פורום צרידות

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות אף אוזן גרון
צרידות נגרמת מהפרעה בתיפקוד מיתרי הקול. כל צרידות הנמשכת למעלה משבועיים מצריכה בדיקה. הסיבות השכיחות הן דלקת חולפת, שימוש מוגזם בקול, דימום במיתר או התפתחות נגעים במיתרי הקול כגון יבלת, ציסטה, פוליפ או צלקת. אצל מעשנים הסיכון מוגבר להתפתחות בצקות ואף גידולים סרטניים. שיתוק מיתר הקול עלול לגרום לצרידות, קשיי בליעה ונשימה. ניתן לטפל בהצלחה רבה במגוון המצבים הללו על ידי בדיקה ואבחון מוקדם אצל מומחה למיתרי הקול. הפורום מיועד לכל מי שמתמודד עם בעיה בתפקוד הקולי ומעוניין בייעוץ והכוונה בנושא חשוב זה.
650 הודעות
627 תשובות מומחה
13/05/2013 | 22:41 | מאת: פאולו וייס

שלום, שמי פאולו ואני פונה אלייך בשם אשתי הסובלת מצרידות כבר שלוש שנים בערך, בבדיקה אצל רופא א.א.ג נרשם "ב-FO הלרינקס תקין, בעת הפקת קול סגירת המיתרים אינה מלאה עם "בריחת" אוויר, תנועה חלקית עד כמחצית הדרך של המיתרים המדומים בעת הפקת קול." חשוב לציין שאישתי בהריון בחודש החמישי וזה הריון שלישי בשנים האחרונות, כל ההריונות לוו בהרבה הקאות. האם יש קשר? האם ניתן לטפל באמצעות תרגילים עצמיים שהיא תוכל לבצע בבית? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה
14/05/2013 | 17:25 | מאת:

תוצאות הבדיקה לא לגמרי ברורות לי. אתה אומר שהצרידות נמשכת כבר 3 שנים כך שזה לא קשור להריון הנוכחי ולהקאות. חוסר סגירת אויר יכול להיות בגלל נפיחות כלשהי במיתרים או הפרעה בתנועה שלהם. מציע לכם לעבור בדיקה סטרובוסקופית של המיתרים במרפאה המתמחה בתחום. אח"כ אפשר יהיה לדבר על המלצות מדויקות.

13/05/2013 | 18:14 | מאת: י.א

צרידות קשה מזה 8 חד -בבדיקה נכתב: הגבלה קשה בתנועה של המיתר הימני,תנועה תקינה של המיתר השמאלי,בפונציה קיימת אי סגירה קלה לאורךכל הגלוטיס,ללא פוליפים קשריות או ממצאים פתלוגיים אחרים.בהמלצות-במידה ולא תהיה התאוששות של תנועה של המיתר ניתן לשקול מדיאליזציה שלו עי הזרקה בביח.ברצוני לדעת מה משמעות התוצאות? מהו הטיפול בהזרקה ,מה מזריקים ? האם זה מסוכן? האם זה עוזר משמעותית?

לקריאה נוספת והעמקה

הזרקה היא אחת הדרכים לטפל בשיתוק מיתר קול כדי לשפר את הסגירה. מזריקים חומר סינטתי , כמו זה שמזריקים למילוי קמטים בפנים, או שומן שנלקח מבטן החולה. הפעולה נעשית בהרדמה מקומית או כללית. הפעולה אינה מסוכנת, האפקט יכול להיות משמעותי אם כי עם הזמן החומר הסינטתי נספג, השומן יכול להישאר אם הוא נקלט.

10/05/2013 | 11:56 | מאת: סגלית

בתי בת 13 אמורה לעבור ניתוח DL בביח איכילוב בעוד כחודשיים. רציתי לשאול כמה זמן החלמה , כמה זמן אשפוז ואם שייך לקבוע חופשה שבוע אחרי הניתוח

10/05/2013 | 14:07 | מאת:

בכל מקום נהוגים כללים אחרים. בדרך כלל אם הניתוח פשוט ניתן להשתחרר באותו יום או למחרת, אין כאבים משמעותיים והחזרה לתיפקוד היא מיידית. אני ממליץ למנותחי לשתוק שבוע באופן מוחלט ועוד שבוע לאחר מכן לדבר באופן מופחת. לדעתי נדרש חופש מבית הספר לפחות לשבוע והמנעות מסביבה המפתה להשתמש בקול לפחות למשך שבוע לאחר הניתוח.

10/05/2013 | 09:35 | מאת: מלר אהרון

פתאם התחלתי להצטרד הרופא נתן לי אנטיביוטיקה במשך 8 ימים אך עם סיום הטיפול התרופתי הצרידות חזרה גרוע יותר לאחר ביקור חוזר אצל הרופא אמר שאני אמור לעבור בדיקת סטרובוסקופיה איפה ניתן לבצע את הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2013 | 14:04 | מאת:

בדיקת סטרובוסקופיה נעשית על ידי מומחה למיתרי קול במרפאה בה קיים הציוד המתאים. מדובר באנדוסקופ גמיש או קשיח המאפשר תצפית על מיתרי הקול דרך האף או הפה ומקליט בוידאו את התנועה שלהם בזמן הפקת הקול.

נכון לעכשיו לא באופן ישיר

07/05/2013 | 20:50 | מאת: נועה

בעלי בן 71 סובל מזה שניחם רבות מידי פעם מצרידות. היות ולאחרונה הצרידות נמשכה זמן ממשוך יותר נבדק אצל רופא א.א.ג , ( מבחינתו הגרון בסדר ) נשלח לסיטי שיצא תקין ( אין גוש אין בלוטות והכל בסדר )פרט לכך שמיתרי הקול הימני רפויים. כמו כן בעלי מקבל משאף באופן קבוע ( ניתן לו על ידי רופא ריאות שאמר לו שהמשאף יכול לגרום לצרידות הייתי מבקשת לדעת מה עוד יכול לגרום לצרידות( היא לא קשה אבל בכל זאת צרידות) ומה גורם לרפיון המיתרים . תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2013 | 14:03 | מאת:

על פי הנתונים שמסרת, ומבלי שבדקתי אותו, כנראה שיש הפרדה בהצמדת מיתרי הקול בגלל רפיון מיתר הקול הימני, תופעה מוכרת בגילאים שישים ומעלה. משאף המכיל סטרואידים גורם לא פעם ליובש וחיספוס במיתרי הקול. אם הוא הכרחי לטיפול בריאות אז יש לקחת אותו, אולם יש להתייעץ מדי פעם עם רופא הריאות כדי לראות האם הטיפול הכרחי והאם אפשר לעשות הפסקות מדי פעם. לגבי הטיפול במיתר הרפוי, אם בעלך מעוניין הוא יכול לפנות להתייעצות במרפאת מיתרי קול כדי לשמוע על אפשרויות הטיפול הקיימות

לקריאה נוספת והעמקה
07/05/2013 | 07:29 | מאת: קובי

שלום ד"ר ביצעתי CT ראש צוואר חזה בעקבות שיתוק מיתר קול בCT ראש וחזה הכל תקין בצוואר רשום אסימטריה של מיתרי הקול והיצרויות פורמינליות בT1-C7-C6 מה המשמעות ?

