צרידות ועייפות במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

01/03/2015 | 13:52 | מאת: שני

כבר למעלה מחצי שנה שאני סובלת מבעית צרידות ותחושה של עייפות וכאב לא נעים באזור הגרון. עשיתי מס' פעמים בדיקה במיתרי הקול באמצעות סיב אופטי ואמרו לי שיש לי דלקת קלה במיתרי הקול אך לא קיבלתי כל טיפול תרופתי. להערכתי הפגיעה במיתרי הקול נובעת מתזונה כלשהי כי בתקופה שאכלתי אורז מלא בלבד וירקות מבושלים (כתוצאה מדיאטה רפואית) הבעיה כמעט לא היתה קיימת וכעת כשחזרתי לאכול כרגיל זה חזר בשנית. אודה על ייעוץ.

07/03/2015 | 22:14 | מאת:

לתזונה יכול להיות תפקיד, ויש אנשים הסובלים ממזון המעודד חומציות או רפלוקס, ויכול להיות שאת אחת מהם. מה שיותר חשוב - האם את משתמשת בקולך באופן מוגזם? האם את עובדת בעבודה הכרוכה במאמץ קולי ניכר? אם כן אז זה משמעותי אפילו יותר מהתזונה.

08/03/2015 | 11:37 | מאת: שני

תודה על התגובה. אני עובדת בעבודה בה כל היום אני מדברת, אך בהחלט אני מדברת לא מעט. כמו כן, שכחתי לציין שלפעמים יש לי תחושה גם של קושי נשימתי יחד עם אי הנעימות במיתרי הקול אך עשיתי בדיקת סטורציה והתוצאה תקינה.

08/03/2015 | 20:52 | מאת: שני

מזה תקופה

10/03/2015 | 23:26 | מאת:

הפטריה בלשון לא קשורה הבעיה היא כנראה בכמות הדיבור