פפילומה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

17/12/2014 | 14:45 | מאת: אדי

שלום רב, הבן שלי (בן 7.6) עבר 2 ניתוחים לכריתת היבלות של וירוס הפפילומה תוך שלושה חודשים וקבעו לו ניתוח שלישי לאחר חודשיים. השאלות הן: האם הכרחי לנתח כל חודשיים שלושה? האם יש טיפול אחר למחלה או שהוא יצטרך לעבור את היתוחים כל חייו? האם ממולץ ללכת לקלינאית לטיפול בקול?

26/12/2014 | 21:04 | מאת: ג

אכן אין לזה טיפול אחר. בעיקרון אומרים שזה אמור לעבור מתישהו ולא יודעים להגיד מתי. הפסקתי להאמין שזה יעבור

26/12/2014 | 21:08 | מאת: ג

15/01/2015 | 15:13 | מאת:

וירוס הפפילומה גורם להופעה של נגעים הנקראים פפילומות במיתרי הקול. קצב ההופעה שלהם, הכמות ותדירות הניתוחים הינם בלתי ניתנים לחיזוי. אצל אותו המטופל יכול להיות שיהיה צורך בניתוחים תכופים כל כמה חודשים ואח"כ שנים ארוכות של שקט. המטרה היא לאפשר חזרה מהירה לתיפקוד ומינימום פגיעה בקול בתקווה שעם הזמן זה ייעלם. ישנו טיפול נוסף בתוספת לניתוחים שהוא תרופה אנטי ויראלית הניתנת בהזרקה למיתרי הקול. התרופה יכולה לצמצם את כמות הניתוחים אולם ההשפעה שלה אינה חד משמעתית. השיטות המקובלות היום הן כריתה זהירה באמצעות לייזרים או מיכשור מתקדם אחר, וליווי ומעקב צמוד של הילד ומשפחתו.