לקריאה נוספת והעמקה
10/05/2013 | 14:00 | מאת:

אם לא נמצאו גושים כלשהם ב CT ראש צוואר וחזה זה מצוין, מה שאומר ששיתוק מיתר הקול הוא ללא סיבה נראית לעין - שזה מה ששכיח. הממצאים בחוליות הצוואר התחתונות שתוארו C6-T1 לא קשורים לשיתוק מיתר קול, מצריכים אולי התייעצות עם אורטופד כי אולי בעתיד (אולי כבר עכשיו?) עלול לגרום להפרעה כלשהי. אם שיתוק מיתר הקול מפריע לך בתיפקוד היום יומי אני מציע לך לפנות לייעוץ על מנת לשמוע על אפשרויות הטיפול הקיימות בטווח הקצר והארוך.

04/05/2013 | 23:31 | מאת: שירי א

לא הבנתי מה זה אומר שינוי בקול בדכ חיובי? הקול שלי רוב הזמן מאוד נעים ואני אך מוחמאת לעיתים קרובות עליו ברם אולם הוא מתיעך בקלות מצטרד לאחרונה יותר מידי פעמים , מה שכמובן מגביל אותו בעבודה וכן זורע חרדות בליבי האם גוון הקול הופך גבוהה יותר לאחר הניתוח? האם אנשים לא יזהו אותי ? באם אחליט לוותר על הניתוח האם הוא עלול להפוך סרטני ? קראתי פה בפורום שזה יכול לקרות מה היית מיעץ אם אבחר לוותר על הניתוח לעת עתה ? האם המצב יכול להחמיר עד שאאבד את היכולת לשיר בכלל ? עומדת לחתוך את הורידים (!)

לקריאה נוספת והעמקה

הרבה שאלות, לא על כולן אפשר לענות מבלי לבדוק אותך. בדרך כלל אחרי ניתוח הקול יותר צלול, פחות צריך להתאמץ ואין התעייפות קולית, וברור שמזהים אותך. ציסטה רגילה במיתר קול אינה הופכת לסרטן. לחתוך את הורידים? הכל בסדר??

04/05/2013 | 14:14 | מאת: עדן

שלום שמי עדן מורה למחול, מלמדת מעל 10 לאחרונה אני סובלת הרבה ממרידות חזקה שלאחריה יש גם תופעות צינון קל : נזלת ושיעול. הלכתי למומחה והוא איבחון פגיעה במיתרי הקול עקב צרבות וכיב קיבה ... אני מטופלת בכדורים אבל רציתי לדעת מתי כדאי לשתות חם או קר כשצרודים או עם צינון ?? או שזה כלל לא משנה? אשמח אם תיישר קו בנושא תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2013 | 18:44 | מאת:

אין כללי ברזל לנושא הזה של קר או חם. בעקרון כדאי לשתות הרבה נוזלים במיוחד בזמן מחלה. מים בטמפרטורת החדר זה הכי טוב. אין מניעה לשתות תה חם בלי להגזים ולא במקום שתיה של מים.

04/05/2013 | 00:38 | מאת: שירי א

שלום דר אני שחקנית וזמרת ומאז ומעולם קולי היה רגיש לצרידיות כאלו ואחרות ( מילדות ) צופים וכ כמו כן אני קשקשנית לא קטנה , בגלל הקרירה שלי עשיתי מהפך בחיי , גילו לי יבלות בשנת 2005 עבדתי עם קלינאית קשורת שלוש שנים עד שאלו נעלמו לגמרי ( אם כי אחת לשנה אני נוטה לאבד את הקול לחלוטין ) אחרי כמה שנים בריאת , בגלל עומס עבודה , אובחנתי עם דימום במיתר ( ללא יבלת ) בשנת 2009 \ גם זה חלף עבר והמשכתי לתפקד כרגיל , אם זאת שוב אני חשה חולשה קולית ןצרידות לעיתים דכופות ( יש לי הצגה כמעט כל יום זו פרנסתי) והרופא איבחן שיש לי ציסטה במיתר ימין . הוא ממליץ על ניתוח עמו כן אמר שיש שיקום קולי לאחרמכן בעיקר בשירה (!!) אני םוחדת מאוד , יש לי קול מאוד יחודי והוא גם סימן ההיכר שלי ... מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ? האם השינוי בקול הוא ודאי ? אני בת 33 ומאוד מאוד פוחדת לעצתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2013 | 18:43 | מאת:

אם האבחנה הנכונה היא ציטסה, היא לא תיעלם ללא ניתוח. מצד שני אם הגוון היחודי של הקול שלך נובע מהציסטה הזו, כדאי לחשוב פעמיים...הניתוח אינו מסוכן אבל צפוי שינוי בקול, בד"כ חיובי אם הניתוח מתבצע כפי שצריך. כדאי לך לשמוע עוד חוות דעת לפני החלטה סופית.

03/05/2013 | 21:57 | מאת: ענת

שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל בין שטף דם במיתרי הקול ליבלת ? האם שטף הדם עובר מעצמו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יבלות הן נזק הנגרם כתוצאה משימוש ממושך ומוגזם בקול, לאורך חודשים ושנים. שטף דם הוא דבר פתאומי כתוצאה מקרע קטן במיתר על רקע מאמץ חריג. שטף הדם חולף אולם כדאי לשתוק כמה ימים כדי להבטיח ריפוי תקין שלו.

ללא חום ללא צינון בד"כ בריאה

לקריאה נוספת והעמקה

אם עדיין לא חלף - ממליץ לפנות לבדיקת מיתרי הקול

29/04/2013 | 10:11 | מאת: נעמה

שלום, רציתי לברר מה המשמעות של רעד בקול שנמשך שבוע ויותר, והאם נוירולוג צריך לבדוק או מומחה למיתרי הקול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2013 | 09:33 | מאת:

האם הרעד הוא רק בקול או גם במקומות אחרים בגוף? בכל מקרה אם התופעה לא חולפת מומלצת גם בדיקת מומחה מיתרי קול וגם בדיקת נוירולוג.

03/05/2013 | 14:21 | מאת: נעמה

תודה על תגובתך, מדובר רק בקול, ויש צרירות עם תחושת ליחה או משהו "תקוע" . על מה זה בדר"כ מסמן? לקחו משטח גרון ועדיין לא התקבלו תשובות...

