שינוי בקול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פרקינסון: חשוב לאבחן מוקדם

בעבר האמינו הרופאים כי מאחר שמדובר במחלה חשוכת מרפא, אין חשיבות רבה לאבחון מוקדם של פרקינסון. כיום השתנתה עמדה זו מהקצה אל הקצה פרקינסון היא המחלה הנוירולוגית השנייה בשכיחותה לאחר אלצהיימר, אך גורמי המחלה טרם ידועים. ככל הנראה מדובר בשילוב של גורמים גנטיים, סביבתיים (חשיפה לרעלנים) והזדקנות. מדובר במחלה ניוונית של מערכת העצבים המרכזית הגורמת להפרעות בתנועה ומידרדרת בהדרגה ממגבלות מוטוריות קלות לנכות קשה. המחלה מתאפיינת ב-4 תסמינים שכיחים: נוקשות בשרירים נוקשות שרירים מופיעה לרוב כהתכווצות; התחושה היא נוקשות או כאב. רעד במנוחה - הרעד מופיע קודם כל בגפה אחת, ועם התקדמות המחלה הוא עלול להתפשט לכל ארבע הגפיים. הרעד האופייני למחלת הפרקינסון מופיע כשהגפה נמצאת במנוחה, נעלם בעת ביצוע תנועה מכוונת, ועלול להחריף עקב מתח או חרדה. איטיות בתנועה נוצר קושי בהתחלת תנועה ובהשלמתה. אפילו תנועות אוטומטיות ולא מודעות...
ללמוד עוד על שינוי בקול
בלוטת התריס: כל מה שיש לדעת-תמונה

היא עלתה לכותרות בשל משבר תרופת האלטרוקסין: שינוי במעטפת...

מאת: פרופ'...
19/01/2012
הורמוני מין: מה קורה כשאין איזון?-תמונה

הורמוני המין המופרשים בגופנו משפיעים על ההתבגרות המינית,...

מאת: פרופ'...
31/12/2017
פרקינסון: חשוב לאבחן מוקדם-תמונה

בעבר האמינו הרופאים כי מאחר שמדובר במחלה חשוכת מרפא, אין...

מאת: ד"ר אילנה...
06/09/2012
מקרה כלבת ברמת הגולן-תמונה

בעקבות מקרה של כלבת שהתגלה ברמת הגולן, משרד הבריאות מזהיר...

מאת: מערכת zap...
12/08/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשינוי בקול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שינוי בקול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

פרופסור צדיק שלום, בני בן הכמעט בן 10, 145.7 ס"מ שוקל 47.7 ק"ג הופנה לבירור התפתחות מינית מוקדמת עקב תחילת שיעור באיבר מין וטיפה שדיים (ייתכן גם בגלל מעט השמנה) הBMI כך נראה באחוזון ה97, קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 1. האם לאור הממצאים הנ"ל היית ממליץ להתחיל טיפול בדקפפטיל 3.75 מ"ג אחת ל28 ימים לתקופה של 6 - 12 חודשים. 2. מה הסיכונים ו/או השלכות לטווח ארוך בשימוש בדקפפטיל? 3. עד כמה אסתכן בגובה נמוך בילד? תודה רבה מראש,

