כאבים ממושכים.

דיון מתוך פורום  צרידות

29/05/2015 | 21:02 | מאת: אני

שלום ד"ר רופא אא"ג אבחן אצלי דלקת גרון אקוטית, רקע: אני סובלת מכאבי גרון חזקים חודשיים שהתחילו באזור הלוע והתקדמו לתוך הגרון- מורגשים בעיקר בבליעה כמו גוש תקוע, הם חזקים יותר בערב ובבוקר ומוחמרים מאווווד באכילת מזונות חמוצים מלוחים חריפים מרגיש כמו פצע. הרופא נתן לי משאף סטרואידי , הבנתי מהרוקח שהמשאף מיועד לטיפול בצרידות ולא בכאבים אך אני כלל לא צרודה... זהו היום הרביעי לטיפול ואין כל הטבה בכאבים, האם הסטרואידים יכולים לטפל בדלקת? האם יתכן שיש לי יבלות/ פוליפים.. במיתרי הקול? (בביקור אצל הרופא הכאבים הופיעו יותר באזור הלוע וחלל הפה ורק לאחר מס ימים הורגשו יותר במורד הגרון) האם אני זקוקה לבדיקה נוספת? ומה ניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים החזקים ניסיתי אדוויל אופטלגין נפרוקסן רוקסט פלוס(מרשם)לכסניות מציצה כלום לא עוזר אפילו לא הפוגה קצרה.. תודה רבה.

04/06/2015 | 13:55 | מאת:

נשמע שיש לך הפרעה/דלקת בלוע,בבית הבליעה. לא סביר שמדובר בבעיה במיתרי הקול - יבלת או פוליפ גורמים לצרידות ולא גורמים לכאבים חזקים. אני מסכים שמשאף סטרואידלי לא צפוי לשפר את הבעיה. אם זה עדיין ממשיך - מומלץ לבצע בדיקה נוספת אנדוסקופית של הלוע והגרון באנדוסקופ גמיש ו/או קשיח כדי להגיע לאבחנה הנכונה ולהתאים טיפול