25/04/2013 | 20:49 | מאת: קובי

שלום ד"ר להב רציתי לדעת ראשית קול במידה ויש לי שיתוק במיתר קול האם זה שאני ממשיך לדבר עם מיתר אחד בקול צרוד יכול להסב נזק נוסף? בביומיים שלוש האחרונים יש לי כאבי ראש נוראיים ברור לי שכל השאלות האלו הם באויר אבל האם יכול להיות קשר בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2013 | 09:32 | מאת:

דיבור עם מיתר קול משותק לא גורם לנזק, אין צורך לשתוק ולהיפך, מומלץ לדבר ולאמן את המיתר הפעיל להתגבר על השיתוק של המיתר השני. לכאורה אין קשר בין כאב ראש לשיתוק מיתר קול. אני לא יודע אם עשית או לא אבל מקובל לבצע צילומי CT של ראש, צוואר וחזה במקרים של שיתוק מיתר קול כאשר הסיבה לכך לא ברורה. עד שלא תעבור את הצילומים האלו לא ניתן לומר בודאות האם יש קשר בין כאבי הראש לשיתוק.

24/04/2013 | 17:54 | מאת: רועי

שלום! אני נער בן 16 ואני אוהב לשיר.. אני לא עושה פיתוח קול אלא שר לכיף יחד עם נגינה. לפעמים אני מאוד מתאמץ להגיע לצלילים גבוהים. לפני כמה ימים החל לכאוב לי הגרון ככה באמצע היום והקול שלי הפך נמוך מאוד והצלילים הגבוהים לא יצאו בכלל. היום אני מדבר רגיל אבל הקול הגבוה שלי לא יוצא כמו שצריך ובנוסף הפילצוט יוצא גבוה בהרבה ממקודם. עכשיו גם קיבלתי נזלת ואני משתעל, אבל כבר לא כואב הגרון. האם יכולה להיות פגיעה ממאמץ של מיתרי הקול? או האם זה לגיטימי לצרידות של התקררות קלה אפילו שכבר לא כואב הגרון? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2013 | 23:20 | מאת:

כנראה שקיבלת זיהום בוירוס אשר עירב גם את מיתרי הקול, יתכן שגם נגרם דימום קל במיתר. הסימנים שאתה מתאר הם "אור אדום" - עליך לנוח מבחינה קולית לכמעט שתיקה מוחלטת להפסיק לשיר ולהתאמץ להגיע גבוה בשבוע-שבועיים הקרובים. אח"כ תתחיל לחזור בהדרגה לשירה רגילה, ואם זה לא חולף כעבור חודשיים - גש לבדיקת מיתרי הקול

24/04/2013 | 00:11 | מאת: חנה כהן

שלום רב! לבעלי יש פוליפ במיתרי הקול.הרופא המליץ על ניתוח. ראיתי שכתבת לשואלת אחרת שיש עדיפות לניתוח קונבנציונאלי בפוליפ שפיר.(בתקווה שהוא שפיר...)מה העדיפות? והאם דחוף שיעשה את הניתוח בהקדם?(כי בעלי רוצה לדחות את הניתוח לחופש מכיון שהוא מורה) האם ההחלמה מניתוח כזה היא קלה? תופעות לוואי? איפה אפשר לברר? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

בפוליפ רגיל שפיר השיטה עם המכשירים הכירורגיים ללא הלייזר היא לרוב עדיפה. אם הרופא שבדק אותו התרשם שזה שפיר אין דחיפות וזה סובל דיחוי לקיץ. יש להקפיד על מנוחה קולית מכסימלית עד הניתוח כדי לא לגרום לנזק נוסף. ההחלמה היא קלה סה"כ, אני ממליץ למנותחי לשתוק שבוע ואח"כ עוד שבוע לדבר מעט.

06/05/2013 | 16:24 | מאת: חנה כהן

תודה על תשובתך. וחן חן.

22/04/2013 | 18:51 | מאת: אורנה

אני גננת כבר 19 שנה ,בשנים האחרונות אני סובלת מצרידות קבועה לאחר בדיקה נימצא שיש לי פוליפ גדול על מיתרי הקול הומלץ לי על ניתוח רציתי לדעת מהם סיכויי ההצלחה ומהם הסכנות שבניתוח שכחתי לציין שאני גם סובלת מתת פעילות של בלוטת הטריס והאים יש לך איזו שהיא השפעה ומהם הסכנות אם לא מוציאים את הפוליפ?

22/04/2013 | 23:47 | מאת:

פוליפ גדול על מיתר קול יכול לגרום לצרידות קשה ואינו קשור לתת פעילות של בלוטת התריס אלא נובע משימוש רב וממושך בקול. סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד והסיכונים נמוכים שכן הניתוח פשוט. אם לא מוציאים את הפוליפ המצב יכול להישאר כמו שהוא אבל קחי בחשבון שגם יכול להיגרם נזק מתמשך למיתרים. ההמלצה היא בדרך כלל לנתח כדי לשפר את איכות הקול והחיים בכלל

22/04/2013 | 03:16 | מאת: מירי

מזה כחודש הקול שלי צרוד ולעיתים אינו נשמע לפתע ללא סיבה. ללא מכאובים וללא אדמומיות בגרון הרופא טען שאני צרודה קשה בזמן דיבור הקול נעלם לגמרי והמתרי הקול נראים תקינים ואף הצבע וטוען שספק יבלת קטנה בשליש אמצעי של מיתרי הקול מזה אומר ואף נשלחתי לבדיקת מיתרים בעזרת סיב אופטי ואסר עלי לדבר כליל מה הטיפול הנדרש ומהי חומרת המצב ומאין זה נובע? בתודה מירי

לקריאה נוספת והעמקה

קצת קשה לי להבין..המיתרים תקינים או לא? האם נבדקת בסיב אופטי או לא? מבלי לבדוק אותך או לקבל אבחנה ברורה קשה לי לתת תשובה מדויקת.

תודה רבה על משובך. מצטערת שלא כתבתי וברור. אך הבדיקה של סיב אופטי היא נקבע למחר כעת מטופלת ב flixotide פעמים ביום. והצרידות באה והולכת ואף מחמירה בעת שאני משוחחת קולי נעלם לזמן מה ושב לאחר זמן מה ללא סיבה מה הסיבה לזאת? הרופא טוען שספק ליבלת במתרי הקול אך הוא גם טען שיש מצב לפוליפי כיצד ניתן לרפא זאת .?

21/04/2013 | 11:18 | מאת: איילה

ד"ר יונתן להב שלום שמי איילה פרקש ת.ז. 22124226 נמצאת במעקב אצלך בקפלן .. התור המיועד הבא שלי הוא ב 20.05.2013 מאחר ויש לי אי נוחות ... הייתי רוצה להקדים את התור אין לי בעיה להגיע לרמת החייל .. השיקול היחידי הוא מאחר והתצלומי הוידאו נמצאים בקפלן זה אוליי יוצר בעיה או אשמח לקבוע בהקדם .... תודה איילה

22/04/2013 | 23:38 | מאת:

אשתדל לעזור..

האם ברגע שאפסיק להקיא..מיתרי הקול יתאוששו ויחזרו לעצמם.? או שזה נזק בלתי הפיך?

הנזק למיתרי הקול מהקאה הוא עקיף, שכן ההקאה לא עוברת דרכם אלא רק בסביבתם. קרוב לודאי שלא נגרם להם נזק בלתי הפיך והם יחזרו לתפקד היטב ברגע שתפסיקי להקיא.

