קודאין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התמכרות לתרופות מרשם

התמסטלות באופן חוקי מתרופות הפכה לתופעה נרחבת, כשריטלין זה הטרנד העכשווי. רק לאחרונה מת הית לדג'ר מקוקטייל מגו?ון של תרופות. פרק מהספר "כולנו מכורים" שלומית החליטה להפסיק ליטול כדורים, תוך התייעצות עם האנשים הקרובים אליה, שמלווים אותה בשנים האחרונות עם בעיות החרדה שלה. במשך שנים נטלה שלומית מינים רבים של תרופות, אך ללא הועיל. שלומית הגיעה למצב של ייאוש מוחלט מהתרופות הפסיכיאטריות הניחתות עליה, שנדמה כי כל אחת מהן רק מוסיפה תופעות-לוואי ושאר נזקים. רופאיה אינם תומכים בהפסקת הטיפול התרופתי, אך אין להם כל מענה למצבה ההולך ומתדרדר. מצד אחד, שלומית אינה מוכנה להמשיך ליטול תרופות נוגדות דיכאון, אך מצד אחר, היא אינה מסוגלת להתמודד עם התקפי החרדה לבדה. כעת היא אפילו צורכת סוגים רבים יותר של כדורי הרגעה ובכמויות גדולות יותר, ובלי כדורי ההרגעה היא אינה מתפקדת כלל. כאשר היא נוטלת אותם, היא מרגישה מדוכאת, עצובה, חלשה ועייפה. איך לעזור לה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לקודאין

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות אושר לקריאה שנייה ושלישית: מבוטחים של כל קופות החולים יוכלו לרכוש תרופות במרשם דיגיטלי...
ללמוד עוד על קודאין
כאבי שרירים: לא חייבים לסבול-תמונה

כאב הוא חוויה לא נעימה המתלווה לנזק רקמתי. כאב ממקור...

מאת: ד"ר יעל...
03/08/2018
התמכרות לתרופות מרשם-תמונה

התמסטלות באופן חוקי מתרופות הפכה לתופעה נרחבת, כשריטלין זה...

מאת: פנחס דנון...
16/08/2018
טיפול משולב בכאב-תמונה

כאבים, כתחושה סובייקטיבית או כנזק לרקמות, מחייבים טיפול....

מאת: ד"ר ברקת...
23/05/2018
ללא גבולות: כאב כרוני ונוירופטי-תמונה

רוצים לדעת כמה אנשים - בארץ ובעולם - סובלים מכאב כרוני ומהם...

מאת: מערכת zap...
23/05/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקודאין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קודאין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם שעתיים לאחר זאלדיאר ניתן לקחת משהו נוסף לכאבים אופטלגין או נורופאן או רוקסט + אם הכדור לא משפיע לאחר שעתיים

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. התכשיר ROKACET PLUS מכיל קפאין, קודאין ו paracetamol. לתכשיר Zaldiar פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתו בסמוך לקודאין עלולה להתבטא בעליית הסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ודיכוי נשימתי, ולכן השילוב עם ROKACET PLUS אינו מומלץ. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי, את גילך ותרופות נוספות שנלקחות במקביל (אם ישנן). בהיבט של תגובות בין תרופתיות- ניתן לשלב את נטילת התכשיר עם nurofen או optalgin, אך יחד עם זאת מומלץ להיוועץ ברופא המכיר את הרקע הרפואי על מנת להתאים לך את מינון משככי הכאבים היעיל והבטוח עבורך.

תודה רבה על תגובתך אני לאחר ניתוח של כריתת טחורים בשיטה הפתוחה אני לוקח כל בוקר קרדילוק 10 מ״ג וקודיובאן 160/25 ובערב גאנואט הכאבים ממש בילתי נסבלים לאחר הניתוח לפני כמה שנים עברתי ניתוח אוטופדי ברגים ופלטה בעצם הטיביה ולא כאב לי ככה אז לקחתי פעם ביום טרמאדקס 100 ושתי אופטלגין פעם ביום ולא היו כאבים

09/03/2018 | 16:42 | מאת: יוסי

בזמן שאישתי משתעלת יש לה כאבים חזקים בצד שמאל של החזה .היא מקבלת אנטיביוטיקה זינה 500 .וכדורים רקוד טבליות 20mg כבר יומיים סובלת

יוסי שלום, הכי סביר שהכאבים משניים להתכווצות של השרירים הבין צלעיים. הייתי ממליץ על ביצוע צילום חזה כדי לוודא את הצורך במתן אנטיביוטיקה. כמו כן יש צורך בטיפול נגד כאבים כמו איבופן, אופטלגין... כל טוב

שלום, הבנתי תרופה שמכילה קודאין היא מסוכנת לבריאות, יכולה להוביל לדיכוי נשמתי, ואף למוות, הרופא רשם לי לקחת תרופה רקוד שמכילה קודאין, כי יש לי שיעול כבר במשך חודשיים לא פוסק, יש ברקע אסטמה קלה, וברונכיט שאובחנה לפני חודש וחצי. האם אין חשש לקחת את התרופה ?

