ניתוח הסרת פוליפים במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

14/03/2015 | 09:17 | מאת: שיר

ד"ר להב שלום רב, אני מעשנת כ- 30 שנה. בעלת קול צרוד, כשתי שנים. בצעתי בדיקה של סיב אופטי במיתרי הקול. שמתי לב, שהצעת מס' פעמים בדיקת סטרובוסקופיה. האם למרות שבתוצאת הבדיקה עם סיב אופטי דרך האף, התגלו פוליפים והומלץ להסירם, יש צורך גם בבדיקה הנוספת? בנוסף, האם באמת, יתקיים שיפור בקול הצרוד? אני בוודאי, מתכוונת להפסיק לעשן, עת ביצוע הניתוח להסרת הפוליפים. האם לדעתך, כדאי? אני מבינה שהפוליפים חוזרים. האם כתוצאה מהפסקת עישון, "יעלמו" הפוליפים? אני בתפקיד ניהולי, ואין זה ענין קל להשבית את עצמי למס' ימים. מודה לך מאד וסליחה על אורכו של המייל. בברכה, שיר

22/03/2015 | 00:19 | מאת:

1. בדיקה עם סיב אופטי יכולה לאפשר להגיע לאבחנה. אבל בדיקת סטרובוסקופיה, לרוב עם סיב קשיח דרך הפה, היא המדויקת והאיכותית ביותר. 2. לרוב לאחר הסרת פוליפ יש שיפור באיכות הקול. 3. הפסקת עישון היא חלק מהטיפול. המשך עישון = חזרה והחמרה של המצב . 4. תפקיד ניהולי הכרוך בדיבור רב הוא לרוב חלק מהסיבות להופעת הבעיה. הניתוח זו הזדמנות לפסק זמן, פאוזה ומנוחה וגם כדי לשנות פאזה מבחינת אופן השימוש העתידי בקול לאחר הניתוח.

22/03/2015 | 06:22 | מאת: שיר

ד"ר להב בקר טוב, תודה רבה על התשובות המספקות, הענייניות והברורות, "תרתי משמע". שיר

03/11/2017 | 17:09 | מאת: חנה אברמסון הס

האם ניתן להסיר פוליפ בהרדמה מקומית והיכן?