תשובות לאחר כל קביעה שלך א) בני בן הכמעט בן 10, 145.7 ס"מ שוקל 47.7 ק"ג הופנה לבירור התפתחות מינית מוקדמת תשובה: התפתחות מינית מוקדמת היא הופעת סימני התבגרות לפני גיל 9. בגיל כמעט 10 זו לא התפתחות מינית מוקדמת ב) עקב תחילת שיעור באיבר מין וטיפה שדיים (ייתכן גם בגלל מעט השמנה) הBMI כך נראה באחוזון ה97 תשובה: סימני התבגרות בבן הם הגדלת נפח האשכים ולא שום דבר אחר. הופעת שעור היא בגלל פעילות יותרת הכיליה ולא התבגרות בגדילת שד מרגישים "בלוטות-גושים עגולים. בהשמנה יש רק רקמה רכה ג) קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה תשובה: קידום גיל העצמות יכול להיות בגלל בעיה של יותרת הכיליה ויש לבדוק אותה לחות וריח זיעה- שכיחים בקיץ אצל אנשים ללא בעיות ד) עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, תשובה: אינני מנחש למה הכוונה ה) אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. תשובה: גודל כזה של אשכים הוא תחילת התבגרות- נורמלי בגיל זה. שינוי קול לא צפוי בשלב התבגרות זה אלה בשלבי התבגרות מאוחרים ו) במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 תשובה: המבחן הדינמי מתאים לתחילת ההתבגרות. אינו בודק את יותרת הכיליה כמקור להורמונים המריצים את גיל העצמות לסיכום הבדיקות לא הסתיימו ועח כן כל דיון בקשר למצב הבן מוקדם מידי עבורי , קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 1. האם לאור הממצאים הנ"ל היית ממליץ להתחיל טיפול בדקפפטיל 3.75 מ"ג אחת ל28 ימים לתקופה של 6 - 12 חודשים. 2. מה הסיכונים ו/או השלכות לטווח ארוך בשימוש בדקפפטיל? 3. עד כמה אסתכן בגובה נמוך בילד?

האם תוכל בבקשה לציין את שם הבדיקה הספציפית ליותרת הכיליה? תודה

כל אנדוקרינולוג ילדים יודע- זה א'ב' נקראת סינאקטן וגם ACTH טסט

שלום, הטסט אכן בוצע. מצב תוצאותיו

לא צורף דבר

מתקבלת הודעה שהצרופה ממתינה לאישור מנהל הפורום

האם אפשר לשלוח הקובץ לכתובת מייל?

באתר עונים באופן עקרוני על בעיות ונותנים הסבר. לעסוק בפענוח בדיקות בלי לבדוק את המטופל, מסוכן. יכול להיות שהבדיקה נותנת מידע נוסף החשוב לאבחנה

הנני צולל מספר שנים רבות כ 15 שנה עם הפסקה של כמה שנים לפני כשנה חזרתי לתחום בעיקר צלילות רדודות עד 12 מטר לפני כחודש לערך בעקבות בחילות בהפלגה פניתי לרופא המשפחה וזה נתן לי כדור פראמין נגד בחילות בזמן הפלגה כמו כן אני צורך כדור בשם וויואנס לצורך מניעת הפרעות בריכוז ומאותו הזמן אני צורך את הכדור באותו שבוע צללתי לעומק של 10 מטר עם תערובת ניטרוקס של 35 אחוז לצלילה במשך של 90 דק בסיום הצלילה הרגשתי כי האוויר ממש יבש לי בפה ובסיום הצליללה שיצאתי לפני המיים הרגשתי לחץ קל בחזה ונפיחות בגרון ושינוי בקול פניתי לבית החולים איכולוב לבדיקה והם טענו כי יש שרידי אוויר בבית החזה ובגרון ושיש להישאר להשגחה עם חמצן למשך יום כעבור יממה אשר היתי עם חמצן נעלמו כל התסמינים והופניתי לצילום CT הממצאים היו אין לראות חזה אוויר או מיצר אוויר מבוא בית החזה תקין אמפיזמה צנטרילובולרית בפסגות יש לציין כי בעבר עישנתי וגם כי בזמן הצילום הייתי מקורר קלות כעבור חודש אתמול צללתי שוב בעומק של 11 מטר ובזמן העלייה לפני המים הרגשתי לחץ חזק בבית החזה למרות שעליתי מאוד לאט וכל התופעות חזרו שינוי קול אוויר בגרון ובבת החזה עם לחץ קבוע ותחושה אי נעימות שחולף כעבור יום א מה דרכי הטיפול ביום ב אני אמור לטוס לחול האים אפשרי לטוס ? תודה מראש על ההתיחסות