21/04/2013 | 17:08 | מאת: יעל

אתה בטוח במה שאתה אומר או שזה משהו שהוא לא במאה אחוזים..? כי אני מרגישה צרודה לאחרונה,וזה לא שאני מפקפקת בדבריך ובניסיונך הרב,אני רק רוצה להיות בטוחה ולהרגיל את עצמי לא להקיא,כי הקול שלי מאוד חשוב לי ואני שרה,ואני מנסה ללכת בדרך הטובה ולא לקלקל לעצמי את הבריאות.

16/04/2013 | 21:26 | מאת: חני

מזה כמה חודשים בעלי מחכך בגרון כל כמה שניות. בדקו לו עם מכשיר את הגרון ולא מצאו דבר. חיכוך טורדני לו ולסובבים אותו. איך אפשר להקל עליו?

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2013 | 22:13 | מאת:

אפשר לנסות כמה כיוונים - לצמצם לפחות באופן זמני מוצרי חלב, להמנע מאוכל חריף/חמוץ/מתובל, משקאות מוגזים, אלכוהול וקפה. לשתות הרבה מים ולנסות להתנגד לכחכוח שכן כל פעולה כזו מגרה עוד יותר את האזור. אם לא עוזר אחרי כמה שבועות - לחזור שוב לבדיקה.

16/04/2013 | 18:15 | מאת: קובי

שלום ד"ר יונתן , לפני כשבועיים התחילה לי צרידות שלא חלפה .לאחר שהגעתי לרופא אאג מומחה ביהוד הוא איבחן בצקת ,בלי לבדוק עם סיב אופטי, אז הוא לא ראה שיש שיתוק במייתר השני .לאחר שהגעתי לקפלן עם קשיים בנשימה טפלו בי בצורה טובה אבחנו את השיתוק וקבלתי סטרואידים להורדת הבצקת.הUS לא הראה כלום .כעת אני מחכה לסיטי צוואר ראש וחזה שבעקבותיהם אני אגיע אליך לבדיקה .השאלה שלי ,הצרידות דיי קשה ועד שלא נקבל את התוצאות של הבדיקות בתקווה שיהיו טובות המצב הזה כנראה ישאר האם יש אפשרות לטפל במצב בצורה כירורגית בזמן הקרוב או שצריך לחכות את התקופה של החצי שנה שנה ולראות לאן זה הולך .האם תופעה זו אצל בחורים בשנות השלושים היא שכיחה ואפשרית ? (ברור לי שכל מקרה לגופו)אבל מה בדרך כלל האבחנה במקרים שראית ?

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2013 | 22:12 | מאת:

לא חייבים לחכות חצי שנה מבלי להתערב. אם הבעיה היא אכן שיתוק מיתר קול, ניתן להתקדם באחד משני כיוונים - ריפוי בדיבור או הזרקת חומר מילוי זמני לקבלת תיפקוד מיתרים תקין. הסיפור קצת לא שגרתי - בצקת, קשיי נשימה וכו'. אני מעדיף לראות קודם כל את ה CT וגם לבדוק אותך בצורה יסודית לפני שמחליטים אם ומה צריך לעשות.

21/04/2013 | 17:10 | מאת: קובי

האם במצב הנוכחי עד שאני אעבור טיפול או שזה יעבור מאליו כאשר אני מדבר עם מיתר אחד בקול צרוד אני גורם איזשהוא נזק ? האם הזמן שרק מיתר אחד עובד והשני לא יכול לבוא לרעתי?

13/04/2013 | 16:48 | מאת: DAFNA

שלום רב. ביתי בת 9 ומזה שנה + סובת מיבלות. קלינאית תקשורת ופסיכולוגית ניסתה ללמד דיבור נכון ובשל חוסר "חיבור" זה נכשל. ביתי אוהבת מאד לשיר ומשתתפת במקהלה, צועקת הרבה וקולה צרוד מאד! הייתי שמחה לקבל המלצה לקלינאית ו/או טיפול אלטרנטיבי ואיך מסבירים לילדה כל כך קטנה - לשתוק! תודה דפנה

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחה שהאבחנה נכונה ובאמת מה שיש לה זה יבלות, אז המפתח טמון רק בדבר אחד: לשכנע אותה להפסיק לצעוק. זה יהיה הפתרון, כל השאר - קוסמטיקה... את מכירה טוב יותר מכל אחד את ביתך ומה יכול לשכנע אותה. היא צריכה לרצות בכך מספיק ושתהיה לה מוטיבציה.

11/04/2013 | 13:23 | מאת: קובי

שלום ד"ר להב. אני יותר משבוע צרוד כמעט בלי קול לחלוטין כשהייתי אצל מומחה א.א.ג הוא אמר לי שיש לי בצקת וסימנים לאלרגיה ושקדים מורחבים ואדומים והוא נתן לי זריקת סטרואידים ואנטיביוטיקה . לפי דעתו הסטרואידים היו אמורים לעזור תוך כמה שעות אבל משום מה אין כלל שיפור במצב אחרי יומיים ולקיחת אנטיביוטיקה מה דעתך?האם יש טעם להפסיק לדבר איזה כמה ימים או שזה גם לא יעזור

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2013 | 22:05 | מאת:

דלקות הגורמות לאיבוד קול הן בד"כ ויראליות וחולפות מעצמן תוך 1-2 שבועות. אם זה עדיין לא חלף גש לבדיקה חוזרת של מיתרי הקול.

09/04/2013 | 14:37 | מאת: דורית

שלום, רציתי לדעת האם ניתן לעבור ניתוח להורדת יבלת אחת במיתרי הקול עוד לפני טיפול אצל קלינאית תקשורת?

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2013 | 00:16 | מאת:

ההחלטה לגבי תיזמון הניתוח מתקבלת בין המטופל/ת לרופא ונובעת ממספר שיקולים - כמה גדולות היבלות, כמה חמורה ההפרעה, האם יש זמן/סבלנות לטיפול בדיבור או שיש צורך בשיפור מיידי וכו'. אין כללים קבועים להחלטות האלו וכל מקרה לגופו.

04/04/2013 | 22:55 | מאת: ריקי

שלום ד"ר להב אני עוסקת בהוראה מזה 32 שנים ולאחרונה קולי החל להעלם. כלומר בשעות הבוקר אני עם קול (צרוד אמנם) אך, לאחר יום עבודה קולי שחוק ולעיתים נעלם.השימוש המוגבר בקול במהלך היום גורם לי לעיתים לכאבים בחזה. מה אתה ממליץ לי לעשות? האם כל רופא א.א.ג מטפל במתרי הקול ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2013 | 00:14 | מאת:

הסיבה השכיחה ביותר לתלונות האלו אצל מורה ותיקה היא יבלות שהתפתחו על מיתרי הקול. בדיקת אא"ג אמורה לאבחן את הממצא, מומלץ כמובן לפנות למומחה בתחום מיתרי הקול.

