צרידות ממשוכת וקשה ביותר

דיון מתוך פורום  צרידות

11/03/2015 | 13:04 | מאת: עינת

דר' להב שלום אני עוסקת בהוראת תנועה ומוסיקה בגני ילדים, וסובלת כשנה וחצי מצרידות קשה. הופיעה דווקא לאחר חופשה מסוימת מדיבור, ולאורך הזמן יש תקופות מאד קשות עד כדי אובדן קול ואי יכול להפיק צלילים. יש לציי ןשבעבודתי אני נאלצת לדבר בקול רם תוך השמעת מוסיקה. לפני כחצי שנה, לאחר בדיקת רופא אא"ג, הובהר לי כי אני סובלת מריפלוקס (שאיני מרגישה כלל)אך בינתיים איני מטפלת כלל. בימים אלו, אני כבר ללא קול וסובלת מאד ממצבי, שפוגע במקצוע ובחיים האישיים. יש לציין שכעת אני בהריון ולכן מוגבלת בתרופות. אשמח לדעת מה המלצותיך לטיפול.. בברכה עינת

14/03/2015 | 23:14 | מאת: עינת

ועכשיו אבחנו לי גם יבלות על מיתררי הקול.. מה עושים?

22/03/2015 | 00:22 | מאת:

כמובן שההסבר הוא יבלות ולא רפלוקס. עבודה בגני ילדים היא אחת הסיבות העיקריות להתפתחות של יבלות. הפתרון המתבקש הוא צמצום כמות השימוש בקול וריפוי בדיבור. לעיתים יש צורך בניתוח אם היבלות גדולות ונוקשות, אך שינוי הרגלי קול וצמצום הדיבור זה המפתח להצלחה.