שלום לך אייל, בשלב זה אסור לך לחזור לצלילה! עליך לעבור בדיקה דקדקנית אצל רופא ריאות מומחה שהוא גם רופא צלילה, בדיקות תפקודי ריאות וסיטי מיוחד (חתכים קטנים). לגבי טיסתך הקרובה, מן הראוי שרופא ריאות יעבור על כל החומר הרפואי שלך, יבדוק אותך וייתן תשובה לכך. רופאי ריאות שהם גם רופאי צלילה : דר' אמיר אברמוביץ ופרופ' יוחאי אדיר בבית החולים כרמל. דר' ישראל טרייבר ברעננה.

שלום ד"ר ביתי בת 6 וחצי עברה ניתוח שקדים וקיצור ענבל בתאריך 23/8/2018 הניתוח עבר בסדר ברוך ה' וגם ההחלמה היא לא רצתה משכח כאבים ולא נתנו לה והיא מחלימה בסדר. הבעיה שמאז הניתוח הקול שלה השתנה לקול דק וצפצפן והיא בולעת מילים ובקושי ניתן להבין מה היא אומרת ובדיוק עלתה לכיתה א' והיא מתביישת מהקול החדש הלא רגיל וזה ממש מביך אותה בבית הספר השאלה שלי היא האם זה יחלוף והקול הרגיל יחזור? תוך כמה זמן אמור לחזור והאם יש סיבה לדאגה מהקול המוזר? תודה מראש.

שלום רב בדרך כלל יש שינוי של הקול לאחר הניתוח . הוא בולט במיוחד בימים הראשונים לאחר הניתוח ויש חזרה לקול הבסיסי לאחר מספר שבועות. בחלק מהילדים נותר קול שונה לתקופה ארוכה יותר. יש לפנות למנתח בשאלה זאת . לא ברור מדוע נעשה קיצור ענבל

תודה רבה לך ד"ר הקיצור של הענבל הוא מסיבה שהענבל היה ארוך רק יידעתי את הרופא המנתח אם צריך והוא אמר שיבדןק אם צריך וקיצר אותו יחד עם השקדים.

זה בהחלט יכול לתרום לשינוי הקול. רצויה הערכה של קלינאית תקשורת במידה ולא חל שיפור תוך מספר שבועות

שלום. לפני כחודש וחצי עברתי דיקור FNA בבלוטת המגן שיצא תקין (מעקב אחר קישרית בגודל 1 סמ. בדיקות בבלוטת התריס תקינות). מאז הקול שלי השתנה והפך צרוד. כשאני מרימה את הקול הוא לעיתים נעלם. אציין שבדיקור לקחו 5 דגימות, הדקירות היו מעט חזקות וגרמו לשטף דם כחול שנשאר זמן רב. האם יכול להיות קשר בין הדיקור לבין שינוי הקול והצרידות? תודה

לא אמור להיות קשר כלשהו בין דיקור בלוטת התריס לבין צרידות. האתר ממנו נלקחות הדגימות, ברקמת בלוטת התריס, רחוק משמעותית מהמיתרים. יכול להיות שיש סיבה אחרת לצרידות. יש להיבדק על ידי רופא אא"ג

פורומים בנושא שינוי בקול
פורום אף אוזן גרון ילדים
ד"ר אריה גורדין, מומחה לאף אוזן גרון ילדים, ישיב לשאלות בנושאי אבחון וטי...
פורום גידולי ראש-צוואר
ד"ר אבי חפץ ישיב לשאלות הגולשים בתחום הגידולים בראש ובצוואר: גידולים בפה...
פורום הפרעות שינה ונחירות
ד"ר אייל רוזנצוויג, מומחה למחלות אף אוזן גרון ישיב לשאלות הגולשים בנושאי...