ביופסיית מחט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גוש בבלוטת התריס? לא להזניח - להיבדק!

גושים בבלוטת התריס נחשבים שכיחים מאוד - וברוב המקרים מדובר בגוש שפיר. מרגישים גוש בקדמת הצוואר? אל תהיו שאננים - מומלץ להיבדק בהקדם! ניתן לטפל גם בגידולים סרטניים בלוטת התריס, או בשמה הנוסף בלוטת המגן, היא הבלוטה האחראית לייצור של שני הורמונים חיוניים תירוקסין ותריודוטירונין - הנקראים גם T4 ו-T3, בהתאמה. ייצור תקין של הורמונים אלה משפיע על תפקוד תקין של מערכות ותהליכים רבים בגוף, כגון: רמת כולסטרול, קצב לב, רמת אנרגיה, משקל וזיכרון. הבלוטה נמצאת בקדמת הצוואר, ממש מתחת לפיקת הגרון. כיצד ניתן לגלות גוש בבלוטת התריס? במרבית המקרים, גוש בבלוטת התריס אינו יוצר תסמינים מיוחדים או הפרעה עבור המטופל. גילוי גוש במקרים אלה עשוי לקרות כאשר אדם אחר, בין אם מדובר באדם קרוב או ברופא, מזהה בראייה שינוי כלשהו בצוואר או מצליח להבחין בגדילה ממשית של גוש. במקרים אחרים, עשוי האדם עצמו להרגיש את הגוש. לעיתים נדירות, יופיעו תסמינים כגון צרידות, קשיי בליעה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לביופסיית מחט

כירורגיה כללית - תמונת המחשה
כירורגיה כללית דליות הן לא רק בעיה אסתטית, אלא בעיה רפואית העלולה לגרום לכאבים, בצקות וכיבים. החדשות ה...
ביופסיה - תמונת המחשה
ביופסיה התלונה השכיחה ביותר בילדים, הקשורה לדרכי העיכול, היא עצירות. אצל יותר מ-95% מהילדים הסו...
אוסטאוסרקומה - תמונת המחשה
אוסטאוסרקומה כורדומה הוא גידול סרטני נדיר מאוד בעמוד השדרה (1 למיליון!) - ומקורו בשלב ההתפתחות העובר...
ללמוד עוד על ביופסיית מחט
גוש בבלוטת התריס? לא להזניח - להיבדק!-תמונה

גושים בבלוטת התריס נחשבים שכיחים מאוד - וברוב המקרים מדובר...

מאת: מדיקל השרון
18/10/2018
סרטן בלוטת התריס: טיפול ב-360 מעלות-תמונה

יותר מאלף ישראלים מאובחנים מדי שנה כחולים בסרטן בלוטת...

מאת: ד"ר אבי...
12/07/2017
סרטן השד: שאלות ותשובות-תמונה

מניעת סרטן השד, הטיפול בו, ההחלמה והחיים אחרי ניתוחים...

מאת: מערכת zap...
17/05/2010
גידול בבלוטות הרוק: להסיר בהקדם-תמונה

מרגישים נפיחות חשודה בצוואר? חשוב להיבדק. גם אם מדובר...

מאת: ד"ר מזרחי...
16/04/2018
אולי יענין אותך לדעת...
ביופסיה - תמונה
ביופסיה
מדריך בדיקות רפואיות: מהי ביופסיה? מה ההבדל...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לביופסיית מחט?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ביופסיית מחט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד"ר שלום רב, מתנצלת מראש על אורך כתיבת המייל, אך ניסיתי להעלות רקע כמה שיותר. רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה כמעקב ביקורת כאמור אחר הפוליפ ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת המשכתי להתלונן ואמרתי לרופא שיש לי כאב ברום הבטן וכי בעצם זה לא נרגע, ולא נשלחתי לבירור נוסף. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן להאמצעית ממש למספר דקות , לחץ חזק באזור לעיתים מרגישה אותו כמו שיפוד גם בגב העליון האמצעי, כאשר אני לוחצת עליו עם היד אצבע אני ממש מרגישה את הכאב, זה יכול להיות לעיתים יום יומי או פעם בשבוע לפעמים שוכחת מזה ולפעמים חוזר, לא קשור לאוכל או משהו כזה, כך סתם מתעורר לו כאב ברום הבטן\לחץ וכפי שציינתי גם בלחיצה על המקום אני מרגישה את הכאב. כעט, אתמול,(כבר שנה וחצי מאז בדיקה EUS) חזרתי לרופא בגסטרו שבעצם אותו רופא הוא זה שעוקב אחרי הפוליפ שלי משנת 2009 וסיפרתי לו שוב על הכאב אותו אני חשה מזה זמן רב כאמור, הוא בדק אותי ורשם: "במישוש יש רגישות מעל חיבור צלעות וסטרנום" הוא ביקש שאבצע כעט C.T. מכוון ללבלב עם חתכים דקים. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני משנת 2017. (עוד לפני ביצוע ה-EUS כאמור) עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? הבדיקה שהתבקשה אז היתה מכוונת לפוליפ, ולא לפי הבנתי ללבלב, אך האם זה שראו באנטרום את הממצא שתואר כשארית לבלב, זה אומר שגם בדקו לי את הלבלב? בכל מקרה? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אותה ראו בבדיקת ה- EUS אינה גורמת לכאב. אני מאד חוששת וחרדה הן מכיוון שאני מתלוננת כבר למעלה משנה וחצי על הכאב ברום הבטן ולא בוצעה לי בדיקה כלשהי לענין זה למעט ה-EUS שכפי שאמרתי היה על מנת לאבחן את הפוליפ הסיסלי. אני מבינה שעלי לבצע כעט C.T. בטן אך אנא ממך מכיוון שהתורים מאד ארוכים, האם זה שעשו לי EUS היה יכול להראות משהו אם היה בלבלב אפילו שהבדיקה לא היתה מכוונת ללבלב? האם מכיוון שזה היה שארית לבלב, אז כן בדקו את הלבלב לדעתך? האם C.T. מכוןן ללבלב בחתכים דקים יכול לגלות עשו מהו אחר? נוסף? אנא ממך תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום הנושא של מחלות לבלב הוא מורכב, כפי שגם משתקף מהמכתב שלך סיטי עם חתכים דקים אפשר לעשות במספר פרוטוקטלים. כדי להתוות את התוכנית הטיפולית המתאימה לך, (וזו המלצתי) עליך להבדק פנים אל פנים, בהקדם, על ידי רופא המתמחה במחלות לבלב. שיהיו בשורות טובות, ערו

