מבקש עזרה בפענוח MRI

דיון מתוך פורום  צרידות

04/05/2015 | 10:36 | מאת: ויטו

התוויה קלינית: שיתוק מיתר הקול השמאלי. ממצאים: מיתר הקול השמאלי במנח לא תקין, מוסת מדיאלית. כאשר בשליש האחורי שלו נצפה אות מוגבר ב-T2 עם מלאות רקמתית קלה והאדרה לאחר גדוליניום. דיי עגול בצורתה בקוטר כ-8 מ"מ. הרקמות בסמוך, כולל אזור סחוס התירואיד במראה תקין. האריטנואידים בגדר הנורמה. הארי-אפגילוטי פולד בגדר התקין. אזור הפריפורמיס, וכן האובולה והוולקולה בגדר התקין. בסיס הלשון בגדר הנורמה. אזור בלוטות סב-מנדיבולריות בגדר התקין, כולל הפרוטיס. לא נצפית אדנופתיה צווארית באזור הנסרק. בלוטת התירואיד בגודל תקין ובמראה תקין. לא נצפים גושים באזור המהלך של עצב הוגוס. בחתכים קורונלים ניתן לראות שמיתר הקול השמאלי מתאדר וגם הרירית באזור סופרא- גלוטי וסב-גלוטי מתאדרים משמאל. ההאדרה חודרת גם לאזור הסב-מוקוזלי וסיבתה לא ברורה בוודאות. האם יש תהליך מסנן או האם מדובר בתהליך דלקתי? סיכום: מיתר הקול השמאלי לא תקין במראהו ובאותותיו עם ההאדרה שלו וכן האדרה של הרירית באזו גלוטי, סב-גלוטי וסופרא-גלוטי בסמוך, כלומר באזור מיתר הקול מעליו ומתחתיו. ממליץ לשקול לקיחת ביופסיה לאור הממצאים החולניים.

09/05/2015 | 07:48 | מאת:

שלום ויטו מטרת ההדמיה היא לבדוק האם יש סיבה לשיתוק מיתר הקול. ממצאי הבדיקה מעלים חשד שיש "תהליך" בחלק האחורי של המיתר אשר יכול לגרום לשיתוק. בשלב זה אין הוכחה שמדובר בגידול, דלקת או כל בעיה אחרת. המלצתי היא להיבדק בזריזות במרפאת מיתרי קול כדי לראות האם יש ממצא בבדיקה הגופנית התואם לממצא בצילום. כנראה שהשלב הבא יהיה לבצע בדיקה בהרדמה להערכת המקום ובמידת הצורך - נטילת ביופסיה.