יבלות על מיתרי הקול לילד בן 6

דיון מתוך פורום  צרידות

14/11/2014 | 18:42 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן 6 ורופא א.א.ג קבע כי יש לו יבלת גדולה על מיתר הקול השמאלי ועכשיו גם יבלת נוספת על מיתר הקול הימני. אחרי בערך 8 חודשים של טיפול בדיבור אצל קלינאית תקשורת ללא שום הטבה או שינוי - הרופא הפנה אותנו לאופציה הניתוחית. ובגלל גילו הצעיר אמר שעדיף לבצע ניתוח זה בבית חולים ציבורי ולא בבית ולים פרטי. ארי אין ספור טלפונים עם בתי ולים וקופת ולים הבנתי שאם נליט לנתח בבית חולים ציבורי לא נוכל לבחור את המנתח כמו שעושים בבתי חולים פרטיים. מה הם הסיכונים בניתוח כזה בילד צעיר כל כך? איך ההחלמה מניתוח כזה בגיל הזה? האם עדיף לחכות שנתיים שלוש ולהמשיך בנתיים עם קלינאות תקשורת?

25/11/2014 | 18:43 | מאת:

ההחלטה אם לנתח או לא תלויה בכמה הילד סובל מהצרידות מבחינת התיפקוד הקולי ומבחינה חברתית. הניתוח אינו מסובך ולדעתי ניתן לבצע במערכת ציבורית או פרטית כאחד. הערה כללית: צריך סיבה טובה בשביל לנתח יבלות אצל ילד בגיל 6, הגישה שלי ביבלות היא בד"כ לחכות ולהימנע מהתערבות ניתוחית, אלא אם מדובר בממצא לא שגרתי שאינו יבלת רגילה או שהילד סובל משמעותית מהבעיה. אשמח לבדוק ולהתרשם.