02/04/2013 | 19:01 | מאת: דש

שלום, אני צרודה מזה מס' ימים. יש לי חשד שהצרידות נובעת מצריבה בגרון שהופיעה לאחר אכילת עוגיות בוטנים (של פסח) אציין, שמלבד הגרון החרוך, אני לא סובלת מתופעות מיוחדות כגון חום, שקדים וכו'. אך, כשיש רוח קרה אני מרגישה החמרה וגרד באוזניים. אציין גם שאני בחודש תשיעי להריוני השני. מה דעתך? האם אפשרי שפיתחתי אלרגיה או שזהו וירוס? תודה, ד"ש

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2013 | 00:13 | מאת:

מקווה שעד שעניתי זה חלף... זה יכול להיות גירוי או אלרגיה או וירוס ובאופן כללי אם זה עבר אחרי כמה ימים זה לא משנה מה היתה הסיבה אם לא חלף - גשי להיבדק

31/03/2013 | 00:38 | מאת: טלי

היי שלום שמי טלי , ומאז ומתמיד סבלתי מצרידות כרונית שהולכת וחוזרת ככל שאני משתמשת יותר בקולי, לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד כטלפנית במחלקת שירות הלקוחות של חברה גדולה , ומפעם לפעם אני סובלת מצרידויות וכאשר אני מאבדת את הקול לגמרי אני יוצאת לחופשת מחלה לצורך החלמה, העניין הוא שדבר זה גורם לי להפסד של כסף עקב מחסור בימי עבודה ( דבר שנחוץ לי מאוד עקב לחץ כלכלי) וכמובן לאי נוחות עקב איבוד היכולת לתקשר. הגעתי למסקנה שעבודה מסוג זה - המתבססת בעיקר על קולי היא אינה מתאימה לי וברצוני לעזוב . בעיה היא שאני חתומה חוזה עבודה המכריח אותי להישאר שנה במקום העבודה ולא אשלם קנס ! האם רופא תעסוקתי יוכל לשחרר אותי מהנטל הזה ?? ומהו התהליך שצריך לעבור?? כמה זמן הוא לוקח?? אשמח לתשובה ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2013 | 01:23 | מאת:

שני כיווני התמודדות אפשריים: 1. פניה לרופא תעסוקתי, עם מכתב הפניה של רופא אא"ג הממליץ על צמצום/הפסקה של העבודה על רקע רפואי. אני לא משפטן אבל נראה לי שזה עומד מעל החוזה שמחייב אותך לשנה. 2. בדיקת מיתרי הקול. אם יש יבלת/פוליפ או ממצא אחר הניתן לריפוי בניתוח, אפשר אולי לבצע את הניתוח ולאפשר לך להמשיך בעבודתך הנוכחית אם כי לא מומלץ בשביל מישהי כמוך הסובלת מצרידות כרונית להמשיך לעבוד לאורך זמן כטלפנית. בהצלחה

29/03/2013 | 17:34 | מאת: נופר

היי לפני שבועיים וחצי חטפתי דלקת גרון.. התחלתי טיפול באנטיביוטיקה למשך 5 ימים.. הדלקת עברה אבל הצרידות עדיין לא .. אני לא צועקת.. מרבה בשתיית תה .. הייתכן ונפגעו לי מיתרי הקול?? או שצריך עוד זמן עד שזה יעבור ..?

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2013 | 01:21 | מאת:

כל עוד הצרידות נמשכת מומלץ להמעיט בדיבור ולשתות הרבה מים. אם עוברים 3 שבועות ואין שיפור מומלץ לפנות לרופא אא"ג

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 00:48 | מאת: מישל

שלום, אני מורה ומרצה ולפני מס' חודשים התחלתי לפתח צרידות. לאחר בדיקה יסודית אצל רופא מומחה למיתרי הקול נראה כי יש לי יבלות "טריות" על המיתרים. הוא הציע לי להתחיל משתיקה במשך כעשרה ימים עד שבועיים ולאחר מכן להתחיל טיפול אצל קלינאית. עברו יומיים והתחלתי להרגיש כאבים בגרון האם כתוצאה מבדיקה דרך הפה עם צילום וידאו נשאר כאב, האם זה בשל היבלות? אשמח לשמוע את דעתך על הטיפול ואיך ניתן לאתר קלינאית טובה בתחום. דרך קופת חולים לוקח חודשיים להגיע לאיבחון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 22:43 | מאת:

לא סביר שבדיקת הרופא היא זו שגורמת לכאבים. יתכן שהמודעות שלך ליבלות גורמת לשימוש לא נכון במיתרים אשר מביא לכאב, מה שמחדד עוד יותר את הצורך בטיפול קלינאי/ת תקשורת לשיפור הטכניקה הקולית. במסגרת הפורום הזה לא ניתן להמליץ שמית על מטפל מסוים. בעיית הזמינות של השירות הנ"ל במערכת הציבורית היא ידועה ואם דרוש לך פתרון מהיר יש לשקול ייעוץ בשוק הפרטי.

20/03/2013 | 07:54 | מאת: ג36

שלום ד"ר להב, נוטל כ-3 שבועות אומפרדקס 20. שבוע ראשון לא לקחתי סדיר ומאז מקפיג על פעמיים ביום אחרי אוכל. מרגיש בימים האחרונים שיפור בצרידות. עם זאת, אני נוטל תרופות פסיכיאטריות. במהלך התקופה נטלתי לוסטרל(שהוחלף בסרוקסט) וקלונקס 0.5. מזה שבוע נשארתי רק עם קלונקס, אולם התפתחו לי בעיות שינה ועייפות יתר שלא מוכרת לי, ברמה שאיני מצליח להתעורר בבקרים והוזהרתי בעבודה. קראתי בעלון על החמרה, כי תופעות לוואי שאינן שכיחות לאומפרדקס בין היתר - נמנום ובעיות שינה, וכן שאינטראקיה עם דיאזפאם(אסיוול - ממש' קלונקס) גורם להשפעה סדטיבית. האם ייתכן כי זו הסיבה לעייפות יתר שלי והקושי לקום בזמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 22:41 | מאת:

יתכן ויש אמת בכך, שווה להתייעץ גם עם הרופא/ה שרושם לך את התרופות הפסיכיאטריות. בכל מקרה ממליץ לנסות לעבור לתרופה אחרת מקבוצת האומפרדקס כגון לנטון או נקסיום (במידה ואינן מתנגשות עם הטיפול הפסיכיאטרי)ולראות מה האפקט.

19/03/2013 | 09:34 | מאת: עוז להב

בוקר טוב הכול שלי משתנה כול פעם וצרידות לפעמים אני מאוד אוהב לשיר וכרגע במצב הנתון לא יכול הקול שלי הלך בבקשה ממך מבקש את עזרתך אני באמצע סינגל חדש

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 22:38 | מאת:

אם אני מבין נכון אתה מעוניין בבדיקת סטרובוסקופיה? אני מסכים שזה מה שצריך לעשות, אתה מוזמן לעבור את זה אצלי או בכל מרפאת מיתרי קול אחרת בה קיים הציוד הנ"ל.