לא. תופעות הלוואי נדירות. אם לוקחים כמה ימים לא צריכה להיות בעיה

שלום רב, ליוויתי את אבי לבדיקת CT חזה בעקבות שיעול טורדני ומעייף, ולפני מספר ימים קיבלנו את התשובה הבאה המפורטת להלן. אציין כי אבי בן 77, ניצול שואה, מעשן מזה 60 שנים. בשנה האחרונה הוא מעשן פחות. בתקופה האחרונה שמתי לב שהוא חלש יותר מבעבר ועייף וממעט להגיע לראות את המכדים. הוא לא אוכל טוב, ורזה מאוד (1.85 גובה ושוקל כ- 60 קילו) הוא מאוד מפחד לעשות את הביופסיה, ודי מתנגד, אני לא רואה איך, בכל מקרה, הוא "ישרוד" כימו מכל סוג שהוא, אני מאוד רוצה למצוא נקודת אור לעודד אותו ולגרום לו לדבוק בחיים ולא להתייאש והאם ישנו טיפול כלשהוא/תרופה או משהו לא פולשני שיכול לחזק אותו, להקל קצת על השיעול (רופא המשפחה שלו רשם לו קודאין?!), ולהשאיר אותו על הרגליים כמה שיותר זמן באיכות החיים לפחות כמו שהוא מתפקד היום. הוא די בהכחשה, והשאלה היא כמה חמור המצב שיחייב אותי "לגרור" אותו לבירורים וטיפולים, ובאיזה מחיר (מבחינת איכות החיים ולא רק אורכם). התחלתי לקרוא על הנושא וראיתי שיש גם טיפולים ביולוגיים. במה מדובר? או שמא הם ניתנים רק במקרים ספציפיים ורק אחרי ביופסיה שתאבחן את סוג התאים? בינתיים קבעתי לו תור לרופא ריאות. אני מחפשת מישהו שיגרום לו בעדינות וברגישות להסתכל על חצי הכוס המלאה ולא יטיח בפניו שללא ביופסיה אין על מה לדבר. ת. בדיקה 07/05/2012 צילום חזה PA+LAT תשובת בדיקת דימות: סיבת ההפניה: שיעול בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך 20/03/2012 פירוט: ללא שיפור. ממצאים: ללא שינוי בתמונה רנטגנית בהשוואה לצילום קודם מ- 20/03/12 אין עדות לממצא ריאתי חדש. בתשובה קודמת הומלץ על CT חזה – שלא בוצע. המלצות: CT חזה לבירור הממצא פראהילרי משמאל. תוצאות רנטגן CT חזה תאריך הביצוע 21/05/12 תאריך פיענוח 24/05/12 להלן ממצאים סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבת הפנייה: חשד לתהליך תופס מקום בריאה השמאלית. ממצאים: על פני שתי הריאות הודגמו שינויים אינטרסטיציאלים, בעיקר מתבלטים בעיבוי ספטלי פרפרי גס. מפושטים באונה העליונה מימין הודגמה גרנולומה מסוידת בקוטר כ- 7 מ"מ. בסגמנט הפיקלי של אונה תחתונה משמאל הודגמה קונסולידציה ריאתית בלתי סדירה ובלתי הומוגנית, בחלקה עם ברונכוגרם אוויר בתוכה, בסמוך אליה הודגמו מספר נודולים ריאתיים זעירים עד לגודל כ- 3מ"מ. עיבוי פלאורלי קל בסמוך לתהליך המתואר. בכל תחנות המיצר הודגמו בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד לגודל כ- 14 מ"מ. בשער הריאה השמאלית הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות נמקיות עד לגודל כ- 18-19 מ"מ. יש לציין הרחבה ניכרת של אאורטה היורדת חזית עד לקוטר כ- 40 מ"מ. במעבר חזה בטן הודגמו האדרנלים שומרים על צורתם. יש לציין שכיס המרה בעל דפנות מסוידים. לסיכום: 1. התהליך המתואר בסגמנט הפיקלי של האונה התחתונה משמאל מתאים לתהליך שאתי. 2. לימפאדנופתיה מיצרית מפושטת. 3. לימפאדנופתיה מפושטת בשער הריאה השמאלית. 4. מומלץ המשך בירור ע"י ביופסיה. תודה מראש ורק בשורות טובות.

שלום רב למעשה אין אפשרות להציע לאביך טיפול מבלי שיבצע ביופסיה אשר לא רק תאבחן את סוג הגידול אלא גם את התכונות שלו.ללא טיפול, למרבה הצער, אי אפשר לצפות לשיפור ספונטני או באמצעים פשוטים כמו תרופה נגד שיעול. עם טיפול,לעומת זאת, קיים בהחלט סיכוי לשפר את הרגשתו ואת איכות חייו. אני מציעה לא לעכב את הביופסיה. בהצלחה

10/06/2012 | 16:06 | מאת: הבת של אבא שלי

ד"ר מיה שלום רב, תודה רבה על תשובתך. אני מבינה שביופסיה כזו היא בהרדמה מלאה. 1. האם התהליך עצמו מסוכן לאדם בגילו? (אני לא חושבת שב-40 השנים האחרונות הוא עבר אי פעם הרדמה לצורך הליך רפואי כלשהו) 2. האם הוא צריך בדיקות נוספות, פרט לביופסיה, כדי לדעת האם יש גרורות? 3. האם לאור פענוח ה-CT אפשר לשערך את "גיל" הגידול, מימדיו יכולים להעיד שאנחנו בתחילת התהליך? תפסנו בזמן? 4. שאלה נוספת והכי חשובה - איך אני מוצאת גורם מקצועי שינהל שיחה עם אבא ויוכל לעזור לי לשכנעו בעדינות ובאופטימיות להמשך בדיקות, מבלי להכניס את ההורים למרה שחורה?