ד"ר שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלתי היתה האם בדיקת EUS שביצעתי בבי"ח בלינסון יכלה לראות גם ממצא חשוד כלשהו בלבלב? או שרק בדיקת C.T. מכוןן ללבלב יכולה לראות ממצא חשוד בלבלב? האם זה שב-EUS ראו מרקם הלבלב תקין אומר משהו? אנא תשובתך לגבי שאלתי זו. תודה מראש

אנא פני לבדיקת רופא בהקדם המקרה מורכב מדי לדיון שלא פנים אל פנים

שלום, בת 67, בריאה. שואלת על גוייטר בבלוטת התריס. אובחן לפני כמה שנים כשפיר, בוצע FNA יצא תקין. במשך מספר שנים במעקב US, הייתה מדי פעם גדילה של ב1מ"מ. בUS לפני מספר ימים נראה שהוא גדל בבערך 4 מ"מ ( בשנה) ובנוסף הייתה עליו וסקולריזציה. יש הפניה לFNA שוב. מאוד מאוד לחוצה, מה הסיכוי לפי התיאור שזה יכול להיות סרטני?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. עדיין מומלץ אכן ניקור של הגוש לביופסיה. רובם בסופו של דבר שפירים. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא ע"H מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

גם אם הוא כעת 1.9 (היה 1.5 בבדיקה קודמת)?

שלום רב, אני בת 55 ובמעקב שנים רבות בגלל ציסטות שנשאבו מספר פעמים. ממוגרפיה לפני שנה ו9 חודשים תקינה לחלוטין. בבדיקת us אחרונה לפני כ 10 ימים גוש בחלקו סולידי ובחלקו ציסטי בקוטר 15 ממ. בלוטות לימפה תקינות. בוצע FNA ונשאב נוזל דמי שנשלח לציטולוגיה. בתשובה: Suboptimally preserved multilayered groups of cells with increased nucleocytoplastic ratio and focal hyperchomasia are seen, Suspicious for malignancy .... P63 and calponin stains are negative in section from the cell block and therefore possibility of malignancy cannot be excluded . המלצה על המשך ברור וקורולציה בעזרת רדיו לוגיה קלינית. ולשקול ביופסיה. בהתייעצות עם כרורג שד מומחה ולאחר us נוסף, המליץ על הוצאת הגוש במלואו בניתוח (בהרדמה מלאה) ובהתאם לממצאים הפתולוגיים שיהיו, לשקול המשך התערבות. אודה לדעתך האם זאת הפרוצדורה המומלצת בשלב זה? או האם נדרש ברור נוסף לפני ניתוח? אלטרנטיבות? אודה לתשובתך בהקדם האפשרי.. הוסף תגובה >

שלום לך, הדרך לאבחן את הממצאים שנצפו היא, ללא ספק, להשלים ביופסיה ניתוחית ואני בהחלט חושבת שקיבלת המלצה נכונה. בהצלחה!

תודה רבה האם יש טעם בביצוע ממוגרפיה עדכנית לפני?

אם הממוגרפיה האחרונה בת יותר משנה בהחלט ממליצה להשלים בדיקה עדכנית, כדאי שהתמונה תהיה שלמה לפני הניתוח, יתכן שישקלו גם ביצוע mri אם הממוגרפיה תקינה

שוב תודה אשמח לדעת מי העונה?

העונה היא כירורגית שד אליה פנית בשאלה.

דר שלום כשבוע הרגשתי גוש גדול וכואב מאוד בשד ללא אודם הלכתי לעשות ממוגרפיה ואולטרסאונד ובאולטרסאונד הממצא השד מלא בציסטות הרופאה עשתה לי fna והתשובה היתה ציסטה דלקתית ללא ממצאים סרטניים אני בת 49 היא אמרהלי להגיע בעוד חודש לבדיקה נוספת כדי לראות האם צריך לבצע ביופסיה שאלתי האם fna ללא ממצאים סרטניים יכול לשלול סרטן שד דלקתי איך אמורה להעלם הדלקת קראתי שבגילאים שלי ממצא דלקתי מעורר חשד לסרטן דלקתי

שלום זהבה קודם כל אני רוצה להרגיע אותך אין קשר בין ציסטה מודלקת לסרטן שד דלקתית. אם אכן יש סימנים קליניים ומעבדתיים של דלקת את אמורה לקחת אנטיביוטיקה וכך דלקת תעבור. אחרי זה עושים הערכה מחודשת באולטרה סאונד ואם יש גוש או ציסטה בלתי צלולה , נהוג לקחת ביופסיה , לא FNA אחרי שדלקת חלפה.