17/03/2013 | 10:24 | מאת: ג36

שלום ד"ר להב כתבתי לך לפני שבוע לגבי צרידות שלא עוברת וטיפול באומפרדקס 20. אני מתחיל לחשוש(על אף תשובתך המרגיעה), כיון שמעולם לא חוויתי תופעה כזו למשך זמן של מעל חודש. נוטל את הכדורים(פעמיים ביום) באופן תקין כשבועיים, אולם מודה שלא לחלוטין מקפיד על אי אכילה 3 שעות לפני השינה. כמו כן עדיין אוכל חטיפים(בעיקר במבה) ומאכלים שומניים, אם כי משתדל לא לאכול סמוך לשינה. זה פשוט מתסכל ומתחיל להפחיד, צרבת כבר מזמן אין לי, אולי האבחנה אינה נכונה ומחיטוט לגבי מידע הבנתי שאולי יש לי ריפלוקס(מה זה?). ידוע לי שעלי לקחת את זה לפחות חודש, אבל אין שיפור ואול אף מעט הרעה. האם יש בדיקות יותר מקיפות שכדאי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 22:37 | מאת:

גש לבדיקת וידאו סטרובוסקופיה בסיב קשיח במטרה להרגיע את העניינים.

שלום, בני קרוב לגיל שמונה. הוא שר במקהלה מקצועית מאוד מגיל 630. הוא שר סופראן בצלילים מדוייקים וגבוהים. הוא לפני כחודש וחצי הופיע במופע גדול אחרי חזרות של מספר שעות באולם עצמו. כשעה לפני המופע החל שיעול טורדני של סטרידו (הוא מכיר סטרידו מגיל ינקותו).. לאחר שעה של שיעול נעלם לו הקול כמעט לחלוטין ומאז למרות שקולו חזר, הוא נשמע בשירה צרוד ולא מצליח לעלות לסולם של הסופראן ומורידים לו מספר סולמות כדי לשיר שירים שהיה שר קודם בקלות. עברו חודשיים והשינוי לטובה מינימלי אם בכלל. ניכר שהוא מדבר ושר-מה שלא בלט עד כדי כך קודם, מאמץ של המיתרים תוך הרמת הסנטר במאמץ לשיר שניראה מאמץ את המיתרים עד כדי כך שהקול שמופק נשמע חנוק. האם צריך לעשות בדיקה מקיפה אצל מומחה לזמרים או רופא כמוך או רופאת ילדים?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת רופא ילדים אינה רלוונטית משום שרופא ילדים אינו יכול לראות את מיתרי הקול, דרוש לשם כך ציוד מיוחד שרק לרופא אא"ג יש. מכיוון שמדובר בילד שעוסק בשירה מקצועית ברמה גבוהה וטונים גבוהים, ממליץ על בדיקת מומחה למיתרי קול. יתכן שנגרם דימום למיתר, בצקת או משהו אחר. אלו מצבים הפיכים בדרך כלל אולם כדאי לקבל המלצות מדויקות איך להתמודד עם המצב, שלא ייגרם נזק קבוע.

13/03/2013 | 13:52 | מאת: י.א

ברצוני לדעת האם סי.טי. של צוואר ,רקמות רכות עם חומר ניגודי יכול לעזור באיבחון.האם תוכל לומר לי איפה עושים את זה באיזור חיפה,תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2013 | 22:21 | מאת:

CT יכול לעזור באבחון של מה? זו אינה בדיקת הבחירה לבירור צרידות, אלא רק בדיקה נוספת במקרים מיוחדים. הבדיקה החשובה היא סטרובוסקופיה של המיתרים, ניתן לביצוע בבני ציון או ברמב"ם.

11/03/2013 | 00:32 | מאת: ג36

שלום ד"ר, לפני כ-3 שבועות התחילה לי צרידות לא ברורה(לא עישון, מחלה וכו'). לפני שבוע בערך הלכתי לרופא אף-אוזן-גרון ששאל אותי אם אני מרגיש צרבת בבוקר וזה נכון, כך הרגשתי ואמרתי לו שאכלתי כמעט כל יום במבה ממש לפני השינה. הוא אמר שזה נובע מכך, שלא אוכל 3 שעות לפני השינה ונתן לי אןפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום. עבר שבוע וחצי ואין שיפור. אמנם אמר שאחכה חודש אבל חשבתי אולי אני טועה בנטילה וכנראה שאני שוגה, לוקח אותו אחרי אוכל. האם צריך חצי שעה לפני?? אני גם לא תמיד לוקח פעמיים ביום ולא תמיד בזמנים קבועיים, דהיינו בוקר-צהריים-ערב. האם זו הטעות והאם לא החמרתי את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 21:04 | מאת:

הדבר החשוב ביותר עליו יש להקפיד הוא שינוי התזונה ולהמנע מאכילה לפני השינה. אומפרדקס יש לקחת חצי שעה לפני אוכל. לא נגרם נזק כלשהו.

10/03/2013 | 13:50 | מאת: מילי

שלום, לאחרונה (כ-חודשיים וחצי) התחלתי לסבול מצרידות שלא עוברת. ביקרתי אצל אף אוזן וגרון ועשה לי בדיקה של מיתרי הקול. אמר שהכל בסדר ושיש לי חומציות בגוף ולכן אני צרודה ועייפה ומלאת ליחה. נתן לי כדורים לשבועיים. אבל זה לא עזר...ואני עדיין צרודה. אני בת 38+ ובחיים שלי לא הייתי צרודה יותר משבוע.... האם יש קשר לזה שהתחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שאין בו חלון? ואם לא, אז ממה זה יכול להיות? והאם יש לזה טיפול? תודה, מילי

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 21:02 | מאת:

חומציות יתר היא אחת הסיבות אולם לרוב זו לא הסיבה העיקרית. לא ברור האם הבעיה קשורה להיעדר חלון. מציע לך לעבור בדיקה וידאו-סטרובוסקופית של מיתרי הקול

09/03/2013 | 04:04 | מאת: י.א

שאלה -האם לרינגוסקופיה פיבראופטית גמישה הבחנתית-דומה או שונה ובמה מבדיקת סטרובוסקופיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 20:54 | מאת:

לרינגוסקופיה גמישה אבחנתית אינה סטרובוסקופיה, רק הסתכלות עם סיב דק וגמיש דרך האף כדי לראות את המיתרים. אם יש גוש על המיתרים או שיתוק אז הבדיקה מספקת. דברים עדינים יותר לא נראים בבדיקה הזו, ואז נדרשת סטרובוסקופיה, שזו בדיקה עם תאורה מיוחדת המספקת סרט וידאו של תנועה בהילוך איטי של תנועת המיתרים. הבדיקה מבוצעת לרוב בסיב קשיח דרך הפה שאיכות התמונה בו חדה וטובה באופן משמעותי בהשוואה לבדיקה בסיב הגמיש. בכל בעיה במיתרי הקול, סטרובוסקופיה היא בדיקה עדיפה.

