צרידות מתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

16/06/2015 | 18:46 | מאת: טלי

אני סובלת מזה מספר חודשים מצרידות. בדיקה אצל רופאת אאג העלתה כי קיימת ציסטה על מיתר הקול והפנתה אותי לבדיקת רופא בביח. קיבלתי זימון לביקור אצל רופא ובדיקה FNA. מבקשת לדעת באיזו בדיקה מדובר והאם יש צורך בהכנה כלשהי. תודה

20/06/2015 | 07:15 | מאת:

ציסטה על מיתרי הקול מצריכה בדיקת רופא + בדיקת אנדוסקופיה או סטרובוסקופיה. אלו בדיקות שמבוצעות דרך האף או הפה באלחוש מקומי. הבדיקה אורכת מס' דקות, מעט לא נעימה אך בהחלט נסבלת. עדיף להגיע בצום של 2-3 שעות. בדיקת FNA אינה קשורה לכאן - זו ביופסיית מחט שעושים לגושים במקומות שונים ולא לציסטות במיתרי הקול. נראה לי שזו טעות