 5.האם במצבי סטרטס\חרדה עלול להופיע שיעול-אני שואל את זה כי עד כה הרבה מן התופעות שהיו לי בסוף הסתיימו בכך שאין משהו פתולוגי 6. למה באמת יכול להיות קשור רק השיעול היבש ללא תסמינים נוספים כמו רפלוקס\עישון 7.מה כדאי או מומלץ לעשות

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2014 | 23:51 | מאת:

יתכן שהחידק שהתכוון אליו הרופא הוא ליגיונלה. ממליץ לקחת נשימה עמוקה.... לסיים את האנטיביוטיקה ולחכות בסבלנות, בינתים להשלים גם את הבדיקות שהומלצו. שיעול אחרי מחלה ויראלית יכול להימשך הרבה זמן, בסוף לרוב עובר עם או בלי קשר לטיפול...

30/09/2014 | 08:11 | מאת: מארק

הוא דווקא התכוון למיקופלזמה,אך שני החיידקים יש להם תסמינים נוספים פרט לשיעול היבש ולכן אני בדילמה אם הם בכלל קיימים אצלי בגוף, אנטיביוטיקה טרם קניתי אפילו, קודם כל בדיקת ספירומטריה,שאלה נוספת: האם יש בדיקת דם/בדיקה אחרת שבאמצעותה ניתן לזהות קיום של חיידק כלשהו שגורם לשיעול?

25/09/2014 | 21:20 | מאת: סמי

היתי חולה במשך שבוע וחצי והיה לי כנירא אדום בגרון לפי מה שרופא אמר והרבה ליחה ולקחתי כדורים ועבר לי קצת אבל אני לא חושב שעבר לי לגמרי כי שהשתעלתי הרבה ירקתי גם דם אבל השיעול עבר לי קצת אני משתעל ומוציא יותר ליחה אבל הקטע שאני שר כבר שנים מאז שזה קרה לי אני מתקשה לשיר שאני מנסה לעלות ולשיר גבוה אני מצטרד ואני צרוד בצורה קיצונית שלא היה לי ככה אף פעם מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לטפל בזה ולדעת מזה? ואיך מעלימים את הצרידות ומגיעים לקול צלול? כי כל הזמן היה לי קול צלול אבל תמיד היה את השיעול ואת הליחות שמפריעות לי אשמח לעזרה חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
26/09/2014 | 14:44 | מאת:

חלק מההצטננות שלך עירבה את מיתרי הקול, ומכאן הצרידות וההגבלה בקול. חכה 2-3 שבועות, במהלכם תשתה הרבה מים ותשתדל כמעט ולא לדבר, לשיר או לצעוק. אם עדיין הבעיה לא תיפתר - גש לבדיקת מיתרי הקול.

ועדיין יש צרידות לא יודע מה לעשות לא עובר לי מה אפשר לעשות?

21/09/2014 | 09:31 | מאת: ספיר

שלום , לפני כשבועיים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה ממיתר ימין . הצסטה הפריע למיתר להיסגר , התחלתי להגיד כמה מילים קצרות כדי לחזור לדבר בהדרגה ... הקול שלי נמוך ובס צפצפני כזה .. אני בת 19 חיילת ואני מפחדת שהקול הזה ישאר לי .. עשיתי את הניתוח הזה כדי שהקול שלי ישתפר כי לפני כן הקול שלי היה צרוד .. אני מפחדת שהניתוח לא צלח והקול שלי ישאר ככה ... זה יכול להיות ?

לקריאה נוספת והעמקה
21/09/2014 | 21:48 | מאת:

שבועיים אחרי ניתוח זה עוד מוקדם להעריך הצלחה. יש שינויים הקשורים לנפיחות/פצע ניתוחי אשר משפיעים על איכות הקול. זה ישתפר בהדרגה. את ההצלחה מעריכים כחודש מהניתוח, בבדיקה אנדוסקופית חוזרת.

20/09/2014 | 09:30 | מאת: מיכאל

לאחרונה אני צרוד וגם מצונן אמנם זה לא סביר כי אני מעשן רק שנה ובסביבות ה10 סיגריות ביום אבל אני חושש שיש לזה קשר מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

10 סיגריות ביום זה לא מעט, וזה בהחלט יכול לתרום לצרידות. במיוחד אם אתה משתמש הרבה בקול. העישון גורם למצב דלקתי כרוני, בצקת ושינויים נוספים במיתרי הקול. כך שכמובן שמומלץ להפסיק לעשן, וגם לפנות לבדיקה במרפאת מיתרי קול

17/09/2014 | 23:43 | מאת: מוטי

אני צרוד כמעט באופן תמידי מיתרי בקול בריאים אני מדבר ומרגיש שחייב להרים את הקול ואז הצרידות מתגברת מישהו אמר לי שזה בגלל צרבת בבטן שמשפיעה על הדיבור מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2014 | 17:35 | מאת: קלינאית תקשורת

אתה יכול ללכת לקלינאי/ת תתקשורת שמתמחה בקול, אבל כקלינאית עם עבר בשירה, אם אתה לא במקצוע שמקנה לך החזרים כספיים מקופ"ח (כמו מרה), התרגילים הם תרגילי נשימה וקול שאפשר גם לקבל ממורה לפיתוח קול. יכול להיות שזה יותר זול ובטח שיותר קל למצוא ופחות תור...

22/10/2014 | 20:35 | מאת: אלעד כהן- קלינאי תקשורת

לצערי אני פוגש בקליניקה לא מעט מטופלים, שקיבלו טיפול לא מתאים ע"י מורים לפיתוח קול. לדיבור יומיומי יש דרישות שונות לגמרי משירה מקצועית חשוב גם לציין שמורה לפיתוח קול לא הוסמך ע"י משרד הבריאות לטפל בפתולוגיות- אך קלינאי תקשורת הוא מקצוע פרא רפואי מורשה

20/09/2014 | 08:47 | מאת:

צרידות קבועה ומיתרי קול "בריאים" בד"כ לא הולך ביחד.. צריך לבדוק את מיתרי הקול שלך בוידאו סטרובוסקופיה שזו בדיקה המבוצעת במרפאות קול. הטיפול נבחר בהתאם לממצאים, והוא נע בין שינוי הרגלי הדיבור, ריפוי בדיבור או ניתוח - אם יש ממצא המצדיק זאת.