08/03/2013 | 18:43 | מאת: שי

שלום אבי בן 70 סובל ממחלת לב וריאות . לאחרונה החלה צרידות פתאומית אשר נמשכת כבר כחודש האם יש קשר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 20:52 | מאת:

יתכן קשר למחלת הריאות בשני מצבים - במידה ואתה משתמש במשאפים סטרואידלים לשיפור תיפקוד הריאות, משאפים אלו עשויים לפעמים לפגוע בתיפקוד המיתרים. בנוסף אם יש קוצר נשימה בגלל מחלת הריאות, הפחתה בזרימת האויר או מחלה חסימתית כלשהי בריאות, הקול יכול להיות חלש והמשפטים קצרים כי זרם האויר בין המיתרים חלש והרטט שלהם חלש גם הוא.

04/03/2013 | 05:28 | מאת: י.א

יש לי צרידות שהופיעה יחד עם שיעול והתקררות-היה גםקוצר נשימה ,אני אסמטית ומטופלת בסיבוקורט באופן קבוע-אני בת 63,לאחר ההתקררות עדיין שיעול עם כיח הרבה זמן .ביצעתי בדיקות שונות לבירור ההתקררות,ןלא נמצא משהו מיוחד-אבל הצרידות הקשה מטרידה מאד עשו לי בדיקת לרינגוסקופיה,ואין ממצא על המיתרים ,אלא שאין סגירה שלהם בחלק התחתון.אנייעשה בקרוב גם גסטרוסקופיה,ובדיקת הבלוטה-קישריות.והופניתי לסטרובוסקופיה וטיפול בדיבור.ברצוני לדעת מה הקשר בין הבדיקות והבעיה? וגם מכיוון שאני תושבת איזור חיפה היכן ניתן לקבל טיפול מתאים באיזור? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 20:50 | מאת:

קשריות הבלוטה והגסטרוסקופיה קרוב לודאי לא קשורים לצרידות. השיעול וההתקררות יכולים לגרום לנזק, בדרך כלל זמני, למיתרים. שימוש ממושך במשאף סטרואידלי גם יכול לגרום לנזק מתמשך ולפעמים פטריה במיתרי הקול, שהיא בעיה קלה לטיפול. הבדיקה החשובה היא סטרובוסקופיה כדי לראות בצורה ברורה את מבנה המיתרים והתיפקוד שלהם, ובהתאם לכך לקבוע האם הטיפול הנדרש הוא ריפוי בדיבור או טיפול אחר. ניתן לבצע בדיקות אלו במרפאות מיתרי קול באחד מבתי החולים

03/03/2013 | 14:49 | מאת: ........

הי , קולי עדיין לא חזר אך בדיקה אצל א.א.ג שללה יבלות במיתרי הקול והמיתרים שלי תקינים וחושבים שזה מתי מבחינה רגשית = לחץ עצבנות יתר אני לא מרגישה לחץ וגם לא עצבנות תודה !!

לקריאה נוספת והעמקה
12/03/2013 | 20:47 | מאת:

האם עברת בדיקה רגילה בסיב אופטי או סטרובוסקופיה בסיב קשיח? הבדיקה השניה היא העדיפה כדי להגיע לאבחנה מדויקת.

28/02/2013 | 18:54 | מאת: .....

הי, אני בשנות העשריים לחיי עובדת בשירות טלפוני לפני שנתיים החלה צרידות פעם 1 ואובחני ע"י בדיקת צינור דרך האף דלקת במתירי הקול לאחר כחודשיים הופיעה צרידות נוספת ולחר כמה חודשים שני התקפיים של צרידות ואיבוד קול שכל אחד מכל ההתקפים נמשך שבוע ללא יכולת דיבור נגישתי לרופא ממחה למיתרי קול בבית חולים שאמר שהמיתרים שלי פתוחים .., לפני שנה וחודש שוב היה לי איבוד קול במשך שבוע וחצי עד שחזר ועכשיו אני בעיצמו של עוד התקף של איבוד קול שהתחיל עם שיעול מאד חזק המכונה סירידור עד שאיבדתי את קולי הקול עדיין לא חזר ואובחני שיש לי בצקת מיתרי הקול ואני מרגישה מין גוש כזה שאני בולעת אני רוצה לדעת מתי יעבור כי אני בחופשת מחלה..... סליחה על האורך .. תודה !

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2013 | 21:39 | מאת:

הסיבה השכיחה ביותר לתלונותיך הן יבלות על מיתרי הקול, בדרגה כזו או אחרת של התפתחות. ממליץ לך לעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה כדי להגיע לאבחנה מדויקת ולקבל המלצות מדויקות.

25/02/2013 | 14:57 | מאת: אוראל

שלום לך ד"ר להב, אני בת 21 ומזה 8 שנים אני סובלת מצרידות קשה..עם הזמן הצרידות הולכת ונעשת קשה יותר. שני רופאים מקופ"ח מכבי בדקו לי את מיתרי הקול באמצעות מראה וקבעו כי יש לי יבלות על המיתרים. בכל מקרה,ביקשתי להתיעץ עם רופא א.א.ג בבית חולים. הרופא שלח אותי אל בית חולים אסף הרופא, ונפגשתי עם מנהל המחלקה ד"ר שלמה צרפתי. הוא בדק אותי עם בדיקה אנדוסקופית שכמובן הלחיצה אותי נורא,וקבע כי קיים אצלי פוליפ על מיתר שמאל ושישלח לי הביתה זימון לניתוח. אני נורא מודאגת לאחר שקראתי את כל התגובות פה בפורום.. יכול להיות שהקול שלי לא יחזור לאחר הניתוח? יכול להיות שהוא ישאר צרוד? כמה זמן אצטרך לא לדבר? קראתי כתבה על בחורה שנהרגה במהלך הניתוח כי הפוליפ החליק אל גרונה והיא נחנקה.. אני ממש פוחדת מהניתוח אבל אין דרך אחרת לטפל בצרידות שלי.. האם הניתוח באמת יעזור?

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2013 | 22:54 | מאת:

התגובות בפורום שלי הלחיצו אותך? חבל הן אמורות להרגיע... כמה הערות להרגעה: מטרת הניתוח היא לשפר את הקול. אם יבוצע כמו שצריך, קולך רק ישתפר ויהיה צלול וחזק יותר לאחר הניתוח. מקובל לשתוק שבוע ואז להתחיל לדבר רגיל. המקרה הטרגי שאת מזכירה היה פוליפ ענק מהאף שצנח לקנה הנשימה. אין סיכוי שזה יקרה בניתוחי מיתרי הקול שנעשים עם אבטחה מוחלטת של נתיב האויר והפוליפ במיתרי הקול הוא זעיר. מקווה שהרגעתי, בהצלחה.

12/03/2013 | 20:30 | מאת: אוראל

אוקיי תודה רבה על התשובה האמת זה די הרגיע אותי! , שמעתי המלצות רבות עליך יש אפשרות לבקש מקופ"ח שלי העברה מאסף הרופא אל קפלן עם התיק הרפואי של תוצאות הבדיקה ולהגיע אליך ואולי גם בעזרת השם לעשות אצלך את הניתוח ?

17/02/2013 | 20:55 | מאת: פלונית

דר' להב שלום! לאחר הבדיקה נקבע כי יש לי 2 יבלות גדולות על מיתרי הקול כל הפרמטרים נוספים תקינים אך הרופא ציין כי להן בסיס רחב ?? הוא הפנה אותי לניתוח וביקש לא לחכות... התורים הם לקיץ... שאלתי היא האם המתנה ארוכה תחריף את הבעיה או במקרה שכזה כדאי לפנות לניתוח פרטי ( יש לי ביטוח נוסף המאפשר זאת ?)

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2013 | 21:38 | מאת:

מה שיקבע אם המצב יחמיר או יוקל זו מידת השימוש שלך בקול. אם את יכולה מבחינת קצב החיים שלך להוריד הילוך, לדבר פחות, לעבור ריפוי בדיבור - יכול להיות שהיבלות לא יגדלו ואף יסוגו עד הקיץ. מצד שני אם את חייבת להמשיך לדבר הרבה וזה משפיע על מרכיבים מהותיים בחיי היום יום שלך, קריירה וכו' - כדאי לעשות מאמץ להקדים את הניתוח.

16/02/2013 | 13:24 | מאת: ריבה

אין לי קול כבר יומיים האם ישנה דרך קצרה לצאת מהבעיה? או שהזמ ן יעשה את שלו

16/02/2013 | 18:21 | מאת:

אם זה על רקע מחלה או צעקה אפשר לחכות כמה ימים ולדבר מעט, אם לא עובר אחרי שבוע שבועיים לגשת לרופא

14/02/2013 | 23:55 | מאת: שי

שלום ד"ר להב, אני חייל בן 21 ששר המון ומופיע כזמר. לאחרונה בשבועיים האחרונים יש לי מן צרידות שלא הכרתי עם חספוס בגרון והרגשה מציקה כאילו הגרון יבש וזה מחניק לפעמים כשאני שוכב. אציין שאני לא חולה ואין לי כאב גרון. קבעתי תור לרופא א.א.ג לעוד חודש. אני כרגע מאוד לחוץ מהמצב במיוחד שאני אמור להופיע עוד שבוע. מה עלי לעשות בזמן הזה? והאם לאור הניסיון שלך יש להיבדק באופן דחוף ולא לחכות חודש... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2013 | 18:20 | מאת:

אם אתה זמר אני מציע לך לגשת לבדיקת מיתרי קול לפני שאתה חוזר להופיע, כדי לקבל הנחיות והמלצות להמשך השירה

14/02/2013 | 16:17 | מאת: אלמונית

היום קראתי את כתבתך ב-YNET וקצת נלחצתי ממשפט אחד שם - "קרע מיקרוסקופי במיתר". האמנם מיתרי הקול עשויים ממש להיקרע עקב מאמץ, בדומה לשרירים או גידים? האם קרע זה מתאחה מעצמו או שיש צורך בטיפול, ואם כן - מהו הטיפול? תודה מראש!

16/02/2013 | 18:18 | מאת:

אכן יתכנו קרעים ודימומים, כמו שציינתי מיקרוסקופיים, כאלו שמנוחה קולית יכולה לרפא, ובמקרים קיצוניים יותר נדרשת התערבות ניתוחית.

16/02/2013 | 20:39 | מאת: אלמונית

13/02/2013 | 09:23 | מאת: יונתן

בעקקבות ברונכיטיס ושיעול קשה וממושך אני צרוד מאד ומתקשה מאד לדבר. הברונכיט נגמרה לפני שבועיים לאחר טיפול אנטיביוטי אך הצרידות לא חולפת ואני עדיין משתעל אך הרבה פחות. לפני 10 ימים נבדקתי אצל מומחית אף אוזן גרון והיא לא מצאה בעיה רפואית מיוחדת. אולם, מאחר והצרידות לא חולפת, וניסיונות הדיבור גוררים שיעול, אני מודאג. האם עלי לבצע בדיקות נוספות או לחכות בסבלנות שזה יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

השיעול, במיוחד אם אגרסיבי, גורם לטראומה במיתרי הקול אשר עוברת רק לאחר כמה ימים/שבועות מהפסקה מוחלטת של השיעול. אם זה לא קורה גש להיבדק.

שיכולים לעזור. יש סירופ טבעי נגד שיעול שנקרא סמבוקיד שמאוד מקל, אם אתה לא רוצה להתחיל לקחת תרופות נוספות. אתה יכול גם לנסות לבלוע בצל קצוץ בדבש.

11/02/2013 | 13:01 | מאת: שרית

שלום רב! אני בחורה בת 28 ומאז ומעולם,בעצם מאז שנולדתי,אני צרודה בואפן תמידי. הקול שלי חלש מאוד ולעיתים נעלם לכמה שניות וחוזר. רצוי לציין כי לא פניתי לטיפול אצל קלינאית תקשורת כלל או כל טיפול אחר. לאחרונה ובעקבות לימודים שהתחלתי הבנתי כי הצרידות יכולה לפגוע בי והחלטתי כי עליי ללכת לבדוק את הנושא אך איני יודעת כיצד ולאן לפנות . אשמח לתשובת בהקדם, שרית

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2013 | 18:14 | מאת:

יתכן ויש לך הפרעה מולדת במיתרי הקול אשר ניתנת לטיפול ולשיפור הקול. עלייך להיבדק במרפאת מיתרי קול ולעבור בדיקת וידאו-סטרובוסקופיה.

בבדיקת אנדרוסקופיה. הרופא ראה רקמת צלקת שמחברת את מיתרי הקול העליונים והומלץ על ניתוח בגיל ארבע,אבל בגלל שהוא מצליח להפיק גם קול לא צרוד והצרידות נשמעת רק בזמן התרגשות אני מעדיפה כרגע להימנע מניתוח, רציתי לשאול אם יש רופא שביצע ניתוח כזה בעבר כי הבנתי שבארץ התופעה לא שכיחה.

11/02/2013 | 02:23 | מאת: דוד

שלום רב. אני מתכוון לגשת להיבדק אבל קצת מתוח עד התור ואשמח לתשובה/כיוון: מזה כמה שבועות יש לי נקודות לבנות בודדות בגרון. נקודה אחת כבר גדלה לגודל 2 מילימטר עד שנעלמה, השנייה - עכשיו גדלה. בנוסף, יש לי מין תחושה של גוש קטן במורד הגרון. כשעישנתי, כל פעם אחרי העישון - הרגשתי את הגוש יותר. הפחתתי כמויות בשבועיים האחרונים, אבל גם כיום, 3 ימים אחרי שהפסקתי סופית לעשן - אני מרגיש אותו מדי פעם. כל התיאור הנ"ל - ללא שום כאב, שום חריגה שהיא מבחינה גופנית או כל דבר אחר. חיפשתי שעות באינטרנט אבל אין שום דבר דומה! מה זה יכול להיות?! תודה רבה רבה!!

16/02/2013 | 18:13 | מאת:

יכול להיות שמה שאתה רואה בלוע אלו איזורים של רקמה לימפטית נורמלית באיזור השקדים או שאריות מזון שנתקעו שם. גש להיבדק ליתר בטחון